Ruski Su-35 sprečili drugi napad Izraela

Suhoj Su-35S
37 komentara

Izraelske vazduhoplovne snage izvršile su snažan napad iznad jugozapadnog regiona Sirije prošle subote. Ovaj napad rezultirao je uništenjem navodnog Hezbolahovog kompleksa koji se nalazio u oblasti Aqraba u okolini Damaska.

Prema SAA, najmanje pet vojnika Hezbolaha je ubijeno kao rezultat ovog izraelskog napada.

Dok je Izrael uspeo da pogodi jednu od svojih glavnih meta, ruski izvori su objavili da su se izraelske vazduhoplovne snage bile prisiljene povući iz sirijskog vazdušnog prostora u toku priprema za drugi talas napada.

Prema ruskim izvorima, ruski avion Su-35 poleteo je iz vazduhoplovne baze Hmeimim i krenuo prema Sredozemlju dok su izraelske vazduhoplovne snage pripremale drugi napad.

Kao rezultat ovog poteza ruskog ratnog vazduhoplovstva, izraelske vazduhoplovne snage nisu mogle da izvrše svoj drugi krug udara, dodala je ruska vazduhoplovna stranica Avia.Pro.

Vrijedi napomenuti da je dan prije ovih udara izraelski premijer Benjamin Netanyahu održao razgovore s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Pre napada u subotu uveče, tenzije između Izraela i Irana bile su višemesečne, pošto je libanski Hezbollah obećao da će osvetiti gubitke od izraelskih udara.

IDFSU 35
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tbilisi
4 godine prije

Svaša. Natezanje užeta. Kad tad…

Tony
4 godine prije

Vise niko i ne pita gdje je taj S-300…

Milan M
4 godine prije

Pre će biti da je telefonski poziv zaustavio drugi talas

fićo
4 godine prije

Kao da ti naoružani razbojnik upadne noću u kuću,nekoga ubije,a kada to sutra pokuša da ponovi ti mu zavrneš ruku,izbaciš ga napolje i zaključaš vrata.

Z.A.
4 godine prije

Jesi li procitao JACK_e ovu vijest samo jedna 35ica vrati doma grupu visoko tehnoloskih najnaprednijh aviona.CPGS sta bi ovo?Ja cu ti pojasniti! Bibi je prvak u trcanju u Moskvu.Drugo mjesto je osvojio Erdogan.

Strava
4 godine prije

Ovo na slici je SU-27 a ne SU-35!
SU-35 je strašan stroj i mnogo bolji od F-16 Barak kakvog imaju Izraelci ali da sam zaustavi val napada, čudno!

Janoš
4 godine prije

Ovo nema smisla. Mogli su izraelci proći pokraj ruskog aviona, baš i da je stao ispred njih. Ruski avion sigurno nebi pucao. Vjerovatno je stvar riješena telefonom jer su im rusi zaprijetili da će PVO poskidati cijelu eskadrilu.

mmm
4 godine prije

Vec kad nemogu reagirat na izraelske napada,onda se bar mogu posluzit dobrom starom propagandom za naivne pa reci da je jedan su35 zaustavio citavo zrakoplovstvo izraela.jbg valjda je I rusima postalo neugodno kolio su nemocni pa ajde da bar izmislimo nesto

Max
4 godine prije

Mudar potez trebalo je i prije.

Max
4 godine prije

Gle rade mi velika slova.

EMY
4 godine prije

Znači rusi štite stranu islamističku terorističku komponentu na tlu Sirije, lijepa reklama za karakterne ruse.

Hammer
4 godine prije

Pa normalno da će se povući jer ako su išli napadati zemaljske ciljeve onda su bili preteški i sa ground attack weapon konfiguracijom a ne za zračnu borbu.da su imali barem CAP uz njih,SU-35 bi bio na zemlji pored ciljeva uništenih.Ni jedan pilot nije lud da sa preopterećenim avionom se upušta u zračnu borbu sa max 2 Sidewinder projektila tek toliko za neku kao zaštitu a Sidewinder je close range projektil.

Superhik
4 godine prije

Prvi je potpuno uspeo, a ovog drugog nije ni bilo jer nije ni trebao !

Haris
4 godine prije

ruski avion Su-35 poleteo je iz vazduhoplovne baze Hmeimim i krenuo prema Sredozemlju dok su izraelske vazduhoplovne snage pripremale drugi napad.

Jedan Ruski avion poletio i zaustavio Izraelske vazduhoplovne snage? Drugo , u izvornom tekstu avion je ” poleteo” zar nije ispravno “poletio”

Сеновић
4 godine prije

И Руси и Амери раде за Израел. После овог рата и разарања, Сирија никада неће бити претња Јеврејима.

VLADO
4 godine prije

NIKO NISTA NEMOZE JEVREJIMA. ONI SU ZA MENE POSEBNA NACIJA.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI