Sarajevski kanton, “šejtansko” mjesto Bosne i Hercegovine u 2022. – Mirnes Ajanović objašnjava zašto…

Sarajevski kanton - Šejtansko mjesto
69 komentara

Sarajevski kanton perfidnim metodama zdravim ljudima nameće lijek u obliku nedjelotvornog “cjepiva”, a narodi Bosne i Hercegovine, svojim inatom, geo-političkom izolacijom i zdravom intuicijom, opiru se već dvije godine Plandemija teroru organiziranom iz centra financijske moći, koji na sve moguće načine priprema globalni Veliki reset.

Covid propusnice = kontrola populacije

Uvode se Covid propusnice koje bukvalno služe za kontrolu populacije. Umjetno se povećavaju cijene energije i hrane. Veliki broj namirnica se proglašava opasnim i povlači se s tržišta. Navodno progresivne i zelene stranke idu toliko daleko da, osobe koje jedu meso, etiketiraju ekstremnim desničarima.

Sarajevski kanton – Što se trenutno događa?

“Ministarstvo zdravstva i Turistička zajednica Ministarstvo zdravstva Sarajevski kanton u suradnji s Turističkom zajednicom KS počinje izdavanje “Covid Safe Zone” naljepnica svim zatvorenim objektima na području Sarajevski kanton, koji dobrovoljno odluče u svojim objektima uvesti VPT (Vakcinisan, prebolio, testiran) pravilo.

“Covid Safe Zone” predstavljaju jednostavne, ostvarive, zdravorazumske, privremene mjere koje može primijeniti bilo koje poduzeće uz minimalne smetnje, a koje donosi veliku korist i za poslovanje, ali i očuvanje zdravlja, saopćeno je iz Ministarstva zdravstva Sarajevski kanton. Radi se o (hotelima, hostelima i svim ostalim smještajnim kapacitetima, restoranima, kinima, kazalištima, fitness centrima i spa centrima)”, javljaju mainstream mediji.

Dakle, kada nisu mogli zakonski uvesti mjere i diskriminaciju na temelju upitnog zdravstvenog statusa, jer niti jedno cjepivo nije odobreno na teritoriju Bosne i Hercegovine, krenuli su perfidnim metodama koje već stoljećima koriste okupatori Bosne i Hercegovine.

U tome im pomažu razni političari i stručnjaci koje su domaći i strani mainstream mediji iz opanaka prebacili u lakirane cipele. Pogledajte im samo biografije, koje govore puno toga. Čast svakom poštenom i vrijednom seljaku, koji na svojim leđima nosi Bosnu i Hercegovinu. Mi govorimo o lijenim seljacima, koji čine neviđenu štetu svima.

Gradovi u kojima se nalaze razna veleposlanstva i navodne nevladine organizacije, najviše su pogođeni što je dokaz i Sarajevski kanton. Strani obavještajci i raznih financijski lobiji, odavno su nanjušili i progurali poslušne sluge koje će svoj narod prodati za šaku dolara i eura, pa čak i za kavu kada im zaigraju na ego. Radi se o mrvičarima temeljito opisnim u knjigama Makijavelija.

Mnoge sociološke studije su odavno analizirale i objasnile kako narod ništa ne pokreće niti mijenja. Sve promjene idu od pojedinaca koji svojim djelima povuku narod. Zato političari, mediji i lobiji uvijek traže predstavnike štrajkova, prosvjeda i pokretača raznih konstruktivnih ideja. Ako ne mogu postaviti svoje pijune, onda pokretače treba diskreditirati ili ukloniti. Imamo primjer Marka Franciškovića kojeg protuzakonito drže u zatvoru, a da nitko ne zna za što je taj čovjek kriv.

Mirnes Ajanović – pojedinac koji djeluje

Mirnes Ajanović je stari političar i osnivač BOSS-a kojeg možemo voljeti ili ne. U današnje vrijeme nije bitno pripada li Mirnes lijevoj ili desnoj struji. Mirnes Ajanović djeluje i udara tamo gdje globalističku bagru najviše boli – PLANDEMIJU. To je bitno za sve, a pogotovo za Sarajevski kanton.

Ovaj put vam donosimo interesantan video Mirnesa Ajanovića u kojem je javno uputio devet pitanja institucijama u Federaciji BiH u vezi s nezakonitim covid mjerama, a kako bi se spriječilo daljnje ugrožavanje zdravlja građana i diskriminacija.

Također, nakon što je primio odgovor Vijeća ministara BiH u kojem je u prilogu dostavljen akt Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH zajedno s uputama proizvođača cjepiva protiv koronavirusa, Mirnes Ajanović je podnio žalbu Ombudsmenima BiH jer Agencija nije dala odgovor na 18 od 20 pitanja koja su postavljena 30. 8. 2021. godine, a koja su ponovo prezentirana.

Ombudsmeni BiH su zatražili od Agencije da dostavi BOSS-u potpun odgovor, međutim dostavljen je u potpunosti isti odgovor, te je time i potvrđeno da ni do sada niti jedno cjepivo protiv koronavirusa nije dobilo dozvolu za stavljanje u promet u BiH. To je evidentan dokaz kako je proces cijepljenja u BiH nezakonit čime su i sporadične VTP mjere dodatno nezakonite.

Prezentirano je i upozorenje BOSS-a da se mjere kriznih stožera i vlada moraju odnositi i na cijepljena kao i na necijepljena lica koja su preboljela korona virus ili ni na koga, jer je sve ostalo totalitarizam i kazneno djelo.

Mirnes Ajanović javno je upozorio da će sve koji uvedu nezakonite VTP mjere, pa i radi dobivanja “Covid Safe Zona naljepnica“ – kazneno prijaviti nadležnom tužilaštvu zbog kršenja slobode kretanja i diskriminacije građana, što je sankcionirano člankom 177. Povreda ravnopravnosti čovjeka i građanina iz Kaznenog zakona FBiH, za što je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina, a za službena lica od godine do osam godina zatvora. Sarajevski kanton to mora uzeti u obzir, a pogotovo oni koji ga vode.

Goran Čerkez - Sarajevski kanton

Tko nameće nezakonite mjere u Bosni i Hercegovini?

Ovakve poteze vuku poslušnici globalnih financijskih struktura koje zarađuju na agoniju svih država. Ako mislite da domaći poslušnici i mrvičari mogu osmisliti sličan koncept, varate se. Njima je dovoljno da ih razna veleposlanstva i organizacije pozovu na kavu i da pomisle kako se opanci mogu preko noći zamijeniti lakiranim cipelama i bijelim kragnama.

Zbog blizine raznih veleposlanstava, navodno nevladinih organizacija i obavještajaca, Kanton Sarajevo prednjači i inkubator je sličnih poslušnika, koji će prelijepi grad totalno uništiti. Pokušavali su to učiniti mnogi režimi u povijesti, ali im nikada nije uspjelo. Neće ni sada.


Sarajevo je ipak grad nad gradovima

Često nas pitaju, zašto ne objavljujemo nešto pozitivno. Istina, moramo na život gledati vrlo pozitivno, jer bez toga napretka nema. Pozitiva nudi nadu. Ovaj članak ćemo završiti lijepom video reportažom Roberta Dacešina iz Sarajeva, kako bismo pokazali što bagra želi uništiti. Dok su organizatori Plandemije zatvarali svoje građane, Sarajevo je prošle godine disalo punim plućima,  što dokazuje i ova prelijepa reportaža. Ovo je dokaz da nas nitko ne može poraziti. Strane manipulatore više ne treba slušati.

Mirnes AjanovićmjerePlandemijaSarajevski kanton
Pretplatiti se
Obavijesti o
69 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tabibambi
2 godine prije

BiH jedina još slobodna teritorija

Toni
2 godine prije

Šejtan, osim što je ubojica, lažljivac, tužitelj..on je i “biser” podjele ljudi, znači vrstan djelitelj i huškač. Zato se uopće ne treba čuditi kad neko društvo uspjeva tako podjeliti da ljudi jedni na druge počnu režati poput bijesnih pasa pa je zato izmislio ove “mjere za zaštitu zdravlja ljudi”.

DEDA
2 godine prije

JAOOOOO BIT ĆE IM TIJESNA VRATA AKO I KAD SE DESI NAROD A MOGAO BI SE DESIT.

Prle
2 godine prije

Jedino u Sarajevu mogu GLUMITI ovu budalestinu. U mom kraju je epidemija poskupljenja i to je najveci problem. Fucka se kome za koronu. Sretnes ovako par budaletina sa maskom ali su predmet ismijavanja i sprdanja. Ja ove pelcovane namjerno provociram i brutalno sam humoristican i sarkastican. A materijala ima na pretek. Samo treba biti brutalno iskren i reci sirovu istinu bez imalo premisa,a ostalo nek univerzum radi svoje. Ovako ako nastavi sa poskupljenima nama su dani odbrojani. Vidim da se ide planski i po protokolu. Osjeti se i manjak robe i jako je tesko nabaviti. Mislim da cemo imati ovu ili sljedecu godinu socijalne nemire i krah sistema jer ce potrosnja opasti,a samim tim i proizvodnja i usluge. Vec se spremaju zakoni koji ce oporezovati sve i svasta. Vec su krenuli sa EKO taksama. Litar ulja,bilo motornog bilo jestivog,to jest odpadnog naplacuju dvadeset feninga po litri. Akumulator tri marke po… Čitaj više »

Hum
2 godine prije

Sarajevo prednjači u ” vakcinaciji”.. Ako je istina da je preko 50 posto potpuno ” vakcinisano”.. onda ne znam kako će u budućnosti birati dva člana predsjedništva. Da ne bude obratno? Mala digresija na političko stanje… koje je top tema u BiH , covid se i ne spominje skoro. Makar ne vjerujem u te brojke… u hercegovini 5 posto se bocnulo… max.

opa
2 godine prije

na stranici kripto j balkana ima zanimljivih likova
rade mnogi za bankarski lobi i agendu 2030??
HOCEMO 3D STAMPACE ILI GMO MESO

Jery
2 godine prije

Šteta da ovakvih Ajanovića nema više! Nije mi samo jasno što se čeka u Hrvatskoj! Sto se tiče ostalih guzcolizaca po EU, ne računajte na njih. Austrija obavezno cijepljenje, Njemačka samo jos jedan korak do obaveznog cijepljenja, bolesnik Makron upravo radi na tome!

opa
2 godine prije

NECETE IMATI NISTA,A BICETE SRETNI
ZIVJELI MARKSIZAM I UTOPIJA

Emiliano Zapata
2 godine prije

A mnogi se nadali kako ce vragovi zaboravit na BiH te da ce ondije vladati vjecna sloboda i mir…
Rekoh Vam da nece nazalost…
Bravo sto ste se usudili spomenuti Marka, koji sjedi u zatvoru nevin!
Mnogi se ne usude ni ime mu spomenut iako se hvale da su bez cenzure, poput Bujanca iz .Bujice!

Slučajno
2 godine prije

Hmmm…. ,ne poznajem dovoljno iz prve ruke prilike u Bosni, međutim one info. koje mogu pokupiti iz raznih medija, sve mi nešto naslućuju na to da nekome “izvana” smeta ovakvo stanje. Agenda se ne smije preispitivati a još manje zakonski ograničiti kao što je to napravio Ajanović. Igraći iz sjene rade na tome da Bosnu dovedu u “normalu”.
Neću biti previše optimista, jer Bosna kao zajednica razjedinjenosti nije tako jaka da bi je samo jedan čovijek uspio ujediniti.
No s druge strane osebujnost razmišljanja i življenja kakvog ima samo u Bosni daje nadu kad je najteže.

Neć žvaku hoću kusur
2 godine prije

Hvala Bogu pa se ovdje u Sarajevu od samog početka ovih besmislenih mjera uzgajala i održala ideja revolta i skepticizma koji su se kod mnogih pojedinačno izražavali kroz aktivno ignorisanje mjera čak i onda kada je obaveznost istih bila vatreno promovisana.

Nažalost, Sarajevo kao glavni grad, no govoreći isključivo u poređenju s ostalim BH gradovima, ponajviše je nasjelo na globalno-kolektivnu paranoju i propagandu korumpiranih javnih medija. U vrijeme kada je maska bila takoreći obavezna pri izlasku iz autobusa Sarajevo-Zenica lično sam doživio kako me prolaznici na ulicama Zenice čudno gledaju, čak sa prezrenjem. Ipak, Sarajevo je zajedno sa cijelom BiH dičan primjer otpora za sve u Evropi pa i svijetu. Ako padne Sarajevo past će Bosna.

Zalaganje Mirnesa Ajanovića i ostalih boraca za slobodu treba svim mogućim sredstvima podržati, makar ista bila lijepa riječ ili jedan klik, like, comment, subscribe…

Vele
2 godine prije

“Branko Bačić (HDZ) je priznao da je cilj uvođenja covid potvrda bio prisiliti ljude na cijepljenje. Istaknuvši da su potvrde do sada spasile najmanje 500 života u Hrvatskoj, upitao je oporbu bi li one bile prihvatljive da su donesena dvotrećinskom umjesto kvalificiranom većinom u Saboru. Iznio je i podatak da je u Hrvatskoj cijepljeno između 66 i 67 posto ukupnog stanovništva, ako se uzme u obzir najnoviji broj stanovnika.”

Sa zadnje saborske rasprave.
Zmija više ni ne krije noge.

Neć žvaku hoću kusur
2 godine prije

Neispravno je misliti da se mi u Bosni ne možemo dogovoriti u kakvoj državi želimo živjeti i da su političke vođe glasnogovornici naroda, a ne žrtve vlastite slabovidosti i pijuni izvršitelji tuđe volje koja državu drži zaglavljenom. Sto se spremnosti na borbu i žrtvu tiče to da je ima dokazano je od u periodu 1992-1995 a i do danas dokazuje svako onaj ko ima priliku da ode iz države ali ostaje, a takvih ima.

Neć žvaku hoću kusur
2 godine prije

Trebaš autora potpisati, u ovom slučaju je to Edo Majka, a ne krasti pa se čuditi što ti ljudi pucaju dislike.
Uostalom, znam da je Edo iz Tuzle kao i Mirnes.. Je l’ baš da je u stihovima mislio na Ajanovića?

opa
2 godine prije

LJUDI! ENO SAHBAZA GORE!! BJEZMO! HOCE NAS SVE SIC!

Bosanac
2 godine prije

J#be ih Mirnes, ne vadi :), još da narod skonta kakvi im levati vode države ukinuli bi ih za 2 dana.

Alaj Ebe Abdulahman
2 godine prije

Po tebi je uredjena država u kojoj vlast može nesmetano da krši sopstveni ustav.Država koja može da hapsi nevine ljude(Francisković),optužujući ih bez ikakvih dokaza.Države koje terorišu sopstveni narod dve godine po tebi su uredđene države,a BiH je neuređena država jer farmako mafija ne može tamo da zavuče svoje pipke.Svi treba da urede svoje države po uzoru na BiH,s tim da se predhodno obračunaju sa izdajničkom vlašću.

Josip
2 godine prije

Ipak se može zaustaviti, samo treba imati advokata koji će to napraviti . Koji će se želi , time baviti . Čestitka Advokatu Ajanoviću. A , U Hratskoj mi imamo Odvjetnike koji su svugdje u politici i strankama , nevidljivi , oni misle da narod to nevidi . Oni nerade besplatno i što ih briga za Hrvatsku RAJU. Ja se ispričavam onim poštenim Odvjetnicima a ima
u Hrvatskoj , nije sve crno bijelo. Jedino što Advokat Ajanović radi bez novaca , za RAJU . Sve ovo što se dešava u BiH oko cijepiva isto je i u Hrvatskoj , mislim da su cjepiva ista , ako nisu onda sam krivo informiran.

2 godine prije

Nisam bas jako siguran da bi Marić uspio održati svoju emisiju.ona je bila rubna u vremenima kada je bila bezopasna..trivia za vecinu,nazalost.sada su vremena drukčija i pokazuje se koliko su ozbiljne teme o kojima je govorio.mislim da bi se digla frka.nekad je i Kresimir misak na hrt-u mogao ugostiti David icke-a…hvala.

Mlata
2 godine prije

Obezbeđen si, i ti i tvoji, a?

Dzipke Junuz
2 godine prije

Novak me ne moze vise iznenaditi, cak i ako mu se sredi da dobije placebo, jer i to je legalno u istrazivackoj studiji ovih vakcina, koja ce jos dugo trajati.

Dzipke Junuz
2 godine prije

Problem je Novakova naivnost i lakovjernost ljudima. Ja ne bih bio 100% siguran da ga nece zajebati,pa da primi ipak pravu,ako se odluci za to.

Dzipke Junuz
2 godine prije

Nisi me trebao podsjecati na Marica.Pokvari mi dan.

ledeno doba
2 godine prije

sarajevo, behara ti tvoga

Max
2 godine prije

Ne dajte Bosnu i Hercegovinu.

tihobl
2 godine prije

Narode zakon su manja mjesta po BiH.

Jomla
2 godine prije

Gradonačelnica Saraj’va ‘oće da obnavlja bob-stazu!?
G.l.u.p.a.č.a!

Air Brush
2 godine prije

G. Ajanović je JEDINI koji zna udariti goveda među rogove. Svaka mu čast!
Inače, je li treba sada napraviti jednu radikalnu stranku fanatika, ljubitelja ćevapa u somunu i jagnjetine izpod sača. 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI