Samo SAD mogu zaustaviti izraelski napad na Rafah

Mahmoud Abbas
4 komentara

Samo Sjedinjene Države mogu zaustaviti Izrael u pokretanju razornog napada na grad Rafah na jugu Gaze, rekao je u nedjelju palestinski predsjednik Mahmoud Abbas.

Abbas je dodao da bi napad, koji očekuje za nekoliko dana, mogao natjerati veliki dio palestinskog stanovništva da napusti enklavu.
“Pozivamo Sjedinjene Američke Države da traže od Izraela da ne nastavi napad na Rafah. Amerika je jedina zemlja koja može spriječiti Izrael da počini ovaj zločin”, rekao je Abbas na posebnom sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u saudijskoj prijestolnici Rijadu.

Izrael, koji je tjednima prijetio da će pokrenuti sveobuhvatni napad na susjedstvo, rekavši da mu je cilj uništiti prisutnost Hamasa, pojačao je zračne napade na Rafah prošlog tjedna.

Zapadne zemlje, uključujući Izraelovog najbližeg saveznika Sjedinjene Države, preklinjale su ga da se suzdrži od napada na južni grad, koji se naslanja na egipatsku granicu i pruža utočište za više od milijun Palestinaca koji su pobjegli od izraelskog sedmomjesečnog napada na veći dio ostatka Gaze.

“Ono što će se dogoditi u sljedećih nekoliko dana je ono što će Izrael učiniti s napadom na Rafah jer su svi Palestinci iz Gaze okupljeni tamo”, rekao je Abbas, dodajući da bi samo “mali udar” na Rafah natjerao palestinsko stanovništvo da pobjegne iz Gaze.

Tada bi se dogodila najveća katastrofa u povijesti palestinskog naroda.

Abbas je ponovio da odbacuje raseljavanje Palestinaca u Jordan i Egipat i rekao je da je zabrinut da će Izrael, kada završi svoje operacije u Gazi, pokušati prisiliti palestinsko stanovništvo sa Zapadne obale u Jordan.

gazaIZRAELMahmoud AbbasPalestinaRafa
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Darko
15 dana prije

Zaustaviti će izraelsko židovsku đubrad na kraju Rusi kada im dopizde. Nije to smeće Hitler tamanio bez razloga.

Pero
15 dana prije

Ovaj stvarno lupeče gluposti kao da ne zna ko upravlja SAD-om pa neče Židovi protiv sebe.

Max
15 dana prije

Neka ostali Palestinci i Arapi pomognu svojoj braći.

Lucija, prva
15 dana prije

Okle’ ovaj??! 😶🤔

Gdje je dosad bio?

O čemu priča id.iot?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI