SAD spremne odgovoriti na moguću nuklearnu probu Sjeverne Koreje

Nuklearna eksplozija
15 komentara

Američka administracija vjeruje da se Pjongjang sprema uskoro održati još jednu nuklearnu probu i da se sprema reagirati zajedno sa svojim saveznicima, rekao je novinarima u utorak visoki zvaničnik Bijele kuće.

“Bili smo vrlo jasni da bi Sjeverna Koreja mogla biti spremna za izvođenje nuklearnog testa”, rekao je koordinator za strateške komunikacije u Vijeću za nacionalnu sigurnost u Bijeloj kući John Kirby, na pitanje da li bi se test mogao održati u septembru.

“Neću ovdje spekulirati o vremenu, niti o tome kako bi to moglo izgledati”, nastavio je, dodajući da će administracija Washingtona “očigledno pratiti <…> vrlo pomno bilo kakvu mogućnost nuklearne probe” i očekuje da će osigurati ” snažna reakcija u dogovoru sa saveznicima i partnerima.”

Sjeverna Koreja bi mogla provesti nuklearne probe na godišnjicu završetka Korejskog rata 27. jula, izjavio je u utorak južnokorejski ministar za ujedinjenje Kwon Young-se. Predstavnici SAD i Južne Koreje mjesecima izjavljuju da je Pjongjang spreman za nove nuklearne probe, a stručnjaci čekaju odluku Kim Jong-una.

Korejski rat je izbio 25. juna 1950. i završio 27. jula 1953. Pored snaga DNRK-a i Južne Koreje, u sukobu su učestvovali kineski dobrovoljci na strani Pjongjanga i američka vojska pod zastavom UN-a na strani Seula. Sjeverna Koreja je također dobila podršku od SSSR-a. Rat je završio primirjem, ali mirovni ugovor do danas nije potpisan.

Nuklearno oružjeSADSjeverna Koreja
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
1 godina prije

Uvest će im sankcije? Zabraniti kvadrat u m x c na kvadrat.

404
1 godina prije

Daj bože, da vam S. Koreja pošalje jednu atomku na vaš pederluk Fašington…
Svet bi lakše zadisao.

Keki
1 godina prije

Opet Ameri seru kao i za Irak i nuklearno oružje.
Može li njima netko napokon začepiti tu labrnju pokvarenu.

Max
1 godina prije

Poslat će im čokolade.

tihobl
1 godina prije

Samo pokusajte jos jednu probu – odgovoricemo snaznom osudom u medjijima.

Miljenko
1 godina prije

Vi mozete, a oni ne mogu jeli? Bando. Podijelili nekad jednu drzavu i svojom ogavnom politikom postigli da se ljudi zamrze isto kao u ex Yugoslaviji. Koliko ste samo Koreanaca vec pobili svojim sankcijama? Bando.

tuf
1 godina prije

“Snažna reakcija”

tata mata
1 godina prije

tko je amere osudio ili reagirao kad siu oni obavljali probe ,odakle im pravo mjesati se u unutarnje stvari jedne nacije ,,

nessy
1 godina prije

Spremni su odgovoriti? Vjerojatno, jos jedna vrlo ostra diplomatska nota, 683. po redu. Ili ce im pojacati sankcije? Zapravo, to sa sankcijama bi bilo neizvedivo, sve sankcije koje postoje (a i nekoliko nepostojecih) su vec na snazi. Mislim da se na ovu izjavu Rocket-man (kako ga je nazvao Trump), grohotom smije. To znaci da se smije i kompletan generalstab, jer ima cinovnik koji biljezi koliko jako se tko smijao, a o tome moze ovisiti i glava. Za zapad je jedina sansa da mu, mimo sankcija, prosvercaju gomilu sira, cigara i cigareta, skupog alkohola, i da se mole da ga pokosi srcani udar.

trajko
1 godina prije

Pjong bang je stvoren da igra ulogu trojanskog konja, i to jebe amere.

Josip
1 godina prije

Rješenje svijeta je ispaliti sav nuklearni arsenal an Ameriku i uništiti to zlo u korijenu..

Gast
1 godina prije

Bravo sjeverna, napraviš bombicu i čin završen, da bi mir bio na ovoj planeti bi svako selo do 100 stanovnika trebalo imati po jednu, dvije atomske bombice, tek nako demokratski, da se nadje pri ruci.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI