Lažne ankete psihološki programiraju birače da biraju najgore među nama. Međutim…

Kolakušić, Ajanović, Krišto i Nestorović
240 komentara

U svjetlu nadolazećih izbora na teritoriju balkanskih država, narodi su pred velikim izazovom koji se čini gotovo sizifovski. Na političkoj sceni dominira pejzaž u kojem su koruptivne prakse toliko raširene da s pravom tvrdimo kako je korupcija postala namjerno kvalificirajući kriterij za ulazak u politički ring.

Ironija situacije je u tome što, unatoč široko rasprostranjenom nezadovoljstvu građana korupcijom i nepotizmom, čini se da je izbor ograničen na one čije ruke nisu čiste, a koje zločinački mediji polako ali sigurno promoviraju i ponovo dovode na vlast.

Nalazimo se u paradoksu gdje je biranje manjeg zla postalo norma, umjesto iznimka. No, u ovom moru zamagljenih moralnih kompasa, pojavljuju se rijetki kandidati čiji životopisi ne sadrže poglavlja o korupcijskim skandalima. Ovo su osobe koje nikada nisu bile na vlasti i koje se ističu svojim čistim dosjeima u kontekstu koruptivnih radnji. Ova činjenica sama po sebi budi nadu, ali istovremeno baca svjetlo na apsurdnost situacije u kojoj se nalazimo.

Kako je moguće da u moru kandidata, jedini izbori koji se čine kao da nemaju hipoteku prošlih grešaka dolaze od osoba koje nikada nisu imale priliku pokazati što mogu učiniti na vlasti? Da li je to pokazatelj našeg kolektivnog očajanja ili pak svijetla točka koja ukazuje na mogućnost promjene?

Izbor osobe koja je u korupciji za vođu nacije nije samo apsurdan; to je simptom dubljeg problema unutar našeg društva. To odražava krizu povjerenja, ne samo u pojedince na vlasti, već i u sam politički sustav koji omogućuje, a ponekad čak i nagrađuje, takvo ponašanje. Biranje takvih osoba u konačnici dovodi do ciklusa razočaranja i cinizma među biračima, što dodatno pogoršava političku apatiju i otežava priliku za stvarnu promjenu.

Na kraju, stvarnost u kojoj se čini da je izbor između korumpiranih političara jedina opcija ne samo da je apsurdna, već i duboko tragična. Ovo bi trebalo biti vrijeme za refleksiju o tome kakvu budućnost želimo za naše zemlje i na temelju kojih kriterija biramo one koji će nas voditi prema toj budućnosti. Na nadolazećim izborima, možda se nađemo pred teškom odlukom, ali ta odluka ne bi trebala biti između različitih nijansi korupcije. Umjesto toga, trebali bismo težiti izboru koji odražava naše najviše ideale integriteta, transparentnosti i pravednosti, unatoč tome što rijetki pošteni kandidati nemaju nikakve šanse za pobijediti.

Lažne ankete predstavljaju sofisticirano oruđe u rukama onih koji teže manipulirati javnim mišljenjem, posebno u kontekstu političkih izbora. Ovaj fenomen nije samo pitanje narušavanja integriteta demokratskog procesa; to je strategija koja ciljano programira birače da glasaju za određene kandidate koje favoriziraju mediji ili određene interesne skupine. Ova manipulacija odvija se kroz nekoliko ključnih mehanizama.

Lažna ankete, moćno oružje

Prvo, lažne ankete stvaraju iluziju popularnosti. Kada mediji izvještavaju o rezultatima anketa koji ne odražavaju stvarno stanje na terenu, ali sugeriraju da je određeni kandidat daleko ispred ostalih, to može utjecati na percepciju birača o ‘pobjedničkom konju’. Ljudska psihologija je takva da mnogi preferiraju biti na strani pobjednika; stoga, kada se čini da je jedan kandidat već unaprijed određen za pobjedu, birači mogu biti skloniji pridružiti se većini, čak i ako njihove osobne preferencije inicijalno nisu bile usmjerene prema tom kandidatu.

Drugo, lažne ankete mogu obeshrabriti podršku za manje popularne kandidate. Ako ankete neprestano pokazuju da su određeni kandidati daleko iza u utrci, njihovi potencijalni birači mogu osjetiti da je njihov glas uzaludan ili da nema smisla glasovati za “gubitnika”. To može dovesti do smanjenja izlaznosti među biračima koji bi inače podržali te kandidate, dodatno učvršćujući poziciju onih na vrhu lažnih anketa.

Treće, manipulacija kroz lažne ankete služi kao sredstvo za kreiranje narativa u medijima. Mediji mogu koristiti rezultate ovih anketa kao osnovu za priče koje oblikuju percepciju javnosti o izbornoj utrci. Ovaj narativ može dodatno pojačati osjećaj neizbježnosti o ishodu izbora, čineći da alternativni kandidati i njihove platforme izgledaju marginalno ili nevažno u očima javnosti.

Konačno, lažne ankete mogu poslužiti kao alat za demoralizaciju političkih suparnika i njihovih pristaša. Neprekidnim prikazivanjem negativnih rezultata za određene kandidate, moguće je umanjiti moral unutar opozicionih kampanja, što može dovesti do manje efikasnih izbornih strategija i smanjene motivacije među volonterima i pristašama.

Ukupno gledajući, lažne ankete su moćno oružje u arsenalu političke manipulacije. One ne samo da oblikuju percepciju javnosti o izborima, već i aktivno utječu na demokratski proces, podupirući kandidate koje mediji i određene interesne skupine žele vidjeti na vlasti. Da bi se suprotstavili ovom fenomenu, birači moraju razviti kritičko mišljenje i tražiti pouzdane izvore informacija, te se informirati o metodologiji i izvoru anketa prije nego što dozvole da ankete utječu na njihov izbor.

Što činiti?

Nadolazeći izbori u svim zemljama su obična farsa, a demokracija je izgubila svaki smisao. Još dugo se nikakve promijene neće dogoditi, ali bar možete dati glas onima koji najviše smetaju sustavu. Takvih nema puno. U Hrvatskoj imamo Karolinu Vidović Krišto i Mislava Kolakušića u Bosni i Hercegovini Mirnesa Ajanovića i Branimira Nestorovića u Srbiji. Tu se priča završava.

Branimir NestorovićIzboriKarolina Vidović KrištoMirnes AjanovićMislav Kolakušić
Pretplatiti se
Obavijesti o
240 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ZZZ 🇭🇷
2 mjeseci prije

Tako je bilo u tvornicama u SFRJ na sastanku radnickog savjeta bi birali nekog fizickog radnika.

Josip
2 mjeseci prije

Swabova, Soroseva i Tedrosova banda korumpiranih razbojnika se opasno prosirila. I uzoholila se sto vidimo po Plenkovicu i njegovoj mafiji.

Basinac
2 mjeseci prije

Glasati ću za Karolinu i Kolakusica,ostale ni ne poznam.

JoeP
2 mjeseci prije

Sve je u članku dobro opisano i napisano kako bi članak završio sa pitanjem; Šta činit?
Evo pitanje tome koji je postavio to pitanje;
Kako se može promjenit nešto ako se uvijek radi isto?
Albert Einstein je rekao šta je to.

Jaano, svak vidi problem svugdi unaokolo osim u sebi, pa su krivi globalisti, khazari, jezuiti, Gates, Schwab, Plenković, Vučić, a evo sad se sumnja i u demokraciju.
I ovde svi masu frustriranih pofistalo, vrijeđaju, napadaju, neki čak i haiku poeziju od muke pišu ufurani kako zajebaju druge, ali niko, ama baš niko ne vidi dio problema u sebi nego problem vidi isključivo u svijetu koji ga okružuje.
Većina nema svoj unutraşnji svijet kako bi ga doveo u ravnotežu s vanjskim nego je skroz prepušten na milost i nemilost okolini misleći kako će je pobjedit.

pokositelj muha
2 mjeseci prije

sve i da u nekom fantastičnom scenariju kolakušić i krišto osvoje vlast… a kaj bi točno oni mogli napraviti s državom koja je 30 godina građena na pogrešnim temeljima, sa institucionaliziranom korupcijom i nepotizmom u svim porama?
demokracija je opijum za narod… kapitalizam je mrtav, džava je superhik taj sistem je potrošen onda kad se sa direktne prešlo na zastupničku demokraciju, sve poslije toga je farsa. i nema teorije da establišment dozvoli povratak na direktnu demokraciju… a i ta direktna je bila teror večine nad manjinom, po definiciji.
moračemo pričekat neku novu (r)evolucijsku promjenu

tuf
2 mjeseci prije

Vjerujem da je deep state već napisao radne naloge po kojima se HDZ skida s vlasti a postavlja Možemo jer je fašizam potrebno dignuti na novu razinu. Plenki je još dobro odradio Projekt Ukrajina i sada više nema što dati. CIA i MI6 sada će iz ladica povaditi sva go*na koja su skrivali i predati svojim medijskim partnerima na distribuciju. Možemo će se izdizati kao Spasitelji, kao Nova & Moderna snaga. Medijski i politički opet će se gurati ne-izbor. Po ustaljenom obrascu, kada u toru ostave samo 2 “opcije” – u presudnom trenutku, sa savršenim tajmingom, slučajnim slučajem će se plasirati presudna “Afera ™” koja će pokopati jednu “opciju”. Instalacija će biti uspješna i ide se dalje. Zapravo, cijeli postupak postaje sve manje i bitan jer su oni ionako samo lokalni predstavnici centralnih vlasti koje su tamo negdje daleko, zamagljeni od pogleda i van dosega ruku kmetova.

Rukola
2 mjeseci prije

Lako je govoriti, ipak je situacija kompliciranija i postoje vec mehanizmi.

Tko god da dode nemoze provest svoje bez da je narod spreman na zrtvu i odricanje + treba par mandata u nizu…

A to ce biti nikad, cak ni tada.

Jol
2 mjeseci prije

Samo Bog može pomoći nama svima

star91
2 mjeseci prije

Karolina koja napada zastupnicu Srba u Hr, jer je neku riječ krivo rekla, koja nije hrvatska. Još trči uz stepenica i sva zadihana replicira. Tu istu riječ koristili su svi do dolaska hdz-a, kada se ubacuju nove riječi (obvezno moj favorit. Tako je u duhu hr jezika). Ili kad je radila na rvackoj tv pa promovirala lika koji negira Jasenovac. Nestorović (dječji pulmolog) naplaćuje dobar dan kako ste 8000din (cca 70 eura)+ ostale pretrage.

Ico
2 mjeseci prije

5+ za Ajanovića!

Jadranka S.
2 mjeseci prije

Tražite vođu unutar sebe.

Rovad
2 mjeseci prije

Tko god došao na vlast, pa bio on najmoralniji između nemoralnih političara, jednako svi oni moraju otići u banke po novce za plaće i mirovine, a ako ne želi surađivati s demonskim gospodarima svijeta i sprovoditi njihovu politiku i agende, tada neće dobiti ni novce. Tad će bijesni i neupućen i nerazuman narod iskaliti bijes nad “moralnima” jer neće htjeti razumjeti da nema novaca za egzistenciju. Neće htjeti razumjeti da je cijeli svjetski poredak u okovima demona i njihovih sluga poput Soroša, Rothschilda, Rockefellera, Schwaba, Gatesa…
Tako nam je, kako nam je… Ovo sve stoji do volje Božje, do skorog Harmagedona(Otkrivenje 16:13-16) Ali najprije treba doći globalistička svjetska vlada u UN.

Dumand
2 mjeseci prije

Nestorović je država,Služba

Buničar
2 mjeseci prije

Najcesce se zaboravlja da nije problem samo u ovima na vrhu. Problem je sto su cak i na srednjim i nizim razinama vlasti kroz desetljeca instalirani poslusni a ne sposobni. Trebalo bi sistem mijenjati “do kostiju”. Kakova je korist ako (novo) vodstvo drzave pokrene promjene ako ce ih “luft bremzeri” na srednjim i niskim razinama kociti i ponistavati. JoeP@ dobro primjecuje trebalo bi promjeniti svijest “malog covjeka”. Upravo on “mali covjek” najvece je zlo u ovoj drzavi. ON bira politicare, on glasa voden idejom da mora glasati za “nase”. On gleda neke svoje male koristi koje ce imati od svojih izabranika. Primjer: imam susjede koji su kao i vecina kritizirali ove na vlasti (hdz). Onda “jednog lijepog dana” njihov sin dobije posao u “drzavnoj tvrtci”. Odjednom moji dragi susjedi na izborima svojim autom obilaze lokalne besposlicare (koji inace ne glasaju) i odvoze ih na biralista. Naravno usput im zorno pokazuju… Čitaj više »

Iva
2 mjeseci prije

Nestorović? Mora da se šalite.

hogar strašni
2 mjeseci prije

tko me vređao, zastrašivao, prijetio… jer ne nosim masku i nisam cijepljen nikad ama baš nikad neće dobiti moje povjerenje. Bez obzira što obečavali

dar-co
2 mjeseci prije

Tip zapadne parlamentarne demokracije koristi jedino americkom imperijalizmu. USA svuda namjesta svoje igrace osim Irana, Rusije itd

gigi pinna
2 mjeseci prije

Karolina, uz Most, dobija dosta materijala koji otkriva krimose u ovoj jadnoj našoj. Znači da joj ljudi vjeruju – samo i ona osnovala svoju stranku “Odlučnost i pravednost” – što se nije mogla priključiti Mostu? Mislav je u Bruxellesu – malo tko uopće i čuje za njega. Naravno, medji su sve i napravili da tako i ostane. Navodno on i Sinčić osnovali svoju stranku. Opozicija je i previše razmrvljena da može išta ovom šljamu i ološu, koji će prije biti sodomiziran negoli prepustiti vlast.
Nestor je opet drugi ekstrem u odnosu na globaliste i soroševce. Vučićev igrač 1/1.
Ajanović? Ne pratim toliko BiH političku scenu.

Jasno
2 mjeseci prije

U hrvatskoj imamo drugu priču,a to je da se EU tužiteljstvo direktno umiješalo u krojenje izbora.Bivši sudac trgovačkog suda u Zagrebu Kolakušić ,a sada parlamentarac u Briselu živi u zajednici sa europskom tužiteljicom Laurom Kovesi ,koja sada preko hrvatskog EU tužiteljstva namješta afere u koje uvlaći Vladu premjera Plenkovića kako bi ga kompromitirala i skinula sa vlasti da bi svog seksualnog partnera dovela na vlast u hrvatskoj.U tome joj pomažu gotovo svi mediji,jer im je dobro plaćeno.Ta Laura Kovesi je inaće rumunjka koju je predsjednik Vlade rumunije 2018 godine smjenio sa dužnosti tužiteljice,jer je namještala tužbe i bavila se korumptivnim poslovima,ali se nakon toga dočepala EU parlamenta i izabrana je za glavnu europsku tužiteljicu.

onaj najglu...Dalton
2 mjeseci prije

Pred izbore, oni nama ustaše, mi njima četnici i….
Još četiri godine;
Di si lipa…
Di si radosti…

P.S.
Za misu zadušnicu tetak Špiro skužio da su ruže u pogrebnoj opremi jeftinije neg’ one u cvjećarnici.
Tetki Tonici naručio aranžman za Valentinovo…
“Sve isto, samo nek’ mašna bude u nekoj veselijoj boji!!”

Slow Motion
2 mjeseci prije

Zasto ste stavili sliku Nestorovica koji zagovara i sanja Veliku Srbiju?

Ante
2 mjeseci prije

Problem je u narodu svi političari dolaze iz naroda a znamo da je narod loš, da je dobar ne bi bilo korupcije toliko raširene korupcije među političarima. Zato nikada ne pobjede pošteni političari samo loši. Taman da pobjedi pošteni političar on bi bio konstanto pod velikim napadima i optužbama da je anti Hrvat i neprijatelj države samo zato jer bi se htio boriti protiv korupcije. Sjećam se jedne godine na ministarski položaj je došao ministar koji je uhljebim uzeo pare toliko su ga napadali iz medija i iz političkih stranaka da je na kraju smijenjen sa položaja naravno izmislili su neki drugi razlog da ga smijene. Uhljebi koji su masovno koristili proračunski novac odahnuli su. To je samo primjer što su radili kada je na položaj došao netko malo pošteniji. Zato se u Hrvatskoj nikada ništa neće promijeniti, imat ćemo zauvijek loše i korumpirane političare na vlasti. Jer je narod… Čitaj više »

Emiliano Zapata
2 mjeseci prije

Prica se tu ne zavrsava. Imamo Ivana Pernara no kad bi uspijeli u Bosni postaviti u vrh vlasti dr. Semira Osmanagica u Srbiji Branka Dragasa i Tolislava Terzina i u RH Marka Franciskovica, spavali bi mirnije i opustenije za razliku od satanista.

Trirex3
2 mjeseci prije

Sve navedeno je istina i ništa drugo! Bravo Željko, a portal Logično je veoma razočarao totalnom neupućenošću. Za Nestorovića će se ispostaviti isto…samo malo strpljenja. Ja ne vidim poštenu osobu na političkoj sceni niti jedne države na Balkanu, a posebno Hrvatske u kojoj se, na ustaštvu najlakše kupuju politički poeni.

Jadranka S.
2 mjeseci prije

Kakva bi to bila korist za ljude da se vlada promjeni? Ljudi bi isto spavali kao i prije. Vladaju nemir i patnja, zato što se ljudi ne mijenjaju! 

vanja
2 mjeseci prije

Ima jedan ruski novinar,intelektualac,Maksim Ševčenko se zove.Na nekom intervjuu pitali ga za izbore u Rusiji.On je rekao da se slaže sa Peskovom da je to birokratska formalnost i pitao koji će nam k zapadni model izbora koji su obični cirkus i gde se uglavnom sve unapred zna.Naveo je primer Kine koja ima svoj model biranja potpuno drugačiji i pitao zar mislite da je Si manje legitiman nego neki predsednik izabran po zapadnom modelu!

nepoželjni
2 mjeseci prije

Teško da će ovi prikazani dogurati do vrhovnih pozicija koje utječu na život roblja.

(vrhovi pripadaju psihopatima)

…a i tko još vjeruje da roblje bilo što i koga bira? (onaj tko služi ne bira svog vladara – vladari se samo-nameću i biraju svoje niže podčinjene goniče robova!)

Valter
2 mjeseci prije

Karolinu Vidović Krišto možete slobodno odbaciti budući da su joj glavna tema “EU vrijednosti” i “EU pravni poredak”.

Takve nebuloze ispaljuje nakon lažne pandemije.

Max
2 mjeseci prije

Glasujte za one koji su se oduprli zlu. Sjećamo se svega.

abc
2 mjeseci prije

Uvjek se biraju jabuke s istog drveta. Demokratija je privid ili fatamorgana, koju nameče propaganda onih koji kroje vlast.

Rat i Mir
2 mjeseci prije

Dokle god ima ljudi koji kažu tako je bilo u SFRJ, nećemo nikad naprijed

čudila se aman ja
2 mjeseci prije

…mozak koristim uglavnom kao kalkulator-izračunati prihode i rashode u svakodnevnom preživljavanju i tome slično- ali, za procijeniti ljude i njihova djela, pouzdaniji su mi koža,želudac,žuč,slezena – a oni su u stanju upale (pjesnički izraz,naravno) na spomen M.K. sa slike , najkraće rečeno :”majstorov” šegrt, borba protiv korupcije,ha ha, samo to je dosta da se vidi ,preko njega,šegrta,..najgori lopovi se obračunavaju sa sitnim lopužama a za dobro naroda,za demokraciju, pa oni njegovi videiići ,može tako sa Marsa govoriti,Marsovcima, ali,eto,on kao nešto radi…-i KVK ,sa slike, -gledano u svijetlu plandemije ona je sa onom predstavom u saboru, u vezi maski, puno jada i straha prouzročila ljudima poslavši poruku kao,eto,vidite ,moraju svi,moram i ja-MORATE I VI! Mogla je ne dolaziti ,kao da je to problem ne doći u Sabor, mogla je dati otkaz,od gladi ne bi umrla,ali, ne, ,pa ova stranka što je osnovala OIP,k vragu i te kratice,zvuči tako glupo oip ,oib…?… Čitaj više »

roberto
2 mjeseci prije

Odgovor je jednostavan..ne ić ne izbore,pa da vidimo,možda se dovoljan broj ne odluči ići na izbore
Vidjevši ono po americi,pa je vučić zorno pokazao kako se to radi,a u hr se več godinama dopisuju glasovi,dolaze autobusi i tak..
Ili možda ić…ali lijepo si pustit..dim timdam tigi dum i one kretene let tri….pa jbti ne zna se što je veća farsa i izrugivanje..izbori za erosong ili ovi drugi…hehehe
Pa sama riječ izbor je u startu..laž..nažalost

Darko 7
2 mjeseci prije

Jasno da imamo izbor, ali je tragično da biramo upravo ono što ne valja. Biramo političare na svoju sliku i priliku. Kada bi mi građani bili malo skromniji i imali više empatije, bilo bi puno drukčije stanje na političkoj sceni. Današnja egocentričnost je veća nego ikada, a neko poimanje normalnih vrijednosti se potpuno srozalo. Kako uopće nešto kvalitetno učiniti s takvim mentalnim sklopom?
Početak promjene bi morao biti da shvatimo da NE SMIJEMO više birati trenutnu vladajuću garnituru što je i bio smisao ovog članka.
Mislim da bi i mi svojim komentarima mogli pridonijeti pozitivnim promjenama što bi trebao i biti cilj svakog pojedinca koji ovdje iznosi svoje mišljenje. Za prepucavanje, vrijeđanje i vulgarne riječi postoji Indexi slični portali.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Pazi Tomaševića (neće taj za mene nikad biti ni Tomek ni Senf – jeftine li psihologije) “Nadam se da će rat u Ukrajini što prije završiti, vjerujem da će Ukrajina u tom ratu pobijediti i očekujem da što prije bude primljena u članstvo u EU” Na neprijavljenim prosvjedu Ukrajinaca u ZG. Komentari: >>”Sluga imperijalizma isto ko i Plenković. Čekamo još KOALICIJU MOŽEMO,SDP-A I HDZ-A poput one između njihove njemačke braće CDU-a, SPD-a i Zelenih ,pa da svi skupa zajedno lobiraju za NATO interese” “…kakve veze ima jedan gradonačelnik sa vanjskom politikom evropske unije??? bolje bi ti bilo da ideš skupljat smeče po jakuševcu nego da brineš o tuđim problemima, đizs” “Sa pozicije hrvatske ne vidim kakav bi bio interes da je Ukrajina kao prilično korumpirana zemlja u EU, ako se radi o nekim resursima na koje cilja vrh EU, ono što ne otmu Rusi uzeti će ameri preko Black rocka… Čitaj više »

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Ovo je komentar o USA i Trumpu. Ali, stavit ću ga ovdje. Mislim da je jasno zašto. “…Tramp ce sigurno pobediti tu nema bas nikakve dileme. ne zato sto je on dobar za ameriku ili za svet, nego zato sto je demokratski establisment toliko postao dekadentan i bahat da ljudi to jednostavno ne mogu i NECE DA TRPE VISE. glasali bi i za mene samo da odem i da pljujem demokrate. WOKE I CANCEL KULTURA su u americi napravili mnogo vise problema i revolta nego sto je to ovde ljudima jasno. >> sa jedne strane srednja klasa je vrlo osiromasila i frapantan podatak je da 50% porodica u americi nije u stanju da kupi najjeftiniji novi automobil (reda velicine $14.000). o cenama nekretnina, rentiranja, problemima sa nepristupacnim zdravstvom i preskupim koledzima da ne pricam. ljudi su revoltirani. na sve to administracija zapocinje sulude ratove koje vecina stanovnistva ne podrzava (ukrajina… Čitaj više »

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Sve ove naše EU parlamentarce koje si nabrojao samo su pokazali da tamo provode zadanu agendu.
Biljana se boji ‘ekstremno desnih’, Tonino bi donosio bitne odluke u EU parlamentu natpolovičnom većinom, nikakvim suglasjem zemalja članica, a ovi iz HDZ-a (Zovko i družina) se ližu sa UvdL čiji politički blok dijele (EPP).

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Najmudrije je glasati za pet opcija koje mogu prijeći izborni prag od 5% (tko zna, možda se pojavi i šesta) i dati im otprilike isti broj glasova – ionako se glođu međusobno, nitko neće moći skupiti većinu.

Jer Hrvatska je odlično funkcionirala i kada smo imali tehničku Vladu, jer nitko nije mogao skupiti potreban broj glasova za Sabor da bi imao većinu. Ono razdoblje svađe Mosta i HDZ-a.

tihobl
2 mjeseci prije

Sto bi Nestorovic bio za ocuvanje “Jugoslavije u malom” kako je nekad BiH za sebe govorila?
Jugoslavija je bila suverena, sto BiH nikad nije bila.
Licemjerno je slaviti ZAVNOBIH, a pljuvati na AVNOJ kao sto rade komsicevci.

tihobl
2 mjeseci prije

Ako ne znate za koga glasati, glasajte za covjeka koji je pod americkim i EU sakcijama i koji je dobio orden Aleksandra Nevskog.
Stvar je prosta – koga napadaju sorosevci i strani mediji taj je dobar.

prirodna neinteligencija
2 mjeseci prije

Inteligentan i moralan čovjek nikad neće izići na izbore, zato jer:
vidi da je sva politika farsa, političari su plaćeni glumci (i trenutna vlast i sva oporba), političari se izmjenjuju kako to već eliti odgovara, a ne nekakvim “izborima”. Ljudi-birači ne biraju ništa, samo sudjeluju u farsi koja je odraz njihove neinteligencije i nemorala. Ne postoji pošten, a kamoli inteligentan i moralan političar. Ako bi se kojim slučajem takav i pojavio u politici, vrlo brzo bi bio uklonjen iz nje.

Sistem je korumpiran do srži i samo njegovim bojkotom, te direktnom suradnjom inteligentnih i moralnih ljudi se može napraviti funkcionalna zajednica upravo takvih ljudi.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Evo o čemu primat govori: “Vidović Krišto dobitnica Global Leadership Award: … Apr 3, 2013 — … Karolina Vidović Krišto. Krišto je dobitnica prestižne međunarodne nagrade Global Leadership Award koju najboljim liderima u 2012., laudato.hr “Vital Voices Global Leadership Awards je prestižna međunarodna nagrade ženama liderima koji djeluju u području ljudskih prava, gospodarstva, ili političkih reforma. Manifestacija se održava svake godine u rano proljeće, u John F. Kennedy Center for the Performing Arts u Washingtonu” “Nagrade su dodijeljene prošlog petka na Sveučilištu Wellington u engleskom Berkshireu. Zajednički ih dodjeljuju Leadership Institute iz Arlingtona (Virginia, SAD), Bow Grupa (Ujedinjeno Kraljevstvo), Howard Centar – Svjetski obiteljski kongres i francuski Institut de Formation Politique.” “Dobitnice nagrade su do sada bile primjerice Ben Affleck, Christiane Amanpour, Candice Bergen, Wolf Blitzer, Laura Bush, Hillary Rodham Clinton, Sally Field, Ranija Al-Abdulah, Kay Bailey Hutchison, Angelina Jolie, Angelique Kidjo, Nicholas Kristof, Lisa Ling, Suze Orman, Zain Verjee,… Čitaj više »

Lucija, prva
2 mjeseci prije

“Istraga EU tužitelja …utvrdila je sljedeći niz radnji:

1.Izvjesni radovi koji su fakturirani i koje je Ministarstvo uredno platilo, UOPĆE nisu obavljani!

2.Izvjesni radovi koji su obavljeni fakturirano je 2 X i obadvije fakture su plaćene za jedan rad!

3.Izvjesni radovi (ne jedan već nekoliko) koji su obavljeni su do i 8 X višoj cijeni nego što ti radovi vrijede!
Sva odobrenja plaćanja potpisala je ministrica i izdala nalog za plaćanje.
Nitko iz Ministarstva nije obavljao kontrolu radova, iznose i cijene.
Iz navedenog je da su Ministarstvo i Geodetski bili u dogovoru oko svega.”

Biti-ili-ne-biti
2 mjeseci prije

Danas se pojavila vijest da je umro najstariji Jacob Rothschild u 87. godini.
Njegov sin Alexander je već obećao da će biti 10 puta gori od svog oca u provođenju destruktivnih planova globalista, a naš Plenković se slikao s s njim.
Izgleda da on nije kao Rockefeller 6-7 puta mijenjao srce, pa nije uspio doživjeti više od 100 godina.

Playboy
2 mjeseci prije

Ovi četvoro u jednoj stranci, eee kakva bi to ekipa bila

Zoro
2 mjeseci prije

mediji tv radio u stranim rukama ili u nekim drugim zemljama u rukama nekolicine prebogatih, i pričat o demokraciji stvarno treba baš ništa ne razumit. u medije može doć samo koga oni izaberu a farsa od izbora bira se između par njihovih kandidata, narod podržava šta mu kažu takvi mediji da je istina sičam se kad su mediji bili u komunističkim rukama većina je bila za socijalizam Tita partiju, zapadnjaci doveli na vlast svoje poslušnike euroatlanskeintegraliste i posli par godina narod podržava sve suprotno nego prije, podržava i opravdava nestanak tvornica smanjenje stanovništva povećanu smrtnost doseljavanje drugih naroda rasprodaju svega i svoju eunataziju moć medija je ogromna, već više od sto godina se razvijaju metode utjecaja na svijest ljudi putem medija, postigli su fenomenalne rezultate kao što vidimo na vlastitoj nesrići, a sada razvijaju metode direktnog utjecaja na svijest bez posredstva medija i uspiće šta se tiće balkanskih naroda ako… Čitaj više »

Draco iz Prnjavora
2 mjeseci prije

još su tebe zaboravili staviti na ovu listu, sa toliko promjenjenih nickova, i profulanih proročanstava, bio bi favorit broj 1

Dumaj
2 mjeseci prije

Samo osoba smanjene inteligencije bi nasjeo na ovaj tekst, zar mislite da Karolina, Kolakuši, Nestorović su bolji od druhih? U velikoj ste zabludi, oni su dio igre.
Oni koji su stvarna prijetnja globalistima neće imati niti pristup medijima ili će ih zatvarati kao recimo Marka Fransiškovića, zato jer je on prijetnja sadašnjem sistemu, mogao bi povesti narod za sobom to je procjena organa. One koje puste da pričaju znači nisu im prijetnja.

goran
2 mjeseci prije

sve ove ankete koje prikazuju nova tv hrt rtl to i vrapci na grani znaju da oni favoriziraju sve stranke koje su uhvačene sa rukom u pekmezu i neki koji su i osudjeni kao kriminalna organizacija zvana HDZ. svi oni samo jedu govna i prije ili poslije kad na vlast zasjedne netko tko je pošten bar donekle treba tražit od te osobe da prvi uvjet bude hapšenje i osudjivanje svih novinara koji su dizali paniku tamo gdje je nema a to rade i dan danas. a ljudi da su pametni ko što nisu ne bi dali svoj GLAS ni jednoj stranci u hrvatskom saboru osim samo jedne stranke OIP. ODLUČNOST I PRAVEDNOST Predsjednica Karolina Vidović Krišto možda ako bi nju narod izabrao i njezinu stranku ali da ima večinu u saboru i da ne koalira ni sa jednom korumpiranom strankom onda bi možda i došlo do nekih promijena. ali teško… Čitaj više »

Basinac
2 mjeseci prije

Karolina jedina ima podršku europskih institucija,ostale smatraju samo uhljebima u politici ,to što se tiče kod nas.
Plenki je passe,slično Sanaderu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI