Rusija izdala upozorenje Velikoj Britaniji zbog krstarećih raketa

Iranske balističke rakete
77 komentara

Moskva je izjavila kako zadržava pravo na poduzimanje svih potrebnih mjera za neutraliziranje prijetnji, koje predstavlja oružje britanske proizvodnje

Odluka Londona koja se odnosi na slanje krstarećih raketa dugog dometa Kijevu još je jedan korak prema “ozbiljnoj eskalaciji” sukoba u Ukrajini, priopćilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova u petak. Ministarstvo je ovaj potez nazvalo “vrlo neprijateljskim korakom” kojega je poduzelo Ujedinjeno Kraljevstvo, što pokazuje “neviđenu razinu uključenosti” Londona u sukob. “Zaneseno geopolitičkim igrama Ujedinjeno Kraljevstvo je očito spremno prijeći svaku crvenu crtu i dovesti sukob na potpuno novu razinu, kada su u pitanju razaranja i žrtve”, stoji u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova.

Rusija “zadržava pravo poduzeti sve mjere koje smatra potrebnima za neutraliziranje prijetnje, koja bi mogla proizaći iz ukrajinske uporabe britanskih krstarećih projektila”, izjavilo je Ministarstvo, dodajući da će oni koji stoje iza ovog “nepromišljenog koraka” i općenito “destruktivnih aktivnosti” Londona biti krivi za posljedice.

U četvrtak je Velika Britanija potvrdila da Ukrajini predaje nekoliko svojih krstarećih projektila ”Storm Shadow”. Oružje može pogoditi ciljeve koji su udaljeni više od 250 km (155 milja). Ministar obrane Ben Wallace nazvao je to “kalibriranim i proporcionalnim odgovorom” Londona na situaciju u Ukrajini.

Washington je u petak dao do znanja kako nevoljko slijedi primjer Londona. Sjedinjene Američke Države dugo su odbijale slati Kijevu oružje većeg dometa, kao što su rakete ATACMS. U ožujku je načelnik Združenog stožera general Mark Milley rekao da to nije mogućnost, jer bi taj potez smanjio zalihe Pentagona. Zapadni dužnosnici navodno su rekli da bi davanje Ukrajini mogućnosti za napad na mete koje se nalaze unutar ruskog teritorija, kojeg priznaju SAD i njegovi saveznici, dovelo do velike eskalacije sukoba.

Kijev već dugo traži oružje većeg dometa. Glavni savjetnik predsjednika Volodimira Zelenskog, Mikhail Podoljak, rekao je ovaj tjedan da bi se projektili većeg dometa mogli koristiti za napad na Krim, kojeg Kijev smatra nezakonito okupiranim teritorijem. Poluotok je pripojen Rusiji 2014. nakon referenduma.

Moskva je neprestano upozoravala zapadne nacije da ih isporuka oružja Ukrajini čini de facto sudionicima sukoba, što su mnoge od njih oštro demantirale. Kremlj je u četvrtak obećao da će imati “odgovarajući odgovor” na isporuke britanskih raketa.

krstareće raketerusijaVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
77 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Japanac
10 mjeseci prije

Umjesto da Rusi lupetaju i gundjaju, zašto se prekinu diplomatske odnose.

dpf filter
10 mjeseci prije

Jos jedna crvena linija,jos jedan igrokaz. Rat ce trajati dok kurava zvana Europa ne propadne i dok kurvina djeca ne podju biti mobilizirani za igrokaz.

Ivan
10 mjeseci prije

Vrijeme je da Rusi prestanu prijetitii i sprze London i ono miksano govno Sunaka koji je Britance uveo u rat zbog fasistickog smeca Zelenskog. Inace ih fasisti nece shvatiti ozbiljno kao sto nisu niti Japanci dok nisu dobili po piksi..

Kiko
10 mjeseci prije

Koje je ovo rusko upozorenje nekoj zapadnoj državi. Rusi stalno prijete. Rusi prijete a Ukrajinci dobivaju sve modernije naoružanje. Bilo je nezamislivo da netko sruši SU 34 i SU 35 nad ruskim teritorijem a uz to i dva Mi 8 opremljena za protu elektronsko ratovanje. To ne da je poraz nego omalovažavanje i poniženje.

Dokurčilomi
10 mjeseci prije

Hoće li se više pojaviti ta “gljiva”?

Moje Ime AD 1995
10 mjeseci prije

Prvo: Kinžal, dosad nedodirljivi hipersonični projektil, uočio je američki izviđački satelit iz svemira i odredio mu putanju. To je Patriot pripremilo za pravodobno reagiranje. Prelaz preko crvene crte !

Max
10 mjeseci prije

Ta upozoenja ničemu ne služe.

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Prije dva mjeseca EU je donijela odluku da će u sljedećih 12 mjeseci isporučiti Ukrajini milijun artiljerijskih granata.
Zna li netko u kojoj je to fazi?

Гавран
10 mjeseci prije

Yuriy Podolyaka:
U gradovima Zapadne Ukrajine uočeno je povećanje pozadinskog zračenja nakon likvidacije skladišta streljiva u Hmjelnickom. Novinar i vojni bloger Yuriy Podolyaka vidi ovo kao moguću osvetu za zapadnjačke granate s osiromašenim uranom.
prema portalu SaveEcoBot, pozadina zračenja u ovom gradu zapadne Ukrajine skočila je s 80-100 na 140-150 nanosiverta. Mediji pišu da bi Rusija mogla uništiti skladište streljiva s osiromašenim uranom koje su zapadne zemlje opskrbile Oružane snage Ukrajine.

Žvuž
10 mjeseci prije

Rusi zaprijetili da će se ozbiljno naljutiti ako se Britanci usude po jubilarni deseti puta preći crvenu liniju, a Britanci na to odgovorili da šalju dalekometne dronove Kijevu, eno članka par mjesta ispod ovog. Koji cirkus Kolorado. Ovi što vode Rusiju kao da su na zadatku da prvo Rusiju izvrgnu totalnom ruglu, a onda je i raspadnu. Pitam se pitam kome takav scenarij odgovara. Odgovor: i Zapadu i Kini.

NOME
10 mjeseci prije

ovi se samoubijaju od straha…..dok ne krene rat zamračenja, tj dok ne padaju sateliti, dotle je to globalistički igrokaz….kak god da okrenemo globalisti su na dobitku, tj njihov šef…..

Piki
10 mjeseci prije

Ove ruske pretnje su vec smesne samo laju ko neko malo kuče iza ograde , da imaju bar 2grama muda presekli bi jim bar onaj glavni plinovod što jih spaja sa norveskom. Ionako su jim sankcije na max ne zna sta vise jim mogu učinit bez da direkt zarate

tatamata
10 mjeseci prije

jedno je sigurno ,da je situacija obrnuta ,englezi bi davno reagirali

gargamel
10 mjeseci prije

Rusija je u više ratova, sa zapadom, sa petom, sa šestom kolonom, treba to sve razumeti. Sipmtomatično je, da se onaj plačenik Prigožin uvuče u svako spletkarenje. Takodjer, nejasna je i uloga Čečena, sve to više govori o unutrašnjim problemima. Na kraju krajeva, Jugoslaviju su rasturili oni, koji nikada nisu mogli i smeli biti federalne jedinice.Moram opet ponoviti, bez polupanih jaja, nema kajgane.Nadam se uprkos godinama, da ću doživeti jednu onako ” domaćinsku” na Jelowstoun, i naravno London.

gargamel
10 mjeseci prije

Rusija je u više ratova, sa zapadom, sa petom, sa šestom kolonom, treba to sve razumeti. Sipmtomatično je, da se onaj plačenik Prigožin uvuče u svako spletkarenje. Takodjer, nejasna je i uloga Čečena, sve to više govori o unutrašnjim problemima. Na kraju krajeva, Jugoslaviju su rasturili oni, koji nikada nisu mogli i smeli biti federalne jedinice.Moram opet ponoviti, bez polupanih jaja, nema kajgane.Nadam se uprkos godinama, da ću doživeti jednu onako ” domaćinsku” na Jelowstoun, i naravno London.

Xam
10 mjeseci prije

Dokle će se ovde nastaviti polemika o crvenim linijama? Nema ih, jedino što se ne radi je direktno udaranje. Sve što mogu da pošalju u Ukrajinu stići će. Jedini način da Rusija zaustavi isporuku zapadnih aviona, na primjer, je da riješi pitanje Ukrajine prije nego što iste isporuče. Mobilizacija ljudi, privrede, objekata i jaki napori da ti jaki partneri u bijelom svijetu i Aziji pomognu i njima. Rusi moraju moliti civile da im kupe stanice za pilote koji upravljaju avionima vrijednim desetinama miliona eura. 2023. godine 90 posto pješadije nema čak ni holografski nišan, neću ni govoriti o uređajima za noćno osmatranje. Toliko frke oko prve pomoći, cipela, pancira… zemlja od 150 miliona ljudi kupuje rukavice od Kine. Ukradene uniforme, to je bio problem prije 10 mjeseci kada je bila mobilizacija. I nisu mogli da sašiju milione uniformi za opremanje ove vojske u tih 10 meseci. Pogledajte kako izgledaju ,… Čitaj više »

Dux
10 mjeseci prije

Mislim da Rusi ovo rade pametno, ako odmah odgovor, kompletan NATO će odgovorit, a ako se umješa NATO, Rusima neće biti dobro i može doći do nuklearnog sranja, a Rusi to i ne žele. Međutim, Rusi su mapirali kompletnu obalu i podmorje oko Britanije i skandinavskih zemalja, moglo bi kroz izvjesno vrijeme, nakon još ovakvih sranja sa raketama dugog dometa i napada na Ruski teritorij uslijedit još Ruskih osuda, a onda BUM, ode mreža kablova oko Britanije, kao mi smo vas upozorili, a sa druge strane što više oružja daju Ukraini, oni imaju manje, a Ukraina i s tom opremom koju dobije ne radi nekakve značajne pomake na ratištu.

Zvone
10 mjeseci prije

Rusi obično na kraju pobede ali uvjek sa velikim žrtvama jer nisu odlučni.

gigi pinna
10 mjeseci prije

Hoćete napasti konvoj s tim oružjem prije ngoli dođe do ukrajinskih retarda? Ili ćete možda roknuti tvornice tih krstarećih projektila?
Scott Ritter kaže da ako Rusija ne eskalira ovaj rat, i ne završi ga ove godine, Zapad će na to gledati prvenstveno kao na slabost Rusije, i dotok oružja za kijevske neo-nazije i ratne profitere ne da se neće smanjiti, nego će se i povećati.

Nena
10 mjeseci prije

Eh,što nisam Ruski predsednik 48 sati!!!
Ne bi onaj 75-to godišnji debil što nosi iscepane čarape dočekao krunisanje!
🇷🇺♥️

Valter Sapajev
10 mjeseci prije

Putler i peško Medvedev izdali su upozorenje ako Britanija ne prestane snabdijevati Ukrainu obadva će popushiti mlohavu ćunu Charlesu i onoj rugobi od njegove babetine

Don
10 mjeseci prije

Treba atomizirati London, Berlin, Paris, Hag, Vasington i Otavu i bice mir u Evropi i svijetu.

Ivan
10 mjeseci prije

Ja bih na njihovom mjestu vec davno Kijev pretvorio u prah i pepeo. Pa ako ne poslusaju redom..

Rus iz Donbasa
10 mjeseci prije

Znate, postoji takva formula: NATO je u Ukrajini, a Ukrajina nije u NATO-u. Jako mi se sviđa. NATO može raspolagati Ukrajinom kako hoće, ali Ukrajina ne može raspolagati NATO-om kako hoće. Zelenskom također ne treba nikakav ulazak u NATO. Misli li da je Zapad spreman za nuklearni rat s Rusijom? Da, nikad u životu!Vidjeli ste Burbockovu frazu: činjenica da isporučujemo oružje Ukrajini ne znači da smo strana u sukobu; a ako netko počne isporučivati ​​oružje Rusiji, postaje sudionikom rata. Mi [Zapad] smo mi, a svi ostali su druga stvar. Zapadni čovjek uvijek tako razmišlja – od 1498. godine smatra da cijeli svijet pripada njemu. Kada je Abraham Lincoln govorio protiv ropstva, rekao je da, naravno, sve Afroamerikance treba deportirati natrag, jer ljudi koji su kao stvar dovedeni u Ameriku ne mogu dobiti američko državljanstvo. Pa mi, Rusija, za Zapad smo stvar, potrošna roba…

Karma
10 mjeseci prije

Koji kujac ne poravnaju masonsku prciju od Londre i nema vise robova i okova

gigi pinna
10 mjeseci prije

Imate na Jobito kanalu Tele Truth dosta snimaka iz Ukrajine – jedan pokazuje kako robot gasi požar u skladištu, najvjerojatnije britanskih granata sa osiromašenim uranom, pogođenog ruskom raketom, u gradu Ternopilu, zapadno od od Hmeljnickog.

debeli pas
10 mjeseci prije

Nemojmo se zavaravati da Rusi prijete praznom puškom i uzalud upozoravaju. Sjetimo se izjave Putina: Rusija će odgovoriti kada, gdje i na koji način odluči.

Steve
10 mjeseci prije

Ej nekad se znao red. Znalo se odakle se regrutuju fašisti i ko je podoban, a sad?! Više se ništa ne zna, ni ko je muško, ni žensko, a kamoli nazzi…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI