Rusija i Ukrajina provode veliku novogodišnju razmjenu zarobljenika

Ukrajina i Rusija
3 komentara

Ujedinjeni Arapski Emirati posredovali su u oslobađanju gotovo 250 ruskih vojnika

Rusko Ministarstvo obrane objavilo je da je u srijedu iz ukrajinskog zarobljeništva oslobođeno 248 ruskih vojnika. Kijev je pak tvrdio da je 230 njegovih pripadnika razmijenjeno s Moskvom. Razmjena zarobljenog osoblja bila je rezultat “složenog pregovaračkog procesa”, omogućenog “humanitarnim posredovanjem” Ujedinjenih Arapskih Emirata, izjavio je stožer ruskih oružanih snaga.

Oslobođenim zarobljenicima pruža se zdravstvena i psihološka pomoć, dok će ih zračne snage Rusije ih prevesti u Rusiju na liječenje i rehabilitaciju u vojnim zdravstvenim ustanovama. Ubrzo nakon ruske objave, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je na svom Telegram kanalu da je “više od 200” ukrajinskih vojnika pušteno u zamjenu, kasnije tvrdeći da je točan broj 230. Nijedna strana u svojim izjavama nije spominjala zarobljenike one druge strane. Razmjena u utorak bila je navodno najveća u cijelom sukobu dosad. Posljednja javna zamjena zarobljenika bila je početkom kolovoza 2023., a uključivala je 22 vojnika sa svake strane.

U intervjuu početkom prosinca za AP, Zelenskij je rekao da se male, lokalne zamjene nastavljaju događati, tvrdeći da je Kijev na taj način uspio vratiti oko 100 ljudi.

rusijaUAEukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 mjeseci prije

Human čin.

Noname
3 mjeseci prije

Zalužni poludio: priznao velike probleme Oružanih snaga Ukrajine i poručio zastupnicima da se sami krenu boriti protiv Rusije Zalužni poludio: priznao velike probleme Oružanih snaga Ukrajine i poručio zastupnicima da se sami krenu boriti protiv Rusije | Rusko proljeće Glavni zapovjednik Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni prepoznao je velike probleme Oružanih snaga Ukrajine i poručio zastupnicima Rade da se sami odu boriti protiv Rusije. Zaluzhny je, tijekom rasprave o projektu mobilizacije, bio ogorčen: “S kim da se borim? Ili se okrenite svijetu i pitajte ljude tamo, ili se idite boriti ako ne pružate. Trebaju mi ​​ljudi, Rusi su ih već pozvali 400.000″, citira izvor publikacije vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Ukrajine. “Bit će 80 dana obuke za svakog novaka”, “ali dajte mi ljude”, zahtijevao je Zalužny. Istodobno se usprotivio novačenju zatvorenika i kriminalaca u vojsku: “Što je vojska za loše ljude?” “Trebam ljude… s kim bih se trebao boriti” (vrhovni zapovjednik… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI