Ruska LGBT mreža na sudu jer tužioci Sankt Peterburga traže da se njihova Facebook stranica blokira zbog ”negativnog uticaja” na djecu

Aktivista LGBT zajednice uhicen u Sankt Petersburgu
23 komentara

Tužioci u Rusiji zahtjevali su od Facebooka da blokira stranicu ruske LGBT mreže, a vlasti navode da ona šteti razvoju i zdravlju maloljetnika. Profil prati preko 5.000 ljudi.

Prvobitnu žalbu podnio je poslanik Igor Sapko, bivši gradonačelnik Perma i predstavnik vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, koji je rekao da „propaganda netradicionalnih seksualnih odnosa postaje mainstream na mnogim Internet platformama“.

Prema tužiocima, grupa stvara „atraktivnu sliku homoseksualnosti, što dovodi do uključivanja građana, posebno tinejdžera, u destruktivne stilove života“.

„Materijali na stranici mogu imati negativan uticaj na razvoj djece, izazivajući nezdravo interesovanje za LGBT kulturu, usađivanje LGBT vrijednosti i uključivanje maloljetnika u LGBT zajednicu“, rekla je pres služba suda u Sankt Peterburgu, gradu u kome je grupa smještena.

Prema Aleksandru Beliku, advokatu ruske LGBT mreže, ovo nije prvi put da tužioci u Sankt Peterburgu pokušavaju da blokiraju stranice ove organizacije.

„Počelo je 2019. kada su ciljali grupu na ruskoj društvenoj mreži VKontakte“, objasnio je Belik. „Dva puta su pokušali da urade nešto sa našom veb stranicom. Sada su prešli na Facebook“.

LGBT mrežom upravlja dobrotvorni fond „Sphere“, za koji rusko Ministarstvo pravde smatra da je strani agent. Osnovana 2006. godine, grupa pokušava da promoviše LGBT prava u zemlji i teži „društvu u kojem ne postoji diskriminacija na osnovu seksualne orijentacije, rodnog identiteta, rodnog izražavanja ili polnih varijacija“.

LGBTrusijaTužba
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
muzika
2 godine prije

Nije u skladu sa pozitivnim standardima zajednice.

Stara kuka
2 godine prije

Prema tužiocima, grupa stvara „atraktivnu sliku homoseksualnosti...”

Atraktivnu sliku homoseksualnosti??? Kako je to moguće?

Jesus Bin Joseph
2 godine prije

nedaju rusi odstraga….samo naprijed

2 godine prije zadnji put uredio Jesus Bin Joseph
Antinwo HR
2 godine prije

Bravo Rusi razbijajte tu devijatnu gamad.Hrvatska bi trebala istim metodama a ne da ih ova marva Plenkovićeva još i štiti.Gamad pederska

Slonica
2 godine prije

Zašto za sebe traže autoimunost i sve što se sugerira odbacuju i smatraju napadom na slobodu.
Proporcionalnost treba uvesti.
Sva uključivanja, vrijednosti koje LGBT nude- poslužiti i njima da svi imaju priliku upoznati drugog i drugačijeg.

Hjuyg
2 godine prije

Zasto se u medijima ne propagira hetero, zasto ne postoje parade ponosa obitelji sa djecom, zasto se u skolama ne propagira ljubav izmedu djevojcica i djecaka…???

2 godine prije

homoseksualnost i varijante su logican slijed onoga sto se dogadja vec duze vrijeme. sedam smrtnih grijeha: ponos, pohlepa, pozuda, zavist, prozdrljivost, bijes, lijenost. ponos je odavno metoda manipuliranja vojskom i podanicima. iskoristavaju ga drzave i poduzeca. zanemaruje se da ponos jednoga uzrokuje stid drugoga. znaci mi namjerno, bijuci ponosni, cinimo da se drugi osjeca lose. onaj tko je ponosan ustvari zavarava sebe, nastoji zavarati drugoga, prikriva svoje slabosti. ponos je zapravo agresivni stid. pohlepa se odavno slavi kao pokretacki motor kapitalizma. zavist je postala marketinsko sredstvo. lijenost vise nije sramota. bijest takodjer postaje nekako pozitivan. zasad u borilackim sportovima. a tek – pozuda. pa otkad je pozuda slavljena, nikad nije pravo ni zasramocena. sad vidimo pozudu da postaje otvoreni izricaj najkrace komunikacije: “hoces li seks a kako ti je ime?” pritom se zaboravlja da je sve to slavljenje kulta tijela ili materijalizam otisao u krajnost. prihvatili smo materijalizam pa je… Čitaj više »

Mrgud
2 godine prije

Što je u naslovu negativan uticaj pod znacima navoda?

mmne
2 godine prije

ahahahahahaha crkoh od smijeha…nevezano za temu:
https://srbin.info/svet/bajden-pritisnucu-putina-necemo-to-dopustiti/

tuf
2 godine prije

Sve ih treba trajno zatvoriti da se ograniči njihov toksični utjecaj. Pogledajte ovaj slučaj iz Poljske:

Feministički „Ženski protest“ tvrdi da je promoviranje normalnosti i tradicije štetno za djecu te ta organizacija definira tradicijski obiteljski model kao „fašistički“.
Takve tvrdnje pojavljuju se u prvoj inačici njihove objave: „Na slikama i u tekstu uvijek je obiteljski model baziran na fašističkom predlošku – žena, muškarac, djeca – svi bijelci, Poljaci, bez poremećaja, heteroseksualni i cisrodni, religiozni i podvrgnuti katoličkom redu. Takav primjer „jednog istinitog svijeta“ je poziv na rat koji je bačen pod noge djeci“.

Praetorian
2 godine prije

Rusija ima sve vise i vise simpatizera siljem svijeta, posebice njen predsjednik Putin. Vlad jedino ti nas mozes spasiti

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI