fbpx

SAD neće napasti Venezuelu, jer Pentagon napada samo slabe zemlje

Maduro i Chavez iza

U ekskluzivnom intervjuu za Telesur su američki lingvist Noam Chomsky i novinar John Pilger ponašanje predsjednika Donalda Trumpa prema Venezueli opisali kao ”neodgovorno”, ali sve u svemu ”predvidljivo”, odnosno u skladu s ponašanjem ranijih predsjednika Sjedinjenih Američkih Država u sličnim političkim situacijama.

Chomsky je Trumpove izjave nazvao ”šokantnima i opasnima”, ali ih se može objasniti tonom kojim Trump obično komunicira sa svojom izbornom bazom i potrebom da bude u središtu pozornosti”.

Zbivanja u Caracasu se brzo okreću u Madurovu i korist Bolivarske revolucije, dok Trump uopće ne brine o posljedicama njegovih izjava u svijetu”, rekao je Chomsky.

”Naša najveća nada je da netko uopće u SjedinjenimAmeričkim Državama razumije štetne posljedice takvog stava i preuzme kontrolu nad situacijom”, zaključio je Chomsky.

Sa svoje strane, novinar John Pilger je rekao kako je Trumpova politika, uz moguću invaziju, potpuno u skladu s američkom praksom prošlog stoljeća.

“Prijetnja američke vojne invazije je skladu s američkom vanjskom politikom u zadnjih 70 godina”, kazao je John Pilger.

”Sjedinjene Američke Države su već napale Venezuelu sa subverzivnim grupama kao što su NED, koji podržava takozvanu ‘demokratsku opoziciju’ koji zapravo pokušava nasilno svrgavanje legitimno izabrane vlasti. To je ozbiljan zločin u međunarodnom pravu,… državni udar”, rekao je Pilger.

Malo je vjerojatno da će SAD napasti Venezuelu. Washington može napasti samo bespomoćne zemlje, a Venezuela nije bespomoćna. Ali bi barem civilizirani svijet trebao podržati vladu Caracasa, koji je meta propagandnog rata, koji se, kao zaraza, širi masovnim medijima. Ako Venezuela padne, past će cijelo čovječanstvo”, dodao je Pilger.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
8 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
robi
Gost
robi
3 godine prije

tražiti od zombija, kojih je nažalost sve više da shvate razmjere napada na Venezuelu…je previše…kako je sve počelo…na to ih treba podsjetiti … nacionalizacijom prava na eksploataciju stranih naftnih kompanija, oni koji su pristali na uvijete venezuele …i danas crpe i prerađuju naftu.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
3 godine prije

Već sam pisao, Chomsky pila naopako, ne dajem pet para za njegove izjave… Ovaj drugi, Australac mi djeluje normalno…
Btw, primijetio sam da priličan broj “downundera” na netu izražava nezadovoljstvo politikom svoje zemlje, u smislu služenja američkim interesima… E sad, da li ja to srećem te iste na rijetkim portalima ili je takvih puno više…
Što se tiče Venezuele, bojim se, na moju žalost da neće izdržati ovaj pritisak. Nadam se da nisam u pravu…

prvi komentar
Gost
prvi komentar
3 godine prije

Upoznat sam s nekim stavovima down-under: dok im nitko ne dira njihovo socijalno blagostanje i ležeran način života neće puno prosvjedovati. A njihovi političari su šljam, kao i većina zapadnih političara.

rodoljub
Gost
rodoljub
3 godine prije

NATO fasisti su pokrenuli agresivnu kampanju svuda u svetu. Americka korporativna mafija, kao vladar teritorije koja se zove SAD i gazda vojne teroristicke organizacije NATO , krenula je veoma agresivno u spasavanje svoje pozicije , jer se covecanstvo budi iz amnezije i sve vise shvata da su Amerika i NATO reinkarnacija fasizma . Vise ne moze da pomogne ni propaganda, ni blokade medija, sve je razotkriveno, ali mnogi lideri malih drzava su korumpirani, ili marionete NATO fasista, pa odrzavaju status quo .

Imenjak
Gost
Imenjak
3 godine prije

meni je ovaj Trump ajnc’a!
Istina da nije jaci od njih, ali ih hebe na najjace.
Drzim mu fige da izdrzi sto duze.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

posljednji pravi američki rat je bio u vijetnamu. sve poslije su bile zemlje uništene sankcijama, unutarnjim sukobima i političkom nestabilnošću.

Karantanac
Gost
Karantanac
3 godine prije

Na žalost, Venecuelu čeka krvavi građanski rat sa neizvesnim ishodom. Kauboji neće direktno uzeti učešće u ratu, ali će pružiti obilatu pomoć fašističkoj opoziciji.

vjaceslav erceg
Gost
vjaceslav erceg
3 godine prije

maduro je genije koji, amerima zainat, vodi venezuelu u svijetlu budućnost

POVEZANE VIJESTI

Izbornik