Rusija bombardirala New York u Donbasu

Ruski Su-34
17 komentara

Zračni napad je gađao ukrajinsku bazu bespilotnih letjelica u blizini prve crte, objavilo je nekoliko Telegram kanala

Ruske zračne snage bombardirale su New York, selo u dijelu Narodne Republike Donjeck pod ukrajinskom kontrolom, izvijestilo je u srijedu nekoliko Telegram kanala koji prate sukob. Rusko ministarstvo obrane nije ni potvrdilo ni demantiralo napad.

New York se nalazi na prvoj liniji, zapadno od Gorlovke i sjeverno od grada Donjecka, između žarišta Artjomovsk (u Ukrajini poznat kao Bakhmut) i Avdeevka.

132. brigada iz Gorlovke navodno je pratila ukrajinsku bespilotnu letjelicu ‘Baba Yaga’ do predstraže u blizini sela, nakon čega su pozvali na zračni napad. Ruski bombarderi tada su pogodili objekt teškim gliserskim bombama.

Video objavljen na društvenim mrežama u srijedu prikazuje početnu eksploziju nakon koje je uslijedio udarni val i sekundarna eksplozija, što sugerira da baza nije bila samo zapovjedno mjesto, već i skladište streljiva.

Tijekom prošle godine ruske zračne snage koristile su komplete za modifikaciju klizanja kako bi proširile domet FAB gravitacijskih bombi, omogućujući njihovu upotrebu protiv ukrajinskih kopnenih snaga bez izlaganja pilota opasnosti od protuzračne obrane.

Udar u srijedu uslijedio je usred teškog bombardiranja preostalih ukrajinskih položaja u Avdejevki, koja se nalazi južno od New Yorka, dok ruske snage nastavljaju napredovati u gradu.

Osnovana 1859. godine od strane skupine menonitskih protestanata iz Njemačke, zaselak je nazvan New York. U vrijeme Sovjetskog Saveza preimenovano je u Novgorodskoe, ali su ukrajinske vlasti vratile staro ime sredinom 2021. godine.

Tijekom ljeta 2014. nakratko je bio pod kontrolom Narodne Republike Donjeck, koja je proglasila neovisnost od Ukrajine nakon državnog udara u Kijevu koji su poduprli SAD. Republika se konačno pridružila Rusiji nakon referenduma u rujnu 2022.

bombardovanjeDonbassdonjeckrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ispravljac
2 mjeseci prije

Kad ce te prestati koristiti osobe za uredjivanje clanaka umjesto bot-ova? Pogledajte na sta lici clanak… “gliserske bombe” !? 😁

tihobl
2 mjeseci prije

Svaka cas redakciji za objavu snimka. Jutros sam pisao kako je jedna FAB bomba raznijela dva objekta u Nju Jorku, ali nisam znao prenijeti snimak sa telegrama.

Nju Jork i Toreck su najjaca ukropska utvrda. Odatle se gadja Gorilovka, grad sa najvise poginule djece. Odatle su polijetali ukropski dronovi koji su gadjali civilna naselja, a onda bi dolazila baba jaga da gadja hitnu pomoc.

Nakon Avedjevke rusi ce ici da izbiju na liniju Ovcertnoje – Keramk a odatle na sjever da se spoje sa trupama koje napreduju od Bahmuta na jug. Tad ce poceti opsada najutvrdjenijeg podrucja sa osam linija i puno armiranog betona. Tu su jedinice koje se bore od 2014. Bahmut nije ni blizu po ukopavanju kao Toreck.

2 mjeseci prije

je li i rusi pisu sa Y i W, taj njijov nevjerk?
Нью-Йорк
Niu-York
to i ruski po vuku ali prvo engleski

Željko
2 mjeseci prije

Kada čujem “naše DNOvinare” sa Balkana i njihovo Lavov ili Lviv i sjetim se geografije i kako smo svi mi u ex YU naučili Ljvov!!

Max
2 mjeseci prije

Znakovito.

Ico
2 mjeseci prije

Putin treba raditi na oslobađanju od Hamasa talaca samo onih koji nisu Židovi!

Ico
2 mjeseci prije

Sveta Gera je dokaz da je Republika Hrvatska pod okupacijom!

IuIu, pravi
2 mjeseci prije

Od ukronacista ni dugmići nisu ostali.

Ovako će i Primat zađubrit’ istočni front.

Johnson
2 mjeseci prije

Kad vise nema vijesti onda bauljaju o New Yorku i babi Jagi.

tatamata
2 mjeseci prije

da je tu Djuro ,,,, rekao bi …..mashala

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI