fbpx

Savez Turaka, Al-Qaide, „umjerene opozicije“ i na kraju Izraela protiv Damaska

Erdogan prijeti

Turci su ipak pokrenuli opći rat protiv Sirije. Koriste dronove, topništvo, specijalne snage koje se zajedno s teroristima protiv sirijske vojske i tako dalje. Na dva linka u dnu teksta, koje ne preporučujemo za gledanje mlađima i osjetljivim osobama, možete vidjeti zvjerstva turskih vojnika, koji su djelima pokazali da se ni po čemu ne razlikuju od militanata takozvane „Islamske države“.

Današnja eskalacija dolazi dan nakon intenzivnih pregovora Ankare s raznim akterima, uključujući NATO, SAD europske kancelarije, a posebno Rusiju, od koje je Erdogan tražio da ga ostavi „jedan na jedan“ s Assadovim snagama. Nakon jučerašnjih pregovora dvije delegacije se zaključilo da će obje strane utjecati na sukobljene tabore u Idlibu da se smanji opseg borbi. Sirijska vojska je, kao i uvijek, obustavila opsežnu kampanju, a Turcima i islamskim teroristima je bilo dovoljno nekoliko sati relativnog mira za pregrupiranje snaga i pokretanje velikog protunapada na frontu južno od ceste M4. No, o ovoj operaciji ćemo nešto kasnije. Ovdje je važno naglasiti da je Ankara nakon ovoga izgubila i posljednji atom kredibiliteta u Moskvi i današnji apel ministra vanjskih poslova Mevluta Cavusoglua, koji je od kolege Sergeja Lavrova tražio da dogovori hitan sastanak Putina i Erdogana, teško će naići na razumijevanje Moskve, posebice nakon današnjeg upada turskih policijskih snaga u ured agencije Sputnik u Ankari i  uhićenje glavnog urednika Mahira Boztepea. I prije nego krenemo u pregled današnjih događaja upozoravamo čitatelje na informacijski rat u tijeku i da se mnoge informacije koje kruže medijima temelje na priopćenjima na Twitteru, bez dokaza da se to doista dogodilo, posebno kada se govori o gubicima suprotne strane, što se odmah može vidjeti u izjavi turskog ministra obrane koji je u nekoliko dana „uništio sirijsku vojsku“, sveo je na ostatke ostataka vojne sile koja ratuje devet godina i uspjela je zemlju obraniti od islamističke pobune i inozemne agresije, koju, među ostalima, najaktivnije provodi upravo Erdoganova Turska.

Objava rata Siriji

Turska je u Idlibu pokrenula kampanju “Proljetni štit”, čime je de facto objavila rat Damasku. Priopćenje o objavi rata je danas izdao turski ministar obrane Hulusi Akar, koje je rekao da je kampanja počela 27. veljače, što znači da su svi pregovori vođeni s unaprijed dizajniranim planom za napad na arapsku republiku.

“Operacija „Proljetni štit“, koja je pokrenuta 27. veljače kao odgovor na napad na turske vojnike, uspješno se nastavlja. Do danas je uništen jedan bespilotni zrakoplov i osam helikoptera, 103 tenka, 72 haubice, tri sustava protuzračne obrane, a 2212 vojnika sirijskog režima ubijeni su”, rekao je ministar Akar za NTV.

Iako je sirijska vojska pretrpjela neke gubitke, ovi koje je iznio general vojske NATO pakta koja je sklopila neslužbeni savez sa sirijskom Al-Qaedom i čiji vojnici režu glave neprijatelju, a službena su oružana sila koja je potpisala Ženevsku konvenciju, definitivno su prenapuhani.

Akar je naglasio da je cilj operacije bio “ne sukobiti se s Rusijom ida je turskoj vojsci zadaća spriječiti zločine koje je počinio Assadov režim, ukloniti radikalne elemente i spriječiti valove migracije”.

Ovdje imamo i drugu bezočnu laž, jer Turci ne da nisu „eliminirali“ nijednog terorista, već su s njima zajedno na borbenim linijama i zajedno provode gnusne zločine kakve smo navikli gledati na snimkama kojima je svojevremeno objavljivao ISIL. Jednom kad se sve ovo završi, ovo će biti trajna mrlja na sad već vrlo upitnoj „časti“ turske vojske. Odrubljivanje glava neprijatelju je čin zbog kojeg bi časnik bilo koje vojske u svijetu u budućnosti trebao odbiti da sjedne za isti stol s Turcima, sve dok ne uhapse počinitelje, ispričaju se obiteljima izmasakriranih i zemlji čiji su to vojnici bili, u ovom slučaju Siriji.

Nebo nad Sirijom

Prema tvrdnjama turske strane, dronovi Ankare su noćas proveli odar po koloni koja se kretala ju smjeru fronta južnog Idliba, a porom su turski zrakoplovi F-16 u sirijskom zračnom prostoru u blizini turske granice oborili dva sirijska zrakoplova Su-24. To su izvijestili naši dopisnici kanala ANNA News s mjesta događaja i informacija se može smatrati točnom. Osim toga, potvrđena je i u Damasku.

Otprilike u isto vrijeme je sirijske protuzračna obrana, iako se ne zna kojim sustavima, oborila nad Idlibom turski dron, a onda je Damask zračni prostor nad Idlibom proglasio „zonom zabrane leta“.

U početku se ni države agencije nisu mogle „složiti“ oko verzije događaja. Turska državna agencija Anadolu priopćila je kako je sirijski avion oboren nad Idlibom, a sirijska agencija SANA je to odmah opovrgnula i rekla da je riječ o “avionu turskog režima” koji je oboren u regiji. Na kraju je to bio turski dron srušen iznad grada Saraqiba.

Potom je Glavni stožer u Damasku dao priopćenje o uspostavi zone zabrane leta.

“Svaki zrakoplov koji prekrši naš zračni prostor tretirat će se kao neprijateljski let koji se mora oboriti i spriječiti u postizanju njegovih ciljeva”, stoji u kratkom priopćenju.

Snage odane predsjedniku Sirije Basharu Al-Assadu, potpomognute ruskim zračnim snaga, poslijepodne su obnovile ofenzivu u Idlibu, prenose ruski mediji.

Protunapad Turaka, sirijske Al-Qaide i takozvane „naoružane opozicije“

Kao što smo rekli, samo nekoliko sati mira i suspenzije velikih operacija južno od ceste M4 je bilo dovoljno da Turci i islamističke terorističke skupine pregrupiraju snage i pokrenu protunapad na netom oslobođena područja. Ne može se govoriti o „probijanju obrane“, jer u tako kratkom vremenu SAA nije ni uspostavila linije obrane u pravom smislu riječi, a nije ni namjeravala, jer je plan bio ići dalje do magistrale M4.

U protunapadu su uspjeli vratiti sirijska snage oko pet kilometara južnije na polovici širine fronta i iznova okupirati nekoliko sela.

Militanti sirijske Al-Qaide i Islamske stranke Turkestana su uz potporu turskog topništva i napadačkih dronova potisnuli SAA zapadno od Kafr Nabela, gdje su zauzeli nekoliko naselja.

Turski dronovi su jutros napali grad Kafr Nabel, koji je ostao pod kontrolom sirijskih vladinih snaga.

Potvrđeno je da su Turci noć prije bombardirali konvoj SAA u blizini sela Khas istočno od Kafr Nabela. Sirijske snage su poslale pojačanja do dijela fronta gdje su militanti pokrenuli ofenzivu, ali su turske oružane snage otvorile vatru i nisu im dopustile da se probiju do područja Kafra Nabela i grada Hazzarina, da bi se iz potonjeg povukle tijekom nedjelje.

Za europsku publiku, kako bi dobili kakvu takvu podršku za svoju kampanju u Idlibu, Turci objavljuju snimke s mnoštvom sirijskih izbjeglica, prve u Idlibu, a druge koji se sukobljavaju s grčkim graničarima. Ovakva „kompilacija“ očito sugerira Europljanima da trebaju podržati turske glavosječe u Idlibu, samo da se ne bi morali suočiti s novom migrantskom krizom, iako Erdogan u rezervi ima dovoljno migranata u kampovima, došli ovi iz Idliba ili ne.

FOTO: Područje protunapada Turaka i sirijske Al-Qaide i „umjerene opozicije“

Sirija

Što je oboreno na nebu Sirije?

Kao što smo rekli, ranije su turski F-16 ušli u sirijski zračni prostor i oborili dva sirijska Su-24, nakon čega su se vratili u Tursku.

Međutim, epizoda u području Saraqiba pokazuje militante sirijske Al-Qaide kako se raduju „oborenom sirijskom zrakoplovu“, misleći da će olupina na koju su naišli sirijski L-39. No, odmah su mogli vidjeti oznaku na olupini kakvu imaju NATO zrakoplovi, samo što očito pojma nemaju što ti „krugovi“ znače.

Nakon objave njihove „radosti“ na društvenim mrežama, većini je odmah bilo jasno da je to turski dron. Proturski teroristički izvori su počeli masovno brisati fotografije i videozapise navodno “srušenog sirijskog zrakoplova”, koji se u stvari pokazao moderni turski bespilotni zrakoplov ANKA-S.

Od dva srušena borbena aviona, prvi je bio avion Su-24 i pao je u šumu u Beneen, nedaleko od Arihe blizu turske granice, a piloti drugog oborenog mlaznog zrakoplova uspjeli su se izbaciti i padobranima pasti u Marshureen, selu na području pod kontrolom sirijske vlade.

FOTO: Oboreni turski dron kod Sarqiba

Oboreni dron u Siriji

Iranskom strpljenju se bliži kraj

U području Kafr Nabela je u turskom napadu poginuo 21 borac proiranskih dragovoljačkih milicija iz afganistanske i pakistanske brigade.

Iranski vojni savjetodavni centar (MAC) u Siriji izjavio je da Turska nastavlja izvoditi artiljerijske napade na položaje proiranske milicije u Idlibu, usprkos suzdržavanju Teherana. S tim u vezi, iranska strana pozvala je Ankaru na “racionalan pristup sirijskom problemu Idliba koji će služiti interesima sirijskog i turskog naroda“.

„Naredili smo našim snagama da ne napadaju tursku vojsku u Idlibu kako bi im spasili život. Unatoč činjenici da su turske trupe bile nadomak naše artiljerije, odbili smo ih napasti. Ali turska vojska nastavlja pucati po našim položajima i bazama“, stoji u priopćenju Iranski vojnog savjetodavnog centra, koji također ima promatračke punktove u regiji.

S tim u vezi, iranska vojska poziva turske snage da u ovoj situaciji djeluju strogo racionalno i u skladu s interesima sirijskog i turskog naroda, navodi se u priopćenju.

“Još jednom ponavljamo da su turske trupe raspoređene u Idlibu nadomak naših oružanih snaga i lako bismo im se mogli osvetiti za bombardiranje naših baza”, naglašava se u dokumentu.

Također je naznačeno da će Iran nastaviti podržavati sirijski narod i njegove oružane snage u ratu protiv terorizma sve dok Sirija ne bude potpuno oslobođena.

Ranije u nedjelju je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan razgovarao telefonom s iranskim predsjednikom Hassanom Rohanijem. Prema uredu za odnose s javnošću turske predsjedničke uprave, Erdogan i Rouhani razgovarali su o bilateralnim odnosima i regionalnim pitanjima, prije svega o situaciji u zoni deeskalacije Idliba. Što je Rohani mogao čuti od Erdogana, nije poznato, ali sigurno nije dao nikakvu težinu njegovim obećanjima.

Agencije prenose da su nakon najnovije eskalacije ruski zrakoplovi nanijeli je snažne udare po položajima i objektima militanata koje podržava Turska, islamističkog saveza Hayat Tahrir Al-Sham, kojeg vodi sirijski ogranak Al-Qaide. No, ruski su zrakoplovi tukli i položaje takozvane Nacionalne oslobodilačke fronte i Islamske stranke Turkestana, za koju Turci tvrde da je koalicija milicija „umjerene opozicije“. Ciljevi islamskih militanata napadnuti su na području grada Jisr Al-Shugur i planine Jabal Al-Zawiya, gdje su Turci i islamisti od jučer uspjeli ponovno zauzeti više naselja.

Govor Erdogana

Službenih priopćenja Moskve do trenutka pisanja ovog članka nije bilo, što nam daje vremena da analiziramo govor turskog predsjednika Erdogan na sastanku s članovima stranke AKP u predsjedničkoj palači u Ankari. Nakon nekih pojašnjenja će vam biti jasno da s ovim čovjekom treba raditi oprezno, jer je sposoban svijet uvući u Treći svjetski rat, samo kako bi u povijesti ostao upamćen kao turski vođa koji se nije plašio nikoga u svijetu i bio je uvjeren u „svetu misiju turske nacije, kojoj je povijest ostala dužna obnovu Osmanskog carstva“.

Erdogan: Sirijsko pitanje za Tursku nije avantura niti pokušaj širenja svojih granica. Turska se gotovo 40 godina bori protiv terorističkih, ekonomskih i humanitarnih kriza. Žalimo što još uvijek postoje oni koji ne razumiju značenje borbe naše zemlje u Siriji.

Svi sve savršeno razumijemo, barem oni koji ne čitaju medije Muslimanskog bratstva i turski Yeni Safak.  A tko su “Sivi vukovi”, čije političko krilo MHP daje Erdoganu podršku u parlamentu?  Tko su humanitarci organizacije “Hizb ut-Tahrir al-Islami” ili Medžlis krimskih Tatara koji s novcem Erdogana uživa život „disidenata“ u današnjoj Ukrajini? Što su Turci učinili Libiji i još mnogo toga. Stoga, “ovo nije pokušaj širenja svojih granica”, neka „cijenjeni“ Recep priča svojoj babi, neka joj Allah produži godine.

Erdogan: Pokušali su okružiti našu zemlju terorističkim koridorima duž južnih granica.

Tko su ti mitski “oni”?

Erdogan: Operacijama „Štit Eufrata“, „Maslinova grana“ i „Izvor mira“ podigli smo opsadu na našem jugu. Pripisali smo veliku važnost održavanju dijaloga sa snagama koje djeluju u Siriji. Iako većina obećanja koja su nam data nisu ispunjena, uložili smo velike napore kako bismo zadržali sposobnost rješavanja problema.

Bilo bi lijepo da je „sultan“ naveo ta „neispunjena obećanja“, ali toga, izgleda, neće biti, jer su sve odredbe, barem iz sporazuma s Rusijom i posredno sa Sirijom ispunjena, a Turska je u međuvremenu jačala ostake islamističke bulumente iz „zelenih autobusa“ i onih koja ih je dočekala u Idlibu, za objavu rata Siriji.

Erdogan: Pokazalo se da je problem Idliba gotovo 4 milijuna ljudi koji su požurili prema našim granicama. Od toga je 1,5 milijun trenutno je na našim granicama. Radimo na stvaranju sigurne zone.

Da se turska vojska nije miješala u oslobađanje Idliba od terorista, sve ove izbjeglice bi se uskoro mogle vratiti kući i početi obnavljati svoju domovinu. S druge strane je plan „Assad mora pasti“ produljio i intenzivirao neprijateljstva i samo povećava broj izbjeglica.

Erdogan: U našoj zemlji živi 3,7 milijuna Sirijaca i nismo u mogućnosti nositi se s novim valom izbjeglica. Cilj krize u Idlibu je stjerati nas u kut.

Svrha operacije u Idlibu je eliminirati posljednji bastion proturskih terorista,  međunarodno priznatih kao terorističke organizacije, koje su sada otvoreno postale paravojno krilo turskih oružanih snaga.

Erdogan: Narod Sirije pozvao je Tursku u Idlib.

Zaista? Može li „gospodin“ Erdogan pokazati relevantni dokument ili apel? Naime, legitimni predsjednik Sirije službeno je pozvao Rusiju u Siriju, ali gdje nešto takvo upućeno Turskoj i njezinim „askerima“ koji na vojnoj akademiji i obuci kao da uče prakse ratovanja iz Srednjeg vijeka?

Erdogan: Turska ne namjerava napustiti Siriju bez da se pobrine za rješavanje svih problema.

Ovdje nje jasno je li Erdogan lud ili ne razumije što govori, jer ne postoji zemlja bez problema i nikada svi problemi neće biti riješeni, posebice ne u Siriji, najmanje sljedećih 50 godina, pod uvjetom da rat ubrzo završi.

Erdogan: Rekao sam gospodinu Putinu: “Što radiš tamo? Ako planirate izgraditi bazu, gradite, ali nemojte nam sada smetati, ostavite nas na miru s režimom jedan na jedan”

S kime, oprostite? Dakle, Turska otvoreno priznaje da se ne bori protiv terorista, već protiv sirijske države. Istovremeno je naglasio da će sirijski režim “platiti cijenu” za smrt turskih trupa u Idlibu. Što se tiče Rusije, stručnjaci napominju da su takve izjave Turske neprihvatljive i ne mogu razumjeti da se služi „kafanskim rječnikom“, tipa: „Ostavite nas jedan na jedan“. I to kaže političar koji je vođa turskog naroda.

“Ali važnije je ono što mu je Putin odgovorio, a to Erdogan nije htio reći”, rekao je ruski senator Aleksej Puškov.

Na ruskom segmentu interneta je ta izjava izazvala iznenađenje i ironiju.

„Kakvi su to uličarski koncepti?”, pita se pisac Aleksandar Subbotin na svom Twitteru stranici, koji podsjeća kako je Erdogan nakon gubitaka u četvrtak otrčao u NATO, vičući:„ Straža, straža, oni su napali, tuku nas!” Autor kanala Telegram “Suheil’s Coat” objavio je snimku Erdoganovog govora i na kraju montirao audio s izjavom:  “Majko, donesi tablete, djedu je opet loše …” No, idemo dalje s govorom turskog predsjednika.

Erdogan: Turskoj se nudi da se preda neprijateljskom režimu i terorističkim organizacijama. Trebamo li se klanjati neprijateljima naše zemlje?

Dobro, a kada je to Sirija napala Tursku? Je li bilo objave rata od strane Damaska? Je li sirijska vojska napala turski teritorij? Možda je pucala na turski teritorij? Ne? Pa tko je ovdje agresor?

Erdogan: Mi ćemo se pobrinuti za svoju zemlju, platit ćemo svaku cijenu koju trebamo platiti. Svi bi trebali vidjeti i prihvatiti da je borba u Siriji naša zajednička budućnost.

Možda ne baš “po bilo kojoj cijeni”? Jer “po svaku cijenu” može biti, na primjer, tjesnac Bospor, koji bi mogao završiti u  tuđim rukama?

Erdogan: U scenariju koji se igra pred nama njihov pravi cilj nije bila Sirija, već Turska.

Pa tko su ti mitski “oni”? I sjetite se dokumenata Qatar Leaks, koje smo objavili jutros, pa ćete vidjeti kakve su spletke bile u tijeku 2011., a nije bilo razgovora o budućnosti Sirije u kojem nije bilo turskih ministara i visokih dužnosnika.

Erdogan: Žele da sve oružje iz područja Sirije bude usmjereno prema nama. Vjerovati da će oni koji žele podijeliti Siriju na 3 dijela poštovati teritorijalni integritet Turske, nije ništa drugo do sljepoća.

Rusija se, na primjer, zalaže za teritorijalni integritet Sirije. Iran također. Zato i pomaže očistiti sirijski Idlib od terorista kako bi se vratio taj integritet.

Erdogan: Nastavit ćemo raditi na stvaranju tampon zone dužine 30 km duž cijele granice sa Sirijom. Sjedinjene Države i Rusija nisu održale svoja obećanja kada su rekli da će protjerati teroriste PKK i YPG iz regije.

Prvo, operacije sirijske vojske upravo su usmjerene na eliminaciju terorista iz regije. Drugo, Rusija, za razliku od Sjedinjenih Država, ne podržava ni PKK ni YPG i Turskoj je nudila aktivaciju Sporazuma iz Adane, na kojeg se ovih dana pozivao Erdogan, koji, ili je nepismen da ga nije ni pročitao, ili ga nije briga, ali taj sporazum na najbolji mogući način rješava problem PKK/YPG militanata.

Erdogan: Trenutno je uništeno više od 2100 elemenata režima, ili bolje rečeno, ne režima, već “njegovih vojnika”. 94 tenka, 37 haubica, 28 raketnih sustava s više lansera, 17 oklopnih vozila i oko 300 topova. Mnoga mjesta su uništena zbog jakog požara. Mi ćemo pokazati svoju odlučnost svakodnevnim povećanjem pritiska na njih.

Da, uništena su i tri gramofona, dva magnetofona, tri kutije za cigarete i Basharove cipele od antilopa. Tri para.

Kao što vidite, Erdogan je svojim pristašama brbljao nešto besmisleno u stilu “neprijatelji su oko nas”. Neki „oni“, „sve je protiv nas“, a ne može objasniti motive svojih postupaka i lukavo je zaobilazio situaciju Libiji, gdje se turska invazija također nasukala. Mogao je reći:  “Želim to, priseban sam, ali mi Putin to ne dozvoljava i naređuje mi da radim upravo ovo što činim.”

Izrael iz prikrajka

Ako pratite situaciju u cijeloj Siriji, primijetili ste da je na jugu zemlje u pokrajini Daraa buknula manja pobuna koja je odvukla dio tenkova i oklopnih borbenih vozila i jedinica na jug. U pojašnjenju onoga što se događa se može čuti da su pobunu potaknule izraelske obavještajne službe koje djeluju u regiji iz susjednog okupiranog Golana. Ovo objašnjenje zvuči logično, jer nije prvi put da Izrael pomaže islamističke radikale na jugu Sirije. Trenutno tamo nije bilo jakih vojnih snaga, osim kontrolnih punktova koje drže lokalne NDF snage. Aktivacija još jednog fronta, kako bi se smanjio pritisak na Al-Qaidu i Turske stvara neslužbenu osovinu Tel-Aviv-Ankara, ali to nije ništa novo. Čak i ako pobuna bude ugušena u nekoliko dana, obzirom na vrlo mali broj naoružanih militanata, sugerira da Sirija u sukobu s Turcima nikada ne smije okrenuti leđa Izraelu, jer govorimo o saveznicima koji djeluju u izravnoj komunikaciji ili preko posrednik, iako je prva verzija bliže istini.

Krokodilske suze Turaka

I za kraj, nakon krvoprolića u četvrtak, Turska je blokirala sve veće društvene mreže, priprema se za nametanje ratnog zakona, a dužnosnici su i prije Akara najavljivali objavu rata Assadu, ali i da će blokirati tjesnac za brodove Syria Expressa i druge strašne „sankcije“, dok turski patrioti pozivaju na ubijanje Rusa i izgradnju „kula do neba“ od ruskih lubanja.

Priča o „sporazumu“ s Rusijom u ovom je kontekstu je jednostavno dobra informativna podloga za naivce, iako je vjerojatno da će sporazuma biti, ali onog na sastanku Putina i Erdogana kada se održi. Vladimir Putin će se složiti da se Rusija neće boriti protiv Turske za „komad Sirije“, već će se boriti da Sirija ostane jedinstvena i nedjeljiva, da u njoj ne bude međunarodno priznatih terorističkih skupina  i da sirijski narod, bez pritiska i bez puške uperene u glavu ili s turskim nožem pod grlom, slobodno na izborima odabere svoje političko vodstvo. Konačno, sve to piše u sporazumima iz Astane i Sočija, što će  Putin još jednom ponoviti Erdoganu., koji se, očito, pogubio ovih dana. Možda ga pita, kao svojevremeno Davida Camerona: „Je li to ta tvoja naoružana oporba, kolega Recep“, pokazujući mu  snimke njegovih vojnika s „izleta“ u Idlibu, koje ne preporučujemo mlađima od 21 godinu.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
167 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
Gost
qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
6 mjeseci prije

Savez stvorove djece protiv zemljana.

imalijosnade
Gost
imalijosnade
6 mjeseci prije

stvorovljevi ih drze ko lutke na koncu, svaka im čast! nema sta, jer majstorija cirkusa se htjeo nehtjeo mora priznat, nema sta.

qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
Gost
qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
6 mjeseci prije

Nebojša je u zabludi imputiranog programa Marxa u njemu, tebe su isto softverirali programeri milenijski samo si ti slijep da otkriješ te fotone koji ti zamračuju um. Nebojša je benigan i stari borac protiv zla a ti nisi.

Mlayak
Gost
Mlayak
6 mjeseci prije

Sam
Ti sigurno nisi
Normalan

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Šta sad… Sirijci ginu a velike sile prave kombinacije. To ništa nije novo, tako je od vajkada. Šta će Rusima avangard – da skuplja prašinu… tako i kinžal, cirkon, lasersko oružje, S500, pa posejdon. Služi za ukras. Možda je bolje da se nikad ne upotrebi jer bi to značio totalni rat ali zver ide na totalni rat. Zver je pustila sultana da gazi. A sa zveri nema pregovora. Ko bi bila zver? Elita. A da li je i car šahista deo te elite? To je pravo pitanje. Ima naznaka da je sve ovo jedna velika predstava za javnost, a obični ljudi ispaštaju.

Stjepan Vujec
Gost
Stjepan Vujec
6 mjeseci prije

Cara Putina rijeć će biti zadnja, a sultan si je potpisao smrtnu osudu, najdalje još mjesec dana života !!??XX

Mravojed
Gost
Mravojed
6 mjeseci prije

Stjepan Vujec daj i meni malo toga da mi bar jednom bude tako dobro u životu :-):-):-) . Ako si lupio i drugu crtu , to neču jer ne konzumiram . Buniku kaktuse i to ….

Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

Eliah Magner je dakle objasnio šta se događalo

https://ejmagnier.com/2020/03/01/erdogan-idlib-is-mine/

Turci su izginuli i protestirali u Moskvi, politička Moskva vjerojatno i sam Putin su naredili jednostranu obustavu dejstava kako bi se Turčini malo smirili i kako stvar ne bi dalje eskalirala …

I tu su ispali teške budaletine jer Turčinima samo kreten može vjerovati, provjereno u posljednjih 1000 godina …

Rusi su naredili da se avioni i helikopteri prizemlje, a to su kako izgleda tražili i od Sirijskog zapovjedništva a možda i od Iranaca

Naravno Osmanlije su to zloupotrijebile i lansirale Shock and Awe operaciju dronovima i artiljerijom i nanijele Sirijskoj vojsci teške gubitke.

I dok su to ekipe sa terena javile u zapovjedništvo u Moskvi, dok je vojska to objasnila Putinu i ostalima stvar je otišla u pizdu materinu.

Mislim da se ova podla prijevara sultančiću neće isplatiti ali i ovo je bilo dovoljno da pro-osmanlijske ekipe po društvenim mrežama podivljaju od sreće a velika većina muslimana u BIH i Sandžaku je zapala u delirij jer njihov idol Erdo ispada neka vrsta Supermena.

Također na jugu Sirije su neki koji su tobože prihvatili rekoncilijaciju napravili nekakvu pobunu kod Daraa-e misleći da je ponovo došao njihov trenutak ali su se teško zajebali.
Ta pobuna je fantastično pozitivna stvar jer su sad otkrili svoje pravo lice i za njih rekoncilijacija i abolicija više ne važe. Bit će deratizirani bez milosti.

Dobro, ova osmanlijska svinjarija je sad prošlost i stvari se vraćaju u redovno stanje.

S tom razlikom što je valjda i zadnjoj budali u Moskvi ali i u Teheranu sad jasno da sa Erdoganom dogovora NEMA.

Na samom terenu nekih velikih promjena srećom nije bilo osim što su na Jugu Idliba kanibali ponovo vratili neke selendre koje sad ponovo gube.

Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

Meni nije jasno kako je Putin mogao povjerovati Turcima i onome manijaku.

Pa moja pokojna baba bi mu dala svevremenski savjet baziran na povijesnom iskustvu našeg naroda – U TURČINU NIKAD VIRE NEMA

Pa i sami Rusi s njima imaju velikog iskustva.

Recimo, meni nije jasno kako to da Rusi nisu istrijebili Krimske Tatare s obzirom na sav višestoljetni divljački zulum koji je taj ološ sprovodio nad susjednim narodima.

Da su umjesto Rusa bili Englezi, Tatari sa Krima bi se danas spominjali kao neki odavno nepostojeći šljam koji je dobio što je i tražio.

Oni i dan danas plote u korist Osmanlija i samo čekaju priliku. Zato su oni i bili toliko za Ukrajinu jer su vidjeli da se Ukrajina dugoročno raspada i propada i da bi Krim ponovo mogao postati dio Turske.

A ovako su ga popušili i zato pizde od muke. A izgleda da je i sultančić imao određena obećanja od Amera u vrijeme kad su ovi pripremali Majdan.
Jer inače šta njega boli kitomir je li Krim u Rusiji ili Ukrajini.

U svakom slučaju, ovu Erdoganovu i Osmanlijsku podlost Putin i Rusija ali i ne samo oni mogu lijepo iskoristiti da objave kako sad imaju odriješene ruke da naprave opće uništenje i kanibala i svih koji ih podržavaju u Siriji.

A hoće li to i učiniti ne znam. Ja se samo bojim tih Putinovih budalastih telefonskih razgovora sa Erdoganom. Ili sastanaka.

Nakon ove pokvarene prevare ja ne vidim ni jednog razloga za bilo kakav Putinov razgovor sa tom podlom propalicom.

System Failure
Gost
System Failure
6 mjeseci prije

To oruzje je namijenjeno obrani Rusije, a ne komada trece zemlje. Rusija ne zeli ugroziti odnose s Turskom zbog brojnih poveznica izmedju dvije drzave, a jos manje zeli ratovati s Turskom ili cak citavim NATO-m zbog jedne Sirije. Naravno da tu nema pravde, ali tako funckionira geopolitika.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

A krasni su joj odnosi, pravi savez. Ubijanje pilota, veleposlanika, privođenje novinara. Assad mora da izgleda kao Makaki u kavezu.

Bilo kuda, Kiki svuda
Gost
Bilo kuda, Kiki svuda
6 mjeseci prije

Pa zna se, Dejan, da svi sefovi imaju svog šefa, osim ovaj I onaj jih nemaju.I

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Nizašto. Dok se razno razne Anke-S, F-16 i Leopardi dokaziju po Idlibu, S-400 služi za ukras, kao i Sirijski S-300. Ako je ovo istina da su F-16 bili u Sirijskom zračnom prostoru, a barem Sirijski S-300 nisu djlelovali Rusi ga slobodno mogu utovariti u avion i natrag za Rusiju. Taj sustav ne služi svojoj svrsi. 2 aviona su oborena a on nije djelovao. T90A u rukama terorista i glavosječa. Šutite Rusi šutite, čekajte da vam ovaj put ubiju Lavrova pa onda djelujte. Neće Turska s vama u savez, kad dobije šta želi vratit će se ponovo Amerima.

Komentator
Gost
Komentator
6 mjeseci prije

Hehehe, pa ja ti zo govorim već godinu dana, a tek sada si skapiro istinu!

Tvingo
Gost
Tvingo
6 mjeseci prije

Ja se poštovani Ivaniševiču potpuno slažem sa vašim videnjem stvari.Nije prvi put u istoriji da je ruski vožd okrenuo leđa svome prijatelju a kako stvari stoje upravo se to dešava pred našim očima.Nebude li šahista povukao konkretan potez prema pomahnutom razbojniku kraj je sa njegovom reputacijom kod kuče i u okolini.Kako ja vidim stvari njem ne smeta krv etničko ruskog naroda u Donbasu i jadnih sirijaca…..ja se izvinjavam ali otišli su i meni nervi…..neka nosi ono govno od s300 u tri p…. lepe mat… !!!!

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

Ovo je za pocetak

Russia fired 14 cruise missiles on jihadist positions in Syria, sources report

Gorki
Gost
Gorki
6 mjeseci prije

Di to piše

x@y
Gost
x@y
6 mjeseci prije

U tom slučaju sumnjam da će se povuć, a u međuvremenu su pregovori da ipak ameri pošalju Patriote…
US, Turkey in talks about deploying Patriot missiles to northern Syria
By News Desk -2020-03-01

Komentator
Gost
Komentator
6 mjeseci prije

Ipak, znači ti Patrioti nešto vrijede. Ne mogu razumjeti, zašto je Erdogan toliko inzistirao na nabavi S 400 i reskirao da ostane bez aviona F 35, koji bi mu sad jako dobro došli jer je prva pošiljka tih aviona već prije više od godinu dana bila spremna na put za tursku! Sada mu ti S 40 stoje u nekom skladištu i ne može ih upotrijebiti protiv Sirije i protiv Rusa!

x@y
Gost
x@y
6 mjeseci prije

Ima nešto o tome, na nationalinterest.org
S-400 and More: Why Does Turkey Want Russian Military Technology so Badly?

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

Najnovije javili mi iz Sirije …Iranci dali ultimatum Erdogenu ….
Izlazi iz Sirije ili pocimje raketiranje TurskioTeroristickih copora u Siriji….

Irancito izjavili prije op. 2 sata
rusi poseli nema po sata …..Bugarski militari ali dolazi iz Sirije i Teherana

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije

Hahaha, koji vic. Eto baš tebi javili

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

Rusofil Imam rodaka malog zeleno plavog velikih taminih i kosih ociju ….sad je tamo sad ovamo sve vidi sve zna :))))
Postavili ga da broji tj. da vodi evidenciju koliko ce proci tih cudnih stapova sto jako dimu i kojom brzinom …znas radi stastitike…

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije

Ko mi ukr’o nick popushi mi dick.

Patetika
Gost
Patetika
6 mjeseci prije

Ove glasine su vec od sinoc kruzile medju asadofilcicima i rusofilcicima koji sa veeeeelikim vlaznim ocima (k’o onaj macak u cizmama) i jos vecim nadama gledaju prema Moskvi.

No, stvarnost je bescutna i nije ju briga za osjecajcice rusofilcica pa ikakav dokaz o ovom izostaje…

Jablan u zitu
Gost
Jablan u zitu
6 mjeseci prije

Stvarno si patetican …

Patetika
Gost
Patetika
6 mjeseci prije

Sam,

To ti je covjek. Mozak grcevito radi kako bi nekako okrenuo pricu na nesto sto mu vise prija. Kao, recimo, kad ti kazes da TFS ne vodi kampanju etnickog ciscenja po Afrinu i sjeveru Sirije, i ne ubija pritom civile, ukljucujuci zene i djecu.

Ili kad ovi ovdje zaguslaju o glavosjecama i “umjerenoj oporbi”, a pod leteci cilim pometu Quds, Hezbolah, Zajebi-junce, Fatemi-junce i kojekakve druge junce koji su u Siriju uvezeni prije svih drugih, e da sirijska oporba, koja je tad jos imala sanse da ostvari promjene u svojoj domovini, ne bi slucajno poremetila san krvniku iz Sednaje.

Patetika
Gost
Patetika
6 mjeseci prije

Sam,

Shvacam. No: dva zla ne cine dobro. Pozdrav.

No Pasaran
Gost
No Pasaran
6 mjeseci prije

Ma ne cita, koliko je stotina puta sam dematovao svoje pisanje par dana nakon sto objavi neki tekst je pisao sve potpuno suprotno

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Ovo što ti pišeš je za nasmijati se. Irancima umiru ministri od korona virusa. Nemaju oni vremena no novca za Siriju, shebali ih Ameri. Assadu bi najbolje bilo da se proda Kinezima, možda bi oni bili bolji saveznici od Rusa.

Komentator
Gost
Komentator
6 mjeseci prije

Zvuči malo čudno, ali najviše bi Asadu koristilo savezništvo sa Amerima i sa Izraelom i morali bi učiniti isto što i Egipat, koji je poslije sklapanja mira sa Izraelom dobio nazad cijeli Sinajski poluotok. Siguran sam, da bi Sirci dobili Golan od Izraela da su istovremeno kad i Egipat sklopili trajan mir sa Izraelom!

imalijosnade
Gost
imalijosnade
6 mjeseci prije

negdje na dubinskom netu sam pratio da ce upravo iranci oslobodit evropsku civilizaciju i zadati zabiti kolac nwo-u

Komentator
Gost
Komentator
6 mjeseci prije

Zaboravi!!!

Z.A.
Gost
Z.A.
6 mjeseci prije

Sad bas dali su mu dali ultimatum da napusti Siriju nisam siguran u to ali nesumnjam da su ga upozorili da ako bude i dalje atakovo na Iranske i Hezbolah borce da ce mu unistiti postrojbe. Nisu se libili da rasture amere a ne Erdogana . A da mu nece vratiti za ubistvo svojih ljudi prosto sumnjam. Vjerovatno Iranci jos ne uzvracaju udarac po savjetu rusa da jos nije za to vrijeme i da se da diplomatiji prednost . Nije Iran Sirija a za Erdogana je bolje da to ne sazna na najgori moguci nacin.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
6 mjeseci prije

Javili ti iz Sirije, a piše u članku ?????????????????????????????????????

Pedro del negro😎
Gost
Pedro del negro😎
6 mjeseci prije

To provjerena info?? Ako je to istina počinje RAT!!

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

Da

Komentar čeka validaciju
Gost
Komentar čeka validaciju
6 mjeseci prije

lansirali su babin san, 14 sto se babi snilo raketa

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

To nije istina, Rusi se ne oglašavaju već dva dana. U međuvremenu glavosječe udaraju dronovima kućne radinosti po Khmeimimmu.

Komentator
Gost
Komentator
6 mjeseci prije

Ni Putinu nije lako. Neki dan su u mnogim gradovima Rusije pa i u Moskvi održani skupovi u spomen na Nemcova, za koga svi vjeruju, da ga je dao ubiti upravo Putin a ankete pokazuju veliki pad popularnosti Putina.

Zoran
Gost
Zoran
6 mjeseci prije

Opet pisanja jedno te isto, znači opet ništa. Rusija po svome opet neka primirja pa bi ovako pa bi onako. Rusija se neće boriti protiv Turske u Siriji, meni se čini da Rusija traži način da pobjegne iz Sirije jer nema muda da se suprotstavi turskoj. U četvrtak navodno sastanak seronja 1- seronja 2 i garant će se neko primirje dogovoriti. Mene osobno Rusija razočarala i ispala veče govno od amera i turaka.

fićo
Gost
fićo
6 mjeseci prije

Mene nije razočarala jer mi je odavno jasno da je vodi klika bandita i mafijaša.

Dule
Gost
Dule
6 mjeseci prije

Slažem se potpuno, Rusi su naguzili sirijce , podvili rep i sad samo kuliraju. Turci mlate sirijce kao volove u kupusu, lete dronovima i avionima, bukvalno rade šta hoće. I gdje su sad S300, S400?? Žao mi je sirijaca, Rusi su ih izdali

John Snow
Gost
John Snow
6 mjeseci prije

To i ja govorim.

nonwo
Gost
nonwo
6 mjeseci prije

Zoran,fićo,Dule,John Snow@ne znaš tko luđi od vas četvorice…
Zamisli da vama daju da čuvate “crveni gumb”….Svi bi već nestali u jednoj velikoj gljivi…
Sva sreća da nekima radi mozak…

shumadinac
Gost
shumadinac
6 mjeseci prije

@guest_375422
Ne obaziri se, u pitanju je monolog.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
6 mjeseci prije

@shumy :
U odgovoru je stereolog.
Šalio bih se da situacija dopušta .

nonwo
Gost
nonwo
6 mjeseci prije

Shumy@ha,ha,haa

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

HA HA ….izgleda da ,,,,ih je ipak puno za monolog …kako se rece Jedan i po ..monoipolalog /

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Znači prema tvojoj logici Turci mogu raditi što žele po Siriji, a Sirijci ne smiju koristiti S-300, niti bilo šta drugo jer ako to naprave izbit će nuklearni ili bilo koji drugi holokaust? Ovako rezonirati mogu samo obi koji podviju rep na bilo kakvo lajanje neprijatelja. To je Ruski način ratovanja?

Komentator
Gost
Komentator
6 mjeseci prije

Sve to rusko naoružanje od A do Ž je što se tiče kvalitete i efikasnosti 80% propaganda a samo 20% efikasnost. To su dokazali svi ratovi, koji su se vodili širom svijeta, od WW II do danas!

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Nije problem u Ruskom oružju, ono je odlično. Problem je u strahu Rusa od njihovih zapadnih partnera i njihove ekonomske moći. Izgleda da su Rusima svi saveznici i partneri osim stvarnih saveznika.

Dule
Gost
Dule
6 mjeseci prije

Ko je ovdje uopšte spominjao nuklearni rat i crveni gumb? Riječ je o regionalom ,konvencionalnom ratu. A činjenice govore slijedeće: jel imaju sirijci S300? A rusi S400? Jel imaju rusi Su 35 u Siriji? I šta se dešava? Ništa. turci vježbaju gađanje sirotih asadovih vojnika sa avionima. Pišam se na rusku tehniku, vojsku i politiku ako ne smiju da obore turski avion! Da su udarili Erdogana po zubima prvog dana, sve bi već bilo gotovo. Ovako osmanlije šenluče po siriji!

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Ne samo to, ni Sirijci nisu djelovali protiv Turaka. Ovi im ubijali vojnike 4 dana, a oni se danas sjetili proglasiti zonu zabrane leta iznad Idliba. To može značiti samo dvije stvari:
1. Asad ne odlučuje ni o tome kad će ići na zahod
2. Rusi se boje NATO saveza.
Ili
3. Rusi su za Turski tok prodali SAA i Siriju.

Zoran
Gost
Zoran
6 mjeseci prije

nonwo
Zapitaj se da ti netko kaže da če te braniti i prijatelj ti je, i kada zagusti on dozvoli da te svi šamaraju kako im se digne. Naravno da nemislim na kako ti napiše crveni gumb, ali što god ti rekao , upravo su rusi to dozvolili da turci rade SAA.
I tko je sada tu lud.

nonwo
Gost
nonwo
6 mjeseci prije

Puno su veći ulozi u ovoj igri i ništa nije crno bijelo..

Mlatimudan
Gost
Mlatimudan
6 mjeseci prije

Netko je napisao: jadan onaj koga Amer hrani i koga Rus brani – nažalost, istina! Iskreno, Rusi su me duboko razočarali, ali nije to prvi put, sjeća li se netko prve kampanje SAA prema Palmiri? Tad su Liwa Suqur nadrapali od ISIL-a jer Rusi jednostavno otišli (na ćevape valjda) i ostavili su ih bez ikakve podrške, a da bude stvar bolja, Rusi su baš njih tražili u kampanji.

fićo
Gost
fićo
6 mjeseci prije

slažem se gospodine Bekavac

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Vrlo dobro se toga sjećam, isto proglasili jednostrano primirje. Inače, poslovica ide: jadan onaj koga Grk hrani, a Rus brani. Ali može i ovako.

Bozon
Gost
Bozon
6 mjeseci prije

Treba voleti Rusiju i priznavati njene stavove i sad kad je vise nego jasno koliko je zapravo nemocna. Pokusava zastititi svoje baze i Siriju dok i sama trpi udarce i ponizenja i verovatno napade SarsCov2 za koje nemamo pojma. Kazem verovatno jer Kina i Iran su vec napadnuti pa pretpostavljam sad ce i Rusija.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Nije Rusija nemoćna, samo kalkulira. A to kalkuliranje će joj jednog dana doći glave. Ako je toliko nemoćna koji racku radi u Siriji već 5 godina. Šta nisu izašli i prepustili je na milost i nemilost Turskoj i CO.

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije

“…Savez Turaka, Al-Qaide, „umjerene opozicije“ i na kraju Izraela protiv Damaska…”
.
Sve je OK, medjutim treba stvari nazvati onako kakve i jesu po mom misljenju.
Vjestacka cionisticka=teroristicka tvorevina IZRAEL ne moze biti na kraju…
Oni su NA POCETKU.
Sva ova go#na – pocevsi od (idiota) “vehabija” , do hazara/dönmeha koji vladaju Vizantom….pardon “Turskom”… samo je u sluzbi IZRAELA.
Ili sto bi kolega Subaru rekao – “stvora”.
Zato da se lazemo?
SVI su oni samo kerovi (gore od najbijednijih sluga!) – Izraela i cionista.

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije

@Sam,
“… Jadno Nebojsa,jadno….”

Cujte kolega,
Vjerovatno ste pogrijesili diskusiju…
Jer sta imate samnom dalje diskutovat?

Nakon zadnje diskusije, te vase odluke “da ne gubite vrijeme” sa argumentima, jer radije pljujete ostale kolege komentatore – uz obavezno velicanje (idiota) izraelskih tzv “vehabija”…

Naravno, vi njih (idiote izraelske tzv “vehabije/salefije”) zovete “sunije” premda to nema veze niti sa mozgom niti sa cinjenicama – ali je vama zbog nekog razloga bitno da oni valjda ubijaju “sije i alavije, a i da ponekog krscana zakucaju na krst” (po starom “dobrom demokratskom” obicaju ovih tursko/izraelskih svinja – jer se vama CINI da “tako pise u Kuranu”….
Cini vam se kolega.
Na zalost.

Uzgred izraelske svinje zvane “vehabije/salefije” su same postavljale slike i videa mnogih bestialnih eksekucija i zakivanja na krstove, tako da ne pokusavate dallje sa idiotizmima koje pljujete ovde na diskusijama vec danima…
Toga je jos more na mrezi…
Danas je (takodjer izraelska svinja) “predsjednik” Turske Er-DOG-an poslao poprilicno puno gradjana Turske da ginu – za te izraelske=vehabijske svinje teroristicke u Siriju….
Siguran sam da ce mu se to (kao i izraelskim vehabijskim svinjama) – to i te kako odbiti od glavu.
Lijep pozz

qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
Gost
qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
6 mjeseci prije

Istražuj, ne troši vrijeme, dragocjeno je, na programe kabalisimusa.

nonwo
Gost
nonwo
6 mjeseci prije

Istražuj,tip je vrhunski “korisni idiot”…Mani ga se…Save the energy…

ботовање
Gost
ботовање
6 mjeseci prije

Хаха кабалсимуса….Хахаха браво Суби!

Helena
Gost
Helena
6 mjeseci prije

Uzimaš ga sam sebi.

Mucke
Gost
Mucke
6 mjeseci prije

Neshvatljivo ponasanje Turske,kao da zele pogurati u smjeru ostvarenja one mape “novog bliskog istoka” i u korist svoje stete.

qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
Gost
qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
6 mjeseci prije

Pa Eđi ne štiti interese Turske iako to tako izgleda, njegov interes je ono grosse.

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije

@subaru,
“… njegov interes je ono grosse…”

Sve je vise fakata u prilog tome 🙂

qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
Gost
qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
6 mjeseci prije

Svi koji vladaju prostorima zvanim države pokoravaju se tom cilju sa raznim ulogama za za i protiv i tako zamagljujući pravi cilj i nalogodavce.

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije

@subaru
Ma slazem se ja sa vama kolega da je definitivno iza toga “stvor” (ja bih se cak usudio reci i da se taj “stvor” zove “JHV”)…
Medjutim, posto sam siguran da je svaka rijec u Tori (tzv “Starom zavjetu”) – istinita… onda je “stvorova” puno!
U Tori (Bibliji) se zovu “elohimi”… (u jednini EL, a u mnozini ELOHIM)

Cisto mi neki dan pade na pamet… 🙂
A zanimljivo je “koja slucajnost” 😉 Naime, ako ste nekad citali Supermena – onda znate da se zvao Kal-EL, a njegov bioloski otac se zvao Jor-EL…
A vjerovatno znate ili mozete predpostaviti da su dvojica likova koji su i napravili taj strip Supermen prije skoro 100tinjak – takodjer pripadnici sekte “kojoj se ne smije spominjati ime” – jer ce vas proglasiti antisemitom 🙂

E sad… Mi koji se nazivmo “ljudi” naprosto smo “u sluzbi” (da ne kazem sluge) tih stvorova “elohima”…
Ovaj JHV – je oduvijek bio pakosno, gramzivo i sebicno djubre… i vjerovatno sin od “generala” (ili neceg slicnog) – nazvanoh u Torah sa – ELION… (Budalasti prevod u tzv “Bibliji” je – “Svevisnji”)
Dakle, premda je ovaj pogani, sebicni, krvolocni i gramzivi balavac “elohim” JHV – takav kakav jeste – to ne znaci da su svi drugi takvi?
Naime, ako stanovnici Vince nisu ratovali 2000 godinia, ili ako Sumerci pisu da su im SVE (ali bukvalno SVE) dali “anukakiji” (isti oni “elohimi” iz Torah) – onda znaci da ih je bilo svugdje i da su imali razlicite karaktere…
Naprosto, ako je jedan stvor medju nama, logicno je da ih je onda jos nekoliko takodjer tu?
Zar ne?
Ovaj gadni zidovski “elohim” JHV – je na pocetku dobio samo (samo!!!) jednoh jedinog slugu – Jakova.
I onda je sa njim stvorio “zidove” – te poceo osvajanja teritorije takodjer manjih elohima, ali uz pomoc vojske koja je nastala od JAKOVA… Da li je pokvarenjak “stvor” JHV – i dalje aktivan preko svoje sekte u osvajanju one zemlje koju je “obecao Jakovu” ne znam… U svakom slucaju izgleda da su sljedbenici tog stvora – izuzetno aktivni.

qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
Gost
qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
6 mjeseci prije

Samo ti piši, dobro je da si jučer spomenuo onog turčina što čući u tvorza jer je prokazao Eđija.

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije

@subaru,
Da.
Ergun Poyraz – pisac bestsellera u Turskoj – dobio 29 godina zatvora, jer je istrazivao i dokazao da je predsjednik Turske – Izraelac, tj zidov pripadnik zloglasne sekte dönmeh…
Uzgred dönmeh je naravno i er-DOG-anova zena i masa jos nekih koji upravljaju danasnjom “islamistickom” Turskom…
Piscu – 29 godina… (hebo Solzenicina…)
Naravno, masmedija o tome nece niti rijeci…
KO je vlasnik masmedije?
Naravno ni po (idiotskim) “vehabijskim/salefijskim” mejtefima i dzematima – niti rijeci…
KO je vlasnik tih “dzemata” kao i cjelokupne ideologije, a prakticvno danas i Mekke i Medine???

Ista sekta…Uvijek ista.
Naravno budalama “vehabijama” to je nemoguce spojiti…
Preduboka indoktrinacija, a preglupi i previse pohlepni, a uz to i previse lijeni….
Takvi idioti smatraju da je “islam” ime, skracene pantalone, pustena brada bez brkova, i idiotsko podvriskivanje “tekbira”…a kad se raznesu ubivssi na desetine ljudi/muslimana – onda idioti izraelski “vehabije” ocekuju “dzenet” – takodjer pogan i materijalan – kakvi su i bili i sami …
..
Najgore je sto je taj idiotski (“laganini”) materijalni “islam” – uz pomoc arapskih pokradenih para, preko S. Arabije, Katara (AlLazira) i preko intereneta – postao omasovljen…
Idioti “vehabije” koriste internet, premda su “protiv pomodarstva” 😉
Tako da danas bukvalno gledamo armiju – bezmozgovica/idiota – u sluzbi izraela, koji podvriskuju “tekbire” po mrezi i “bore se za serijat” po pravilima koje su im izraelci/saudijci postavili…
Naravno, ta izraelska/saudijska “pravila” su – izuzetno laka…
Podrazumjevaju prije svega – izuzetnu glupocu – i par onih stvari koje spomenuh ranije…
I …viola… postajes “musliman”…
.
Stvor je stvarno poprilicno mocan manipulator 🙂

PiriReis
Gost
PiriReis
6 mjeseci prije

@guest_375344
Idi ti ljubi ruke voji šešelju, pa i jadovanu i ratku ako imaš kinte za troškove puta do Den Haga!

nonwo
Gost
nonwo
6 mjeseci prije

Da mu je mjesto u “grosse” ekipi osigurano, ne bi ga probali smaknuti…Odšljiviti će oni njegov interes čim im ne bude od koristi..

shumadinac
Gost
shumadinac
6 mjeseci prije

@guest_375422
Valjda je sada jasno koleginice da je “puč” bio obična farsa.

Bilo bi vrlo interesantno kada bi neko napravio kompilaciju komentara o ovo temi po pojedinačnim komentatorima. Ovako su svi vidoviti: “zar to nisam govorio pre par meseci” – kao naš Milanče.

qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
Gost
qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
6 mjeseci prije

Nonwo, tvoje uvjerenje da su ga pokušali smaknuti je imputinarno od strane onih koji su okupatori istih, to jest u zabludi si a Šumi nije.

nonwo
Gost
nonwo
6 mjeseci prije

qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr@prihvaćam sve sugestije…
Nekako mi više leži da su oni ipak njega pokušali smaknuti…da se on nakon toga malo primirio i potražio druge (jedno vrijeme sigurnije)solucije…Dok je potpisivao Soči već je računao da se još stigne premisliti,ako dobije kakvu bolju ponudu(a i Putin si je isto mislio o njemu)…I onda je ponuda stigla,i eto Erdo ko Erdo,kakav već je,opet je u pi..arijama…Nikako mi ne izgleda toliko inteligentan da bi sve finte odigrao od samog početka,a ni Putin toliko nesmotren da bi se uopće bavio Erdom i Sočijem-ako zna da je otpočetka definitivno stvorov…A da to Putin ne bi znao-ne vjerujem…Svejedno,neke se stvari otkriju nakon stoljeća…pa još stignemo…

No Pasaran
Gost
No Pasaran
6 mjeseci prije

haha tu farsu od puca je Erdogan napravio koristeci scenario turske Serije Dolina Vukova,. Njegova stranka je na izborima 2016. osvojila manje od 50% glasova , a kurdska stranka HDP je osvojila oko 10% glasova i po prvi put u istoriji trebala da udje u parlament . Erdogan je tada napravio tu farsu, pozatvarao preko 100000 neistomisljenika i izveo vojne akcije protiv kurda u Turskoj gdje je pobio hiljade civila i mnoga kurdska naselja sravnio sa zemljom a kurdske predstavnike iz HDP proglasio teroristima i zabranio im da se kandiduju na izborima i umjesto legitimno izabranih kurdskih predstavnika za guvernere kurdskih gradova i provincija postavio Turke iz drugih dijelova zemlje. Nakon toga je ponovio izbore gdje je teroprom uspio dobiti preko 50% glasova i izmjeniti ustav i time sebi omoguciti apsolutnu vlast. Kakav debil treba biti pa vjerovati u erdoganove bajke o drzavnom udaru.

nonwo
Gost
nonwo
6 mjeseci prije

No@Kakav debil treba biti pa vjerovati da si uvijek/sigurno u pravu.

Herz
Gost
Herz
6 mjeseci prije

Ne valja ova analiza ništa ako Laki Topalovic ne kaže da valja.
Sad će se specijalist sveopećg znanja oglasiti i otvoriti nam svima oči.

ботовање
Gost
ботовање
6 mjeseci prije

Харец…

ботовање
Gost
ботовање
6 mjeseci prije

И теби минус Самуеле.

Siniša
Member
Siniša
6 mjeseci prije

Ludnica…kopiraš samog sebe!?

Godzilla
Gost
Godzilla
6 mjeseci prije

Možda ga koji put prenese,laki ko laki, al su mi iskreno njegovi komentari draži od većine kojih pročitam..ok mi je, dok ću za tebe samo rec da bacaš krofne u oči!!

Pedro del negro😎
Gost
Pedro del negro😎
6 mjeseci prije

TERORISTA AL-qaide smeće 😡😡

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

Nocas bi moglo biti gadno Turcima ……sutra bi moglo svasta osvanut
ovih 14 misela je zadnja opemena Sultanu pred iskljucenje….kadf je do ovog doslo znaci da je situacija jako ozbilna

Gorki
Gost
Gorki
6 mjeseci prije

Teško mi je progutat da bi 14 krstarećih prošlo nezapaženo po svim medijima…

Slatki
Gost
Slatki
6 mjeseci prije

Vecerni list nema.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Tih 14 kalibra je ispaljeno samo u tvojim mokrim snovima

shumadinac
Gost
shumadinac
6 mjeseci prije

Turci su se lepo pomešali sa teroristima, Rusi mogu jednim plotunom da ih “izbrišu” – može i Iran. Ali šta onda?

Ovo što se sada događa je prvenstveno usmereno prema Rusiji. U stvari tako je od početka. Ovo je nastavak onoga što se zaustavilo posle obaranja ruskog aviona od strane Turaka. Mnogo okolnosti utiče na razvoj događaja. Ranije su mnogi pričali “šta Amerika, nisu sposobni ni nos da obrišu” a sada je priča “gde su ti Rusi, u koju rupu su se zavukli?”

Turska je samo frontmen, Izrael je u niskom startu a Ameri čekaju “pravo opravdanje” za pomoć “ugroženim saveznicima od zlog imperijaliste Rusije”. To da Britanija snažno podržava “saveznike” nije iznenađenje a nije ni iznenađenje podrška Nemačke i Francuske uprkos nedavnoj kritici Vašingtona i ulizivanja Moskvi. Ljudi moji kako je sve providno i predvidljivo.

qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
Gost
qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
6 mjeseci prije

Kad se spozna tko zaista vlada čemerikom, jewropom, turčijom, onda se vidi nevidljivo za zasljepljene obmanom.

shumadinac
Gost
shumadinac
6 mjeseci prije

Ti beše na Advance-u Subaru? Sećaš li se da sam još tada pričao da je idiotluk misliti da Erdogan neće zabiti nož u leđa Putinu kad dođe vreme (pošteno, mislio sam da će to biti mnogo ranije). Takođe sam tvrdio da će fašisti iz Ukrajine napadajući rusko stavnovništvo tamo naterati Rusiju da “upadne” – kako je krenulo verovatno ni ovo drugo nećemo dugo čekati.

nonwo
Gost
nonwo
6 mjeseci prije

Ovo je bilo samo pitanje vremena od Sočija…Jezičac na vagi(mirovanja) je bio Erdogan,a njemu ionako nitko pri zdravoj pameti ne može bezrezervno vjerovati…SAA je prije ili kasnije morala krenuti završiti posao,ne mogu cjeloviti teritorij čekati dovijeka..A stvor,kako bi rekao qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr,nikada ne odustaje od plana…Ako je zacrtao Siriju, ići će do sudnjeg dana.Talibani ,umjerena oporba su se izjalovili….Ostao im je Erdogan…Sad opet cijela priča ispočetka…Dok god imaju korisne idiote u prvim redovima…
Lijepo mu je Putin govorio da s njima ima puno više koristi…Sjetiti će se toga,prekasno…

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

Sumadinac ili ovako ili nikako . Valda je doslo do tocke di neko treba rec dosta i povuci obarac kako treba pa sto bude.
ovakva se situacija ne moze za dugo odrzati ….ovo je gore od otvorenog rata . Rat u rukavicama , iscrpujuci i i dugo traje a to jako kosta zivaca vrimena novca i puno gresaka …

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Rusima bi bilo bolje da se povuku ako će ovako igrati. Nije rat počeo jučer već prijen9 godina. Rat treba zavšiti, ali ne pregovorima s Turskom . Turska je imala godinu dana da uredi stvari u Idlibu, ista nije učinila ništa.

qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
Gost
qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
6 mjeseci prije

Tau, pa the thinks čildren i žele da rusi povuku otponac da može započeti ustoličenje poslije košmara hidrogenikusa.

shumadinac
Gost
shumadinac
6 mjeseci prije

Mnogima je čudna uzdržanost Rusije. Već sam objasnio da se samo čeka razlog za opši napad na nju (ne mislim na direktan rat, naravno). Toliko je mnogo stvari koje se moraju uzimati u obzir, evo jedne prilično banalne ali ipak vrlo bitne – izbeglice. Rusija je ušla u Siriju u momentu kada je Evropa grcala u izbegkulkoj krizi i zato su taj ulazak Rusije dočekali sa olakšanjem. Kako bi sada reagovala Evropa (pre svega stanovništvo) kada bi ih “zapljusnuo” višemilionski talas izbeglica koji bi bio pripisan delovanju “ruskoj doktrini spaljene zemlje”?
Ovo je samo jedan primer onoga o čemu Rusi moraju voditi računa a ima ih na stotine. A ja se plašim da će doći vreme “spali i ne misli jer nema šta da se izgubi”.

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

Je to je kad te pritisnu u zid …ili bit ubijen ili se branit sa svim svojim umijecem ….Sto izabrat?
Sto god zadesi Evropu sami smo krivi ….sto se poduzelo …? “Dobro dosli Teroristi”
Sirija ce se prinit u Evropu i to je to mozda ce mo mi morat emigrirat u Siriju…Ili ratovat.
posli svog koncetriranja ovolikog oruzja , (zar to ni malo cudno…zasto?) posli tolikih konflikta , sukoba , mrznje i politicke korektivnosti ovo mora puknut ..
.Boca s vodom u zaledivacu ….

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

Eto Rusko nijet
Breiking news

Russia Can’t Guarantee Safety of Turkish Aviation in Syria After Damascus Shuts Idlib Airspace – MoD

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Neka napadnu, bolje i to nego ovako stanhe ni rata, a ni mira godinama. Koliko vidim zapad i nije baš presretan što se tiče Turske intervencije u Siriji. Turska odgriza komad po komad Sirije.

Komentator
Gost
Komentator
6 mjeseci prije

Tko je tko u Siriji? Tko su teroristi a tko nisu? Ti pojmovi su pomiješani i pobrkani i obje strane jedna drugu nazivaju teroristima. Ali ako pogledamo stanje na terenu i vidimo tko od njih što radi, onda vidimo, da su Asadovi, veći teroristi od ovih u Idlibu. Bombardiraju škole, bolnice stambene četvrti, bacaju bačve eksploziva, kud pogodi, da pogodi i ako to nije terorizam onda ne znam što bi se moglo nazvati tim imenom, a ova opozicija je nazvana terorističkom samo zato jer su ustali protiv Asada, a kad pogledamo malo u prošlost vidimo da je u Siriji uvjek bilo pobuna protiv vlasti, za vrijeme Asadovog oca a i protiv Asada i uvjek su te pobune bile ugušene u krvi, avijacijom i artiljerijom. Asad je pripadnik Alavitske skupine stanovništva, koja je imala udio u broju stanovnika Sirije od jedva 12% a imali su svu vlast u svojim rukama, a bunili su se uglavnom Suniti, i to je i sada tako a vidimo da Asadu pomažu uglavnom Šijiti, Iranci irački Šijiti i Hesbolah, koji su isto tako Šijiti, tako da se u siriji vodi nekakav vjerski rat između Sunita na jednoj i Šijita i Alavita na drugoj strani a Turska, koja je sunitska država pomaže sirijskim Sunitima.

Komentator
Gost
Komentator
6 mjeseci prije

Približno točno razmišljaš i ja sam malo o tome pisao malo više gore.

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

Pritajeni cionistički igrač Erdogan prijeti ofenzivom protiv Asada u Siriji…. i pušta migrante na granicu EU prema Grčkoj… Iz Grčke i EU-a su kofol zabrinuti, da se ne otvore granice, ha, ha, ha, kao da su dosada bile zatvorene… a u zadnjih 5 godina, ušlo ukupno preko 2 i pol milijuna ilegalnih migranata u EU…
Sve inscenirani igrokaz za mase naivnih ovaca, sve ide po planu ciokabale i Coudenhove-Kalergija.
Propala država Grčka, narod je tamo očajan,.. a premjer Konstantin Micotakis (iz mafijaške obitelji Micotakis), glumi kao da se nešto brine, a lani je bio na skupu Bilderbergovaca..
Uglađeni austrijski fićfirić, Sorosev lažni desničar, glumac Sebastian Kurz (koji je sada u kolaciji sa Zelenima), je kao nešto zabrinut, naše pudlice Plenki i Božinović bulazne proljev da je Hrvatska spremna na novu navalu migranata, a samo prošle godine, je u Hrvatsku ušlo i prošlo preko 20.000 njih…Isto tako u Srbiji… i tamo bulazne nešto, a migranti im nadiru u Šidu..

Oduvijek sam ovdje govorio da je Erdogan pritajeni cionistički igrač, i da je njegovo navodno savezništvo sa Rusijom i navodno potivljenje SAD-u i Zapadu samo gluma. Erdo je ono kao dvostruki agenti iz kriminalističkih filmova. Koji istovremeno rade za obe strane.
Sad je Erdogan pokazo svoje pravo lice. Da je oduvijek radio za svoje burazere, Netanjhaua, Sorosa, Rotschilda i ostale…
Rusija je davno mogla sjebati sve mafijaše i koljače u Siriji i završiti rat, da se nije upuštala u sve ove jalove pregovore sa “Zapadom” (čitaj: ciokabalom) i u neko savezništvo sa Erdom.
Rusija bi sada konačno jedanput morala udariti šakom od stol i pokazati cijeloj bandi, međutim Rusija i dalje oklijeva i traži opet nekakve pregovore i popuštanje.. Sjetih se članka Paula Craiga Robertsa od prije 4-5 godina . PC Roberts koji je tada bio u Rusiji, napisao je da se čudi, zašto u Rusiji mnogi još traže nekakvo primirje i savezništvo sa Zapadom, jer mnogima u Rusiji, izgleda da još nije jasno da Washington želi uništenje Rusije. PC Roberts koristi često izraz “Washington” (odnosno SAD), ali on sam vrlo dobro zna da je Washington=ciokabala, koja vlada sa SAD-om. Naravno, on to ne može glasno reći, da ga ne bi optužili za antisemitizam, zato ponekad koristi izraz “izraelski lobi”.
U redu, ja razumijem donekle to, što Rusija regaira suzdražano, jer Erdo očitio želi isprovocirati sukob sa Rusijom, i da onda Turska kao članica NATO-a, zatraži pomoć NATO-a. Također postoji vjerojatno i drugi razlog za suzdržanost Rusije: da bi ciokabala sa svojim igračima Erdom i naravno suadijskim cio-vehabijama, potpalila islamistički radikalizam i terorizam u južnoj Rusiji i tako pokušala destabilizirati Rusiju..
Ipak, Rusija ne mora osobno sudjelovati u ratu u Siriji, bilo bi dovoljno da ona Siriji konačno dadne sve te rakete i cijelo naoružanje, pa da sirijska armija dadne po pički, i Netanjahuu i Izraelu, i Erdi i Turskoj. Ovako se nastvalja igra mačke i miša, povuci potegni…

muslimanski (sunitski) svijet , čini mi se, ne shvata ništa, da su skoro sve njihove vođe, Saudijci, Erdo i ostali igrači ciokabale i da ih vuku za nos, Pa zar Turcima-onima koji su islamski i konzervativni, ne bi trebala biti dovoljna činjenica, da je Erdogan tražio pomoć od SAD-a,za rat u Siriji

nonwo
Gost
nonwo
6 mjeseci prije

Koji muslimanski svijet…Cijeli “obični svijet” ništa ne shvaća…Sad kad nabiju propagandu…gojimi će se zapjeniti,izbaciti očnjake i dobiti poluditis..Već se osjeti u zraku,..ovdje u komentarima… gdje je dugo vremena vladao mir i miroljubiva koegzistencija…a onda dođoše divlji i htjeli bi istjerati pitome…
Jer eto,”stvor” im je priredio novu podjelu ZA i PROTIV…do istrebljenja…

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije

Opet neki “Laki Topalović” i njegova “vrhunska analiza”. Nažalost turčin radi što hoće sirijcima a rusi ima da šute u kutu i budu sretni da im turčin ne opali opet šamarčinu

Rusofil
Gost
Rusofil
6 mjeseci prije

Ko mi ukr’o nick popushi mi dick.

Helena
Gost
Helena
6 mjeseci prije

Odlična analiza, puki, ali izbeglice neće u dalje od Srbije, Bosne i Hrvatske. To je plan.

imalijosnade
Gost
imalijosnade
6 mjeseci prije

puki da tako siroku temu sazmes u jednu kolumnu i jos duboko-e bravo!

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

I još da se ovdje kratko osvrnem na onaj članak Phila Butlera o rušenju Jugoslavije… od prije nekoliko dana, koji je kako sam vidio, izazvao veliku pažnju čitatelja i diskutanata ( to sam i očekivao), i tamo ima skoro pa 300 postova i komentara.
To što piše taj Butler čitao sam i ranije. To što on piše, ima neke osnove , međutim to je jako romantizirano i idealizirano viđenje Jugoslavije, jer je Butler očito bio njen obožavatelj.
Točno je da su gospodari kaosa, ono što nazivamo duboka država i tu imali svoje prste. Jer svi likovi koji su tu igrali uloge—svi su bili igrači ciokabale i duboke države. One koji spominje Butler: Madeleine Albright, Javier Solana, Wesley Clark, Clinton… Olbrajtica (pravo ime i prezime Jana Marija Korbelova, židovka iz Češke, članica glavnog odbora Rockefellerovog CFR-a, zajedno sa Kissingerom i Sorosom, Javier Solana-također član CFR-a i Trilaterale, Wesley Clark (također židov podrijetlom iz Bjelorusije)-također član CFR-a i Bilderberga.. Clintonovi- da i ne govorim– mafija, Bill je također član CFR-a. Bushevi također–mafija. Tadašnji Bushev potpredsjednik James Baker, također Bilderbergovac…
A i svi oni, koje Butler u ovom članku nije spomenuo, su također sve bili ljudi duboke države: tadašnji mirovni pregovarači Lord Owen i Lord Carrington, te Cyrus Vance. Carrington je 12 godina do svoje smrti, bio predsjedavjući godišnjih skupova Bilderberga, a Vance je nekad bio predsjednik CFR-a. Također i ona švedska bolesno ambiciozna šupčina, Carl Bildt, koji se godinama motao po ovim prostorima, je Bilderbergovac i predsjednik ECFR-a (europske podružnice CFR-a, koju financira Soros).
Autori Daytonskog sporazuma, Richard Holbrook i Wolfgang Ischinger- također igrači duboke države. Pokojni Holbrooke također je bio židov i član CFR-a, Ischinger je član Bilderberga, Trilaterale i ravnatelj Minhenske konferencije o sigurnosti (MSC, koja je, da ne bi bilo zabuna ustvari organizacija a ne konferencija). Thorvald Stolteberg, tatica glavnog tajnika NATO-a, Jensa Stolteberga je član Trilaterale.
Ante Marković je također bio igrač duboke države, zato ne pije vodu teza Butlera i članka, da je Zapad (duboka država) namjerno rasturila Jugoslaviju, koju je ona i stvorila 1918. Jer na početku članka sam Butler kaže: “Stvaranje Jugoslavije je djelomično bio i geostrateški potez Britanije i Francuske, kako bi se usporila ili blokirala Njemačka. Odredbe takozvane “Krfske deklaracije”””…
Pa naravno da je bilo tako, jer je ideja ilirskog pokreta i ujedinjenja južnih slavena, također bila rođena u londonskoj kuhinji, ustvari je bila dio šire i veće ideje “panslavizma”, koju su tada također izmislili anglo-cionisti, sa ciljem, da se Njemačka i Austrougarska potisnu iz istočne Europe. Od nekadašnjeg panslavizma, danas su ostale samo panslavenske boje: crvena, bijela i plava, koje se u različitim redoslijedima, nalaze na zastavama 6 slavenskih država; Hrvatske, Srbije, Rusije, Slovenije, Slovačke i Češke, plus što i mala slavenska manjina lužičkih Sorba (ili Srba kako ih nazivaju kod nas), također ima te 3 boje.
Tito također nije bio takav nezavisni mudri državnik, već od 1948. također igrač Zapada. Kada je za veliku lovu iz SAD-a i MMF-a, otkačio Moskvu i SSSR i zato ga je Zapad volio i zato su mu SAD i Zapad 35 godina gledali kroz prste sve gadosti, goli otok, progon političkih zatvorenika i prije svega masovne osvetničke pokolje i progone od strane partizana poratnih godina 1945-48, ponajviše nad Hrvatima, ali i nad mnogim Srbima građansko-monarhističke orjentacije, kao i nad dijelom Bošnjaka, islamsko-konzervativne orjentacije. Ne budite naivni, zato su svi ti zapadni državnici 1980. Titu došli na pogreb. Jer je otkačio Moskvu i jer je sprečio utjecaj SSSR-a na Jadranskom moru. Međutim, nakon njegove smrti, lihvari MMF-a su polako došli po naplatu svojih kredita. Lihvari su 1989, instalirali Antu Markovića za premjera, baš da bi pokušali očuvati poljuljanu Jugoslaviju, da bi je pretvorili u kapitalističku tržišnu ekonomiju i tako je u jednom komadu privukli na Zapad. Dubokoj državi na početkiu nikako nije odgovaralo cjepkanje na 6 državica, jer nisu znali kako će nepredvidivi i neuračunaljivi Balkanci svaki za sebe reagirati. Markovićev osobni prijatelj bio je tadašnji zadnji američki ambasador u Jugi, Warren Zimmerman (također pripadnik izabranog naroda), lihvari iz MMF-a, 1989. poslali su Markoviću u pomoć svog muljatora Jeffreya Sachsa (također pripadnik izabranog naroda), da mu napravi plan “ekonomskih reformi”. Te “reforme” su bile kao i sve današnje “reforme” koje narede lihvari: “štednja” (čitaj:ukidanje narodu od usta), rezanje na sve strane. I Marković je po nalogu MMF-a uveo stabilizaciju dinara, da bi se zaustavila inflacija. Pa je ono napravljeno, da se dinar veže za njemačku marku i napravljen je tečaj 1:7, 1marka=7 dinara. Time je zapravo već potkopana nezavinost ju-valute. Međutim, ta ranija inflacija uopće nije bila tako loša za jugo ekonomiju, tako je bilo povoljnije za potrošače. Ali nakon uvođenja Markovićevog tečaja, sve je preko noći poskupilo. Slično se desilo, kada su lihvari Italiji naredili ukidanje lire i uvođenje eura. Italija je sa slabašnom lirom uvijek imala inflaciju, ali je uprkos tomu, bila jaka ekonomija. Uvođenjem eura, sve je vrtoglavo poskupilo i Italija je od tada upala u dugove do grla, u kojima se nalazi i do danas.
Dakle, gospodari kaosa su u početku doista podržavali opstanak svog djeteta-Jugoslavije. Tek nešto kasnije, kada su vidjeli da Hrvatska i Slovenija neće odustati od svoje namjere za nezavisnost, i da JNA neće skršiti njihov otpor, tek tada su promjenuli taktiku i počeli podržavati otcjepljenje i nezavisnost Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije i da jedni po jednu sve privedu u “euroatlanske integracije”. Sredinom 90-ih kupili su Đukanovića, koji je od nekadašnjeg Slobinog posinka, postao Sorosev igrač. I napokon 1999/2000 srušili su Miloševića, ali ne zbog navodnog plana progona Albanaca, već zato što se on uporno opirao “euroatlanskim integracijam” (čitaj: buduće članstvo u EU).Uz pomoć Sorosa, je srpska opozicija preuzela vlast, Također uz pomoć Sorosa je istovremeno u Hrvatskoj, pobjedila koalicija SPD-a i HSLS-a, te Mesić i srušen je sa vlasti, onaj tvrdi Tuđmanov HDZ, koji je također bio skeptičan prema “euroatlanskim integracijama”. Soros se kasnije sam hvalio da je pomogao promjeni vlasti u Srbiji, Hrvatskoj i Slovačkoj, gdje je sa vlasti maknut Vladimir Mečijar, koji je također bio protivnik EU. Tako je kabala, već 2000. godine zapravo imala sve države regije pod svojom kontrolom, a ima ih, manje-više i danas, iako Vučić i ostala ekipa u Srbiji glume da su nezavisni.

Ipak… uprkos svemu, ta Jugoslavija je ipak bila nezavisna i ljudi su tada bili sretniji,. Međutim ona je tada mogla biti nezavisna, jer tada nije bilo još ni EU, ni globalizacije, ni Sorosa, ni migranata… tadašnja situacija u Jugoslaviji i svijetu, sa danšnjeg stanovišta, mi se čini kao nestvarna bajka u odnosu na današnji kaos, koji su izazvali gospodari kaosa.
Da je Jugoslavija čak i opstala, ona bi danas, također bila zavisna u zagrljaju duboke države i kabale,. i isto tako opljačkana kao danas Hrvatska, Srbija, BiH, Makedonija, Crna Gora…Jer bi lihvari opet uništili sva bivša poduzeća i pokupovali ih, kao što su to odavno učinili u svih 6 država nasljednica, Inače, da romantičari ne bi imali iluziju, navodim primjer bivše Istočne Njemačke DDR-a. Nakon sloma komunizma i SSSR-a, došlo je ujedinjenje Njemačke. Ustvari je to “ujedinjenje” bilo tako da je Zapadna Njemačka, kao korporacija ciokabale, kao “GmBH” (njemačka kratica za firme), preuzela Istočnu Njemačku. Preko 90% državnih firmi DDR-a su ukinute i otišle u stečaj, (kao i kod nas), ili su ih preuzele jake zapadne firme. Samo što u NJjemačkoj to nije bilo tako drastično, kao kod nas, jer su bogata zapadna braća pomogli istočnoj braći, da to ne bude tako bolno.

Što se tiče Pokreta nesvrstanih, većina njegovih članica je danas također pod kontrolom duboke države i ciokabale, kao i države nasljednice Jugoslavije. Taj pokret je odavno izgubio svoj nekadašnji značaj.

O ratu i događajima 1991-95, svatko ima svoju verziju i istinu, mi u Hrvatskoj imamo svoju, Srbi svoju, Bošnjaci svoju… I tako će dugo i ostati. Pošto ovaj portal izbjegava teme o ratu i tim događajima (sa punim pravom) i ja izbjegavam diskuturati o tome, jer znam da je to jalovo, da se odmah raširi tipična svađa, (kao na drugim portalima), Samo da kažem, da je ono što se dogodilo 91-95, bez obzira na to, tko se smatra pobjednikom, a tko gubitnikom,, bila tragedija za sve: za Hrvate, Srbe, Bošnjake…da su još dodatno zatrovane generacije i generacije.
Mđutim, danas kada su prazni mnogi krajevi i polja u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Crnoj Gori, čovjek se pita, oko čega se ustvari vodi stalna svađa? Praznih teritorija, u kojima danas ne želi nitko živjeti, a desetci tisuća migranta, nadiru nam sa svih strana. Što se mene tiče, neka se svi oni Srbi koji su živjeli u Hrvatskoj, vrate tamo gdje su živjeli, u Liku. Međutim danas nitko ne želi u taj pasivni kamenjar, ni Srbi, ni Hrvati, a migranti nadiru…Tu žive još samo većinom stariji ljudi, koji ne mogu nikamo otići…

qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
Gost
qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
6 mjeseci prije

Imaš par zabluda gore ali nebih da pokakam sve ostalo suvislo i lucidno.

nonwo
Gost
nonwo
6 mjeseci prije

Bravo puki.
Ima par zabluda,kako kaže@ q…., ali sve ostalo 5+

imalijosnade
Gost
imalijosnade
6 mjeseci prije

🎯

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

2…Pragmatizam nikad nije bila jača strana Balkancima i oni ne znaju što je to. Balkanci (svi u regiji) samo reagiraju po principu; prijatelj-neprijatelj, brat ili dušmanin, med ili sjekira… Tojest, ako jedan narod i država regije želi surađivati sa drugim narodom i državom regije, Balkanci zahtjevaju da taj drugi mora 100% imati iste stavove, inače ne ide. Mi nemamo onaj skandinavski i zapadni pragmatizam, bez ispaznih emocija naprosto gledati zajedničke interese. Dakle, stvaranje nekakve nove Jugoslavije ne dolazi u obzir, (jer smo vidjeli tragične primjere 2 ranije Jugoslavije), ali ono što bi se moglo i trebalo napraviti, što sam već jedno rekao: nekakav savez, unija 6 država, naprosto iz čistog pragmatizma, zajedničkih interesa. Dakle, ne moramo se i ne možemo slagati u stavovima 100%, to je iluzija, ali se može napraviti neki savez na osnovu zajedničkih interesa. A to je u ovom jako ozbiljnom trenutku prije svega masovna migracija, uzrokovana od gospodara kaosa, koja prijeti da proguta i uništi i Hrvatskui, i Srbiju, I BiH, i sve ostale. I da se na osnovu tog zajeničkog interesa, naprimjer dogovori zajednička zaštita granica. Ovako kako je sada, sve granice su šuplje kao rešeto i svatko želi samo da se otarasi migranata i uvali ih onom drugom, a ovaj drugi ne zna što će s njima, Briselka mafija namjerno ne poduzima ništa,(ona još više potiče migraciju), a od propale Grčke, ne možemo očekivati da zaustavi migrante. Dakle; umjesto što se Hrvatska, Srbija, BiH; Crna Gora, Makedonija, Slovenija, sada svaka za sebe pate i muče, da zaštite svoje granice i daju ogromnu lovu poreznih obveznika za smještaj već pristiglih migranata, bolje bi bilo napraviti zajednički sporazum o zajedničkoj obrani granica. Dakle, da srpska, hrvatska, slovenska, bosanska, crnogorska i makedonkska policija i vojska, zajednički odu dolje na granicu Makedonije i Grčke, te na granicu Crne Gore i Albanije i tako štite granice za svih 6 država. Međutim, ovakva situacija kakva je, gdje su sve muljatori na vlasti, i gdje se namjerno potpaljuju tenzije, i gdje su i narodi tromi, pasivni i flegmatični i mnogi ne shvataju povijesnu ozbiljnost ovog trenutka, teško je očekivati takvo nešto.

nonwo
Gost
nonwo
6 mjeseci prije

Brisel bi odmah pozvao premijere i mup ministre na raport.Kreditni rejting u smeće ,rezanje eu fondova ili neke druge ucjene…

imalijosnade
Gost
imalijosnade
6 mjeseci prije

istina – tipicni slugatori a ustvari jako inteligentni i obdareni za sluzizti jebivetrima.
razbija ju ih na najjeftinije fore tj relijske price “ti si nas” šablone.. a mogli bi sve druge prevodit zedne preko mosta da skinu plastove i matrix uniforme.. sudbina je z. balkancima podarila ponajbolje terene – najkvalitetiji i atraktivniji , u evropi mozda u cjelom svjetu.. ali puše i klaju se drugima, sto je nabolnije.

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

off topic
novo o insceniranom “terorističkom napadu” od strane “ekstremnog desničara” u gradu Hanau prije 10-ak dana. Odmah sam rekao, da se radi o insceniranom napadu u režiji Merkeličinog režima, CIA-e i BND-a (njemačke pudlice CIA-e). Prva vijest, koja je potvrdila moju sumnju, koju sam već objavio prije nekoliko dana, bila je da su Turci (ili Kurdi), koji su bili očevidci pokolja u nargila kafićima u Hanau-u, u jednom turskom listu izjavili da navodni ubojica Tobias Ratjen, (koji je odmah prezentiran njemačkoj javnosti), nije ista osoba, koja je pucala po njima. Da je onaj koji je pucao i ubio 9 ljudi, sasvim druga osoba.
A sada još jedna vijest, koja još više potvrđuje da se vrlo vjerojatno radi o insceniranom pokolju: kako su objavili njemački mainstream mediji: Navodni ubojica Tobias Ratjen, prošle godine više puta se obratio vrhovnom njemačkom kriminalnom uredu i državnom odvjetništu. Zadnji put u studenom 2019. On je poslao pismo od 19 stranica u kojem se državnom odvjetništvu potužio da ga prate i kontroliraju obavještajne službe, koje su se “uključile” u njegov mozak. Državno odvjetništvo je to potvrdilo u njemačkoj javnosti. Državni odvjetnik je izjavio, da u tom pismu tada nije bilo nikakvih elemenata ekstremizma, fašizma i rasizma (koje će Ratjen naravno kasnije ispoljiti), pa državno odvjetništvo zato nije ništa poduzelo i nije vršilo istragu protiv Ratjena. To je spomenuo i ministar za unutrašnje poslove Horst Seefofer na posebnoj sjednici Odbora njemačkog parlamenta za sigurnost, na kojoj se raspravljalo o pokolju u Hanauu i o “opasnosti od desnog ekstremizma”. Eh sada neka svatko zbroji 2 i 2… Dakle;otkačeni Tobias Ratjen poslao opširno pismo vrhovnim organima i državnom odvjetništvu i ovi ne poduzimaju ništa, nisu su ga čak pozvali ni na obični informativni razgovor… Ha, ha, ha,… koje jebanje u zdrav mozak. Ustvari ovo priznanje državnog odvjetništva da im je Ratjen slao pisma, treba čitati tako– da su nadležni njemački organi odavno znali za Ratjena i da su imali kontakte s njim.

Sličnu bajku su prodavali javnosti nakon “terorističkog napada” od strane Anisa Amrija uoči Božića 2016. I tada su saopćili, da su njemački organi sigurnosti zapravo od ranije pratili Amrija, kojem je odbijen zahtjeva za azilom, ali da se on tad još “nije bio radikalizirao” islamističkim radikalizmom. He, he, he.. Isto kao što sada kažu: ovaj Ratjen tada još nije pokazivao rasističke i fašističke stavove- dakle i on se još nije bio “radikalizirao”…

qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
Gost
qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
6 mjeseci prije

Forde uvijek briljiraš detaljima.

istrazuj
Gost
istrazuj
6 mjeseci prije

@subaru & puki

Stvarno ste se potrudili kolega puki…
Medjutim slazem se sa subaru – ima tu odlicnih dijelova (ponajvise na samom pocetku vaseg izlaganja)…
Oni konfuzni dijelovi dolaze kasnije 🙂
Naprosto kolega – postavite si pitanje:
“KO u svim tim “drzavama” ili jos smjesnije “drzavnim institucijama” – STVARNO donosi odluke?”
Dakle – STVARNO, a ne ono fiktivno “predsjednik mjesne zajednice donio je odluku – kako kaze predsjednik sreza…”
Hint…
Imate odgovor u prvom dijelu vase price 🙂
Lijep pozz

Rolling Bluesman
Gost
Rolling Bluesman
6 mjeseci prije

puki, potrudio sa se procitati tvoj roman, ali ti mogu reci da je jako dosadan i nikoga to nemoze zabaviti ni nauciti nesto.

Helena
Gost
Helena
6 mjeseci prije

To nije do pisca, već čitaoca. Pametan čovek iz svega na ovom svetu može nešto naučiti.

Z.A.
Gost
Z.A.
6 mjeseci prije

Dobar si puki uvijek napises nesto zanimljivo…

imalijosnade
Gost
imalijosnade
6 mjeseci prije

pisao sam odmah .. njemci neznaju izvoditi ni reziju ni glumu ko njihovi predpostavljeni tj zidi ameri. oni su prenaivni za psiho i glavne uloge ..

Abu TROLOVI Ajde-mi Po-pusi Al za-dzaba
Gost
Abu TROLOVI Ajde-mi Po-pusi Al za-dzaba
6 mjeseci prije

Shumi & ostali … momentalna situacija u Siriji se za sada svodi upravo na ovaj klip: https://youtu.be/gHL0GGp9nFY …. Ali nekima ovde nije uopste jasno da rezultat ovakvog samaranja ce nekoga definitivno kostati galve!

Rusba
Gost
Rusba
6 mjeseci prije

Turska razara sirijsku vojsku u Idlibu a Rusija šuti.

Joža
Gost
Joža
6 mjeseci prije

Vaši? Naši? Oni? Ovi?…Turci? Rusi?…Nema tu puno strana…ima samo jedna koja vlada i koja nema naciju, a još manje vjeru…Ovo je sve igrokaz…robovlasništvo nikad nije nestalo, samo je dobilo novi oblik. Prije se barem znalo tko je rob, a sad smo svi, a da to i “ne znamo”. Pustite to navijanje…Turci vs Rusi….izhod se zna vec od prije…

Komentar čeka validaciju
Gost
Komentar čeka validaciju
6 mjeseci prije

ahahahaaa, cijela ekipa iz logicnog je ovih dana na rubu mozdanog udara

EU dismr
Gost
EU dismr
6 mjeseci prije

Komentar čeka ciu, siguran si, ne plaši se .. moždani u praznom prostoru nije još zabilježen .. 🙂 🙂

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

E moji Rusi, tako se brani saveznika? Kao da vi niste znali tko je Erdogan. U međuvremenu Turski dronovi i dalje udaraju po SAA, a Rusi i dalje šute.

U prolazu
Gost
U prolazu
6 mjeseci prije

Ako se Iran ne umiješa sa značajnim ljudstvom i tehnikom, jasno je da je Sirija izgubila, džaba joj ruski avioni, malo ih ima a i municije i bombi nema napretek. Samo je pitanje dokle će Erdogan ići, ako se polakomi, ode on do pred rusku bazu. Pravi gubitnik je Rusija, koja će imati bazu u Siriji, ali na dometu minobacača od glavosječa.

Patetika
Gost
Patetika
6 mjeseci prije

Nema za Rusiju zime, kladim se da su svi ti silni telefonski razgovori samo cjenkanje oko toga sto Rusija dobiva time da ovdje ostane po strani. Tko zna, mozda “novi sef Sirije” ponudi i bolji dil nego stari, a izvisi samo Iran koji je, eto, tu jos od pocetka a ne pase ni Rusima ni Turcima (a o Izraelcima da i ne govorim)?

Savonarola
Gost
Savonarola
6 mjeseci prije

Rusi objavili a Sputnik prenio.Nemožemo više garantirati sigurnost turskim avionima u Siriji !Ovo ce poturice baciti u depresiju.

Rusba
Gost
Rusba
6 mjeseci prije

@Savonarola
Glup si kao i tvoj komentar.

Patetika
Gost
Patetika
6 mjeseci prije

Dosad su im garantirali sigurnost? Pa otkad to? A ja mislio da su uspostavili zonu neletenja.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Kad uvode zonu zabrane leta? Koja jebovo po redu? Hajdr neka se netko usudi bombardirati iz aviona Kurde zapadno od Eufrata pa da vidimo šta će mu se dogoditi.

jbg
Gost
jbg
6 mjeseci prije

“Možda ne baš “po bilo kojoj cijeni”? Jer “po svaku cijenu” može biti, na primjer, tjesnac Bospor, koji bi mogao završiti u tuđim rukama?”

Ako se time misli na USA, onda je Rusija u gabuli. Crnomorska flota postaje nebitna.
Zbog tog razloga, Rusija če napraviti sve, da održi svoje baze u Siriji.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Onda se ne prodaješ za silu ako nisi.

eks
Gost
eks
6 mjeseci prije

Meni nije jasna tvoja podrška najmonstruoznijim zločincima i zlikovcima – džihadistima-glavosečama, osim ako nisi iz njihovih redova ( a izgleda da jesi )

mmne
Gost
mmne
6 mjeseci prije

tovare….

Tau
Gost
Tau
6 mjeseci prije

Eks@ Nije on caca mu je

Kile
Gost
Kile
6 mjeseci prije

Mrššš

Mlatimudan
Gost
Mlatimudan
6 mjeseci prije

Ako netko roni suze to je izdana SAA!

Patetika
Gost
Patetika
6 mjeseci prije

Ova ekipa nije vidjela diktatora za kojim nisu slinavili. Dilema je samo kad se diktatori medjusobno pokefaju, onda ipak treba birati, a to je njima kao da biraju koje dijete ce im namlatiti.

x@y
Gost
x@y
6 mjeseci prije

1 hour ago
Ssouthern Idlib, a convoy of tanks and armoured vehicles belonging to the regime were completely destroyed by Turkish UAVs.

Komentator
Gost
Komentator
6 mjeseci prije

Kako izgleda, Turci se ne šale, nego Erdo drži obećanje, da će poslije isteka ultimata istjerati SAA i njene saveznike iz Idlina i Alepa!

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
6 mjeseci prije

Ne baljezgaj.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
6 mjeseci prije

Ajde ne bulazni, kao da si prespavo zadnjih pa barem 5 godina. Čak ga ni Ameri više ne oslovljavaju tako, ako ne poznaješ temu bolje nemoj ništa pisati.

Šule
Gost
Šule
6 mjeseci prije

Turci samo udarajte po Sirijcima jadnim kad im car dozvoljava pa vi sklapajte savezništva sa Rusima koji samo šute a hvale se naoružanjem sudnjeg dana.Bolje Asade zovi Irance u pomoć i ponudi im šta žele u Siriji barem ti vojnici neće ginuti uzalud kad te Putin ostavlja onom bolesnom Islamisti koji sanjari da je budući sultan.Večeras su Islamisti izjavili da idu skroz do Damaska i Siriju će pretvorit u provinciju..zato hitno zovite Irance dok nije kasno..a Ruse terajte napolje jer su kukavice i lopovi kao i SAD koji vam kradu naftu i plin..

Haralampije
Gost
Haralampije
6 mjeseci prije

Šule
Dokazuješ da NISI “zexkraken”

Mmm
Gost
Mmm
6 mjeseci prije

Ovo je vjerovatno najgori tekst napisan na ovom portalu od postojanja.ako uzmemo u obzir veliku vjerovatnost da ovaj portal financira Rusija preko svoje ambasade ili preko neke ruske ngo organizacije onda ovaj tekst izgleda kao jedan bjesni pokušaj ulizivanja gazdi.toliko besmislen tekst napisati samo da se prikrije rusko bjedno ponasanje kao sirijskog saveznika u kojem oni zabranjuju Siriji da se brani od turskih dronova, zabranjuju Siriji da napada turske promatračnice iz kojih Turci pucaju artiljerijom po saa,rusko ponasanje zadnjih mjesec dana je izravno odgovorno za smrt stotina saa vojnika i uništenje ogromnog broja tehnike( manje bitno od vojnika) .ali autor teksta se ocito drzi one narodne ne grizu ruku koja te hrani

Max
Member
Max
6 mjeseci prije

Da to je neosmanlijska agresija ali će se slomiti jer Turci za nju nisu sposobni oni su jaki protv slabih a to snage u Sriji nisu a tu su i brojni Kurdi koji bi se digli na oružje protiv neoosmanlija ovaj put do zuba naoružani. Izrael diže bune a kako bi bilo da netko digne bunu u pojasu Gaze? Bilo bi trčnjahu u sklonište.

No Pasaran
Gost
No Pasaran
6 mjeseci prije

Ne zna covjek da li bi plakao ili se smijao ovim bljuvotinama “Iran upozorio Tursku da su oni pobili puno pripadnika siitskih milicija (nije naveo da su ubili iranskog oficira i jos 5 iranaca) ali eto Iran im nece odgovoriti jer mu je zao da ubija turske vojnike” ….koliko ogranicen treba biti pa ovako nesto napisati jer je svakom jasno da ta iranska poruka znaci “Mi bismo vas napali ali nemamo muda za to” potpuno isto kao i Rusi

nonwo
Gost
nonwo
6 mjeseci prije

Što ti je ispiranje mozga ,propaganda na djelu/u živo.Nakon sedam godina dostupnih informacija zaključi da će Europa nastradati zbog Assada.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
6 mjeseci prije

Turcin prcin ce uskoro dobiti po njuski.Svojim lazima i prijevarama, doveo je Putina pred zid. Turci ku**i ce uskoro biti tako ispraseni da im nece biti jasno sto se dogadja.

NekiGost
Member
NekiGost
6 mjeseci prije

Stvarno, koliko kauč-generala i trolova je ovdje isplivalo…
Mislim, ovo sad je najbolji primjer informacijskog rata. Doslovno se zatrpava raznim mišljenjima, vijestima i nebitnim komentarima, dok se pravi smisao gubi. Osobe koje bi mogle nešto reći, više ne žele, jer ih se doslovno zaguši pod paljbom, koja se, ukoliko se vidi da ništa drugo ne djeluje, svodi na vrijeđanje.

A, na kraju, sjećam se da je točno ovako bilo baš svaki puta kada se događalo neko već čišćenje teritorija u Siriji. I, na kraju gledano, dobar dio Sirije je vraćen natrag. Stoga, ja osobno ne planiram donositi nikakve zaključke za sada, s obzirom da imam premalo informacija. A vrijeme će ionako pokazati tko je u pravu.

Helena
Gost
Helena
6 mjeseci prije

Koga briga šta trolovi pišu? Ja ih uglavnom preskačem, osim ako se pojave pod novim imenom, pa ne znam ko su. Ako imaš vremena i imaš šta da kažeš, piši i ne osvrći se.

Direkt
Gost
Direkt
6 mjeseci prije

Staljine, ustaj, vreme je za novi obračun sa modernim nacistima!

qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
Gost
qwevniuqenivnqeirfvifuqerwfwerfewr
6 mjeseci prije

Bingo!

Istina
Gost
Istina
6 mjeseci prije

Ti neznas koje započeo u Siriji i ko je stvorio isil. Pa to su USA cio vehabije. Evropa presutkuje i nek prima izbjeglice.

Istina
Gost
Istina
6 mjeseci prije

Tebi je samo da oni ne dodju znam. I ne trebaju doći. Ali ti zar ne vidiš da podržavaš teroriste i glavosjece.narod bježi od njih a ne od Asada.

mmne
Gost
mmne
6 mjeseci prije

e tovare….

Ivi.tz
Gost
Ivi.tz
6 mjeseci prije

Kako ce brko biti pusten niz vodu kada ne ispuni zadatak…

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi
6 mjeseci prije

“Nepostojeća država” u savezu sa bolesnim pokušajem uspostavljanja novog carstva pod pokroviteljstvom NATO-a.

Miki
Gost
Miki
6 mjeseci prije

Erdogan zna da je na redu Kurdistan,treba biti realan.Desio se Jerusalem priznat je GOLAn,ostao je još Kurdistan da se realizira. Izrael mu pomaže dok zaglavi u Siriji iscrpljen Iran isrpljena Turska uništena Sirija…(ONI KO SU SADA JE JASNO) Svi znamo i kako je Putin došao na vlast uz pomoć Klintonovih i da svi zajedno čekaju BIDENA…da završi Sjeverni tok ….da Ukrajinu smiri za KRIM ……Ko su ONI malo realnosti samo ……

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
167
0
()
x