Ruske snage eliminisale preko 130 stranih plaćenika u operaciji u Ukrajini

Unistena vojna oprema u Ukrajini nakon Ruskog napada
18 komentara

Ruske zračno-kosmičke snage izvele su napad na poziciju legije stranih snaga ukrajinske vojske u Donjeckoj Narodnoj Republici, eliminišući prošlog dana više od 130 plaćenika tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, izvijestio je u utorak glasnogovornik Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov. .

“Preciznim udarima ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga na mesta privremenog razmeštanja jedinica stranih legija u oblastima u blizini naselja Masljakovka i grada Kramatorska u Donjeckoj Narodnoj Republici eliminisano je preko 130 stranih plaćenika”, rekao je portparol.

Kharkov Region

Ruske trupe eliminisale su tokom proteklog dana dve ukrajinske subverzivne grupe u oblasti Harkov tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.

„U oblastima u blizini naselja Novosjolovskije i Tabajevka u oblasti Harkov, eliminisane su dve ukrajinske subverzivne/izviđačke grupe“, rekao je portparol.

Ruske snage su takođe napale ukrajinske trupe u blizini naselja Sinkovka, Ivanovka i Berestovoje u oblasti Harkov, uništivši preko 40 militanata, tri borbena oklopna vozila i tri kamioneta, precizirao je general.

Donjeck

Ruske snage eliminisale su oko 90 ukrajinskih militanata u njihovoj ofanzivi na područje Donjecka tokom proteklog dana tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.

“U oblasti Donjecka ruske snage su nastavile sa ofanzivnim operacijama. Čak 90 ukrajinskih vojnika, dva tenka, pet borbenih oklopnih vozila i sedam motornih vozila eliminisano je kao posledica štete nanete neprijatelju kombinovanom vatrenom moći u područjima u blizini naselja. Krasnoje, Petrovskoje, Nevelskoje, Georgijevka i Pobeda u Donjeckoj Narodnoj Republici”, rekao je portparol.

Područje južnog Donjecka

Ruske snage su tokom proteklog dana eliminisale preko 30 ukrajinskih militanata na području južnog Donjecka tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.

“U južnoj oblasti Donjecka, artiljerijskim udarima na jedinice ukrajinske vojske u oblastima u blizini naselja Prečistovka, Zolotaja Niva i Novodonjecko u Donjeckoj Narodnoj Republici eliminisano je preko 30 ukrajinskih vojnika, dva borbena oklopna vozila i tri kamioneta”, rekao je portparol.

Haubice M777

Ruske snage uništile su tokom proteklog dana tri američke haubice M777 na vatrenim položajima tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.

„U oblastima grada Artjomovska u Donjeckoj Narodnoj Republici i naselja Červonaja Dibrova u Luganskoj Narodnoj Republici, uništena su tri artiljerijska sistema M777 američke proizvodnje na vatrenim položajima“, rekao je portparol.

HIMARS

Ruske snage uništile su četiri višestruka raketna sistema HIMARS američke proizvodnje, 800 metaka municije i 120 ukrajinskih vojnika u Narodnoj Republici Donjeck tokom proteklog dana tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.

„Raketnim i zračnim udarima na nagomilanu vojnu opremu u području željezničke stanice Družkovka u Donjeckoj Narodnoj Republici uništena su dva višestruka raketna sistema HIMARS američke proizvodnje, četiri raketna sistema češke proizvodnje RM-70 Vampire, preko 800 granata za višestruke raketni sistemi za lansiranje, šest motornih vozila i čak 120 ukrajinskih vojnih lica“, rekao je portparol.

U protivbaterijskom ratu ruske snage su otkrile položaje i uništile dva višecevna raketna sistema HIMARS koji su granatirali naseljena područja u Donjeckoj Narodnoj Republici, precizirao je general.

Ruske snage protivvazdušne odbrane oborile su tokom proteklog dana 13 ukrajinskih bespilotnih letelica i presrele devet raketa HIMARS tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.

“U protekla 24 sata, kapaciteti PVO oborili su 13 ukrajinskih bespilotnih letjelica u područjima u blizini naselja Svistunovka i Chervonopopovka u Luganskoj Narodnoj Republici, Kirillovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, Trudovoje i Berdjansk u Zaporoškoj oblasti”, rekao je portparol. rekao je.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane takođe su presreli devet raketa HIMARS u oblastima u blizini naselja Červonopopovka u Luganskoj Narodnoj Republici i Novaja Kahovka u Hersonskoj oblasti, dodao je general.

Ruske snage uništile su preko 2.800 ukrajinskih bespilotnih letjelica od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, rekao je portparol.

„Ukupno od početka specijalne vojne operacije uništeni su sljedeći ciljevi: 355 ratnih aviona, 199 helikoptera, 2.807 bespilotnih letjelica, 399 raketnih sistema zemlja-vazduh, 7.382 tenka i drugih borbenih oklopnih vozila, 967 višestrukih lansiranja. raketni sistemi, 3.768 topova i minobacača terenske artiljerije i 7.900 specijalnih vojnih motornih vozila“, rekao je Konašenkov.

LNR

Ruske snage eliminisale su proteklog dana ukrajinsku subverzivnu grupu u Luganskoj Narodnoj Republici (LPR) tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.

“U oblasti naselja Stelmahovka u Luganskoj Narodnoj Republici eliminisana je ukrajinska subverzivno-izviđačka grupa”, rekao je portparol.

Krasny Liman

Ukrajinska vojska je u proteklom danu na području Krasnog Limana pretrpjela više od 120 žrtava.

“U oblasti Krasnog Limana, ruska artiljerija i teški bacači plamena naneli su udare na četiri ukrajinske jurišne grupe u oblastima u blizini naselja Červonaja Dibrova u Luganskoj Narodnoj Republici, Novosadovoje, Serebrjanka i Grigorovka u Donjeckoj Narodnoj Republici”, rekao je portparol na brifingu. o specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

Neprijatelj je na tom području u protekla 24 sata izgubio preko 120 poginulih i ranjenih vojnih lica, četiri borbena oklopna vozila, tri kamioneta i dva motorna vozila, precizirao je general.

Kontranapadrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 godina prije

Gdje nadjoste sliku ova ZIL-131 truck 😁 . A jest NEKOC bio – cudo .. Spor , nejak ali — dostizan ! Sa svega u prosjeku 150 hp , muljao je taj i gibao I DANAS po ludjackom blatu Taigi sve teglec debla za preradu .. Ne koriste ga odavna sem u komercijalne svrhe po Sibiru .. Sada koriste ona 700 hp MAZ – e taj VRAG 💪 – BAS MOZE POVUC I UZBRDO I NIZBRDO 😁 . Zivjeli .

grom iz vedra neba
1 godina prije

Uh, žao mi koliko ljudi gine… ali, fakat mi ovi ukrajinci koji tako uludo ginu za tuđe interese, nisu jasni.

tihobl
1 godina prije

Протеклих дана јуришни одреди Вагнеровог ПМЦ-а значајно су напредовали у Соледару и скоро стигли до чувених рудника предузећа Артиомсол. Ови објекти могу бити озбиљна препрека напредовању руских снага.

Рудници соли лако се могу такмичити са Азовсталом

tuf
1 godina prije

Uzeti s velikom rezervom i ruske objave koje pogotovo ovih dana služe za amortiziranje gnjeva ruske javnosti zbog gubitaka ljudstva u prvoj minuti ove godine. Neki propagandni pokušaji koji bi trebali prezentirati “odmazdu” u punom sjaju vrijeđaju zdravi razum.

Max
1 godina prije

Uzvrat za raketiranje u Donjecku.

Ringo10
1 godina prije

“We don’t care how many Ukrainians will die. How many women, children, civilians and military. We don’t care. Ukraine cannot take the peace decision. The peace decision can only be taken in Washington. But for now we want to continue this war, we will fight to the last Ukrainian.” Former US Senator Richard Blake

nessy
1 godina prije

Rusi kao i inace lazu. To nisu placenici, to su uvjereni demokrati, stigli sa zapada, spremni poloziti svoj zivot za slobodu LGBTQ… populacije. I taj sitnis sto primaju, 10-20.000$ mjesecno, to im je da imaju za cigarete, svi znamo da su cigarete poskupile. Inace, Rusi i Poljaci su sve krivo shvatili vezano za Banderu. Ukrajincima nikada nije bilo na umu slavljenje ortodoksnog nacista, poznatog samo po suradnji sa Reichom. Oni zapravo slave bandere uz put koje nose nezamljenjiva rasvjetna tijela, u ova teska vremena mraka. Ali zlonamjerna propaganda, sve to krivo tumaci.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI