Ron DeSantis najavljuje kampanju za kandidaturu

Ron DeSantis - Izbori
11 komentara

Guverner Floride Ron DeSantis će u srijedu objaviti svoju predsjedničku kampanju 2024. na Tviteru sa Elonom Maskom, izvještava Fox News. Već mjesecima smatran vjerovatnim kandidatom, DeSantis ulazi na republikansko polje kao najbliži protivnik bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu.

DeSantis i Musk će biti domaćini događaja na Twitter Spaces-u, platformi za predavanja i audio diskusije uživo, potvrdio je Fox News u utorak. DeSantisova kampanja će objaviti video nakon događaja, a guverner će u junu početi posjećivati ​​države s prijevremenim glasanjem, izvijestio je NBC News ubrzo nakon toga.

DeSantis je naveden u anketama javnog mnjenja kao vjerovatni kandidat otkako je osvojio drugi mandat na mjestu guvernera Floride za 19 bodova 2022. Iako je ostao zatvoren o tome da stvarno ulazi u utrku usred napada Trumpa, nedavno je objavio knjige i krenuli na turneju po cijeloj zemlji – zaustavljajući se u državama Ajove, Nju Hempšira i Južne Karoline koje se biraju za rano

Kao guverner Floride, DeSantis je dobio pohvale republikanaca i osude demokrata zbog odbijanja da nametne karantene, zahtjeve za maskama ili mandate za vakcinu tokom pandemije Covid-19. On je također zabranio predavanje kritičke teorije rase u školama, zabranio postupke promjene spola za maloljetnike, proširio prava na oružje i potpisao, kako je njegova kancelarija ranije ovog mjeseca, nazvao ” najjači zakon protiv ilegalne imigracije u zemlji” .

Dok je Trump prvi uveo mnoga od ovih pitanja u politički mejnstrim, DeSantisove pristalice tvrde da je guverner uspio pretvoriti Trumpove sukobe oko kulture u djelotvoran zakon, a da se ne zaglavi u verbalnim prepirkama s medijima i političkim protivnicima koji su karakterizirali Trumpovo predsjedništvo.

Trump je, međutim, Desantisa nazvao “globalistom”, koji će zadovoljiti hirove korporativnih donatora GOP-a i nastaviti da ulaže milijarde dolara u strane sukobe. Prošlog mjeseca Trump je optužio DeSantisa da je “proxy kandidat” za “Bušovu mašinu”.

Oba kandidata se protive umiješanosti NATO-a u sukob u Ukrajini, ali dok je Trump obećao da će prekinuti isporuku oružja Kijevu i dogovoriti primirje “u roku od 24 sata” ako bude izabran, DeSantis je izjavio da će povući crtu u isporuci borbenih aviona i rakete dugog dometa, i ne bi dozvolio da se SAD “još više uplete” u sukob.

Većina istraživanja javnog mnijenja pokazuje da je Trump favorit za nominaciju Republikanske stranke, dok je DeSantis jedini drugi kandidat koji je postigao dvocifrenu podršku. Anketa Morning Consult-a obavljena prošle sedmice pokazala je Trumpa sa 43 poena prednosti u odnosu na guvernera, dok prosjek svih glavnih anketa RealClearPolitics-a trenutno pokazuje Trumpa na 56%, a DeSantisa na 19%, što predstavlja razliku od 37 poena.

Istraživanje Morning Consulta također je pokazalo da je Trump pobijedio predsjednika Joea Bidena za 45% prema 38% ako su izbori 2024. održani ovog mjeseca, ali je DeSantis izgubio od Bidena za četiri boda.

DeSantisSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Dovoljno je pogledati CV DeSantisa.
Završio Yale i Harvard, nakon toga šest godina služio u američkoj vojsci, između ostaloga u Guantanamu i Iraku.

I još najavljuje kandidaturu sa Muskom kao vlasnikom Twittera.
O Musku smo dosta pisali prošlih tjedan-dva u komentarima, čime mu se bave poduzeća i koliko unosne poslove imaju sa državom.

DeSantis je izgleda još jedna lijepo zapakirana prijevara Duboke države, pomno izabrana i medijski plasirana kroz njegovu borbu protiv Covid mjera.

borjana
10 mjeseci prije

Kako portal,na žalost, do sada nije objavio ništa na temu kaznenog progona dr.Bhakdija koji je između ostaloga, zbog njegove izjave u kojoj je usporedio kampanju i prisilu cijepljenja sa holokaustom, optužen i za antisemitizam:
Prof.dr. Sucharit Bhakdi je oslobođen svih optužbi koje su mu se stavljale na teret.

Cijelo vrijeme nametnutog nam igrokaza trivijalnog naziva “koronapandemija” taj je čovjek bio na NAŠOJ strani, kako tada, jednako i danas, ne dopuštajući da zločin koji je izvršen cijepljenjem bude jednostavno ignoririran i smišljeno zapostavljen.

Velika hvala za iskazano poštenje i hrabrost, doktore Bhakdi.

alexosijek
10 mjeseci prije

Osobno bi više voljela Trumpa gledati, makar me nasmije sa onim svojim namještanjem izraza lica…ma, i DeSanitis je ok…najbitnije je spriječiti bilo kakve krađe rezultata od strane demokrata i pokušati na sve načine izbjeći ove sve veće cenzure instalirane od strane deep state…dakle, kako bilo da bilo – republikanci moraju dobiti izbore 2024. godine, bilo bi lijepo kad bi bili i prije, no to je samo moj pusti san…lp

Max
10 mjeseci prije

Borio se protiv koronizma,

Herc
10 mjeseci prije

De Santis je budućnost,takmiči se pro forme kao jedini donekle takmac Trumpu ,također ima prešnijeg posla kao guverner Floride koju Trump po svim anketama opet dobija 2024. Trumpu je najbolje za podpredsjednicu uzeti kakvu dobru sisatu guzatu crnkinju iz Georgije u kojoj je na čudan način vjerojatno krađom poražen

H/K
10 mjeseci prije

Gledao sam neka videa i “iza kamera”, čini se OK DeSantis, nebi rekao da je inflitrirani globalist. Možda ga Harvard pokušao izdresirat, ali neuspješno…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI