SAD gura Ukrajinu putem samouništenja

Sergej Sojgu
23 komentara

Predsjednik ruske odbrane Sergej Šojgu izjavio je na sastanku ministara u utorak da se, pod pritiskom svojih zapadnih pokrovitelja da pokažu stvarne rezultate na bojištima, Kijev i dalje trudi neobučene vojnike bacati u krvavi mlin.

“Unatoč odsustvu značajnih rezultata takozvane protunapada, zapadni pokrovitelji Ukrajine ne odustaju od svog neljudskog principa ‘oružje kao put ka miru'”, izjavio je Šojgu na redovnoj konferenciji visokih vojnih zvaničnika.

Kijev ne objavljuje statistiku o svojim vojnim gubicima, ali prema procjenama Moskve, broj poginulih ukrajinskih vojnika od početka protunapada sada je premašio 83.000, sa najmanje 17.000 poginulih samo u septembru.

“Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici i dalje naoružavaju ukrajinske oružane snage, dok režim u Kijevu i dalje baca neobučene vojnike u besmislene napade i masakre”, rekao je ministar odbrane, dodajući da ove “cinične akcije Zapada i njihovih slugu u Kijevu samo guraju Ukrajinu prema samouništenju”.

Washington i njegovi saveznici su poslali milijarde dolara direktnih vojnih pomoći Kijevu od eskalacije sukoba sa Rusijom u februaru 2022. godine, uključujući desetine isporuka teškog naoružanja, vozila i streljiva. Posljednje isporuke uključivale su prvu seriju glavnih borbenih tenkova Abrams iz SAD-a, od kojih je 31 odobren za Ukrajinu početkom ove godine.

Rusija je više puta upozorila Zapad da će isporuke oružja Ukrajini samo produžiti sukob i nanijeti više civilnih patnji, ali neće promijeniti ishod.

I dok su zapadni pokrovitelji Ukrajine postajali sve skeptičniji u pogledu izgleda za operaciju, nastavljaju da sipaju oružje u zemlju, “oslijepljeni” ciljem naneti “strateški poraz” Rusiji, nedavno je rekao ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov na Generalnoj skupštini UN-a.

rusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MladenSt
7 mjeseci prije

Bolje se ti upitaj kako Ukrajinci provlače dalekometne rakete prema visokim komandnim mjestima i stožerima a najbolja PZO svijeta niti ih detektiraju a kamoli ruše.

Tupko Glupko
7 mjeseci prije

Izuzetni sa svojim vazalima idu na gospodarsko i još više vojno iscrpljivanje Rusije. Njima su mrtvi Ukri nebitni u čitavoj priči, sve dok su voljni ginuti za navedene ciljeve sa poslanim zapadnim naoružanjem, bilo ih sto tisuća ili milijun. Gospodarski Ruse uništiti ne mogu, jer su u potpunosti samodostatni sa svim bitnim za život, a uz to graniče i sa Kinom i odlično posluju i sa Indijom. A te dvije države čine skoro 40% svjetskog pučanstva kojima nasušno trebaju energenti (istina, Kina se sve više prebacuje na nuklearnu energiju, ali za to treba vremena), da ne nabrajamo druge azijske, kao i sve bliskoistočne, afričke i latinoameričke države koje ne sankcioniraju Rusiju i normalno posluju sa njom. Tako da se gospodarske sankcije Rusiji sve više pokazuju ne samo neučinkovitima, već i kontraproduktivnima, i protekom vremena to će biti sve jasnije, naročito Europi. Država koja spada u najveće izvoznike nafte, plina, žitarica… Čitaj više »

borjana
7 mjeseci prije

Pa stvarno jel ima itko da tog zelenskog zatuče ka hrvatska vlada slavonskog gudina?!?
Jedino i samo tim svećanim činom bude spašena i sačuvana preostala ukrajinska mladež.

Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Off topic ! Rafalima iz automatska oružja , napadnuta , mješovita granična policija Madžarske i Srbije !!! Vlada Viktora Orbana veli da je nakon ovoga prijeđen Rubikon , zajedničke , useljeničke politike EU i da što se njih tiče ” više ne postoji ” 🤳 te se duž granična područja , kane postavit mine fields 👍 👍 👍 💥

Otok Mali
7 mjeseci prije

Lako Amerima za Ukrajinu, guraju oni sebe u samouništenje. Da sam ja Biden, zaista ne znam što bi drugačije napravio u zadnje dvije i pol godine, a da više naštetetim Amerikancima od onog što je Biden napravio.

7 mjeseci prije

ukrajinski gubici su jako mali jer ukro gubici su ruski gubici. sve ce to jednoga dana biti rusija. rusija gubi ljude koji bi trebali biti njeni u buducnosti. mobilizira se i gura stanovnike istocne ukrajine (ruse) da idu izginuti. salju i madjare i poljake. galicani i naciji su u “pricuvi”. ne ginu oni toliko.
obnova zemlje i invalidnosti, sve ce pasti na teret rusiji.
nije ovo prvi put. holodomor su organizirali krivotvoreci dokumente o poljoprivrednom urodu. bas o podrucjima naseljenim etnickim rusima. poslali lazne izvjestaje boljsevicko-gruzijskom vodstvu u moskvu. holodomor nije genocid ukrajinaca i proveden od strane rusije nego obrnuto, holodomor je
genocid rusa proveden od strane ukrajinskih nacionalista.
ovaj pokolj rusa i holodomor su razmjerno veci od banderaskog pokolja u 2. ratu.

Kokolo
7 mjeseci prije

Kad okupatori glume osloboditelje….SVEGA…i još kritiziraju okupirane….propaganda na n-tu

Max
7 mjeseci prije

Sve je točno.

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Rusija gura Ukrajinu putem samouništenja

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI