Rusija kaže da Pentagon vodi objekte za biološko ratovanje u Ukrajini

Pentagon - biološko ratovanje
25 komentara

Na nedavnoj tiskovnoj konferenciji, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov ponovno je izbacio optužbe da je Pentagon (aka Pentagram) pomogao Ukrajini razviti “objekte za biološko ratovanje” i u Kijevu i u Odesi.

Ponavljajući riječi visokih ruskih diplomatskih pregovarača na rusko-ukrajinskim mirovnim pregovorima u Bjelorusiji, Lavrov je objasnio da je Rusija prikupila čvrste dokaze koji ukazuju na činjenicu da je Pentagon “zaokupljen kemijskim i biološkim postrojenjima u Ukrajini”. “Pentagon je izgradio dva laboratorija za biološko ratovanje i tamo su razvijali patogene u Kijevu i Odesi”, dodao je, objašnjavajući da je sada najveća briga Pentagona u vezi s objektima gubitak kontrole nad njima.

“A znate kako bi moglo biti u budućnosti”, dodao je. “A Amerikanci glatko i odlučno odbijaju pokrenuti inspekcijski mehanizam kao dio konvencije za zabranu kemijskog oružja. I grade nova kemijska i biološka postrojenja diljem ruskih granica”.

CIA je “na terenu” u Ukrajini i obučava vojsku za borbu protiv Rusije

Središnja obavještajna agencija (CIA) također je duboko povezana s Ukrajinom. Lavrov kaže da agenti CIA-e napadaju Ukrajinu kako bi pružili “obuku” za ukrajinsku vojsku, a ne kako bi ratovali s Poljskom kako neki vjeruju. Ove duboke državne operacije u Ukrajini prijetnja su Rusiji, što u potpunosti opravdava “specijalnu operaciju” koju je pokrenuo ruski predsjednik Vladimir Putin još u veljači.

“Kada se dogodio razvoj događaja u Iraku, kada su Sjedinjene Države tvrdile da je prijetnja nacionalnoj sigurnosti SAD-a, je li se tada itko zapitao zašto su Sjedinjene Države odlučile dovesti u red zemlju udaljenu 10.000 kilometara od svoje obale, jer SAD je velika vlast?” upitao je Lavrov, uspoređujući situaciju Rusije s onom u kojoj su se nalazile Sjedinjene Države 2003. “Kada Rusija kaže da postoji prijetnja za nas, počnu nam govoriti da prijetnje uopće nema, ali znate, mi ćemo odlučiti što je potrebno za našu sigurnost”, dodao je. “Blizu je i uz naše granice, nećemo ići 10.000 kilometara dalje kako bismo provodili naša pravila.”

Ovo je zanimljiva usporedba, s obzirom na to da se američka tvrdnja da je Irak držao oružje za masovno uništenje (WMD) pokazala farsom. Primjenjuje li Rusija istu manipulativnu taktiku kako bi opravdala svoju invaziju na Ukrajinu ili je Pentagon tamo stvarno uključen u programe biološkog oružja?

Rusija optužuje SAD za skrivanje svojih programa biološkog oružja

Lavrov je još u svibnju 2020. optužio Ameriku da se “kategorički protivi donošenju protokola uz konvenciju o zabrani biološkog i toksinskog oružja, kojim bi se uspostavio mehanizam za provjeru usklađenosti zemalja članica s obvezom da ne proizvode takvo oružje”. “Nespremnost Sjedinjenih Država u osiguravanju transparentnosti svojih vojno-bioloških aktivnosti u različitim regijama svijeta, naravno, postavlja pitanja o tome što se stvarno događa i koji se ciljevi ostvaruju”, dodao je na konferenciji za novinare nakon virtualnog sastanka Šangajske organizacije za suradnju (SCO).

“Ovi laboratoriji su gusto formirani duž perimetra granica Ruske Federacije, a time i uz granice Narodne Republike Kine.” Nadovezujući se na razgovor, Leonid Slucki, šef Duminog odbora za međunarodne poslove i član ruskog izaslanstva na pregovorima s Ukrajinom, kaže da Rusija ima sve dokaze i da je voljna dati “analizu dokumenata” kako bi dokazala da Pentagon gradi biološko oružje u Ukrajini. Dana 24. veljače, službenog prvog dana invazije, Ukrajina je navodno dobila naredbu da odmah uništi sve stvarno opasne patogene u laboratorijima kojima upravljaju SAD, uključujući uzročnike “kuge, antraksa, tularemije, kolere” i druge.

“Dobivamo sve više i više potvrda da je Rusija imala više nego dobre razloge za provođenje posebne vojne operacije za demilitarizaciju Ukrajine”, napisao je Slutsky na svom Telegram kanalu.

Umjesto da priznaju da nešto treba učiniti kako bi se zaustavile te tajne operacije u Ukrajini, koje prijete cijelom svijetu, mnoge su se zemlje umjesto toga odlučile za “rusofobne napade”, kaže Slutsky.

Kijev je očito prekršio svoje međunarodne obveze, uključujući Konvenciju o zabrani razvoja, proizvodnje i gomilanja zaliha bakteriološkog (biološkog) i otrovnog oružja te o njihovom uništenju (BTWC), a malo tko to priznaje.

Prilikom pokretanja napada, Putin je pojasnio da je cilj jednostavno bila “zaštita ljudi koji su osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima”. Plan da se to postigne bila je “demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine”. “Tijekom specijalne vojne operacije, otkrivene su činjenice o hitnom čišćenju od strane kijevskog režima tragova vojnog biološkog programa koji se provodi u Ukrajini, a financira ga Ministarstvo obrane SAD-a”, dodao je general bojnik Igor Konašenkov.

Biološki programPentagonrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Po nekim komentatorima rusi nikad nisu ovako nesto izjavili. Putin je nosferatu, zajedno sa SAD i Kinom radi za kabaliste i sve je dio igre koja vodi prema velikom resetu.
Proci ce par dana od ovog clanka, a oni ce nastaviti ponavljati zadanu mantru.

1 godina prije

Mnogi misle “kad zakuva” da se sklone na selo, u planine ali nisu jedini koji zna za tu varijantu – DARPA već u svom arsenalu ima patogene koje prenose životinje, posebno insekti. Od toga je gotovo nemoguće zaštititi se osim neprestano biti pod skafanderom.

Nedavno je Vašington priznao (kao da mi i ostatak sveta to nije znao) da imaju genetsko oružje kojim mogu da ciljaju rase, pojedine etničke grupe pa čak i pojedince. Svrha ove izjave nije nekakvo opravdavanje ili zastrašivanje protivnika, cilj je objaviti da takvo oružje postoji kako bi mogli da optuže neprijatelja za njegovo korištenje…
————————–
Pričao shumadinac celu deceniju unazad da prava opasnost ne leži u nuklearnom oružju, da se treba plašiti biološkog – svi mogu da vide odakle je poletela raketa koja nosu nuklearnu glavu ali kako dokazati odakle je poleteo prvi komarac sa patogenom?!?

Max
1 godina prije

Poznato otprije.

eks
1 godina prije

Pentagon, CIA, NATO – takvo zlo nikada u istoriji nije postojalo. Svetsko zlo.

eks
1 godina prije

Tebi lično će dati dokaze . Ti si veoma važan faktor – slepac koji ne vidi ništa dalje od nosa, jer mržnja je blokirala i vid i razum.

tata mata
1 godina prije

banda je ubila sadama radi “nekog” bioloskog oruzja ,a oni ih stancaju ko na traci

gjuro
1 godina prije

A kako to kako to?
Izuzetni ratuju na 10_20000 km a sad nema opasnosti pred pragom rusije?
Vlado pali to!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI