fbpx

Rusija može ponuditi učinkovitu alternativu Sueskom kanalu, a da to nije Sjeverna morska ruta

Ruski vozovi

Ruska arktička morska ruta nije jedina alternativa koju bi Rusija mogla pružiti Sueskom kanalu, koji je bio blokiran šest dana u ožujku, prisiljavajući time svjetske prijevoznike na preusmjeravanje brodova, što je donijelo novi izazov za međunarodne opskrbne lance.

Ruski milijarder Oleg Deripaska izrazio je nadu da će Ruske željeznice, državni monopol u zemlji, još jednom razmisliti o pružanju usluga prijevoza u zemlji u svjetlu katastrofalnog događaja na jednom od najvažnijih plovnih putova na svijetu.

Prema poduzetniku, Rusija ima nekoliko projekata koji bi lako mogli postati adekvatna zamjena za egipatski kanal. Najvažniji je nadogradnja Transsibirske željeznice, koja povezuje Moskvu s ruskim Dalekim istokom.

“Kina je udvostručila transport teretnom željeznicom kroz Rusiju i Aziju u prva dva mjeseca tekuće godine, zbog porasta cijene i duže morske rute, koje prisiljavaju Peking na češće korištenje željezničkog prijevoza”, rekao je osnivač druge najveće svjetske aluminijske tvrtke na Telegramu.

Dodao je da bi blokada Sueskog kanala trebala nagovoriti međunarodnu zajednicu na brzi razvoj željezničkog prijevoza iz Azije u Europu.

“Najočitiji i ekonomski opravdan cilj je pretvoriti Rusiju u glavno središte koje bi moglo postati potpuno funkcionalna veza između Europe i Azije,”, rekao je Deripaska.

Sueski kanal, na koji otpada oko 15 % cjelokupnog brodskog prometa, bio je blokiran kada je 400-metarski brod “Ever Given” prizemljen preko plovnog puta. Blokada je izvršila neizmjeran pritisak na opskrbne lance, a navodno bi mogla koštati svjetsku trgovinu do 10 milijardi dolara tjedno.

Deripaska je naglasio da bi rekonstrukcija ključne željezničke pruge, takozvanu “Sibirsku cestu cedra,” čak mogla postati konkurentna alternativa novom kineskom “Prolazu svile,” koji povezuje Središnju Aziju s Istočnom Europom i Bliskim istokom.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
10 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
nimo
Gost
nimo
5 dana prije

brod koji je blokrao suez je vozio 18 000 kontejnra svaki brodki kontejner je dug 12m, što znači da bi takva kompozicija bila dugačka 216 kilometara bez razmaka i lokomotiva koje bi to vukle, ne postoji želježnički terminal koji može primiti toliko vagona, želježnički ili cestovni put svile je utopija. Ostaju samo brodovi.

Tomi
Gost
Tomi
5 dana prije
Reply to  nimo

Znaci neki 220 velikih teretnih vozova…zavisi kolko bi oni to modernizirali mozda bi mogli bar 6,7% ukupnog prometa da jim uzmu

Medo
Gost
Medo
5 dana prije
Reply to  nimo

Kad se spominje put svile nije samo u pitanju transport iz tocke a u točku b nego i cinjenica da možeš i razvijat ta podrucja. Dovoljno je da proučiš povijest puta svile.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
5 dana prije
Reply to  nimo

volim ovakve izracune. nazalost Medo dobio 3 puta vecu podrsku za svoju antiekonomsku logiku.

Medo
Gost
Medo
4 dana prije
Reply to  Brainstorm

Nije ti palo na pamet da postoji mogućnost da se razvojem, povecanjem kupovne moći proizvodnja približi ciljanom tržištu. Znaš ono, otvaranje pogona. Treba samo gledat širu sliku.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
4 dana prije
Reply to  Medo

jest. to je prvo za sto sam. samo, kupovnu moc treba smanjiti u odnosu na uvozni proizvod a za razvoj lokalne proizvodnje mora se ukinuti socijalne pomoci. cijenu rada dovesti na razinu konkurentnu azijskim proizvodjacima.

rimtu
Member
Active Member
rimtu
4 dana prije
Reply to  Brainstorm

Opaka ti je ekonomija.

Max
Member
Famed Member
Max
5 dana prije

Zanimljiva alternativa.

tihobl
Gost
tihobl
5 dana prije
Reply to  Max

Oleg valja stanivukoviceve fazone. Cuo je da ce se nesto graditi pa je nekidan izasao sa ovim prijedlogom. Pazi ovu vijest:

Ministarstvo odbrane Rusije počinje izgradnju drugog kraka Bajkalsko-Amurske železnice (BAM) u dužini od 340 kilometara. Modernizacija Bajkalsko-Amurske i Transsibirske železnice je deo dugoročnog programa razvoja „Ruskih železnica” do 2025. godine, koji je ruska vlada odobrila u martu 2019. godine.

Da znam kineski procitao bi petogodisni plan, vidio rokove pocetka projekata, pa radovno kinezima davao savjete, a onda se hvalio kako me Si slusa.

Antuntun
Gost
Antuntun
5 dana prije

Pijani zapovjednik PRIZEMLJIO “Ever Given” u SueTskom kanalu zbog kvara na stajnom trapu.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik