Rusija prijeti odmazdom ako Kijev upotrijebi rakete koje je dostavila Velika Britanija

Velika Britanija nuklearno naoruzanje
12 komentara

Rusija kaže ne tako brzo primjedbama britanskog ministra vanjskih poslova Davida Camerona da Ukrajina ima pravo koristiti rakete Ujedinjenog Kraljevstva za udare na ciljeve duboko unutar ruskog teritorija.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je londonskog veleposlanika Nigela Caseyja nakon Cameronove izjave kako bi ga obavijestilo da će, ako Velika Britanija ispuni ovu prijetnju, Rusija uzvratiti u skladu s tim napadom na britanske ciljeve u Ukrajini i drugdje.

“Casey je upozoren da bi odgovor na ukrajinske udare britanskim oružjem na ruskom teritoriju mogli biti bilo kakvi britanski vojni objekti i oprema na teritoriju Ukrajine i izvan nje”, stoji u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Prethodno su Sjedinjene Države i njihovi saveznici, uključujući UK, odredili da se dalekometno oružje koje šalju Ukrajini može koristiti samo na teritorijima kao što su Krim, Narodne Republike Donjeck i Lugansk te regije Herson i Zaporožje koje Ukrajina tvrdi da je njezina – a ne na stvarnom ruskom teritoriju kako se trenutno razumije.

Svojim komentarima Cameron je “de facto priznao svoju zemlju kao stranu u sukobu”, objavilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova, dodajući da Cameronovi komentari služe kao “dokaz ozbiljne eskalacije i potvrda sve većeg angažmana Londona u vojnim operacijama na strana Kijeva.”

Rusija je navodno pozvala Caseyja da “razmisli o neizbježnim katastrofalnim posljedicama takvih neprijateljskih koraka iz Londona i da odmah na najodlučniji i najnedvosmisleniji način opovrgne ratoborne provokativne izjave šefa Foreign Officea”.

Putin je naredio taktičke nuklearne pokuse nakon “provokativnih izjava i prijetnji” Zapada

Ruski predsjednik Vladimir Putin odgovorio je na najnoviji razvoj događaja naredivši vježbu testiranja raspoređivanja taktičkog nuklearnog oružja, nazvavši ove nedavno izrečene izjave zapadnih dužnosnika “provokativnim izjavama i prijetnjama”.

Ove vježbe, rekli su Putin i njegovi ljudi, imaju za cilj “ohladiti ‘usijane glave’ u zapadnim prijestolnicama i pomoći im da razumiju moguće katastrofalne posljedice strateških rizika koje stvaraju.”

Rusko ministarstvo vanjskih poslova također je izjavilo da zapadni čelnici moraju znati da će svaki potez u smjeru u kojem je Cameron javno rekao odmah uvući zapadne sile pravo “u izravan oružani sukob s Rusijom”.

“Bila bi šteta da London i Pariz postanu moderna Sodoma i Gomora”, napisao je jedan komentator RT-a o tome kamo sve ovo vodi.

“Nema više besplatnih propusnica za SAD i njegove vazalne države”, napisao je drugi. “Natjeraj ih da plate. Bez odvraćanja. Nemaju razloga prestati. Nije komplicirano.”

Netko drugi je rekao da su ove “teške čvrste riječi” samo “18 mjeseci prekasno”, ali bolje ikad nego nikad.

“U međuvremenu, rusko uransko gorivo ide prema SAD-u, a LNG (ukapljeni prirodni plin) prema Europi”, dodala je ta osoba.

“Bez ujaka Sama, Macron se ne bi usudio da se zajebava”, napisao je drugi, pozivajući se na poziv ruskog ministarstva vanjskih poslova protiv francuskog veleposlanika Pierrea Levyja, čiji detalji ostaju nepoznati.

Drugi je komentator istaknuo prikladan trenutak za sve ovo u odnosu na klimava zapadna financijska tržišta, koja će uskoro početi slobodno padati.

“Financijski sustav SAD-a mora biti u većim problemima nego što smo čak i mislili, što je razlog zašto Izrael cilja Rafah, i zašto ove marionete iz EU-a i UK-a pojačavaju svoju potrebu za prikupljanjem još većeg profita prije nego što cijeli američki sustav umre.”

david cameronOdmazdarusijaukrajinaVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
10 dana prije

Skot Riter:
;
Vladimir Putin je dao naređenje za vežbe u Južnom vojnom okrugu. Ljudi, otvorite oči i uši i čujte šta govorim! U Južnom vojnom okrugu biće održane vježbe upotrebe taktičkog nuklearnog oružja. To ne znači da će koristiti nuklearno oružje u Ukrajini, nikako. Ali oni će uništiti NATO trupe u Rumuniji, Poljskoj, Njemačkoj, Francuskoj i Italiji. Ovo je nuklearni rat. Ako je to ono što ti, Zapad, želiš, dobićeš to
;

Podsjetnik
10 dana prije

Kao I četrdestih godina…
Biti će zapadu zao što nije ranije, brze reagirao…
A neizbjezno se ne moze izbjeći

Josip
10 dana prije

Dosta je vise prijetnje, oderite tu gamad.

Max
10 dana prije

A što su drugo očekivali?

Borealis
10 dana prije

I, što mislite tko bi bio pobjednik u nuklearnom ratu?

FELIX
10 dana prije

DOK RUSI SAMO PRETE NISTA SE NECE PROMENITI, VEROVATNO SU I U OVOM SLUCAJU DOGOVORENI.

tihobl
10 dana prije

Dovoljno je da pogodi dvije HE kod Kijeva i da potopi Kijev.
Ukrajinski strucnaci godinama govore da su dotrajale i da svakog momenta mogu puci. Svaku put kod vecih padavina oglasavaju se akademici i drugi strucnjaci. I svake godine vlast se oglusi. Potrosenko i Zekanovski ulozili su nula grivni za sanaciju brana.
A znate li kakav je mulj na dnu jezera – nakupio je sve sto su kise sprale poslije Cernobilja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI