SAD ‘neće pokleknuti’ pred Rusijom

Biden
9 komentara

SAD neće prestati podržavati Ukrajinu u njenom sukobu s Rusijom, rekao je predsjednik Joe Biden u svom obraćanju o stanju nacije u četvrtak navečer.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je pakleno sklon “sijanju haosa širom Evrope”, tvrdi Biden.

“Ako iko u ovoj prostoriji misli da će Putin stati u Ukrajini, uvjeravam vas da neće”, rekao je Biden Kongresu. Nastavio je da je obnovio svoj apel republikancima u Predstavničkom domu da prestanu blokirati dodatnu vojnu pomoć Kijevu.

„Ukrajina može zaustaviti Putina ako stanemo uz Ukrajinu i obezbijedimo oružje koje joj je potrebno za odbranu“, rekao je.

“Moja poruka predsjedniku Putinu – kojeg poznajem dugo vremena – je jednostavna: nećemo otići. Nećemo se klanjati. Neću se klanjati.”

Obraćajući se zakonodavcima i stranim uglednicima na američkom Kapitolu, Biden je ponovio da njegova administracija ne planira slati američke trupe u direktnu borbu protiv Rusije.

„Ukrajinci ne traže američke vojnike. Zapravo, nema američkih vojnika u ratu u Ukrajini i ja sam odlučan da tako i ostane”, naglasio je. Republikanci odbijaju da usvoji Bidenov paket pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara, dok se nadaju da će izvršiti pritisak na Bijelu kuću u suzbijanju ilegalne migracije.

Rusija je više puta navodila nastavak širenja NATO-a na istok i saradnju bloka predvođenog SAD-om sa Kijevom kao jedan od ključnih uzroka trenutnog sukoba.

U intervjuu sa američkim novinarom Tuckerom Carlsonom prošlog mjeseca, Putin je rekao da Rusija nema namjeru da napadne članice NATO-a osim ako nije primorana da djeluje u samoodbrani. Putin je dalje tvrdio da zapadne zemlje “lažno” prikazuju Rusiju kao prijetnju koja izaziva strah.

BidenPutinrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mrčikola
1 mjesec prije

Čini se da i dementni mogu “propuvat”…ma, tko bi rek’o.😁

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Nemački Pistorijus, švedski ministar, generali Nato-a, svakodnevno, o baltičkim političarima i poljskim suvišnon i govoriti.
Britanci vekovima govore o ratu sa Rusijom.
Jedino Ameri izričito poriču bilo kakvu mogućnost, pa i najmanji incident sa Rusima, nameru ni pod razno.

“Mobilišite naciju, spremite se za rat s Rusijom”
Ljudi u Velikoj Britaniji treba da budu spremni da služe vojsku u slučaju rata sa Rusijom, upozorio načelnik Generalštaba britanske vojske Patrik Sanders.”

Eto. Dobro da se Biden sad obratio. 😄
Mora podržati EU, je li.

Nekidan su letjeli zajedno u svemir.

eks
1 mjesec prije

Bivši analitičar CIA, Leri Džonson : “Da Rusija izvodi velike vojne vežbe sa Meksikom , po scenariju ‘invazije na USA’, mi to ne bismo tolerisali ni minut. to smo Rusima radili 10 godina , gurali smo im prst u jedno oko, pa u drugo oko, udarali po prsima. A, kada su uzvratili, mi smo odmah rekli ‘to je neosnovano’ . Pokušaji Rusije da zaštiti svoju teritoriju nije izgradnja imperije. Invazija USA na Irak, Siriju, Avganistan, Libiju, Somaliju, … to gradi imperiju. Rusija to ne radi .

Josip
1 mjesec prije

Drek lupeta iz groba 🙂

Gad
1 mjesec prije

Popit tabletice, stavit pelene i na spavanje.

tihobl
1 mjesec prije

Znaci doslo je klanjanje na red.
Zapadni politicari uvijek govore suprotno – znaci da se SAD spremaju da kleknu pred Kremljem.

Max
1 mjesec prije

Neće ni Rusija pred njima.

Franjo Vinkovski
1 mjesec prije

Kleknula je USA pred južnoamerikancima, hispancima i meksikancima, koji je oslobađaju bjelih neonacista i uzurpatora. USA je sve više vlast domorodaca.
USA če na kraju moliti Rusiju za pomoč.

Darko
1 mjesec prije

Jebo ti cucak mater ludu, crkni već jednom smrade..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI