Rusija premješta zalihe krvi blizu ukrajinske granice

Zalihe krvi
26 komentara

Izvještaj zasnovan na anonimnim izvorima navodi da je Moskva premjestila medicinski materijal potreban za „liječenje žrtava“ blizu granice.

Pozivajući se na „tri američka zvaničnika“, Reuters je izvijestio da je Rusija navodno prebacila zalihe krvi i drugi medicinski materijal u blizinu Ukrajine. Zvaničnici koje je agencija citirala u svojoj „ekskluzivnoj” argumentaciji su tvrdili da je to jedan od „konkretnih pokazatelja” koji pokazuju da li je Moskva spremna da pokrene invaziju ili ne.

„Otkrivanje zaliha krvi“ od strane neidentifikovanih američkih zvaničnika „dodaje još jedan dio konteksta rastućim američkim upozorenjima da li se Rusija sprema za novu invaziju na Ukrajinu“, istakao je Reuters.

Zalihe krvi imaju kratak rok trajanja, obično oko 14 dana kada se čuvaju u frižideru.

Dvojica zvaničnika citiranih u izvještaju rekla su za Reuters da su zalihe krvi isporučene „u toku posljednjih sedmica“, ali nisu naveli konkretan vremenski okvir.

Izvještaj je stigao istog dana kada je najviši zvaničnik Pentagona, predsjedavajući Združenog generalštaba general Mark Milley, upozorio da će uticaj potencijalne invazije biti „užasan“ i dovesti do velikih žrtava, s obzirom na snage koje je Rusija „smjestila“ u blizini Ukrajine. On je tvrdio da je navodno rusko vojno nagomilavanje na granici sa Ukrajinom bilo „većih razmjera i obima“ od bilo čega što je viđeno od kraja Hladnog rata.

Američki sekretar za odbranu Lloyd Austin je u međuvremenu primijetio da se, prema procjeni SAD, ruski predsjednik Vladimir Putin još nije odlučio da li da izvrši invaziju na Ukrajinu i da ima na raspolaganju „više opcija“, „uključujući zauzimanje gradova i značajnih teritorija, ali takođe akte prinude i provokativne političke akte, poput priznavanja otcjepljenih teritorija.”

Kremlj je u više navrata negirao da ima agresivne namjere, ali je upozorio na „vojno-tehničke mjere“ ako se ne riješe bezbjednosni problemi – kao što je zahtjev da se NATO ne širi na Ukrajinu ili Gruziju.

„Ako je do Ruske Federacije, neće biti rata“, rekao je u srijedu ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Međutim, dodao je, Rusija „neće dozvoliti da se naši interesi brutalno napadaju ili ignorišu“.

izvještajKrvrusijaukrajinazalihe
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
preseren3
2 godine prije

Bit če, da če prebežnici trebati transfuzije…
U Ukrajini vladaju užasne razmjere.

Zagor
2 godine prije

Hahahaha, kakva količina propagande radi ničega.

Гавран
2 godine prije

Uočen je i ozbiljan broj anatomskih pomagala, koja se grupno i pojedinačno infiltriraju preko granice.

Jednostavno receno
2 godine prije

Biti će šta će biti, al malo je čudno da oet padnemo na propagande tipa irak imanuklearno oružije, avganistanska plemena su sposobna srušiti svijetske trgovačke centre, u libije se krše ljudska prava, europi je jeftiniji skuplji plin, amerika br.1…. Za rat nisam nikako, za to mogu samo luđaci navijati al da hoće rusi dovući nuklearke na njihovu granicu pa neka oni malo vode svoku brigu a ne ovako, lako je tuđim kurcem po trnju mlatiti.

Marlov
2 godine prije

10 miliona kondoma je, i još toliko Viagre stiglo na granicu sa Ukrajinom, izvjetava CNN i anonimni pomagaći

Beware
2 godine prije

Truck Trudeau!

Slovenac123
2 godine prije

Rusi ce samo zracnim udarima razturiti po politicki eliti i rat je gotov svinja se kolje pri glavi

tihobl
2 godine prije

I 2014. kad su rudari sravnili kotlice u koje je upala ukro armija ko je lijecio ukrajinske ranjenike? Vecinom rusi, a manji dio je dopao ukrajinskih bolnica. A sjecamo se kako je Potrosenko obolazio invalide i dao fudbalsku loptu tipu koji je ostao bez obe noge.

I ovaj put ko od ukrajinski ranjenika bude imao srece dopasce u ruske bolnice. Oni manje sretni dopasce u donbaske bolnice koje su stalna meta granatiranja, a oni sa najmanje srece zavrsice u ukrajinskim bolnicama.

nekoime
2 godine prije

Primjećeno je i kako je Rusija dovela svoju granicu na samu granicu s Ukrajinom.

Keki
2 godine prije

Ova propaganda ostavlja uvjerenje da će zapravo Rusija biti napadnuta. Iako sumnjam da bi se netko upuštao u oružani sukob u samoj Europi, pod jedan, a pod dva, da Rusi al baš baš žele, mislim da bi osvojili Ukrajinu preko noći doslovno, da zapad ne bi znao što ga je snašlo.
Obzirom na stanje u Ukrajini, i bez oružja bi ju osvojili jer bi Ukrajinci htjeli pod njihove skute.

burt
2 godine prije

Ukrajina ionako ne može u NATO dok ne uništi separatiste pa zato Zelensky i nema puno izbora oko NATO-a jer se već sedam godina linija fronta nije pomicala i tako bi moglo unedogled

Max
2 godine prije

Mlislim da je ovo još jedna u nizu dezinformacija.

Alen
2 godine prije

Sva ova halabuka oko ” ruske agresije ” više liči na povlačenje usa/zapada tj kao neki paravan … Oni bi se kao umješali ali eto ne mogu jer ukrajuna nije u nato , pa eto mi se povlačimo iz tih razloga a nije da se bojimo rusije …

Zelinski kaze da je i bježanija s tržišta , što je i očekivano da će pljačkaši da bjeze skupa s pokroviteljima tih pljački..

Sve u svemu meni stvari idu u tom pravcu…

Bosanac
2 godine prije

Svaka takva vijest znači ode nafta 10 dolara gore , s njom plin, struja i ostalo. A mi mislimo nešto mi besplatno pratimo, a sve ćemo to mi (obična boranija) platit.

abc
2 godine prije

Pošto ukronacistima puno fali mobilnih wc-ja, Njemci ukronacistima poslali 4000 kaciga, da bar zasilno udovolje velikim potrebama…. A Milanović razmatra opciju, da ukronacistima pošalje šleper wc papira…

Dupla Kamilica
2 godine prije

Drug Staljin nije Rus ali nastavi baljezgati

Servacij
2 godine prije

Mujo kaži nam radije kako je bilo kod Staljingrada i Kurska, he*eš Finland, ionako su ga Rusi pustili da ode na svoje 1918. god

Peter Tosh
2 godine prije

Izvjestaj nekog misticnog AGENTA Ha-Ha

Antiotrov
2 godine prije

Dok vidim izvor vesti Rojters, ne citam dalje.

Zoki zorule
2 godine prije

Anonimni izvor je takodjer utvrdio da krv nije dovoljno dobra,jer sadrzi samo 3. Promila alkohola, sto jos uvijek nije dovoljno za postizanje optimalne kolicine hrabrosti ruskog vojnika.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI