Samo prekid vatre može okončati sukob u Ukrajini

Peter Szijjarto
21 komentar

Rješenja koja Evropa pokušava pronaći kako bi riješila krizu u Ukrajini ne funkcionišu, a sukob bi mogao biti okončan samo prekidom vatre, rekao je mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto u intervjuu za TV kanal SVT .

“Prvi cilj je da se zaustavi ubijanje ljudi, što znači sporazum o prekidu vatre i ništa više”, rekao je on.

Prema Szijjartu, sankcije EU nisu zaustavile sukob.

“Već smo uveli 10 paketa sankcija; da li nas je to približilo rješenju sukoba? Ne. Je li bacilo Rusiju na koljena? Ne. Je li nas povrijedilo? Da. Mislim da su  ono što smo pokušavali da pronađemo kao riješenje u Evropi jednostavno nije uspelo, jer smo se previše zaneli ratnim mentalitetom“, rekao je on.

Na pitanje zašto Mađarska ne isporučuje oružje Kijevu, ministar vanjskih poslova je rekao: “Mi smo država koja susjedi Ukrajinu i ne želimo da više ljudi gine. Zbog toga radimo na tome da to zaustavimo. Mi ne isporučujemo oružje , nastavljamo da se zalažemo za mir.”

eumađarskaPeter Szijjartorusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
partizan Jozek
1 godina prije

to ih nije sprijecilo da hrvatskoj posalju oruzje a zauzvrat uzeli objekte po jadranu

Eto
1 godina prije

Mir će zavladati kad se sve vojske povuku u svoje medjunarodno priznate granice, I tamo ostanu
Jednostavno, Zar ne?

Dragačevac
1 godina prije

To je stara priča o miru, rat u ukrajini je deo hladnog rata koji još uvek nije gotov samo su granice pomerene na istok.
Za SAD je ovo najbolja prilika do sada za borbu protiv Rusije.
Jedino rešenje je Ruska pobeda.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Nema tu više mira dok jedan ” ne gekne” 😎

Noppo
1 godina prije

Sankcije su povrjedile EU. Ali se prave glupe da ne. Zato im treba cenzura.

Tupko Glupko
1 godina prije

Naravno da je primirje prvi korak prema kraju rata.
Ali pokušaj ti to objasniti europskim političkim šupljoglavcima na čijem se području odvija rat, ili komičaru i glumcu koji je dekretom zabranio pregovore, a kamoli primirje sa Rusijom.

Ico
1 godina prije

Vol odimira Zelen skog Zapad iz svoje osobne koristi treba max podržati kao precednika nečega što se zove Ukrajina, jer će VOL odimir Ukrajince najkvalitetnije uvesti u “govna”! E, pa Ukrajnici, ŽELIM VAM DOBAR TEK”!

MNK
1 godina prije

Jedino rjesenje je da ruski mongoloidi vrate se doma.

Max
1 godina prije

Bojim se da toga neće biti.

hiber
1 godina prije

Prekid vatre u Ukraini ce nastati kad rusi odu iz Ukraine. Do tada ce mir biti samo na grobljima. Prvih dana rata sam rekao da je rat uvijek neizvjesna kategorija. Lako ga ne započeti, teško iz njega izaći. Putin je sada spoznao svu istinu, sad bi on primirje, ali rat se ne može zaustaviti. Slijedeći kritični moment mu je sredina ljeta koju ce teško preživjeti, u dvojbi između opće mobilizacije i bankrota. Ruski gubici su naprosto stravični, izdaci odšteta za poginule i ranjene su debelo prešli izdatke za ukupne vojne plaće. Jedini izlaz mu je da u troškove uvali Xija, ali Kinez će to debelo naplatiti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI