Ruski Židovi pozivaju na reformu ‘Holokausta’

Spomenik holokaustu
62 komentara

Riječ bi se trebala pisati velikim slovom na ruskom i koristiti isključivo za zločine iz Drugog svjetskog rata, tvrdi jedna židovska organizacija

Jedna ruska židovska organizacija pozvala je službenike za nacionalni jezik neka promijene pravila o korištenju riječi ‘holokaust’ u tisku u zemlji. Trebalo bi se isključivo odnositi na istrebljenje Židova tijekom Drugog svjetskog rata i pisati velikim slovom, navodi se. Ruski židovski kongres objasnio je prijedlog u izjavi u četvrtak, reagirajući na medijsko izvještavanje o tjednu obilježavanja holokausta u siječnju. “Holokaust nije sinonim za genocid. To je poseban izraz za masovni pokolj Židova od strane nacista tijekom Drugog svjetskog rata”, objasnio je ruskim medijima glasnogovornik organizacije Mihail Savin.

Kao i svaka vlastita imenica u ruskom jeziku, treba je pisati velikim slovom, rekao je kongres, tražeći od relevantnih tijela Ruske akademije znanosti neka ponude svoje stručno mišljenje o tom pitanju.

Formalizacija predložene uporabe služit će poštovanju sjećanja na žrtve i spriječiti razvodnjavanje pojma, ustvrdila je organizacija. Drukčije tretiranje te riječi potkopava herojstvo onih koji su skrivali Židove tijekom nacističke okupacije, borili se za oslobađanje zatvorenika iz logora smrti i na drugi način pomogli da se broj žrtava holokausta smanji, dodaje se.

Kongres je rekao kako očekuje da će rasprave o tom pitanju potrajati neko vrijeme i zamolio novinare da usvoje željenu verziju prije nego što akademija donese zaključak. Riječ “holokaust” potječe od grčke riječi za žrtvu spaljenu i usvojena je kada je Biblija prevedena na grčki kako bi se opisali vjerski obredi specifični za Židove. Populariziran je tijekom 20. stoljeća kroz engleski jezik kao poetski izraz za razne slučajeve masovnih ubojstava i genocida.

Mnoge židovske zajednice preferiraju biblijsku hebrejsku riječ Shoah, koja znači ”nesreća” za tragediju koja je pogodila židovski narod.

Holokaustrusijažidovi
Pretplatiti se
Obavijesti o
62 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
da_se_zna_istina
1 godina prije

Rusiji treba, ako se želi spasiti i spasiti druge, ruski pravoslavni car.
Jedino on može ovima stati na kraj.
Ali Bog ne će dati Rusima cara ako se narod ne pokaje zbog pristajanja uz boljševizam i liberalizam (i prateću ideju demokracije koja je protunaravna) i sve ono što je širio taj “izabrani” narod kako bi zavladao svijetom.

ForSale
1 godina prije

A za Arape (Palestince)? Koja riječ? Jebiga??

Pravednik
1 godina prije

Mislim da je i holokaust istrebljenje cijelih civilizacija od strane Portugala i Španjolske kao kolonijalnih sila kao i Belgije, Francuske itd.Zašto su narodi koji su bili pod kolonijama manje vrijedni od izabranog naroda?

BanOvan
1 godina prije

Neka skoknu malo kod Zelembaća i azovaca tu su im sigurni glasovi ZA. Imat će ZA na svakoj Banderi.

Hogar
1 godina prije

Neka se ovi koncetriraju na cudne demonske simbioze nazija i kabale koje generiraju klanje dva bratska naroda rusa i ukrajinaca. Strasno da nista o tome. Svaki dan se masakriraju tijela mladih slavena. Zar smo mi govna nebitna?

Hogar
1 godina prije

Dr Vladimir Zelenko je nazvao cjepljenje protiv gripe Cov 19 vecim holokaustom od onoga 40 tih.
Poslije je umro.

Trt
1 godina prije

Židovski bankari financiraju naciste koji progone židove kojim se to slovom piše?

Tupko Glupko
1 godina prije

Svjetska kuća gori, a baba se češlja.

Najjače je što Židovi dociraju Rusima o holokaustu.
A Rusa po službenim podacima izginulo u Drugom svjetskom ratu 3 puta više nego Židova (20 milijuna u odnosu na 6,5 milijuna).

pitanje za narod
1 godina prije

Hoce se napokon izmisliti i neka rijec za salvensku nejac? njih je ipak izginulo skoro 30 milijona. ili goye ne vrijede ama bas nista?

Tri p
1 godina prije

Pa koja je to principijalna razlika izmedju genocida i holokausta? Ali vole oni prisvajati rijeci, kako su prisvojili rijec semit i antisemitizam, tako sad i sa ovim. Ok, imaju neko pravo, al to moze vrijediti za njih domicilno u izraelu, a ne da djele lekcije po svijetu kako ce se netko izrazavati u svojoj drzavi na svojem jeziku. Vjerovatno ovaj komentar spada u antisemitizam.

CWRK
1 godina prije

Holokaust, jedna od najvećih svjetskih laži. Prije početka 2.sv. rata na području cijele Europe živjelo je oko 7 miliona židova. Nakon završetka 2.sv rata broj židova se smanjio za oko 400000, koji su tamo kao medicinsko osoblje i stradali, jer je Hitler te iste uglavnom slao na Staljingradsko ratište.

Max
1 godina prije

I oni sumnjaju.

RAJKO DAMJANIC
1 godina prije

KAKO JOS JE AKTUELNO UKRAJINSKO ZITO. JA MISLIO RAT TRAJE POTROSENE ZALIHE KAD ONO OP NISU.I ZAISTA CIJE JE TO ZITO O KOJEM SE MORAJU VODITI PREGOVORI NA NARAVNO GLOBALNOM NIVOU JER OUN JE ISTO ORGANIZACIJA GLOBALNA AKO CEMO PRAVO. NO JA MISLIM DA SE TU IPAK RADI I O RUSKOM ZITU KOJEG NARAVNO IMA U SKLADISTIMA PODOSTA.GODINA DANA IMA DA RAT TRAJE AKO NE I KOJI DAN VISE NARAVNO STA JE UKRAJINSKA POLJOPRIVEDA mogla proizvesti U STRASNOM RATU.NA CJELOM TERITORIJU UKLJUJUCI I NARAVNO I POLJOPRIVREDNA PODRUCJA.ZAR I TAMO NE PADAJU RAKETE I OSTALA RATNA SREDSTVA I DEJSTVA SE NE DESAVAJU.NARAVNO NE BUDIMO TOLIKI MAJMUNI GLUPAVI DA SE NE UPITAMO U SVAKOM RATU IMA NORMALNO CIVILNIH ZRTAVA KOLIKO SU SVAKODNEVNO UGROZENI CIVILI I S JEDNE I DRUGE STRANE.U SUKOBU KOJI JOS TRAJE NA ZALOST NASU MOGLO SE TO RIJESITI I PREGOVORIMA DA JE TU BILO ZRNCE PAMETI NO OPET KAZEM… Čitaj više »

nekoime
1 godina prije

A kako će se zvati genocid nad Palestincima? Sve one žrtve ratova pokrenutih za dobrobit bankara i trgovaca oružjem? Ukrajinske žrtve koje Židov(i) vodi u sigurnu smrt?

nekoime
1 godina prije

Možda bi netko trebao podsjetiti ove židovske genijalce kako je u WWII poginulo 27 MILIJUNA Rusa, koji su de facto slomili nacizam.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Što uopće znači ta riječ ” holokaust ” ??? Iznenadili bi ste se da uopće ne potiče iz Hebrew 😉 ! Nimalo slučajno ⚠️ !!! Potiče iz GRČKOG ??? Zašto baš iz Grčkog ( ” potpuno spaljeno ” ⚠️ ) — PA JER SE UOPĆE NA NJIH NIJE ODNOSILO 😁 !!! Već na Armenske Kršćane unutar Ottomanska Carstva 😉 ! KADA se PRVI PUTA ⚠️ termin koristi ???! —- 1939 te —- PRIJE FORMIRANJA konzlagera 😁 !! Sami Židovi imaju termin ” SHOA ” što bi na Hrvatskom napribližnije značilo —– smola — bad luck , bjeda no da ne duljim .. Jesu , stradali su ! vrag ih tjerao da jednoj organiziranoj zemlji poput Njemačke ” Judea Declares War On Germany ” ( potražite naslov na Google pa podjite na opciji images ) — objavljuju rat — ONI SU GA PRVI NJEMAČKOJ OBJAVILI ⚠️⚠️⚠️ ! Pravi kunst je bio… Čitaj više »

PERO
1 godina prije

Josip je imao san; da su sunce,mesec i 11 zvezda pale pred njega.
Je li jedanaesta zveda bila NABIRU(NibirU) Kako uracunati pisanje Biblije i pojavu Nibiru???Postanak(Genesis )Josipov(Joseph) san 37::9
Zato je ovaj podatak vazan da se spominje i u Kuranu kao i u Tori?? H v a l a
[email protected]

Mahatma
1 godina prije

Nije se dogodio ali su ga zaslužili.

Lucija, prva
1 godina prije

Sad gledajte kako se trolovi bacaju na nebitne stvari.
Holokaust se dogodio. Točka.
Židovi imaju veze sa trgovinom crnim robljem – vrlo marginalno. Točka.

Istovremeno, pametnjakovići ne vide što im cionisti rade ispred nosa.
I ovdje, na Balkanu, nekih minimalno 130 godina, i u Ukrajini, najmanje 30 godina…vjerojatno i u Rusiji.

gigi pinna
1 godina prije

Ah, te ekskluzivne žrtve. Pa naravno, za njih jedna pravila, za Goyime nešto drugo. Koji je to mamlaz odredio da Isus bude prorok, i kršćanstvo glavna europska religija? Prije toga ekipa bila tek jedno opskurno pustinjsko pleme.

Jomla
1 godina prije

Židovi su mrtve iz drugog svjetskog rata itekako unovčili, kako samo oni znaju! A već neko vrijeme nas samo zajeßavaju!
P. S: Kako im ne padne na um da se zapitaju ZAŠTO IH NITKO NE VOLI? Ama baš nitko! Jel’ to genetski nedostatak samoanalize, umišljenost, ili što…
P.P.S: Očekujem optužbe za anti ovo i anti ono… to nije točno!

Garo
1 godina prije

Holokaust je ( izmisljen ) iskonstruisana prica.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI