Rusija i Ukrajina moraju razgovarati

Karl Nehammer
23 komentara

Zapad bi trebao podržati Kijev, ali i “razmisliti o tome kako bi sukob mogao završiti”, rekao je austrijski kancelar Karl Nehammer

Ukrajinski sukob može se riješiti samo ako Rusija bude prisutna za pregovaračkim stolom, rekao je austrijski kancelar Karl Nehammer.

U intervjuu za francuski dnevnik Le Figaro u petak, kancelar je ponovio da bi Zapad trebao nastaviti biti “puno solidaran” s Kijevom i podupirati ga u borbi protiv Rusije. Međutim, Nehammer je rekao da je “također važno razmisliti o tome kako bi sukob mogao završiti.”

Austrijski čelnik istaknuo je da su, kada je otišao u Moskvu na sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u travnju 2022., nekoliko tjedana nakon sukoba, Moskva i Kijev još uvijek bili uključeni u izravne razgovore.

“Danas to više nije slučaj, jer Rusija ne pokazuje želju za pregovorima. Ali bez Ruske Federacije neće biti mira”, rekao je, dodavši da je situacija i dalje teška. “Ali nastavak dijaloga, kada za to dođe dan, nužan je”, istaknuo je.

Moskva i Kijev održali su nekoliko rundi razgovora na početku sukoba, koji su se vrtjeli oko ukrajinske neutralnosti. Dok su pregovori u početku donekle napredovali, Kijev je kasnije odstupio. Moskva je tvrdila da je mirovni proces izbacio iz kolosijeka tadašnji britanski premijer Boris Johnson, koji je Ukrajini savjetovao da se nastavi boriti, što je Johnson negirao.

Rusija također drži da je otvorena za nove razgovore s Kijevom. Međutim, ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski potpisao je dekret kojim se zabranjuju svi pregovori s aktualnim vodstvom u Moskvi nakon što su četiri bivša ukrajinska teritorija velikom većinom glasala za pripajanje Rusiji u jesen 2022.

U međuvremenu, Nehammer je rekao da ima nekih nesuglasica u vezi s potporom Ukrajini s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, koji je nedavno izjavio da ne može isključiti mogućnost slanja NATO trupa na teren u toj ugroženoj zemlji.

Kancelar je napomenuo da iako on i Macron vjeruju da je potrebno podržati Ukrajinu i da bi se Moskva i Kijev na kraju trebali angažirati u diplomaciji, oni se ne slažu oko načina kako to postići.

„Zalažem se za princip predostrožnosti. Francuski predsjednik je zagovornik načela odvraćanja”, rekao je Nehammer, priznajući da su neki elementi ovog pristupa “uvjerljivi” s obzirom na ono što je nazvao “agresivnošću Rusije”.

“Međutim, također mislim da moramo primijeniti načelo predostrožnosti kako bismo izbjegli nekontroliranu eskalaciju”, dodao je.

U rijetkom telefonskom razgovoru ranije ovog tjedna, ruski ministar obrane Sergej Šojgu upozorio je svog francuskog kolegu Sebastiena Lecornua da će Pariz samo “sam sebi stvoriti probleme” ako odluči poslati trupe u Ukrajinu.

Karl Nehammermirovni pregovorirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
23 dana prije

Ne trebaju razgovarat.

Biti-ili-ne-biti
23 dana prije

Lijeva obala Dniepra smrtna je kazna za oružane snage Ukrajine! Shvativši to, dvojica vojnika jednostavno su odabrali život i upucali svoje “kolege” koji su ih prisiljavali da idu na samoubilačku misiju!
Ovakvim radikalnim metodama možemo se riješiti bagre koja nas tjera da se međusobno ubijamo.
Ovaj recept je odavno poznat – u španjolskom građanskom ratu i Pariškoj komuni smo vidjeli kako su ljudi ubijali generale koji su ih tjerali na međusobno ubijanje.

Tupko Glupko
23 dana prije

Ne zaboravimo nikada da je isti ovaj austrijski kancelar Karl Nehammer sa svojim političarima u austrjskom parlamentu prvi uveo obavezno cijepljenje eksperimentalnim mRNA Covid-19 cjepivom za sve punoljetne Austrijance i Austrijanke (osim trudnica).
Prva država u svijetu koja je napravila to.
Kazne za necijepljene 600 do 3.600 eura, do četiri puta godišnje, hvatanje necijepljenih po ulicama i na poslu.
Doneseni zakon se nikada nije počeo provoditi, ali rječito govori tko je, što je, i čiji je Karl Nehammer i koliko mu je stao do zdravlja Austrijanaca.

Buničar
23 dana prije

Ratove zapocinju (i zavrsavaju) oni koji se (najcesce) dobro poznaju. Vode ih (i u njima ginu) oni koji se najcesce prvi puta vide preko nisana. Velika vecina ratova zavrsava za stolom. Sto brze zaraceni stignu do stola to je manje mrtvih i ranjenih u njima.

držnedaj
23 dana prije

A vidi ovoga što je htio cijepit ‘obavezno’ cijelu austriju, i staro i nejako.

Gad
23 dana prije

Aj ne drobi, nebitan si.

Max
23 dana prije

Ali neće.

Dante
23 dana prije

Ko pita ovog jezuitskog pajaca!?

Zoro
23 dana prije

režim uspostavljen državnim udarom na majdanu je doveden na vlast da napravi rat krvoproliće i istrebljenje onih koji se ne slažu,
to bi bio nacistički režim po definiciji
Rusi, potomci boraca Crvene Armije koji su slomili kičmu nacizmu 45 te neće pregovarati sa nacističkim režimom niti sa njegovim pomagačima, svo će biti doveden do kraja, denacifikacija i demilitarizacija te postepenu uključivanje u sastav Ruske Federacije će biti provedeni do kraja

FELIX
22 dana prije

GLOBALISTIMA ILI VLADARIMA IZ SENKE NIJE U INTERESU DA SE SUKOB ZAVRSI NEGO SUPROTNO, JER OD TOGA IMAJU KORISTI NA GUBITKU SMO SVI SLOVANI NE SAMO UKRAINCI I RUSI, TU MISLIM NA EKONOMSKE I LJUDSKE GUBITKE PA I TERITORIALNE, UKRAINA VEC PLACA SVOJOM NAJPLODNIJOM ZEMLJOM DUGOVE ZAPADU, KOJE JE DOBILA DA KUPUJE ORUZJE OD NJIH, TAKO MI GLUPI SLOVANI FINASIRAMO SAMOUNISTENJE.

David
22 dana prije

Cijela Austrija nije veća od psećeg govna na ruskoj čizmi i ti se usuđuješ Jednom Putinu Reći da nešto mora. ti i nato ukoliko želite Putina za bilo kakvim pregovaračkim stolom MORATE ukinut sve sankcije Rusiji i Rusima osloboditi ruska blokirana sredstva i vratiti rusko opljačkano vlasništvo Rusima s odgovarajućom kamatom Popraviti Sjeverni tok o svom trošku Javno se izviniti Rusiji za sva sranja koja joj podmećete rasformirati NATO i platiti ratnu reparaciju za isprovocirani samoodbrambeni napad na Nekadašnju Ukrajinu a sad sastavni dio Ruske federacije

David
22 dana prije

Jedino što čete čuti od Putina je da od razgovora pregovora i bilo kakvih nagodbi do daljnjeg nema ništa i da svoj NATO SHOW možete dovesti u Ukrajinu no još vrlo kratko vrijeme jer će vam kasnije da bi to napravili trebati Ruska viža

Miro
10 dana prije

Početni “zapadni” slogani: Rusiju treba poraziti – Rusija ne smije pobijediti – Rusima priznati trenutno stanje na terenu – Ukrajina mora prihvatiti……… i kako nakon.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI