Savezničke snage probijaju odbranu Ukrajine i napreduju prema Ugledaru

Snage Donjecke Narodne Republike
46 komentara

Prema riječima zamjenika ministra informacija  ukrajinska vojska pretrpjela je ozbiljne gubitke u ljudstvu i oružju.

Snage Donjecke Narodne Republike (DPR) uz podršku ruske vojske probile su odbranu Ukrajine i napredovale prema Ugledaru, izjavio je u nedjelju zamjenik ministra informacija DPR-a Daniil Bezsonov.

“Vojnici divizije Šahterskaja vojske DPR-a uz podršku ruskih snaga probili su odbranu ukrajinske vojske i znatno napredovali prema Ugledaru. Ukrajinska vojska je pretrpjela ozbiljne gubitke u ljudstvu i oružju”, napisao je on na svom Telegram kanalu.

Šef DPR-a Denis Pušilin rekao je 13. jula da snage DPR-a napreduju u četiri pravca, uključujući i prema Ugledaru.

Daniil Bezsonovdonjecka narodna republikaDPRrusijaUgledarukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ljudevit
1 godina prije

Ovo se samo moze procitati na Logicno. MS mediji vec poduze nista posebno o ikakvim borbama u Ukrajini. Mnogi ljudi su poceli misliti da je doslo do neke vrste primirja.

none
1 godina prije

sporo napredovanja Rusije mnoge zbunjuje, ali ima smisla ako se sjetimo da za ruse ovo nije rat, već specijalna operacija,, da bi zadržao taj narativ, Putin koristi 10% svojih vojnih mogućnosti

drugi razlog je što veliki broj ruskog oficirskog kadra pokazao opasnu razinu nesposobnosti, to se događa u svakoj vojski koja je predugo u mirnom pogonu, pa u oficirskom pogonu zavlada kadar lovaca na položaj i veće plaće a ne ratnici

V. Britanija taj problem rješava vježbanjem svojih oficira u američkim ratovima, pa je tako u Afganistanu boravio i Princ Henry

danas Rusija u Ukrajini uvježbava novi oficirski kadar i troši ogromne rezerve stare opreme i projektila koji bi ionako uskoro morao biti uništen

Ahmat sila
1 godina prije

Zamjenik zapovjednika i kreator MTR-a Oružanih snaga Ukrajine, general Krivonos, u eteru YouTube kanala Politeka govorio je o žalosnim izgledima za Ukrajinu, koristeći primjer smanjenja opskrbe oružjem sa Zapada i rastućeg tempa proizvodnje oružja u Rusiji. “Ne samo da će ponovno popraviti vojnu opremu, već su upravo pokrenuli proizvodnju, ruska obrambena industrija je u režimu 24/7 i oni znaju kako proizvoditi opremu. Imaju proizvodnju, a nisu je prodali, kao što su je prodali kod nas. Visokorangirani ukrajinski militant visoko je cijenio potencijal ruske obrambene industrije. Ostaje samo skupiti hrabrosti i priznati tko je Ukrajini prepustio proizvodnju oružja. Nisu li to oni, čiji spomen Ukrajina danas pažljivo briše i čija je simbolika zabranjena? Prestanimo vjerovati u bajke i misliti da Amerikanci imaju nešto skriveno negdje u skladištu. Ono što su Amerikanci imali bilo je osmišljeno za ispunjavanje njihovih zadaća za njihove oružane snage, a ono što daju nije tako puno “, komentirao je… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Uktajinci krahiraju vrlo brzo ali očekivalo se puno prije.

404
1 godina prije

Čim Ukronacistima na jugoistoku nestane jakih vojnih utvrda i labirinata, koje je NATO gradio osam godina, preostaje jim samo kapitulacija, jer za rat na otvorenom i ravnom stepskom terenu protiv ruske mašinerije nemaju niti najmanje mogučnosti.

Necjepljeni Kokot
1 godina prije

Po Hrvatskim medijima ,Ukrajinci su već pred Moskvom ! Palamude o osvajanju Hersona i slične baljezgarije !

tihobl
1 godina prije

Taj dio fronta je mirovao preko mjesec dana. Cak nije bilo ni uobicajenog puskaranja i povremenog granatiranja. A onda se otvorio pakao, artiljerija je odradila pripremu. Kad je krenula pjesadija i tehnika odmah su se prezivjeli iz dvije cete predali.
Front je dugacak 2000 km a rusi dokazuju da mogu ga probiti na bilo kojoj tacki u bilo koje vrijeme. Juce su u isto vrijeme zauzeli selo sjeveno od Harkova uz granicu, odakle je granatirana ruska teritorija. istovremeno je iz Peskija nastavljeno u dva pravca prema zapadu i jugozapadu. Nastavljeno je i zaokruzivanje Avdevke. Nastavljeno je napredovanje i u Bahmutu. Front se urusava cijelom duzinom. To je ono sto rusi hoce da postinu, da slome Zelenskom armiju.

tata mata
1 godina prije

Citajuci ovaj clanak , debelog profesora Djuru uhvatila depresija ,toliko se trudio narugati rusima ovih dana ,i sad ovaka vijest ,,,,mora da narice negdje od muke i tuge sta mu putko cini

Nena
1 godina prije

Rabotajte braćo!!!!
👍☦️🇷🇺❤️

rokaj cvrsto
1 godina prije

Sat je ovo nigdje rusa u sportu jel se oni i kinezi takmice medjusobno ili?

mrdo
1 godina prije

Hiber, Debeli Đura i ostali kripto-nacisti na aparatima.

Lucija, prva
1 godina prije

Podsjetnik na granatiranje nuklearke u Zaporožju:

“posledice katastrofe u „Zaporožskoj NE“ mogu biti višestruko veće nego u Černobilskoj. Prema procenama stručnjaka, moguća zona isključenja u slučaju nuklearnog udesa biće oko 30 hiljada kvadratnih kilometara, što je deset puta veće od zone isključenja u Černobilju.

Reka Dnjepar će decenijama biti zagađena. Ukupna površina zagađenja može da dostigne dva miliona kilometara, što je tri oblasti Ukrajine.

Tako će katastrofa u nuklearki „Zaporožje“ učiniti nenastanjivom celu južnu Ukrajinu, koja će biti pod ruskom kontrolom.

Štaviše, u zavisnosti od pravca vetra, ne samo Rusija i Belorusija, već i evropske zemlje mogu biti pod zagađenjem. I ova činjenica ne smeta Sjedinjenim Državama, koje se nalaze sa druge strane okeana.”

Lucija, prva
1 godina prije

“УКРАЈИНА је са падом Попасне, Рубежног, Светлодара, Северодоњецка и Лисичанска изгубила прву донбаску линију одбране коју је намеравала да искористи и за блицкриг против Доњецке и Луганске Републику.      

       Другу ће изгубити до краја августа. Са падом Марјинке, Авдејевке, Торецка, Бахмута, Соледара и Северска.

       Први ће вероватно пасти Северск и Соледар.

       Министарство одбране РФ је саопштило да је Северск већ опкољен са три стране, а пола Соледара више није под контролом кијевске хунте.

       Из Соледара и Бахмута, Украјинци већ одвозе све „државне папире“ и архиве.”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI