Ruski šef Međunarodne obavještajne službe otkrio tko su njezini “glavni protivnici”

Sergei Naryshkin
13 komentara

Ruska vanjska obavještajna služba (SVR) smatra Središnju obavještajnu agenciju (CIA) Sjedinjenih Država svojim glavnim protivnikom, rekao je direktor SVR-a Sergej Nariškin u intervjuu za Sputnjik.

“Da, jer su obavještajne službe Sjedinjenih Država i prije svega Središnja obavještajna agencija jedna od najjačih obavještajnih službi na svijetu. Stoga su za nas kolege iz CIA-e glavni protivnici”, rekao je Nariškin direktoru Rosije Segodnja Dmitriju Kiselevu.

Istodobno, Nariškin je rekao da su CIA i SVR i dalje partneri i da dijele informacije, uključujući i pitanje borbe s međunarodnim terorizmom.

Gospodin Nariškin također je usporedio sposobnosti ruske obavještajne službe s baletnom školom.

“Naša obavještajna škola jedna je od vodećih u svijetu. Znate, to je poput ruske baletne škole ili škole sovjetskih i ruskih matematičara i matematičkih znanosti. Ovo su činjenice”, dodao je Nariškin.

Špijunski šef rekao je da se zahvaljujući tome ruske obavještajne službe mogu ubrojiti u najmoćnije i najučinkovitije u svijetu.

“Ruska je obavještajna služba doista jedna od najjačih na svijetu, u prvih je pet ili tri najmoćnije, najučinkovitije obavještajne službe. Ovo nije hvalisanje, ovo je činjenica”, rekao je Nariškin.

U intervjuu je Nariškin istaknuo da je američka Središnja obavještajna agencija i dalje glavni globalni protivnik SVR-a, ali da ove dvije službe još uvijek razmjenjuju informacije u nekim ključnim područjima.

Ruska vanjska obavještajna služba također razmjenjuje informacije s Kinom, dvije zemlje obično imaju slična gledišta, rekao je šef agencije Sergej Nariškin.

“Da, razmjenjujemo informacije i s kineskim specijalnim službama. Očito radimo s gotovo svim obavještajnim službama oko svega što se tiče terorizma. Ali isto tako međusobno razmjenjujemo analize o tome kako bi se situacija mogla razviti u raznim žarišnim točkama ili različitim situacijama s Kinom. Naši stavovi su općenito slični”, rekao je Nariškin u intervjuu s glavnim direktorom informativne agencije Rossija Segodnja, Dmitrijem Kiselevom.

CIAobavještajne službeSVR služba
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Istražuj
3 godine prije

“… Stoga su za nas kolege iz CIA-e glavni protivnici” … Istodobno, Nariškin je rekao da su CIA i SVR i dalje partneri i da dijele informacije…” E gledaj ovog nevidjenog supljiranja…za budale… A jasno kao dan – da obadvije ove “tajne sluzbe” i CIA i SVR – imaju istog gazdu! Koji lazljivi smrad… A kojeg “gazdu” neko ce se pitati? Onog koji par stotina godina : broji “shekele”… stvorilio je i kontrolise lazne “Abrahamske prevare”… stvorio je i financira tzv “nauku” (tj PSEUDO-nauku , koju idiotizirano gojimi smatraju stvarnom)… kontrolisu prakticno svaki narativ “gojima” i izazavaju “religiozne/ideoloske” ratove… kontrolisu “gojimske” – tzv demokratije… Naravno – to su oni isti koji su napisali “falsifikovane” Protokole… a i koji stoje iza tzv “Abrahamskih prevara”… Razumljivo, svhatam da ce nekima ovo izgledati kao SF, a neko mozda cak i biti izuzetno ljut, jer “ne moze biti tolika zavjera”… tj “zar je sve… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
eks
3 godine prije

CIA je najveća -planetarna mafija , koja drži pod kontrolom sve ostale mafije .

Trt
3 godine prije

Još kad ruskoj obavještajnoj službi korona-farsa postane sumnjiva gdje će joj biti kraj…

Max
3 godine prije

S obzirom na snagu i veličinu tih obaviještajnih službi ova izjava je točna. I Realu iz Madrida je najveći rival FC Barcelona a ne neki trećeligaš

david
3 godine prije

Doci ce i to vrijeme – da svi salju u jednu centralu – samo pricekaj malo.

ijrtbgrtnbgirubiribt
3 godine prije

A ništa ono nisu vam rivali oni koji upravljau Rusijom i tebe i takove postaviše da trubite gluposti……………………………

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI