Rusko Ministarstvo obrane procjenjuje ukrajinske gubitke tijekom protuofenzive

Sergej Šojgu
18 komentara

Kijev je izgubio oko 66.000 vojnika i 7.600 komada teškog naoružanja u tri mjeseca, rekao je ministar obrane Sergej Šojgu

Ukrajina je pretrpjela teške gubitke tijekom tri mjeseca svoje ljetne protuofenzive protiv Rusije, ali nije uspjela postići svoje ciljeve ni na jednom dijelu bojišnice, izvijestio je ruski ministar obrane Sergej Šojgu. Snage Kijeva izgubile su više od 66.000 vojnika i više od 7.600 komada teškog naoružanja od početka napada početkom lipnja, procijenio je ruski dužnosnik u utorak. Unatoč “ogromnim” troškovima u ljudstvu i opremi, ukrajinska vlada nastavlja svoju operaciju jer očajnički treba pokazati neku vrstu uspjeha svojim zapadnim sponzorima, također je tvrdio Šojgu.

Najnapetija situacija i dalje je u regiji Zaporožje, gdje je Kijev rasporedio brigade iz svojih strateških rezervi koje su obučavane uz pomoć zapadnih instruktora, rekao je ministar. Pružio je pojedinosti o ruskim vojnim jedinicama koje su sudjelovale u odbijanju ukrajinskih napada u različitim smjerovima prije nego što je protuofenzivu Kijeva opisao kao neuspjeh. U pokušaju zamagljivanja ove stvarnosti, “ukrajinski militanti napadaju civilne objekte i reklamiraju te terorističke napade kao vojne pobjede”, naveo je Shoigu.

Ministar obrane govorio je na sastanku vlade s ruskim vojnim čelnicima.

Ministrovo posljednje ažuriranje ove vrste bilo je krajem srpnja i stavilo je ukrajinske gubitke na oko 20.800 vojnika i 2.200 komada naoružanja. Kijev ne objavljuje statistiku o svojim vojnim gubicima, ali ukrajinski dužnosnici su priznali da je njihova protuofenziva bila lošija nego što se očekivalo, te da se vodi uz ozbiljne troškove za vojsku.

Protuofanzivarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
7 mjeseci prije

Polako, ali stidljivo, javljaju se i sami Ukro zvaničnici koji priznaju da u Ukrajini nije sukob Ukrajina – Rusija. Za one koji imaju mozga i znaju razmišljati sve dovoljno govori izjava sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine – Alekseja Danilova . On je izjavio : “Treći svetski rat je iz hibridne faze prešao u aktivnu fazu. Ako neko misli da je ovo obračun Rusije i Ukrajine – greši . Sve je mnogo komplikovanije.” Konačno, potvrdjuje se činjenica da je u toku rat izmedju USA-NATO i Rusije , a ne Ukrajine i Rusije . 

AJeTo
7 mjeseci prije

Kad zbrojiš izbjegle i mrtve u odnosu na ukupni broj stanovnika, ispadne da se tamo bore plaćenici.

Mirko
7 mjeseci prije

Zasto Sojgu ne iznese ruske gubitke…

borjana
7 mjeseci prije

Do 2014 i puča kojeg je po sopstvenom priznanju organizirala cia, Ukrajina je imala sve šta joj je bilo potrebno za uredan i miran život, kompletnu teritoriju, najjeftinije energente u svijetu, od kojih je opet pola krala – pola platila, a ta plaćanja su opet bila i sa nekoliko godina zakašnjenja. I sve im je to bilo tolerirano valjda na ime dobrosusjedskih odnosa sa Rusijom. Dođoše ameri, ponudiše im na vrbi sviralu, i od svih privilegija i ogromnih ekonomskih koristi koju su ukrajinci imali kao ruski susjedi, oni se odrekoše svega, prihvatiše na vrbi sviralu kao vitalni nacionalni interes, i u to ime izgubiše znatan dio države, na desetine tisuća mladih života, na desetine tisuća ranjenih, ozlijeđenih i doživotnih invalida, na milione prognanih i sa ogromnim dijelom devastiranom i razorenom, državnom i privatnom imovinom. Ali kako veli ukrajinski vrh, sve je to vrijedno na vrbi svirale, za koju su spremni… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Što je ovaj ?! Mrtvozornik 👎 … Šutite i ne dičite se ljudskom krvi !!!

Max
7 mjeseci prije

Kataatrofalno.

7 mjeseci prije

nije to dovoljno. tu je citava struktura a ako ona zakaze onda nastupaju naci huligani.

gargamel.
7 mjeseci prije

Langsam Sojgu, tek ste poceli, velika je livada, ali  uzoracete je, ne sumnjam. 

wagner r.
7 mjeseci prije

rusko ministarsvo obrane je poznato po svojoj istinitosti u davanju činjenica.
slava prigožinu

Hogar
7 mjeseci prije

Ugasi Sojgu ameriku i nestat ce struje u kijevu kod kurrcosviraca. Hazarska gamad bez trunke savjesti. Mladi ukri i rusi umiru za ratnu hazar industriju

Ringo10.
7 mjeseci prije

Previse su Rusi razvukli ovaj rat. Ovo ode u nedogoed

Ringo10.
7 mjeseci prije

Najveca katastrofa Ukrajine koja je postala uzrok svih kasnijih katastrofa je to sto im se nakon osamostaljenja kao glavna drzavna ideologija nametnuo zapadnoukrajinski galicijski banderizam. To je ekstremizam ravan ISILovskom

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI