Rusija obustavlja saradnju sa Japanom u oblasti morskog ribarstva

Japan
3 komentara

Rusija suspenduje međuvladin sporazum sa Japanom iz 1998. o saradnji u iskorištavanju morskih živih resursa, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

“Ovaj sporazum, izgrađen na osnovu uzimanja u obzir ravnoteže interesa dvije zemlje, omogućio je japanskim ribarima da love u okviru kvote koju je dodijelila ruska strana u blizini južnih Kurilskih ostrva”, rekla je Zaharova u komentaru na web stranici agencije. .

Ona je objasnila da je Tokio zamrznuo dospela plaćanja po sporazumu, a takođe odlaže potpisivanje godišnjeg dokumenta o pružanju besplatne tehničke pomoći Sahalinskoj regiji. Ministarstvo vanjskih poslova je dodalo da se sporazum suspenduje dok japanska strana ne ispuni sve svoje finansijske obaveze.

Japanski brodovi su pecali na Južnim Kurilima prema sporazumu od 21. februara 1998. godine, koji im je dao mogućnost da pecaju na ovom području prema dodijeljenoj kvoti uz određenu naknadu.

JapanKurilska ostrvaribarirusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
1 godina prije

No, hvala Bogu da su jednim brzo reagirali: nije samo neplaćanje:

“…Ministarstvo spoljnih poslova Japana, 7.6.

Sredstva Ruske poljoprivredne banke, Moskovske kreditne banke i Beloruske banke za obnovu i razvoj biće ZAMRZNUTA u okviru novog paketa sankcija, prenosi TAS S.

Plaćanje i transakcije sa ovim bankama biće moguće samo uz odgovarajuće dozvole japanskih vlasti, a nove mere stupaju na snagu od 7. jula.

Japan je ranije uveo nekoliko paketa sankcija Moskvi zbog rata u Ukrajini, kojima je na crne liste stavljeno više od 200 ruskih kompanija i organizacija, navodi TAS S.”

Max
1 godina prije

Očekivano.

Tupko
1 godina prije

Bas ih briga. Mogu otici pecati u californiu i tamo jos bolje prodati ribu na placu. Svjet je globalan

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI