SAD planiraju mešanje u ruske izbore

13 komentara

Washington je otvoreno prihvatio cilj destabilizacije Moskve, s obzirom na predsjedničke izbore 2024., izjavio je u ponedjeljak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

SAD ne zaustavljaju svoju “opaku praksu miješanja u unutrašnje stvari suverenih zemalja”, rekao je Lavrov na sastanku vladajuće stranke Jedinstvena Rusija.

“Oblici takvog uplitanja su vrlo raznoliki, uključujući prijetnje, ucjene i organizovanje ‘revolucija u boji’. Krvavi državni udar u Ukrajini koji je uspio 2014. ponovo je pokušan šest godina kasnije u Bjelorusiji, bezuspješno”, objasnio je ministar vanjskih poslova. “Ovo očigledno neće biti posljednji korak. Otvoreno su postavili za cilj podrivanje domaće političke stabilnosti u našoj zemlji – u kontekstu predsjedničkih izbora 2024.

Iako situacija u svijetu “nije laka”, sve je očiglednije da je glavni trend jačanje multipolarnosti, dodao je Lavrov. Novi centri rasta i globalnog donošenja odluka pojavljuju se u Evroaziji, Pacifiku, Bliskom istoku, Africi i Latinskoj Americi, zasnovani na „prirodnom , neotuđivom pravu naroda da sami određuju svoju sudbinu“.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da će predsjednički izbori 2024. biti održani “strogo u skladu sa zakonom” i u skladu sa svim demokratskim i ustavnim procedurama. Ima pravo da se kandiduje za reizbor, ali još nije objavio da li to namjerava učiniti.

U martu 2022., američki predsjednik Joe Biden javno je izjavio da Putin “ne može ostati na vlasti”, iako su zvaničnici u Washingtonu kasnije rekli da je izražavao lični osjećaj, a ne stvarnu promjenu politike.

Nekoliko mjeseci kasnije, bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton otvoreno se zalagao za “promjenu režima” ​​u Rusiji, pozivajući SAD da ohrabre “same Ruse da pojačaju podjele među onima sa stvarnim autoritetom” kako bi doveli do revolucije.

IzboriLavrovrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
10 mjeseci prije

Ma nije. Amerikanci se nigde ne mešaju. Oni samo učestvuju.

tatamata
10 mjeseci prije

koliko bi ostalo drzava u starom UN-u da rusi naprave novi u Moskvi ,najvjerojatnije i samo anglosasi

Dušan
10 mjeseci prije

Pa bilo bi sada pošteno da i amerikanci rusima izaberu predsjednika nakon što su Putin i Prigožin izabrali Trumpa za predsjednika Amerike!!!

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Nema od toga ništ ..,

Max
10 mjeseci prije

Već se oni mješaju ne prezajući ni od ubojstva.

Гавран
10 mjeseci prije

UN su saopštile da Udruženje novinara Sijera Leonea i Nezavisna radio mreža koriste alat “kako bi ojačali nacionalne kapacitete da proaktivno identifikuju i reaguju na dezinformacije i govor mržnje”. Koristeći umjetnu inteligenciju, automatizirani sistem će označiti “potencijalno lažan ili štetan sadržaj” koji će zatim pregledati tim za provjeru činjenica kojeg dijelom finansiraju vlade Kanade, Irske, Islanda i zemalja EU. Sistem “IVerify”, koji je testiran u Zambiji 2021. godine, trebao bi, uz podršku irske i švedske ambasade, biti korišten prije oktobarskih izbora u Liberiji. Program podržava i neprofitna organizacija Internews, koju velikim dijelom finansiraju Vlada SAD i Fondacija za otvoreno društvo Georgea Sorosa.

Jimbo
10 mjeseci prije

Ruski izbori, opcije kandidata:
1. Putin
2. Putin
3. Putin
4. Medvedev
5. Putin

Ivan
10 mjeseci prije

Ali zaboravljaju da su izbori i u Americi. A Rusi se vec dugo pripremaju i jedva cekaju priliku..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI