Ruska bespilotna letjelica uništila britanski samohodni top

Ruska bespilotna letjelica
12 komentara

Samohodno topničko oružje je “u cijelosti uništeno” u napadu, prema ruskim izvještajima

Rusko Ministarstvo obrane podijelilo je snimku koja navodno prikazuje “precizan” napad bespilotnom letjelicom na britansko oklopno vozilo kojim upravljaju ukrajinske snage, pri čemu se vidi kako je haubica zahvaćena plamenom dok je njeno streljivo eksplodiralo u velikoj sekundarnoj eksploziji. Ministarstvo je objavilo ne datiranu snimku na svom Telegram kanalu u srijedu navečer, izvijestivši da je ruska bespilotna letjelica Lancet uspješno pogodila samohodnu haubicu AS-90 koju je isporučila Velika Britanija.

“Nakon što je pogođeno lebdećim streljivom, barutna punjenja su se zapalila i streljivo je detoniralo”, izvijestile su oružane snage, dodajući da je britansko oružje ”u cijelosti uništeno” zahvaljujući preciznom pogotku.

London je prvi najavio prebacivanje 32 AS-90 u Kijev ranije ove godine, s više od desetak većih borbenih tenkova Challenger II. Britanske snage čak su obučavale svoje ukrajinske kolege za rukovanje tim oružjem na britanskom teritoriju tijekom ljeta. Prvi put su viđeni kako sudjeluju u borbenim operacijama u lipnju, nakon što je internetom kružila snimka koja prikazuje oružje u akciji.

Samohodni top, kojim upravlja posada koja broji pet članova, lako je oklopljen i opremljen je granatama od 155 milimetara. Takvi samohodni topovi imaju prijavljeni maksimalni domet paljbe od gotovo 25 kilometara, što ih stavlja u rang s haubicama američke proizvodnje M777, koje su također dostavljene ukrajinskim postrojbama. Oba oružja nadmašuju starije kijevske samohodne topničke jedinice, uključujući 2S1 Gvozdiku i 2S3 Akaciju iz sovjetske ere.

Moskva je hvalila učinkovitost svojih bespilotnih letjelica Lancet i lebdećeg streljiva, koji su prošli kroz nedavne nadogradnje kako bi im se povećao operativni domet. U snimci koju je ranije ovog tjedna podijelio ruski ratni izvjestitelj Andrey Rudenko, Lancet je viđen kako izravno pogađa ukrajinski borbeni zrakoplov Su-25 koji se prizemljio u zračnoj bazi, a nedavno poboljšani UAV sada navodno ima domet do 120 km.

rusijasamohodna haubicaUKukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alibaba
6 mjeseci prije

Lepe haubice,lepi gore

Samo U Prolazu
6 mjeseci prije

Nije hodao dovoljno brzo 😛

Gjuro1977
6 mjeseci prije

Gotovo je,Rusi to još do kraja da unište zapadno andrlje i to je to,nova karta može na Gugl

tihobl
6 mjeseci prije

Rusi u poslednje vrijeme objavljuju snimke pogodaka dronova gdje pogadjaju pikape i grupice vojnika 2-5. Vrijednijih meta je ponestalo pa sad ganjaju pikape i stizu ih. Dronova su dobili puno, a vrijednih meta je malo pa cim vide 3 vojnika na okupu salju dron.
Takodje geranji rade svaku noc i po desetak pogodaka zabiljeze.

Evo Tigana
6 mjeseci prije

ova haubica vise nikad nece prohodati ,ali interesantno je kako stakori bjeze

FATIH
6 mjeseci prije

U SRIDU!!!
SLAVA OPERATERU!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI