Ruski vojnici zaplenili američkog Bredlija i nemačkog leoparda

51 komentar

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je snimak na kojem se vidi kako ruske trupe u regiji Zaporožje pregledavaju oklop koji je isporučio NATO koji su zauzeli od ukrajinskih operatera.

Čini se da video objavljen u utorak prikazuje uzbuđenog ruskog vojnika kako kruži oko nekoliko oštećenih dijelova opreme, uključujući glavni borbeni tenk Leopard 2 njemačke proizvodnje i borbena vozila pješadije Bradley američke proizvodnje. Napomenuo je da neki od njihovih motora još uvijek rade.

„Ovaj eksplicitni hardver nije tako strašan kao što se činilo“, čuje se kako čovjek govori.

Ministarstvo, koje je podijelilo snimak na društvenim mrežama, nazvalo je zapadna vozila “našim trofejima” i ustvrdilo da stanje u kojem su pronađena “ukazuje na brzi tempo borbe i odustajanje od borbene opreme od strane ukrajinskih oružanih snaga snage.”

Dok se Kijev pripremao za kontraofanzivu protiv Rusije, zapadne nacije su mu isporučile desetine oklopnih vozila, uključujući glavne borbene tenkove. Ukrajinski zvaničnici, uključujući ministra odbrane Alekseja Reznikova, hvalili su doniranog “panzerfista” kao promenu u sukobu.

Operacija je konačno pokrenuta prošle sedmice i do sada nije donijela nikakve dramatične promjene na liniji fronta. Moskva kaže da je osujetila sve pokušaje Ukrajine da probije svoje odbrambene linije.

Ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao je gubitke ukrajinske vojske “impresivnim” i okrivio vladu zemlje za preduzimanje radnji koje su situaciju dovele do sadašnje “tragično” stanje.

BradlyLeopard 2rusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dragačevac
10 mjeseci prije

Bredliji i leopardi au završili u nižnjem tagilu i biće rastavljeni.
Mislim da ruse ovde najviše interesuje motor kod leoparda.

Dux
10 mjeseci prije

Ma jesu???? To im Zeleni samo malo podilazi, a vidi se na snimci da se radi o kombajnu sa umetnutom cijevi,, a ovi Bradly, pa i slijepac vidi da je to stari Uaz 🥳🥳🥳🥳🥳 čista Ruska propaganda, pitaj te Hibera, čovjek će sve objasnit iz prve ruke, čujem da je sa pentagonom stalno na vezi.

tatamata
10 mjeseci prije

burt i hiber skupljaju tipke tipkovnice po sobi …. nema ih ,,djuro tuce glavom u stok vrata …od muke ostali nazi zmradoi si postavljaju pitanje kako to kao to

ime
10 mjeseci prije

sad da čujemo hiblerijadu da se radi o cgi

throne
10 mjeseci prije

Njihovi specjalisti, inzenjeri o oruzju, realno nemaju sto saznati, jer vise manje sve znaju o tipu oklopa, oružju, steljivu, možda nesto novo sazaju o motoru, optici i racunalima Leoparda 2. Drugo jedino sto rusima mogu pedstavljati vrijedne eksponate u muzejunKubinka il za pokazivanje ruskom narodu na otvoreom da zapadna tehnologija nije nista bolja od euske te da selako uistava, odnosno s tom predstavom skida se tabu tema o zapadoj tehnickoj supweriornosti. Slicno su tijekom II WW rata sovjeti u Moskvi izlagali zapljenjeno ili unisteno njemacko oklopno oruzje rujskom narodu..

tatamata
10 mjeseci prije

nacisti isporucili leoparde i bredlije rusima … nije lose … sve nagrade za hardware uzete

Motorola
10 mjeseci prije

Ima i snimaka kako ruski tenk u neposrednom dvoboju pogađa bradlija i pretvara ga u smeče.
Obožavana i prehvaljena zapadna ratna tehnika se sve više pokazuje kao napuhana propaganda. Ukrajinci če to prvi shvatiti i to na najgori moguči način, sprženi u tim željeznim kovčezima.

Motorola
10 mjeseci prije

To su samo poneki sretni slučajevi. Večinom tenk zagori i posada se uguši ili zapali.

Max
10 mjeseci prije

I do toga je moralo doći.

Red Dog
10 mjeseci prije

–        Dico, kako se zove zivotinja koju je cika Ivan uvatio jucer?
–        Kuca!
–        Maca!
–        Ma jok, bre. Leopard.

hiber
10 mjeseci prije

Malo grčke mitologije vam ne bi škodilo. Bradleya imaju talibani za izvoz, a Leoparda 2 su turci izgubili u Siriji barem 20. Od oklopa je jedino značajan britanski Challenger 2 ali njega još nismo vidjeli. Rusi su naprotiv svu svoju novu opremu neoštećenu predali davno ukraincima. Jedino nismo vidjeli Armatu koja je očito u maketnom stanju potpuno neupotrebljiva. Sad je to već Lejnerska hidra sindrom. Uniste 4-5 Leoparda 2, nijemci pošalju dva konvoja sa po 10 Leoparda 2. Uniste 10 Bradleya, ameri salju 20.

BanOvan
10 mjeseci prije

Halo Bing kako brat?
Svercuje dijelove Bredlija i Leoparda? Dzibera daje gratis?
Stvarno momak …

Grdi
10 mjeseci prije

Forbes je javio da su rusi vec unistili 50 posto leopard2 tenkova ! … shajt happens …. have a nice day …

Pomalo
10 mjeseci prije

Prvo i osnovno da to smece zvano bradly vridi cemu nebi nebi ga sugavci donirali hrvatskoj. U biti kad malo bolje razmislim, 90 bradleya vridnih 200mil dolara, ameri doniraju 50 mil a RH placa 150 miliona… i jos ih sve triba modernizirat (jel, da đuro ima sta radit)… znaci smece staro 30 godina si uvalija hrvatskoj i ukrajini i zaradit ces na tome ko da su najnovija generacija… well played

Krle
10 mjeseci prije

Ne sjećam se tačno, ali čini mi se da je na samom početku izbila neka afera s Bradley. Otišlo puno novaca a pokazalo se kao smeće. Naravno, prezentacija je frizirana pa je prošla narudžba za US army. Poslije se sve otkrilo pa je izbila afera. Vjerovatno je sad dosta toga modificirano ali poboljšano ne mora biti isto što i dobro. Čini mi se da su mu top hvalili.

македонец
10 mjeseci prije

pobiše se laveni a ameri likuju. isto ko ’91 u HR i BiH 🥲

Drajzer
10 mjeseci prije

Ima zanimljiv film na ovu temu po imenom “The Pentagon Wars” (1998) sa Kelsi Gramerom u glavnoj ulozi, a radi se o postupku nastajanja borbenog vozila “Bradley”. Preporučujem da pogleda svako ko želi da se od srca nasmeje i da vidi kako funkcioniše američka vojna industrija u sprezi sa političarima. Epske su scene gde vođa projekta dobija apsolutno nemoguće zahteve od pretpostavljenih i kako pokušavaju da sakriju mane i nedostatke vozila pre testiranja…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI