Rusija utrostručuje opskrbu plinom Kini plinovodom Snaga Sibira

plinovod Snaga Sibira
59 komentara

Ruski energetski glavni Gazprom rekao je u ponedjeljak da je u veljači poslano više plina u Kinu cjevovodom Snaga Sibira nego što je u početku planirao, što je više nego utrostručilo zalihe u odnosu na isti mjesec prošle godine.

„Izvoz plina u Kinu plinovodom Snaga Sibira nastavlja rasti. Zalihe redovito premašuju naše dnevne ugovorne obveze. Stvarni mjesečni obujam opskrbe u veljači je 3,2 puta veći nego u veljači 2020.,“ rekao je Gazprom.

Prekogranični cjevovod od 3.000 km započeo je službene isporuke ruskog prirodnog plina u Kinu 2019. godine. Kapacitet takozvane Istočne rute je 61 milijarda kubičnih metara plina godišnje, uključujući 38 milijardi kubičnih metara za izvoz. Prošle godine Gazprom je ovim plinovodom isporučio Kini 4,1 milijardu kubičnih metara plina. Planira povećati izvoz za dodatnih šest milijardi.

Dogovor o opskrbi plinom plinovodom Snaga Sibira postignut je 2014. godine, a Gazprom i Kina National Petroleum Corporation (CNPC) sklopili su 30-godišnji ugovor. To je najveći Gazpromov sporazum ikada sklopljen i prvi plinovod između Rusije i Kine.

Rusija bi trebala daljnje povećati opskrbu plinovodnim plinovima u Kinu, uključujući putem projekta Snaga Sibira 2. Ovaj drugi cjevovod ušao je u fazu projektiranja prošle godine, a moći će isporučiti čak 50 milijardi kubičnih metara plina nakon završetka izgradnje. Gazprom namjerava postati najveći kineski dobavljač prirodnog plina, čineći više od 25 posto kineskog uvoza do 2035. godine.

kinarusijaSnaga Sibira
Pretplatiti se
Obavijesti o
59 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 godine prije

Ko je od evropljana pametan sklopice sa rusima dugorocan ugovor na 30 ili 50 godina.

jrfnvewrfvnweurfvuwe
3 godine prije

Nosferatu čestitao Flekavom ročkas, dakle onom tko je razvalio i uništio CCCP i dozvolio natoss na granicama Rusije, razoružao istu od nuks oružja on čestita, kako se samo vole braća po krvi postavljeni oba od tame.

Ninja🥷🏿
3 godine prije

Hi haha hi hahaha a vi u EU jedite Trumanova jaja !!! Ljepo se EU brine za svoje građane nema gasa gaseri!!!😂🤣🤣🤘🤘🤘

JumpingJackFlash
3 godine prije

Očekujem da čuveni kongresmeni i senatori zbog ovoga i Rusima i Kinezima izglasaju nove sankcije! U praksi ti bajni kongresmeni i senatori mogu poljubiti i Ruse i Kineze ravno u… Švabe mogu samo razmišljati koliko milijardi su izgubili jer im “Veliki brat” brani poslove s Rusima…

Neko ime
3 godine prije

Molekule slobode kapaju, kap po kap…ako neće “slobodumna” Evropa, hoće ko može 😉

Uno
3 godine prije

Yebiga, Rusi pumpaju kako kabali zatreba. Treba im jaka Njemačka i Evropa, ovi su tu sa energentima i pumpaju, sad im treba jaka Kina, Rusi opet pumpaju energentima. Vjerovatno će tako biti i sa Indijom kad bude trebalo. Amerima treba plutonijum za NE, nema problema, izvadićemo iz bojevih glava. Ja ne znam što bi neko i napadao Rusiju, osim ako im ne smetaju sami Rusi, jer i ovako krčme energente okolo za šarene papiriće.

Alen
3 godine prije

Kineska vojna industrija je u stisci s vremenom ..

ko zavrtat
3 godine prije

Kinezima pojacat a EU polako zavrtat.Pa nek uzimaju LNG Americki.
Nego kinezi svima prodaju solarne panele a ulazu u plin i naftu.

Max
3 godine prije

Prirodno savezništvo Rusije i Kine.

lika
3 godine prije

Boris Johnson je sam nazvao London, Londongrad.
Ruski oligarsi koji su pobjegli s ukjradenim novcem su dobili britansko drzavljanstvo.
Za zapad oni su dobri decki.

Ruski oligarsi koji su ostali u Rusiji s ukradenim novcem i obrcu taj novac u Rusiji i placaju porez su na zapadu omrznuti i dobijaju sankcije.

Cilj zapada je istjerati sto vise oligrsa iz Rusije na zapad.

Malo cudno kako to da nema poljskih, ukrajinskih, hrvatskih, madjarskih…itd oligarsa, zar tamo nije bila privatizacija…?

Nekad je i Amerika imala svoje oligarse
oni su se zvali
The Robber Barons

Cudno da danasnji americki kapitalisti i tajkuni i miljarderi poiput Bill Gates i Jeff Bezosa…nemaju etikete i podrugljive nadimke?
Nemojte reci da su na posteni nacin dosli do novca?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI