”Ruska priča” se temelji na ”religiji” demokrata, a ne zdravom razumu

Tucker Carlson
25 komentara

Već druga emisija koju na televiziji Fox News vodi Tucker Carlson raskrinkava laži oko uplitanja Rusije u američke izbore. Najnovija je da ništa od svega što je naveo Odjel domovinske sigurnosti nje istina, a ranije je DHS naveo ”kako je Rusija pokušala hakirati sustave izbora u 21 američkog državi i utjecati na tijek izbora”. Prošli put je Tucker Carlson sa svojim pitanjima bez teksta ostavio Roba Reinera, koji je zajedno s Morganom Freemanom napravio sramotni video uradak u kojem poznati američki glumac poziva na ”obranu američke demokracije, koja je 241 godinu bila uzor svim narodima u svijetu”.

Ovaj je put Tucker Carlson razgovarao s novinarom Johnom Danielom Davidsonom iz Teksasa, koji za sebe kaže da je konzervativac i republikanac.

Tucker Carlson: Na nijednu prošlogodišnju priču nije potrošeno toliko riječi kao na navodnu tajnu suradnji između Trumpovog izbornog stožera i ruske vlade. Hillary Clinton je čak predložila da se zbog toga trebaju održati novi izbori. No, jesu li te priče istina? Prošlog je tjedna nekoliko vodećih novinskih agencija izvijestilo kako je Rusija pokušala hakirati izborni sustav u 21 američkoj državi. Ova je vijest uzbunila publiku, iako se na kraju pokazala lažnom. Novinar Glenn Greenwald, koji nikako nije konzervativan, nedavno je napisao ”kako se priča o Rusiji 2017. ne razlikuje od iračkog diskursa iz 2002. i potaknuta je gotovo religijskim uvjerenjem, a ne racionalnim pristupom i na temelju zdravog razuma”. John Daniel Davidson ima malo zajedničkog s Glennom Greenwaldom, ali se u ovom slučaju slaže s njim. On piše za Federalist i večeras je u kontaktu s nama. John, hvala ti što si došao.

John Daniel Davidson: Hvala što si me pozvao.

Tucker Carlson: Te riječi, a Glenn je nekoliko puta bio u našem showu, imaju posebnu težinu, jer on ni na koji način nije pristaša Trumpa. Podržava demokrate i ne mislim da je vođen bilo kojim političkim motivima. Ali on je razumna osoba. On gleda na dokaze i smatra ih nedostatnima.

John Daniel Davidson: Da, čudno mi je da se moj stav podudara sa stavom Greenwalda o bilo kojem pitanju. Ali u ovom je on u pravu. Otkako je prvi put pokrenuta priča o Rusiji, mediji je više ne puštaju. U pokušaju da se dokaže da je Trump u stvari pobijedio jer je bio u dosluhu s Vladimirom Putinom je bilo i opscenih vijesti.

Demokrati i njihove kurtizane u medijima ne mogu priznati činjenicu da je Donald Trump pobijedio na slobodnim i poštenim izborima i vjeruju da mora postojati drugačije objašnjenje. I zubima su zagrizli za ovu ”rusku priču”. Ali svaki put kad bi se javno prikazalo novo curenje podataka, novi eksplozivni dokument ili fragment obavještajnog rada, odmah bi se sve urušilo. Vidjeli smo to tijekom protekle godine, s vremena na vrijeme. Sve ovo je samo nova verzija.

Tucker Carlson: Ovo je važna izjava, mislim na riječi da je cijela priča lažna. Mislim da sam sklon takvom zaključku, jer ne vidim dokaze koji dokazuju drugačije. Ali ako je u srži ove priče laž, onda smo mi kao zemlja proveli u njoj monstruozno dugo vremena.

John Daniel Davidson: Mislim da bi ovdje trebali povući liniju. Širiti tvrdnju da su iz sjedišta Trumpove kampanje tajno surađivali s Rusijom kako bi krivotvorili konačni rezultat je zastrašujuća izjava. Ali mnogi demokrati, kao i mnogi mainstream mediji, željeli bi da je to istina. No, postoje i tvrdnje da cilj ruske propagande nije bila pobjede jednog kandidata u odnosu na drugog, nego posijati razdor, diskreditirati demokratski proces i potaknuti Amerikance jedne protiv drugih. Po mom mišljenju, postoji nešto u ovim izjavama.

Mnogi od nas, predstavnika konzervativnih medija, o tome smo pisali ljetos. Nismo imali pristup posebnim obavještajnim izvješćima, niti bilo kakvim tajnim dosjeima. Sve što ste trebali učiniti je bilo pratiti trolove na Twitteru i Facebooku. Tada je bilo moguće primijetiti da se nešto čudno događa s tweetovima i na društvenim mrežama, što je vjerojatno stvoreno u ruskim tvornicama trolova. Ali to ne bi trebalo iznenaditi nikoga.

Tucker Carlson: Znaš, proveo sam cijeli svoj život u ovom gradu, ali sam došao od zaključka da sve strane vlade, masovno u Turskoj, Saudijskoj Arabiji i mnoge druge zemlje, aktivno pumpaju svoju propagandu u naš sustav i pokušavaju utjecati na naš politički proces. Prema tvom mišljenju, hoćemo li imati novi standard prema kojem će sve to postati neprihvatljivo? Osobno se nadam da hoćemo.

John Daniel Davidson: Možda bismo takav standard trebali dobiti. Možemo razgovarati o tome, ali to nije razgovor kojeg bi demokrati htjeli voditi.

Tucker Carlson: Ne, oni ne žele to.

John Daniel Davidson: Veliki broj demokrata vjeruje da je Donald Trump izabran jer je polovica zemlje rasistička ili zato što se udružio s Rusijom. No, oni ne mogu zamisliti da je Hillary Clinton vjerojatno užasan kandidat, da je imala užasnu predizbornu kampanju i da je veliki broj Amerikanaca želio nešto drugo. Ali to jednostavno ne može biti, tako da im treba Rusija.

Tucker Carlson: Naravno, to ne može biti. John, veselim se danu koji će uskoro doći. Tada neće biti dopušteno da jedna strana vlada utječe na naše procese. Ja sam za sve. Dovest ćemo ih do toga da se pridržavaju tog standarda. Hvala ti, John.

 

Ekskluzivno za Fox News – Što su mislili kad su ”mislili” Rob Reiner i M.Freeman

DHSJohn Daniel DavidsonMorgan FreemanPredsjednički izboriRob ReinerTucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nbava kua
6 godine prije

Gadovi.O mijesanju amerike u unutrasnje stvari drugih drzava nisu progovorili ni rijeci.

Kan
6 godine prije

A nije ga htio pitati zašto se oni tj CIA upliču u sve izbore diljem svijeta…

mars
6 godine prije

Ruska priča kao “religija demokrata” – izvrsna sintagma! Eto, ja na primjer vjerujem (iako sam sprc’o preko pola vijeka u guzicu) da djecu donose rode ili ih nađu u kupusu, da Deda Mraz živi na sjevernom polu, da je planeta Zemlja ravna ploča, da na dnu vulkana živi ogroman zmaj koji riga vatru kada se naljuti……I molio bih sve one koji bi me pokušali u to razuvjeriti podnoseći kojekakve naučne i druge dokaze da to i ne pokušavaju, jer je moje vjerovanje jače od tih nazovi dokaza, tako da bi te pokušaje smatrao udarom na moju ličnost u cilju njenog dezavuiranja i poništavanja, te će kod mene proizvesti samo odbojnost, neprijateljstvo i otpor prema onima koji bi pokušali da me nazovi prosvijetle, a onda bi moglo svašta biti. Čisto da ne kažu da nisu bili upozoreni.

A lerik
6 godine prije

Najmanje su dva izvora iz kojih potječe potenciranje ‘ruske priče’ u američkim medijima. Jedan je svakako onaj iz kruga podržavatelja propalog klana Clinton, koji je metafora (zlobnici bi rekli ‘nažalost živa’) za Deep State. Tom dijelu nositelja američke moći (zasigurno ne postoji jedan jedinstveni centar moći koji upravlja SAD-om i njegovim satelitima – ovo uključuje i nas u ex YU – to što se sve te krvne loze sastaju kroz Bildeberg okupljanja ne sugerira jedinstvenost, više je riječ o mirovnoj konferenciji između suprotstavljenih loza i dogovor o daljim nenapadanjima i podjelama interesnih sfera)) ruska priča o američkim izborima je potrebna kako bi opravdala svoje gubljenje kontrole nad izbornim procesom. Izborom Trumpa se dogodila demokracija u njima najgorem svjetlu. Drugi razlog je forsiranjem ‘ruske priče’ spriječiti Trumpa na ikakvu promjenu davno utvrđene američke vanjske politike kojoj je Rusija neprijatelj broj jedan. Osim tim moćnim klikama, ruska priča je potrebna i medijima.… Čitaj više »

stefan
6 godine prije

Super A lerik djelim tvoje mišljenje indentično valjda čitamo slične materujale, mada meni bi trebalo više vremena da napišem takve sadržaje a i neda mi se. Po pitanju zemlje globus ili ravna ploča, iako sam pročitao puno materijala i osjećam da tu ima puno manipulacije još nisam pametan šta bi mislio samo znam da stvarni izgled zemlje još nismo vidjeli. Najviše me ljuti to što rusija ima sigurno materujala za pokazati ovom svijetu, ne samo tema zemlje, nego općenito . geopotika. laž .namješteni ratovi. krize. ubojstva znanstvenika. doktora. . Nekada mi se čini da su ljigaviji nego Julian Asange. ili se stvarno boje da i ovi imaju materijala za njih , pa postoji neki prešutni dogovor o nenapadanju

bbbb
6 godine prije

Ova dvojica troše energiju onih koji ih slušaju a nigdje ne započinju teme tko tu koga hebe u toj kaubojštini i tko tu kosi a tko vodu nosi uz pomoć te kaubojštine po čitavom svijetu………

Vlastimir
6 godine prije

Drago mi je da u Americi im hrabrih ljudi i televizija koje nisu pod uticajem masona Rokfelera,Soroša i drugih.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI