SAD oborile još jedan “neidentifikovani objekat”

F-22 Raptor
29 komentara

Američki borbeni avion oborio je neidentifikovani objekat u kanadskom vazdušnom prostoru, po nalogu predsednika Joe Bidena i kanadskog premijera Justina Trudeau. Incident je treći put da su SAD uništile leteći objekat u regionu u posljednjih nekoliko sedmica.

U saopćenju u subotu, Bijela kuća je rekla da su dvojica lidera govorila o “neidentifikovanom objektu bez posade” uočenom u sjevernoameričkom zračnom prostoru. Napominje se da je letjelicu “pomno pratila i nadgledala Sjevernoamerička komanda zračno-svemirske odbrane (NORAD) u posljednja 24 sata”, a Biden je stalno obavještavan o tom pitanju.

“Iz obilja opreza i na preporuku svojih vojski, predsjednik Biden i premijer Trudeau su odobrili njegovo skidanje”, navodi se u saopštenju. Operacija je izvedena pomoću američkog borbenog aviona F-22.

U zasebnom tvitu, Trudeau je rekao da je uređaj oboren iznad Jukona na sjeverozapadu Kanade. On je također izjavio da će Ottawa “oporaviti i analizirati olupinu objekta”.

Komentarišući incident, kanadska ministrica odbrane Anita Anand rekla je da je “prerano” reći da li je letjelica došla iz Kine ili ne. Ona je napomenula da je uređaj, koji je “leteo na visini od približno 40.000 stopa (12.000 metara), nezakonito ušao u kanadski vazdušni prostor i predstavljao razumnu pretnju po bezbednost civilnog leta”.

Međutim, opisala je predmet kao “potencijalno sličan onom koji je oboren uz obalu Sjeverne Karoline, iako je manji po veličini i cilindrične prirode”.

Prošle sedmice, Pentagon je uništio kineski “špijunski balon” iznad Atlantika, tvrdeći da ga Peking koristi za “nadzor strateških lokacija” u SAD-u.

Kina je balon opisala kao “civilni vazdušni brod” koji je zalutao u američki vazdušni prostor zbog okolnosti više sile. Peking je također optužio Washington da koristi incident kao izgovor za “napad i blaćenje Kine”.

Bijela kuća je u petak tvrdila da su američki ratni avioni uništili još jedan “objekat na velikoj visini” u blizini Aljaske. Nije navela njegovo porijeklo, ali je navela da “predstavlja razumnu prijetnju sigurnosti civilnog bijega”.

Bidenjustin trudeaukanadaNeidentifikovan ObjekatSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Cut the rope
1 godina prije

Ajme nama, vanzemljaci nam rade o glavi.
To nije samo Kanadski i Američki problem, već globalni.
Treba nam globalno rješenje.
Zatvorite se u kuće. Ako morate gledati van gledajte u nebo. Ne gledajte što se događa na Zemlji. Svemir gledajte, svemir…
Terorizam->Korona->Vanzemljaci

Duhovi idu nakon toga

tihobl
1 godina prije

Trudni je hvali kao je oborio jos jedan NLO.
Ma hajde …

tatamata
1 godina prije

jedno je sigurno ,, my frend sirius marljivo lupa linusice svima ,,, hahahaha ,, to mu je izgleda fetish

tatamata
1 godina prije

jedno je sigurno ,, my frend sirius marljivo lupa minusice svima ,,, hahahaha ,, to mu je izgleda fetish

alexosijek
1 godina prije

Jel to onaj nad Aljaskom, ili neki nad Kanadom, ili je to balon nad SAD-om…koliko je toga sada već? Očekujem od Bidena, Pentagona i State Departmenta objavu rata čudnim objektima na nebu i povlačenje u podzemne bunkere radi sigurnosti…lp

Max
1 godina prije

Počeo balonski rat.

Ttg
1 godina prije

USA se toliko zgadila svima ,da sad moraju nesto glumatati.
Uostalom ,image Amerike je izgradio Hollywood,i nema veze s istinom.
Teroristicka zemlja, otkad postoje u ratu su.

Ttg
1 godina prije

Hollywood.
Ne znam tko jos vjeruje u americku propagandu,i sustav izgraden na lazima.
Od americkog sna,dolara,puta na mjesec ,harp sistema ,a da ne spominjemo demokraciju i sirenje iste po svijetu uz milijunske zrtve.

Vojni analitičar
1 godina prije

Imam sjajnu ideju kako bi Kinezi mogli kolosalno istrolati Amere. Neka naštancaju jedno 50-100.000 jeftinih balona i puste da ih zračne struje odnesu iznad Sjeverne Amerike. Pa onda neka ih Ameri obaraju svojim raketama od nekoliko stotina tisuća dolara svaka.

Moje Ime AD 1995
1 godina prije

Kakav NLO, to je samo balon iz paralelne stvarnosti. Zato su komponente prepoznatljive. Eto cak i u toj stvarnosti Kinezi stancaju balone.

Nekoime
1 godina prije

USA i Kanada u punoj borbenoj gotovosti. Očekuju invaziju malih letećih medvjedića.

Nekoime
1 godina prije

Barem 500 milijuna Kineza treba početi napuhavati kondome i puštati ih letjeti preko USA. PZO će im presušiti za dvadeset minuta.

Moša
1 godina prije

Evo oboren još jedan…

Crni Golf 4 vrata
1 godina prije

.. “cilindričog” oblika? 🤔.. O čemu se radi? Da nije ona pozlaćena pločica stigla do nekog u deep space pa su se odlučili za posjetu ili su ruski znanstvenici proizveli (vrlo lako moguće), nadzvučni dron za špijunažu? Dajte idioti američki, recite o čemu se radi?

tatamata
1 godina prije

usro se biden i trudni od ruskih balona ???

Ivan
1 godina prije

Dosla maca i na americka vrataca 🙂 steta samo sti ti NLO nisu malo aktivniji pa da im gljive posade po Americi..

Ante
1 godina prije

Američka vojska ove godine želi još poduplati vojni proračun, pa su iskoristili Kineski balon da sami pošalju još letjelica za koje kao neznaju odakle dolaze. Sama Američka vojska ih pušta da bi mogli reći da je nacionala sigurnost u pitanju i da ima zto treba poduplati vojni proračun bez da se narod buni zbog enormnog vojnog proračuna. To sve rade jer ima fali novca za Ukrajinski rat. Izgleda da će Rusi postići više ciljeva jedan od njih je bankrot Amerike.

tatamata
1 godina prije

ma jok ,,,holiwood snima novi star wars: attack on usa ,,, bore se da death star planet killer iz Kine ,,, eno vidi se darth wader kako chiri iz balona

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI