Rusija tvrdi da je presrela projektile dugog dometa britanske proizvodnje

Buk-M1
80 komentara

Krstareća raketa Storm Shadow navedena je među nekoliko projektila zapadne proizvodnje, koje je srušila ruska protuzračna obrana

Ruske snage srušile su krstareću raketu koju je isporučila Velika Britanija s nekoliko drugih oružja koje su ispalile ukrajinske snage, izvijestilo je Ministarstvo obrane u svom dnevnom ažuriranju u ponedjeljak. London je prošlog tjedna potvrdio isporuku oružja ”Storm Shadow” Ukrajini, koje je odmah korišteno za napad na grad Lugansk. Ministarstvo obrane tvrdi da su projektili, koji su srušeni u prethodna 24 sata, uključivali sedam protu-radijacijskih raketa HARM, jedna raketa ”Storm Shadow” i sedam raketa ispaljenih višecijevnim sustavom HIMARS. Ovo je prvi put da je Moskva izvijestila o rušenju ”Storm Shadow” projektila, otkako je Velika Britanija potvrdila njihovu isporuku Ukrajini.

Lokalne vlasti u Lugansku tvrdile su da je projektil Ujedinjenog Kraljevstva korišten za nekoliko nedavnih zračnih napada na grad. U ponedjeljak ujutro dva takva projektila oštetila su stambene zgrade, ured i automobile u gradu, izvijestio je regionalni izvjestitelj.

Vršitelj dužnosti guvernera Leonid Pasechnyk rekao je da je pogođena vojna zrakoplovna škola, ali da napad nije prouzročio žrtve, pozivajući se na preliminarna izvješća s mjesta događaja. Prije nego što je London poslao krstareće rakete, koje mogu pogoditi mete udaljene do 300 km (200 milja), Kijev nije imao zapadno oružje usporedivog dometa. Ukrajinska vlada je mjesecima molila da nabavi takvo oružje, ali SAD i njegovi saveznici prethodno nisu bili spremni slati takvo oružje Ukrajini.

London je rekao da će novo oružje ojačati ukrajinske snage za dugo obećavanu protuofenzivu protiv Rusije. Neki su mediji reklamirali ”Storm Shadow” projektile kao oružje koje će promijeniti situaciju, potvrđujući da je Velika Britanija poslala takve projektile Ukrajini. Projektil koji je proizveo MBDA opisan je kao projektil s mogućnostima prikrivanja, zahvaljujući svojoj relativno maloj veličini i sposobnosti jako niskog leta, kako bi izbjegao radarske sustave.

PVOrusijaStorm ShadowUKukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
80 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
alexosijek
11 mjeseci prije

Da, ali je nanijela štetu u Lugansku – kao da nije dovoljno ovo granatiranje Donetska…prvo je navodno ispaljena američka raketa za elektroničko ometanje, i nakon toga te britanske na Lugansk, Dima sa Military Summary je pokazao zgradu pogođenu u Lugansku za koju kaže kako je bila nekakva vojna škola, no drugi govore i o frizerskom salonu, i ponovo ubijenim civilima…Isporukom ovih raketa Britanci su znali kako će biti gađani civilni ciljevi u unutrašnjosti, daleko od prve crte i isporučili su ih bez problema…U isto vrijeme, nuklearna “gljiva” se razvila kraj grada od 270000 ljudi u zapadnoj Ukrajini, bio je napad i na onaj grad Term-nešto, isto u zapadnoj Ukrajini, gdje je i nuklearna elektrana u blizini – o tome niti slova nema napisano…Qui bono??…Hajdemo konačno se svi opametiti, prestati birati strane (jer to i jest osnovni cilj propagande – razjedini pa vladaj) i krenimo pisati lokalnim čelnicima, pa državnim, pa… Čitaj više »

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Vrhovni zapovjednik ukrajinske vojske, general Valerij Žaluzni hvali se na Telegramu da je ukrajinsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana presrela svih 18 raketa koje su ruske snage lansirale tijekom prošle noći – 6 aerobalističnih projektila Kinžal Kh-47M2 lansiranih iz 6 aviona MiG-31K, 9 krstarećih projektila tipa Kalibr lansiranih s brodova u Crnom moru, kao i 3 projektila lansirana sa zemlje (S-400, Iskander-M).

Tako treba
11 mjeseci prije

HOROR ZA RUSE! OBORENO ČAK 6 HIPERSONIČNIH RAKETA?! Ukrajinci našli rešenje za moćne Kindžale, Kijev slavi neverovatan uspeh PVO!
Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo i protivvazdušna obrana presreli su svih 18 raketa koje su ruske snage lansirale tokom noći

Miro
11 mjeseci prije

Britanci će još malo i nuklearne bombe dati Ukrajini a Rusi će samo da se žale umesto da srede leglo zla zvano Britanija.

dpf filter
11 mjeseci prije

Neko je Kadirovu ukrao konja. Jos ga trazi,i to javno. Kako to ne mogu da odkriju? Kako to kako to

Kiko
11 mjeseci prije

A što će drug0 nego hvaliti svoju sposobnost ratovanja. Drugo im ne preostaje. Osvajaju jedan grad 10 mjeseci, ej druga vojna sila svijeta osvaja grad 10 mjeseci. I onda što ti drugo ostaje nego se hvaliti s nečim što se ne može dokazati. A doktrinu ratovanja imaju na razini WWI. Nesposoban časnički kadar i nekvalitetno naoružanje.

Herc
11 mjeseci prije

Čime su skinuli hipersonični hinžal kažu 6. ? ili su dobili od Amera protuoružje koje navodno ne postoji ili lažu kao obično a lažljivi mediji najmanje njih 90% prenose laži iz kuhinje Zelenskog

tihobl
11 mjeseci prije

Eno snimka kako je nastradao patriot. Izbrojao sam da je ispalio 29 raketa prije nego sto se desila eksplozija na mjestu lansiranja, a zatim jos jedna. Gledao sam i druge simke nocasnjih desavanja nad Kijevom. Na jednom se vide desetine raketa patriota kako lete nad Kijevom i tri su uspjele presresti geranj. To je sve presretanje sto su kamere zabiljezile. Jutros su se pojavile fotke palih raketa patriota po Kijevu. Vidi se da je rijec o najnovijim modifikacijama. Ni najnoviji Patrioti nemaju sta da traze u skuobu sa rusima. Rusi su ih fino nategli – prvo su isli geranji i rakete mamci da otvore vatru i otkriju polozaj a onda su popili dva pogotka kindzalima. Patrioti su se pokazali neefikasni kao u Saudijskoj Arabiji jer se culo puno detonacija po Kijevu od geranja, a i vatrogasci su imali puno posla. Jedina dobra stvar je da PVO nije pogodila ni jednu… Čitaj više »

burt
11 mjeseci prije

nisu oni srušili nikakav Storm Shadow a umjesto toga skinuli su im helikoptere i avione, to je velika misterija tko je mogao u kratko vrijeme srušiti dva helikoptera i dva aviona na teritoriju Rusije, ni jedan pilot se nije uspio katapultirao što pokazuje da su ih iznenadili a ruska propaganda zataškava događaj jer im ni jedna verzija tko je mogao poskidati avione ne odgovara

tihobl
11 mjeseci prije

Према информацијама из Генералштаба, данас је наша ПВО била принуђена да испали салву од 32 ракете система ,,Патриот” како би спречила детонације и масовна разарања у Кијеву. Цела батерија је уништена доласком хиперзвучне ракете ,,Кинжал”, а служба безбедности Украјине трага за извором цурења видео снимка који показује лансирање пројектила и експлозију.

Украјински извор ,,Резидент”

Pa da, najvaznije je otkriti ko je objavio snimke koji demantuju izvjestaj MO 100% presretanju. Bitno je dobiti informacioni rat, koga briga za izginulim amerikanacima.

Max
11 mjeseci prije

Nije im dugo trebalo.

Zvone
11 mjeseci prije

ZAŠTO RUSIJA NE UNIŠTI ZAPADNO NAORUŽANJE KAD STIGNE U UKRAJINU VEČ ČEKA DA PRVO DOĐE NA FRONT.

Gnjida
11 mjeseci prije

Pomalo, rat nije ni počeo.

11 mjeseci prije

@tiho , evo javljaju novi val pržione po bivšoj ukrajini…
Skladišta , pvo sistemi ..
Patriot ? Iris ? 😂😂👍

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI