”SAD moraju prestati s tračanjem i klevetom”! Kina odbacuje optužbe koje govore da je ukrala podatke vezane za Covid-19

SAD Kina Covid-19
8 komentara

Peking je optužio SAD za vođenje globalne kampanje klevetanja, nakon što su kineski državljani optuženi za hakiranje stranih kompanija, koje provode istraživanje cjepiva za Covid-19.

SAD moraju “odmah zaustaviti svoje klevete i smicalice protiv Kine u vezi s pitanjem cyber sigurnosti”, rekao je novinarima glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin.

Wang je rekao da “kibernetski prostor ne smije postati novo bojište”, jer je podržavanje “mira i stabilnosti” u cyber prostoru u zajedničkom interesu svih zemalja.

Ministarstvo pravosuđa SAD-a ranije je optužilo dvojicu kineskih državljana da su se ciljali na kompanije širom svijeta, uključujući biotehničke firme u Marylandu, Massachusettsu i Kaliforniji koje provode istraživanja vezana za cjepiva protiv koronavirusa.

Pandemija Covid-19 i dalje je jedno od područja gdje SAD optužuju Peking za nedolično ponašanje. Američki dužnosnici, uključujući predsjednika Donalda Trumpa, tvrdili su da je Kina slučajno pustila koronavirus iz laboratorija u gradu Wuhan, gdje je bolest prvi put zabilježena te da je u početku pokušala sakriti razmjere epidemije.

Druga linija napada uključuje navode da Peking utječe na Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO). Britanski mediji izvijestili su da je američki državni tajnik Mike Pompeo rekao zastupnicima na “privatnom sastanku” u Londonu da je Kina “kupila” šefa Svjetske zdravstvene organizacije Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa pomažući mu da bude izabran.

“Bilo je dogovora oko ponovnih izbora, a kada voda dođe do grla bit ćete mrtvi Britanci, zbog tih dogovorenih izbora”, mediji su citirali Pompea.

Trumpova administracija žestoko je kritizirala WHO zbog njezinog postupanja s pandemijom Covid-19. SAD su ovog mjeseca službeno pokrenule povlačenje iz organizacije.

Peking je u više navrata negirao da je prikrio bilo kakve informacije o izbijanju i izjavio da su informacije da je virus izašao iz kineskog laboratorija lažne.

Američko-kineski odnosi dosegli su u srijedu novo zatezanje, kada su SAD zahtijevali da Kina zatvori svoj konzulat u Houstonu u Teksasu. Američki State Department objasnio je da će ova odluka pomoći u zaštiti američkog intelektualnog vlasništva i osobnih podataka američkih građana. Peking je ovaj potez ocijenio “eskalacijskim” i obećao da će se osvetiti.

cjepivoCOVID-19who
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Davor drugi
3 godine prije

Otvaranjem svakim danom sve više i više frontova protiv Kine, od ekonomskih do unutarnjih i pograničnih, može se kazati da su USA u pravoj ofenzivi, ne birajući pri tom mjesto, vrijeme kao ni sredstva, bila lažna ili istinita. Kakav rezultat će polučiti takva politika nemoguce je predskazati, ali svakim danom Kina poprima sve više udaraca ali je ujedno i svakim danom sve teži i borbeniji (ne u vojnom smislu, jer se ne očekuje nikakv vojni sukob) protivnik.

burt
3 godine prije

u vezi Covida 19 sada ne treba uzeti za primjer SAD ili Rusiju ili Juznu Ameriku u kojoj je sad sezona gripe nego su dobar primjer da Covid 19 nije nikakva prevara ni manipulacija balkanske drzave Hrvatska, Srbija, BIH, Makedonija, Crna gora, Kosovo, Rumunjska, Bugarska, Albanija, u svakoj od tih drzava u statistikama na grafikonima u vrijeme sezonske gripe nakon 20 tjedna u godini krivulja svih tipova gripe A i B pada na nulu i tako ostaje sljedecih 25 tjedana, ali sada u srpnju i sredini ljeta povecan je broj novozarazenih od Covida 19 u svim balkanskim drzavama tako da tu nema nikakve manipulacije jer sada uopce nema sezonske gripe, u Srbiji je prema sluzbenim podacima preko 200 Covid pozitivnih osoba na respiratorima a za vrijeme pandemije H1N1 u prosincu 2009 ih je bilo dvadesetak, metodologija odredivanja smrtnosti od sezonske gripe i Covida 19 je ista a najveca smrtnost je… Čitaj više »

alex
3 godine prije

U nemogućnosti fa Kinu napadnu vojno i okupiraju poput Afghsnistana i Iraqa, ostaje im samo podmetanja, smicalice i prljava igra. Podlosti u politici Zapada nije nikada nedostajalo.

fićo
3 godine prije

Ko to napada Kinu,Bajden?

Max
3 godine prije

LJudi imaju pravo ; Internet itreba biti prostor mira.

Ad astra
3 godine prije

Tražiti od US da prestanu “tračati i klevetati” je licemjerno jer ti isti su lideri u krađi intelektualnog vlasništva i niza prevara s svojim proizvodima. Pitajte afričke zemlje tko i kakve im lijekove prodaje. Dane ulazim u dubinu, Kina se mora prilagoditi demokratskim xtandardima ako misli dalje napredovati. Osobno više ništa kinesko ne kupujem jer sam se dosta puta “opekao”. Parafrazirat ću onu staru englesku poslovicu, ” nisam dovoljno bogat da kupujem kinesku robu”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI