SAD pozvane da postave postrojbe i raketne sustave u Ukrajini zbog potencijalne eskalacije sukoba s Rusijom

Patriot
31 komentar

Čelni ukrajinski političar pozvao je Washington da rasporedi svoju vojsku, uključujući vojne jedinice i sustave protuzračne obrane, u problematičnu istočnoeuropsku zemlju, što će Moskva nesumnjivo vidjeti kao ozbiljnu provokaciju.

U priopćenju objavljenom u utorak, potpredsjednik vlade Aleksej Reznikov otkrio je da je zahtjev podnio u sklopu posjeta Sjedinjenim Državama, tijekom sastanka sa Zakladom Jamestown, istraživačkim centrom za koji je ruska vlada ranije optužila da širi propagandu protiv zemlje.

“Važno je proširiti sigurnosni paket za Ukrajinu”, rekao je Reznikov. “Prije svega, stacioniranjem snaga protuzračne obrane, pa čak i razmještanjem američkih jedinica.” Političar je dodao kako ukrajinsko zakonodavstvo već dopušta stranim vojnicima da se nalaze u zemlji.

Rusija je više puta rekla da bi prisutnost američkog vojnog osoblja na njenim granicama s Ukrajinom bila glavna crvena linija u tinjajućem političkom sukobu između dva naroda. U veljači je Kijev pozvao NATO da počne letjeti ratnim zrakoplovima i da započne s prijevozom postrojbi u blizini spornog Krimskog poluotoka. Moskva je ustrajala na tome da su takvi potezi “provokativni” i povećavaju šanse za potencijalno katastrofalan incident, potkopavajući regionalnu stabilnost.

Reznikov je istodobno rekao da je povećana prisutnost zapadnih snaga u njegovoj zemlji potrebna zbog dominacije Rusije nad Crnim morem, dovršetka plinovoda Sjeverni tok 2 i “utjecaja Moskve na Balkanu”.

Osim toga, potpredsjednik vlade ponovio je optužbe da Kremlj možda planira postaviti nuklearno oružje na Krim. Ruski dužnosnici, uključujući Jurija Gempela, šefa diplomatskog odbora parlamenta Krima, okarakterizirali su te tvrdnje kao “nepotkrijepljene”. Član državne Dume Andrej Kozenko otišao je dalje, rekavši da bi oni koji bez dokaza guraju navodnu zavjeru trebali posjetiti “psihoterapeuta”, a ne upućivati molbe za pomoć Zapadu.

SADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Krunoslav
2 godine prije

Ukrajinci su stvarno nisko pali(tj.njihovi vođe). Ima jedan vic.Pita Mujo Hasu-kako bolan u vašem selu zovu vuka?!
A ovaj ga čudno gleda,pa veli-pa tko još zove vuka? On sam dođe. Nismo mi takve budale🤣

mislim
2 godine prije

.” Političar je dodao kako ukrajinsko zakonodavstvo već dopušta stranim vojnicima da se nalaze u zemlji.
kad su strani vojnici u tvojoj zemlji ,što to nije okupacija?

Sven
2 godine prije

Nisam ni na jednoj strani ali ovo mi lici na gasenje pozara benzinom.

Mirni Prosvjednik
2 godine prije

Zgazi Putina i Ruse!

Promatrač
2 godine prije

Što prije Rusi završe Ukrajinsku priču, to bolje. Otpora ne bi ni bilo mnogo, skoro pola populacije čine Rusi, nad kojima se izživljavaju ukronacisti.

eoivrnseufnviswriuvn
2 godine prije

Hehehehe, šahista to nije predvidio hahaha………………….

Ringo10a
2 godine prije

Vece nacije a veceg jada svijet nije vidio.

Dokurčilomi
2 godine prije

To znači i Kuba može pozvati Ruse ili se na njih to ne odnosi.

Minđušar
2 godine prije

Kreće armija najjača na svetu, kreće armija u osvetu. Jednom zauvek armija srpska, jednom zauvek sve će da vas smrska.

Sparkling
2 godine prije

Ovakve izjave kvazi nekog političara, redakcija Logičnog ne bi trebala ni prenositi. OK, važni su klikovi i svi mi to razumijemo. Postavite se kao portal koji prenosi važne i obrađuje neke ozbiljne teme. Ali kad smo već kod toga evo i kratkog razloga (moje mišljenje) zašto ukri ne mogu smisliti ni dokučiti zašto im se sve ovo događa? Pa jednostavno jer su u samom početku “pojeli kolačiče” na Majdanu. I naravno kolačiči nisu bili besplatni. E sad, pitaju se kako da nasamarimo Ruse i ne platimo Kolačiće? Neće ići. Rus te drži za lijevo jaje a Viktorija N. za desno. Nemoguća misija ili gordijski čvor. A najstrašnije, plinovod koje je donosio lovu bez rada presušuje i uskoro ništa ili skoro ništa. Ps. Nisu Rusi toliko blesavi da okupiraju zemlju koja je u totalnom rasulu i dužna “kao Grčka”. Vrijeme radi za Ruse. I Ukri će kasno shvatiti da jedino mir… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Takaw potez značio bi 3 svjetski rat i nadam se da su toga svijesn i u Washingtonu i u Kijevu..

Mikojan
2 godine prije

Svaki pametan (mislim da sam sad pretjerao) političar prije nego izjavi nešto ovako mora malo pogledati uspjehe te vojne sile koju zove u pomoć. Zadnji primjer Afganistan.

Sven
2 godine prije

Hm…fucka se meni zivo tko je iz koje zemlje. Svejedno mi je jel rus ili ukrajinac.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI