Ruski čelnik objavio vijesti o nagradama za hvatanje NATO-ovih tenkova

Leopard 2A7
6 komentara

Vojnici mogu zaraditi do 43.000 dolara za zarobljavanje glavnog borbenog tenka u funkciji, Leoparda 2

Guverner regije Zabajkalski u istočnoj Rusiji ponudio je vojnicima iz pokrajine priliku zaradu novca od nagrada za NATO tenkove koji budu zarobljeni ili uništeni u Ukrajini. Guvernerova najava došla je u trenutku kada je privatna tvrtka ponudila sličnu nagradu za zarobljene tenkove zapadne proizvodnje. U zapovjedi, koja je bila potpisana u petak, guverner Alexander Osipov izjavio je da svaki lokalni vojnik koji je uspio zaplijeniti tenk Leopard “u radnom stanju” može zaraditi 3 milijuna rubalja (42.909 dolara). Nagrada od milijun rubalja (14.303 dolara) bit će isplaćena svakome tko uništi jedan od ovih njemačkih tenkova, dok će oni koji pomognu u uspješnom zarobljavanju dobiti 7.150 dolara, a oni koji pomognu u uništenju Leoparda zaradit će 2.240 dolara.

Iznos od 1,5 milijuna rubalja (21.450 dolara) bit će plaćen za uspješno zarobljavanje američkog tenka M1 Abrams, a za uništenje 500.000 rubalja (7150 dolara). Kao i kod Leoparda, manje nagrade se nude pomoćnim vojnicima. Osipovljeva zapovijed završila je upozorenjem da vojnici koji traže tenkove za uništenje ili zarobljavanje trebaju prije svega raditi na “očuvanju svog života i zdravlja”.

Berlin je prošlog tjedna najavio da će opskrbiti kijevske snage s 14 Leoparda 2 te da će drugim europskim zemljama dati dopuštenje za izvoz vlastitih zaliha ovih tenkova u Ukrajinu. Kancelar Olaf Scholz izjavio je da Njemačka i njeni partneri žele isporučiti ukupno 112 tenkova.

SAD je obećao 31 tenk Abrams, ali, nakon što je očito obećao Njemačkoj dati “pokriće” za slanje Leoparda, navodno neće moći isporučiti ove grdosije, koji zahtijevaju visoko održavanje na bojnom polju barem do kraja 2023. godine.

Ruska kemijska tvrtka Fores ponudila je sličnu nagradu kao Osipov. U izjavi na svojoj web stranici u petak, tvrtka je rekla da će platiti 5 milijuna rubalja (70.700 dolara) svakom ruskom vojniku koji uništi ili zarobi bilo koju vrstu tenka, uz 500.000 rubalja (7.070 dolara) ponuđenih za sljedeće trofeje.

Stav Moskve je da strane isporuke oružja pokazuju “izravnu umiješanost” NATO-a i samo će produljiti sukob u Ukrajini. Zapadni tenkovi, rekao je ranije ovog mjeseca glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, “mogu gorjeti i gorjet će kao i ostalo zapadno oružje”.

nagradaNATOrusijaTenkoviukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ne mogu šutjeti
1 godina prije

Nek daju tenkove Ukrajincima, isti dan će biti predati Rusima, sve sa posadom. 🙂

LZN
1 godina prije

Baš su cicije…..za tenk vredan 5 miliona$ daju nagradu 40.000$…..
Ukropi jih neće prodavati rujama za manje od 100.000$

Segota
1 godina prije

Novčana nagrada?
Nije loše za dodatnu motivaciju…

gargamel
1 godina prije

Ima bar 50 miliona Rusa, koji će to odraditi gratis, one iz neprijateljskih država neće ni pustiti da prismrde.

Max
1 godina prije

Bilo je takvih slučajeva u prošlosti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI