Ruske snage zbrisale su dva ukrajinska uporišta u oblasti južnog Donjecka

Vojska samoproglasene Donjecke Narodne Republike
16 komentara

Borbena grupa Istok otkrila je i eliminisala dva uporišta ukrajinskih oružanih snaga u oblasti južnog Donjecka, rekao je portparol borbene grupe Istok Aleksandar Gordejev u ponedeljak.

“U oblasti Južnog Donjecka, vodeće jedinice borbene grupe Istok otkrile su mobilnu grupu protivnika. Kamion i tri militanta eliminisani su lakim naoružanjem i automatskim bacačima granata. Posada teškog sistema za bacanje plamena TOS-1 zbrisao dva neprijateljska uporišta sa ljudstvom u blizini naselja Novodonjeckoje“, rekao je on.

Prema riječima portparola, posada raketnog sistema Tor oborila je bespilotnu letjelicu Furia.

“U oblasti Zaporožja, izviđačke snage i sredstva otkrili su i zbrisali minobacačkom vatrom neprijateljsku izviđačku grupu u blizini naselja Malinov. Tri militanata su eliminisana”, dodao je oficir.

Takođe je napomenuo da su u okviru kontrabaterijske akcije artiljerijski izviđački sistemi otkrili neprijateljski minobacač u blizini naseljenog mesta Ščerbaki i haubicu u blizini Novomihajlovke koji su eliminisani minobacačkom vatrom i samohodnom artiljerijskom topom Giatsint.

donjeckrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Istra
1 godina prije

Sirijski ministar vanjskih poslova kaže da SAD nameću sankcije Siriji i Rusiji kako bi ukrale njihovu imovinu i zadržale je pod svojom hegemonijom. SAD su “najveći dobitnici ratova i raspirivanja globalnih sukoba, s ciljem održavanja dominacije dolara u globalnom gospodarstvu i trgovini”, rekao je ruski dužnosnik.

Američke sankcije usmjerene su na krađu imovine i držanje ciljanih nacija pod svojom hegemonijom, kaže sirijski dužnosnik

Max
1 godina prije

Crtice iz rata.

Noname
1 godina prije

Ravnatelj Vanjske obavještajne službe (SVR) Rusije Sergej Nariškin rekao je da, prema informacijama koje je dobila služba, vodstvo Poljske, u kontekstu ukrajinske krize, sve više razmišlja o geopolitičkoj preraspodjeli, uključujući reviziju granice država. Uz agresivne težnje prema zapadnim područjima Ukrajine, u Varšavi jačaju antinjemački sentimenti i strahovi od mogućih revanšističkih pretenzija Berlina u odnosu na bivše njemačke teritorije koji su nakon Drugog svjetskog rata pripali Poljskoj. “Sumnjičavost” prema Njemačkoj već se odražava u poljskom vojnom planiranju, primijetio je Naryshkin.  Krajem ožujka ove godine Glavni stožer Oružanih snaga Poljske organizirao je vježbu Daglesia za uvježbavanje djelovanja u slučaju vojnog napada sa zapada. Prema scenariju manevara, neprijatelj, država koja se nalazi zapadno od Poljske, oslanjajući se na nacionalnu dijasporu koja živi u Zapadnopomeranskom vojvodstvu (misli se na etničke Nijemce), vrši “vojnu agresiju”. Priprema se ofenziva za zauzimanje grada Szczecina i njegove morske luke, kao i zračne luke Szczecin-Goleniow. Postrojbe “agresora” počinju silovito izviđanje. Na… Čitaj više »

Dawor
1 godina prije

I to bi kao trebao biti “uspjeh”???
To što su vlastite jednojajčane sijamske blizance masakrirali ???
Eeeee moji Slaveni (Sloveni) ….tupi-glupi !!!
Umjesto da se udruže protiv zajedničkog neprijatelja (🇺🇲🇬🇧) koji i jednima i drugima želi samo ZLO …. jer ih smatra inferiornima !!!!
🇷🇺🇺🇦😢😢😢😥😥😥

Lucija, prva
1 godina prije

Što tko kaže o kontraofanzivi. “Nema šanse da Ukrajina izvede kontraofanzivu, izjavio je nekadašnji savetnik bivšeg ukrajinskog premijera Leonida Kučme Oleg Soskin. Propast prolećne kontraofanzive ukrajinske vojske mogla bi da dovede do svrgavanja predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, izjavio je nekadašnji savetnik bivšeg ukrajinskog premijera”., webtribune ————+ Ali, neki misle da je ta kontraofanziva – neizbježna: “… московски војни експерт Василиј Дандикин:    – Прво ће у борбе убацити мање обучене бригаде и батаљоне да пробију нашу прву линију одбране. На наше ватрене тачке ће јуришати углавном њихови маринци и територијалци са задатком да пробију рупу у нашој одбрани. Ако их нађу – у борбу ће ступити украјинске бригаде обучене у земљама НАТО-а. Опремљене савременом ратном техником.           – Само, Украјинци неће успети да понове успех који су имали у офанзиви у септембру 2022. године када су повратили Балаклеју и Изјум. Наши су изградили утврђене одбрамбене линије дуж целог фронта дугог… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Nastavak

” -Могуће је да украјински националисти почетни удар изведу са десне обале Дњепра. Да покушају пробој ка Криму и од Орехова у Запорошкој области.
Дуж Дњепра – у рејону Берислава, Херсона и на десној обали ушћа Дњепра – примећена је концентрација моторизованих пешадијских и ракетно-артиљеријских јединица Украјине.

Те јединице могу да покушати да форсирају Дњепар из неколико праваца одједном.
Али, тешко да негде могу да прођу иако су им Американци испоручили и брзе борбене чамце. Наши их чекају…”

Lucija, prva
1 godina prije

I još malo o curenju podataka, tko ih je pustio i što tamo još piše: “Grupa visokih zvaničnika stajala je iza „odliva” obaveštajnih službi Pentagona, sugerisao je bivši analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu za „Jutjub“ kanal „Judging Freedom“. Još u februaru, obaveštajna zajednica je shvatila da politika u Ukrajini ide niz vodu, da će se urušiti. Sjedinjene Države nemaju industrijske kapacitete da podrže ukrajinske snage na terenu. Ne možemo da obezbedimo dovoljno artiljerijskih granata, topova ili aviona. Samit Putina i kineskog lidera Si Đinpinga, dramatično je promenio međunarodnu situaciju. Važno je da ljudi koji nas sada slušaju shvate da je reč o prekretnici. Ništa slično nismo videli od kraja Drugog svetskog rata. Ono što se dogodilo narušilo je svetski poredak. Na primer, do marta, pre ovog susreta (Si i Putin), SAD su podržavale i snabdevale ratove u Jemenu i Siriji. Svrha oba rata bila je da pogode Iran i… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Nastavak “Tajni američki dokumenti koji su nedavno postali javni, uključuju i procenu potencijala Kine za svemirski rat, piše „Tajms“. Konkretno, to se odnosi na sposobnost Kine da udari, koristi i uhvati neprijateljske satelite koristeći i zemaljsko i svemirsko oružje. …sofisticirani sistem ometanja za neutralizaciju satelita, simulacijom signala koje primaju od operatera zemaljskih stanica, i na taj način uzrokujući njihov kvar. Takve tehnologije bi omogućile Kini da „preuzme kontrolu nad satelitom, čineći ga neefikasnim u podršci komunikacijama, oružju ili obaveštajnim, nadzornim i sistemima za prepoznavanje“… SAD imaju najširu satelitsku mrežu na svetu. Oni koriste stotine vojnih i obaveštajnih satelita za komunikaciju preko šifrovanih kanala, za izvođenje preciznih udara na neprijateljske ciljeve, za rano upozorenje na nuklearni napad, za praćenje komunikacija drugih zemalja, i za pomoć ratnim brodovima i borbenim avionima u navigaciji…” (Times je također naveo da…Ameri također imaju projektile, lasere i hakerska rješenja za satelite…no, eto, suzdržati su se od… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

“Jučer oko 3:30 ujutro po moskovskom vremenu, kijevski režim pokušao je napasti bazu Crnomorske flote u gradu Sevastopolju s tri glisera bez posade.

Snage za protupodmorničku borbu uništile su sve neprijateljske glisere bez posade na prilazu Sevastopoljskom zaljevu. Nema gubitaka.”

Gojko
1 godina prije

Veliki uspijeh ruske vojske. Pomaknuli su crtu sukoba za 10 metara. Zaboravio si napisati da su Rusi u Bahmutu osvojili još jednu garažu. Zar je to druga najjača vojska svijeta. Ako su oni drugi a tko je prvi. Prvo mjesto dijeli bar 20 država.

Miro
11 mjeseci prije

A i ti Rusi kilave skroz.
Ili nek završe taj rat kako treba ili ga nisu trebali ni počinjati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI