Rusija ima bolje oružje od NATO-a

Putin i NATO
19 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin tvrdi da su moderno oružje Rusije efikasnije od naoružanja koje koriste zemlje članice NATO-a, a koje je pružilo obimnu vojnu pomoć Ukrajini.

Govoreći na forumu “Sve za Pobjedu” u gradu Tula izvan Moskve, Putin je pohvalio ulogu ruske odbrambene industrije u sukobu s Ukrajinom i u nacionalnoj ekonomiji, ističući da pruža poslove za milione ljudi.

Ruski lider priznao je da, iako je neka od ruske vojne opreme dizajnirana i proizvedena u sumraku sovjetskog doba često – ali ne uvijek – inferiorna u određenim aspektima u odnosu na oružje NATO-a, to nije slučaj s modernim ruskim oružjem.

Dodao je da vojska treba moći brzo reagirati na dešavanja na bojištu, suzbijajući artiljerijske i izviđačke resurse protivnika. Putin je istaknuo da bi vojska također trebala posjedovati vlastite resurse koji će biti efikasniji. “Onaj ko to uradi brže, pobijedit će”, zaključio je.

Prošlog mjeseca, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da je proizvodnja vojne opreme i materijala značajno povećana. Proizvodnja artiljerijskih granata povećana je nekoliko puta, dodao je.

U međuvremenu, u petak je Šojgu procijenio gubitke Ukrajine u januaru na 23.000 vojnih osoba. U decembru je rekao da su ukupni gubici Ukrajine od početka sukoba s Rusijom u februaru 2022. godine dostigli 383.000.

OružjePutinrusijaTulaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
2 mjeseci prije

🤣🤣🤣

xyz
2 mjeseci prije

Amerofili če pobesnjeti od muke….

Tony
2 mjeseci prije

Rusija je prva Liga da joj natovci ne podmecu nogu pretjekla bi i Japan bila bi najbolja medju najboljima

2 mjeseci prije

ovi dronovi mi stvarno nisu jasni. presrecu se rakete a dronovi prodju.
mislim da je ovo vrijeme dronova pomodarski izlet. uspjelo jer druga strana nije ocekivala.
brzo ce se naci protudron rjesenja.

Dawor
2 mjeseci prije

Vidimo….vidimo ……
😢😢😢😢😢

Max
2 mjeseci prije

Više puta dokazano.

frk
2 mjeseci prije

Procjene su razlicite, otprilke na jednog rusa ide 7-8 ukrajinaca. oko 50 tisuca mrtvih Rusa je procjena. Sve skupa pobijeno pola milijuna ljudi iz necijeg hira, iako, gledali smo i gore klaonice u povijesti.

vanja
2 mjeseci prije

Da je reč o floti jahti možda.

Macy
2 mjeseci prije

Ma sve laž i propaganda, ( tko ima većeg ). Al Vladimir dobro zna da takne u NATO da bi mu to bilo zadnje što je napravio..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI