”SAD su pokušale izmanipulirati moju suprugu na razvod od mene!”

Maduro
15 komentara

U razgovoru s novinarima, venecuelski predsjednik prenio je nekoliko zanimljivih situacija, koje je njegova obitelj imala s američkim vlastima, no ne izravno, već putem njihovih izaslanika.

Venecuelski predsjednik Nicolas Maduro rekao je na konferenciji za novinare, koja je uživo prikazivana na Twitteru, da su američki specijalni predstavnik za Venezuelu i Iran Elliott Abrams, njegovoj supruzi Ciliji Flores ponudili bezuvjetnu potporu od strane američke administracije, u zamjenu za razvod od Madura.

“Naš odnos s Donaldom Trumpom uvijek je tekao putem njegovih izaslanika. S Elliottom Abramsom također smo bili u kontaktu putem njegovih izaslanika”, započeo je, dodajući da je u jednoj situaciji, američki diplomat Ciliji putem “takvog kontakta” sugerirao neka se razvede o njega.”

“Ako se razvedete od Madura, putovat ćete u inozemstvo, a mi ćemo vam pružiti svu podršku, Cilia”, citirao je Maduro riječi izaslanika, dodajući da ga je nakon toga, Madurova supruga pogledala u oči, zagrlila i rekla mu: “Nikada!”

“Ovo nije televizijska sapunica. Ovo je istina“, rekao je Maduro novinarima.

Nastavio je prepričavati riječi izaslanika i rekao je kako su oni, budući da Amerikanci “misle da smo svi mi korumpirani i vrlo bogati”, rekli da bi ona, u slučaju razvoda od mene, mogla ponijeti ‘sve svoje bogatstvo’ sa sobom.”

Američko-venecuelske veze tijekom posljednjeg desetljeća izuzetno su napete. Washington je oštro sankcionirao Venezuelu zbog navodnih kršenja ljudskih prava i namještanja izbora.

Uprave Georgea W. Busha, Baracka Obame i Donalda Trumpa podržale su takve sankcije. Osim toga, sva trojica predsjednika podržala su neuspjele pokušaje državnog udara protiv socijalističkog predsjednika Nicolasa Madura i njegovog pokojnog prethodnika Huga Cháveza.

Trumpova vlada uvela je embargo na ono što je ključ opstanka za ovu južnoameričku državu; proizvodnju nafte. Osim toga, SAD su zaplijenile imovinu američke podružnice nacionalne tvrtke nafte PDVSA Citgo, što je dovelo do dodatnog pogoršanja ionako teške ekonomske situacije u Venezueli.

nicolas maduroVenecuela
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
onaj najve... Dalton
3 godine prije

Žene uvijek imaju plan B ili C…
Poneke i 80D…

belp
3 godine prije

Kao u filmu Kum
Make him an offer he cannot refuse
Ali u Venecueli ta mafijaska politika ne radi.
Amerikanci su izglasali nagradu od 10 milion Dolara tko ubije venecuelskog predsjednika, onu u stilu kau-boja Wanted.
Wshington je ponudio 5 miliona Dolara nagradu tko dokaze da se Rusija petlja u njihove izbore, whatever it may mean.
Ponudili su nagradu i za u Kinu, vise se nesjecam za sto…ima puno tih nagrada Wanted i onda lovci na ljudske glave iz 6 Eyes krenu u lov.

Uno
3 godine prije

E sad, CIA pokušala izmanipulisati Ciliju… Održavaš li ti to kako treba, Nidžo?

Antun Tun
3 godine prije

Naslov zvuci kao da ga je napisao makedonski Albanac koji se doselio u Hrvatsku prije 3 mjeseca.

Ruma
3 godine prije

dalmata, daj se skoncentriraj. Ništa te nisam razumio. Da li ti uopšte čitaš što pišeš.

Dalan
3 godine prije

Da li su Ameri toliko glupi da će neka žena kao što se to redovno dešava u SAD da jednostavno napusti muža iz suverene države zarad para i putovanja?

3 godine prije zadnji put uredio Dalan
Max
3 godine prije

Ne mogu napasti direktno pa idu preko žene, Odvratno

Plavi
3 godine prije

Jao koja vijest.
Pa KGB, a i danas FSB imaju odrede zgodnih “agentica” koje podvaljuju svijetskim dužnosnicima, obično po veleposlanstvima (ambasadama) te ih time ucijenjuju.
Ne kuzim u cemu je ovdje vijest….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI