Rusija komentariše izraelske napade na Siriju

13 komentara

Moskva je zatražila od izraelske vlade da odmah prekine napade na Sirijsku Arapsku Republiku i da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet zemlje, izjavio je u utorak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Govoreći na konferenciji za novinare sa sirijskim kolegom u utorak, Lavrov je rekao da Moskva “snažno osuđuje” izraelsku “opasnu praksu izvođenja napada na sirijsku teritoriju”.

Visoki diplomata Moskve naveo je “uznemirujuće” epizode napada na Međunarodni aerodrom Damask u junu i nedavne napade na regione Damaska ​​i Tartusa.

“Zahtijevamo da Izrael poštuje rezoluciju Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda i, prije svega, poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Sirijske Arapske Republike”, rekao je Lavrov nakon bilateralnih razgovora sa sirijskim ministrom vanjskih poslova Faisalom Mekdadom u Moskvi.

Izjava dolazi nakon što je glavni izraelski general prošle sedmice otkrio da je “treća zemlja” bila meta tokom nedavne vojne operacije koju su Izraelske odbrambene snage (IDF) izvele protiv palestinskih militanata.

Iako general nije izričito naveo Siriju kao “treću zemlju”, njegova objava uslijedila je samo nekoliko dana nakon što su sirijske vlasti prijavile tri mrtva vojnika nakon izraelskog zračnog napada na predgrađe Damaska.

Unatoč pokretanju stotina napada na sirijsku teritoriju tijekom godina, Izrael je općenito izbjegavao javno priznati svoje postupke. Međutim, kada priznaje napade, objašnjava ih kao samoodbranu od iranskih zastupnika.

IZRAELrusijasirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
1 godina prije

Daj ti razmisli o tome… Crvena armija je dolazila da ih izvlači i spašava iz Odese pred rumunjskim nacistima…neda mi se sve nabrajati…a završava se sa dva izraelska laboratorija u Ukrajini. I šestoricom takvih koji bježe s milijardama preko granica…samo iz Ukrajine. I samo što je poznato.

Btw, puno su se razbahatili u zadnje vrijeme 🤨

BanOvan
1 godina prije

“Međutim, kada priznaje napade, objašnjava ih kao samoodbranu od iranskih zastupnika.”
Pa zašto onda ne napadnu Iran i tako se samoodbranjuju..
Na sirotinju i zec q… diže.

Nena
1 godina prije

Ovo rusi traze stalno hahhaha a u talu sa njima pa dokle mislite svijet lagati , ako ste sila zaustavite to nakon milionitog napada ali nazalost niko ste i nista po svemu sudeci stara zeljezarija iz sovjetskog doba je za muzeje.

cakani
1 godina prije

Pa dobro ne znam sta je sporno sa izraelom sve je dogovorio sa rusima cak ih obavijesti kada krene u napad mislim cemu onda ovi igrokazi i ruska gluma sa tim izjavama.

Darko
1 godina prije

Židovi su toliko pokvaren i bijedan narod da nije nikakva šteta što im se događalo kroz povijest. Premalo su i dobili koliko su si zaslužili..

nedokučiva_dikcija
1 godina prije

Djabe im tužakanje.
Rusi se trebaju dodatno isprsit i stavit S400 i pantsire u Deir Ez-zor. Jer samo se dužina puške poštuje!

Max
1 godina prije

Treba naoružati Siriju.

danjan
1 godina prije

stoka židovska smrdljiva…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI