Rusija kritizira SAD zbog ‘odobravanja’ ukrajinskih napada na Krim

NATO, SAD i Rusija
10 komentara

Bijelu kuću “nikada nije zanimao mir”, rekao je ruski izaslanik u SAD-u

Ukrajinski napad na ruski poluotok Krim smatrat će se jednako ozbiljnim kao napad na bilo koji drugi Ruske Federacije, upozorio je u nedjelju Anatolij Antonov, veleposlanik Moskve u SAD-u. Njegovi su komentari uslijedili nakon što američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan nije izrazio ništa protiv Ukrajine da gađa mete na Krimu, koji je velikom većinom glasao za pridruživanje Rusiji 2014. nakon državnog udara u Kijevu koji je podupro Zapad.

Govoreći za CNN, Sullivan je objasnio da “nismo postavili ograničenja Ukrajini u mogućnosti napada na njezinom teritoriju. Ono što smo rekli jest da nećemo omogućiti Ukrajini napad na Rusiju s američkim sustavima. I mi vjerujemo da je Krim Ukrajina.”

U izjavi za Telegram, Antonov je rekao da “bezuvjetno odobrenje napada na Krim korištenjem američkog i drugog zapadnog oružja”, kao i razmatranja zapadnih zemalja o opskrbi Ukrajine borbenim zrakoplovima F-16 “jasno pokazuju da Sjedinjene Države nikada nisu bile zainteresiran za mir” i Rusija je bila u pravu što je započela svoju vojnu kampanju u Ukrajini. Zatim je upozorio Washington protiv “nepromišljenih prosudbi o Krimu, posebno u smislu ‘blagoslivljanja’ kijevskog režima za zračne napade” na poluotok.

“Udare na ovom teritoriju mi smatramo napadom na bilo koju drugu regiju Ruske Federacije. Važno je da su Sjedinjene Države u potpunosti svjesne ruskog odgovora.”

Antonov je također osudio razgovore o opskrbi Ukrajine F-16, ističući da Kijevu nedostaje i infrastruktura i osoblje koje bi upravljalo tim borbenim mlažnjacima. “Što bi se dogodilo kada bi američki lovci poletjeli iz zračne luke NATO-a kojima upravljaju inozemni dragovoljci?” Upitao je.

Sullivanove primjedbe također su izazvale bijes zamjenika krimskog premijera Georgija Muradova, koji je smatrao da je Bijela kuća “pristala pokrenuti nuklearni rat”, dopuštajući Ukrajini korištenje zrakoplova američke proizvodnje za gađanje poluotoka. Dužnosnik je podsjetio da se na Krimu nalazi ruska crnomorska flota. “Napad na jedan od stupova ruske strateške sigurnosti zakonski obvezuje našu zemlju da upotrijebi sva raspoloživa sredstva kako bi spriječila njeno potkopavanje”, rekao je, dodajući da bi to moglo značiti uništavanje čvorišta koja se koriste za slanje zapadnog oružja u Ukrajinu, uključujući onih koji se nalaze na teritoriju NATO-a.

euNATOrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
joškoboško
11 mjeseci prije

Kad sam bil mali slušal sam kod suseda Grgu Zlatopera na radio Slobodna Europa.To je bio u vrijeme kad nije bilo puno radio-prijemnika, kad su prvi radiji ,zvali su se Kosmaj, distribuirani najprije partijskim funkcionerima , pa agentima OZNE-UDBE pa onda redom u prodaji tko je imao puno novaca da plati. Moj susjed je bio radio amater i sam je napravio radio prijemnik i zvao je moga oca i mene da slušamo što se govori iza zeljezne zavjese.Tada su nas očevi naućili da ne vjerujemo svemu što čujemo i što se „službeno“ govori, i da mislimo svojom glavom jer svi žele zarobiti um čovjeka, kapitalisti,komunisti i redom Partije, Crkve, sekte,stranke…. Tasko i danas u okruženju i sučelju novih medija, postoji suptilni načini utjecaja na misljenje pojedinca, kao i grubi propagandni i subverzivni načini „pranja mozga“ i pridobivanja nekritičnih i isključivih navijača za ovu ili onu stranu… Na portalu Logično u… Čitaj više »

Dux
11 mjeseci prije

Mogu razumjet da Rusi ,eventualno, imaju neku zadršku u ratnim djelovanjima, da moraju pripazit na “ponašanje” u ratu, jer na zapadu su već prikazani kao krvopije i vampiri, dok o sranjima Ukrainske vojske se ne priča i ne smije se spominjat nigdje. Dokle će ići ta Ruska “suzdržanost” i da li će odgovorit, ostaje za vidjet.

Max
11 mjeseci prije

Točno ali sasvim uzaludno.

tihobl
11 mjeseci prije

Poslednjih dana izlaze snimci novih dronova samoubica. Ovaj put rijec je o kvadrikopterima. Najvise gadjaju kamione sa municijom pa nastaju atraktivni snimci zbog sekundarnih detonacija. A pise se da je spreman i novi dron i evo sta ce nostiti: Нова варијанта вођене муниције Краснопољ за употребу из дронова успешно је завршила пробни рад. Завршен је развој прилагодљиве вођене муниције за употребу са носача беспилотних авиона. Пробни рад производа обављен је са позитивним резултатима, речено је ТАСС-у у холдингу High Precision Systems. „Краснопољ” се води ласерском ознаком на мети. Корекција путање се врши у завршној фази лета помоћу аеродинамичких кормила који се увлаче. Муниција се производи у калибрима 152 и 155 мм и има ефективни домет од 20-25 км. Постоји верзија пројектила са сателитском навигацијом – може да се користи за гађање стационарних циљева са познатим координатама и не захтева њихово осветљење. Krasnopolj se pokazao efikasan po ciljevima koji su dobro… Čitaj više »

tatamata
11 mjeseci prije

nato podrzava napad na krim jer krim vide kao idealno mjesto za svoju bazu ,u srcu euroazije ,aa opet imaju pristup zrakom, kopnom i morem

Dawor
11 mjeseci prije

Jad i bijeda osramoćena (🇷🇺🇷🇺)….nažalost …..oduvijek sam poštivao Rusiju a mrzio ZLO iz dna duše ali treba biti realista …..hajde Putine sad se naslikavaj polugol na konju i pecanju umjesto da spriječiš jebeni “majdan” !!!
😡😡😡😡😡

gigi pinna
11 mjeseci prije

Vi i vaše kukanje – niste mogli naoružati SAA da napada američke okupatore na istoku zemlje, dok Ameri uredno naoružavaju retarde koji napadaju vas.
Dok ne eskalirate rat završiti ga nećete ove godine sigurno. A onda vrijeme radi samo za Ukre i Zapad. Već su prebacili dobrim sijelom rat i na vaš teritorij. Je li možete prebaciti rat Amerima pod nos?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI