Rusija učvršćuje granicu s Ukrajinom

26 komentara

U tijeku su ‘veliki’ radovi, objavio je guverner Belgorodske oblasti

Nova crta obrane stvara se na granici između Ukrajine i ruske zapadne oblasti Belgorod, objavio je guverner Vjačeslav Gladkov na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak. Dužnosnik je rekao da ovaj potez dolazi kao odgovor na sve veće napetosti na granici, ali nije otkrio detalje o izgradnji, upozorivši da njegove izjave “naši neprijatelji pažljivo slušaju”.

“Ukratko ću reći: radovi se izvode u velikom obujmu. Od travnja, u okviru svojih ovlasti, aktivno smo angažirani na jačanju granica”, rekao je Gladkov. Upitan misli li na takozvanu “Wagnerovu liniju”, sustav protutenkovskih struktura koje je izgradila ruska privatna vojna organizacija “Wagnerova skupina” u regiji Donbas, Gladkov je rekao da radije ne bi komentirao druge ”poštovane ljude” i želio se usredotočiti na Belgorodsku takozvanu ‘zasechnaya’ liniju.

Linija ‘zasechnaya’ odnosi se na drvene obrambene strukture, koje se sastoje od posječenih stabala, koje je Rusija koristila između 10. i 18. stoljeća za obranu od neprijateljskih napada.

“Belgorodska oblast uvijek je stajala na granici obrane ruske države i nastavlja to činiti”, rekao je guverner. Nakon što je Rusija krajem veljače započela svoju vojnu operaciju u Ukrajini, kijevske su snage više puta granatirale i lansirale bespilotne letjelice na civilne i vojne ciljeve u regiji. U nekim slučajevima pogođene su privatne kuće, škola i vrtić.

Prošli je mjesec ruski predsjednik Vladimir Putin uveo uzbunu “srednje razine akcije” u nekim dijelovima zapadne Rusije. Njime se regionalnim službenicima daje dodatna ovlast za osiguranje sigurnosti i brzo reagiranje na sve hitne slučajeve.

Granicarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
1 godina prije

Ha, ha, ha. Očito vjeruju da su im Ukrainci do Božića pred Moskovom. Inače im je prvi mobilizacijski val u cijelosti recikliran. Sada bi Putin bio sretan da se može povuči na pocetne linije od 24.02. Grade obrambene linije gdje trebaju i ne trebaju. Ali im je uzaludno.

Max
1 godina prije

S vojnog gledišta logičan potez.

Realist
1 godina prije

Rusi su do sada doživjeli ne poraze nego kolosalnu vojnu blamažu i neviđeno sramoćenje još od vremena Finskog rata (povlačenje iz Kijeva, pad Harkovske oblasti, potapanje komandnog broda Moskva, napuštanje Zmijskog otoka, pad Krasnog Limana, bježanje iz Hersona itd). Svi se pitamo kako je to moguće kad je Rusija toliko vojno nadmoćna? E pa odgovor je sljedeći: 1) Rusija nema vojsku u volumenu o kojemu se pričalo. Navodnih 1.000.000 profesionalnih vojnika je obična utopija jer su u taj broj uračunali masu tajnica, uhljeba, novinara, ljubavnica, uredskih pacova i kojekakvih parazitskih elemenata od kojih vojska nema ama baš nikakve koristi. Istina je da Rusija nema više od 450.000 profesionalnih vojnika u svim rodovima, a koji su iskoristivi u borbi. 2) Dobiti rat sa 150.000 vojnika se moglo samo uz pretpostavku da se Ukrajinska vojska i lanac zapovjedanja raspadnu za mjesec dana, što se nije dogodilo niti se realno moglo dogoditi. Ruske… Čitaj više »

Šele
1 godina prije

Meni Rusi nisu jasni,ili se boje ili igraju za isti tim,nekako mi sve miriše na dogovor,zapadne zemlje otvoreno su protiv Rusije, daju oružje bez straha,oružje koje ubija njihove vojnike ,ruše im infrastrukture, plinovod,most krimski,a oni ništa,samo prazne prijetnje,sad se ukopavaju ko da znaju gdje će biti granica,sve mi miriše da su u istom timu,igraju za globaliste

tihobl
1 godina prije

«Тражимо Русе који се, као и ми, противе специјалној операцији Руске Федерације. Отворени смо за сарадњу са њима» — The Wall Street Journal цирита речи Заменик директора ЦИА Дејвида Марлоуа.

tihobl
1 godina prije

Za hibera: Тренутно се наставља још масовнији напад на објекте у свим регионима Украјине него што је било раније. Листа градова у којима нема струје расте, энергоблокови на Јужноукраинској нуклеарки в Николаевской области су престали са радом. У овом тренутку се зна о радетним нападима у: — Кијеву — Кијеевској области — Вишгороду — Одеси — Одеској области — Дњепропетровску — Дњепропетровској области — Кривом Рогу — Запорожју — Полтави — Полтавској области — Кременчугу — Светловодску — Николаеву — Николаевској области — Очакову — Южноукраинску — Виници — Виницкој области (погођена Ладижинска термоелектрана) — Љвову — Љвовској области — Хмељницкој области — Сумској области Попуни нестанак струје у: — Кијеву — Кијевској области — Дњепропетровску — Кривом рогу — Полтави — Миргороду — Запорожју — Николајеву — Одеси — Одеској области (цео регион) — Ровно — Ровенској области — Хмељницком — Хмељницкој области — Кременцу-Подољском — Кировоградской области —… Čitaj više »

Herc
1 godina prije

Već dugo je tišina u vezi ukrajinskih gubitaka ,o mobilizaciji ništa. Ko se u stvari tamo bori ,izgleda sve manje Ukri a sve više Ameri ,Britanci i Poljaci pod paravanom dobrovoljaca.
Putin im gasi struju svako malo ,a ako ne budu dobri ostaće bez nje do proljeća

tihobl
1 godina prije

Фабрика аутомобила Москвич наставила је са радом: Покренута је масовна производња новог урбаног кросовера “Москвич 3”, јавља дописник Спутњика.

Продаја аутомобила ће почети већ у децембру ове године.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI