Rusija obučava strateške raketne snage

RS-24 Yars
20 komentara

Rusija provjerava borbenu spremnost svojih strateških raketnih snaga vježbom u kojoj sudjeluje oko 3000 vojnika i cestovno mobilne interkontinentalne balističke rakete (ICBM), objavilo je u srijedu Ministarstvo obrane.

Manevre provodi Novosibirska raketna divizija, postrojba sa sjedištem u istoimenom gradu u Zapadnom Sibiru. Snage pripadaju jednoj od tri ruske vojne postrojbe njezine kopnene grane strateškog odvraćanja.

Ministarstvo je objavilo snimke lansera Yars i pomoćnih vozila kako izlaze iz svojih hangara, a u priopćenju se navodi da će u vježbu biti uključeno oko 300 komada vojne opreme.

Osim demonstracije svoje vještine u postavljanju nuklearnog oružja, trupe će vježbati prikrivanje svojih kretanja od neprijateljskog izviđanja, dodalo je ministarstvo. Drugi dio misije bit će proveden u suradnji s drugim dijelovima ruske vojske, uključujući Zračne i svemirske snage.

U priopćenju je naglašeno da će korištenje dronova biti ključni dio vježbi.

RS-24 Yars ICBM najnovija je verzija obitelji raketa Topol-M koja je trenutno u službi ruske vojske. Projektil na čvrsto gorivo može se rasporediti u silosima ili na cestovnim mobilnim lanserima, a vjeruje se da može nositi do četiri nuklearne bojeve glave.

raketeRS-24 YarsrusijaVježbe
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 godina prije

A i Madžarska vlada pičnula BAN Švedskoj na ulaz u NATO . Švedi .. Barem jedno – ” tak ” za ovo 😄👍 . Spašavaju vam Turci i Madžari i vas i Kraljevinu na najelegantniji , mogući način 😁 👍🍸.

Max
1 godina prije

Jasna poruka rivalima.

tuf
1 godina prije

Ruska vojna jedinica zadužena za strateško nuklearno naoružanje ima slogan: “Nakon nas – tišina.”

tihobl
1 godina prije

Sto ce joj?

NOME
1 godina prije

….vele da Rusi šalju “predpotopne” T-55 i ostale “krševe” na front, jer su dovoljno “primitivni”, da u slučaju EMP udara su i dalje operativni, dok sve modernije staje. Nažalost ovo mi se čini vrlo moguće……

abc
1 godina prije

Pa Rusi evo več dovode severnokorejske dobrovoljce, koji su naučeni ratovati bez elektroničkih uređaja i tehnike. Planira se dovođenje 20.000 severnokorejskih specialaca.
U planu su i Kinezi, Sirijci, Libijci, Iranci i Iračani. Svi, koji su trpjeli od američkog terora, če u Ukrjainu dovesti svoje vojne snage. Bit če veselo….

abc
1 godina prije

Pa ako je zapadni svet više od 50 godina čutao na američko raspoređivanje atomskog nuklearnog arsenala po cjelom svetu, onda neka i sad čuti, kad to rade Rusi i Kinezi.
Bumerang se vrati uvjek sa večom snagom.

abc
1 godina prije

Prva če biti kao opomena nuklearno uništena satanistička Engleska. Onda če zapadni svet umukniti od iznenađenja i straha. To če Rusija uraditi, ako se nađe u bezizlaznoj poziciji.
USA i EU se neče usuditi iči dalje.

Janko
1 godina prije

Ako Engkeska ne bude prva na redu,onda Rusi niste ništa učinila dobra za čovječanstvo

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI