Rusija neće dozvoliti da njeni neprijateljski susjedi imaju nuklearno oružje

Dmitrij Medvedev
12 komentara

Rusija će učiniti sve da spriječi svoje neprijateljske susjede, poput Ukrajine, da nabave nuklearno oružje, izjavio je u utorak zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev.

“Učinit ćemo sve što možemo da spriječimo da se nuklearno oružje pojavi u susjednim zemljama koje su nam neprijateljske. Na primjer, nacistička Ukrajina, koju ovih dana direktno kontrolišu zemlje NATO-a”, napisao je na svom Telegram kanalu.

Istovremeno, Medvedev je naglasio da “nema smisla računati na razum i političku volju kijevskog režima”. “Ali još uvijek postoji krhka nada za zdrav razum i osjećaj samoodržanja neprijateljskih zemalja koje im povlađuju (vlasti u Kijevu). Oni razumiju: ako prijetnja Rusiji prijeđe utvrđenu granicu opasnosti, mi ćemo morati odgovoriti ne pitajući nikoga za dozvolu, bez mnogo konsultacija. I ovo definitivno nije blef”, zaključio je Medvedev.

Nuklearno oružjerusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
1 godina prije

Koliko pročitah. Nuklearni arsenali su se po svojoj snazi smanjili od hladnog rata. Nema više opasnosti od nuklearne zime posle nuk. rata. Ostaju kao dodatna opasnost nuklerne elektrane. Južna hemisfera bi bila dobrim delom pošteđena. Ovim Soroš i co imaju keca u rukavu. Nukl. ratom do zlatne milijarde. Zna li neko detaljnije i stručno ovu tematiku?

Krim
1 godina prije

Putin je munjen ali ovaj je lud 100 posto

Nekoime
1 godina prije

Nuklearna zima je kada Rusi isključe plin.

Max
1 godina prije

Jasno i glasno izrečen strateški plan.

tihobl
1 godina prije

Sve su cesca upozorenja Zelenskom i NATO da se ne igraju prljavom bombom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI