Šef CIA-e izvijestio Zelenskog o ”sljedećim koracima Rusije”

William Burns
63 komentara

Direktor CIA-e William Burns tiho je posjetio ukrajinsku prijestolnicu na povjerljivom sastanku s predsjednikom Vladimirom Zelenskim i njegovim obavještajnim aparatom, izvijestilo je više medija u četvrtak. Osim što je podijelio obavještajnu analizu Washingtona, dužnosnik je također navodno upozorio da bi američka vojna pomoć mogla oslabiti u nadolazećim mjesecima zbog protivljenja republikanaca, koji su nedavno preuzeli kontrolu nad Kongresom.

Burns je stigao u Kijev negdje krajem prošlog tjedna i razgovarao o “svojim očekivanjima o tome što Rusija vojno planira u nadolazećim tjednima i mjesecima”, naglašavajući “hitnost trenutka na bojnom polju” za ukrajinske snage, prema Washington Postu.

“Direktor Burns otputovao je u Kijev gdje se sastao s kolegama iz ukrajinske obavještajne službe kao i s predsjednikom Zelenskim i pojačao našu stalnu potporu Ukrajini u njezinoj obrani od ruske agresije”, potvrdio je neimenovani američki dužnosnik u izjavi za Reuters.

Tijekom razgovora, ukrajinski dužnosnici navodno su izrazili zabrinutost oko američke potpore i pitali koliko dugo mogu očekivati nastavak pomoći. Burns je navodno priznao da će “u nekom trenutku biti teže doći do pomoći” s republikancima koji ponovno imaju većinu u Zastupničkom domu, budući da su brojni konzervativni zastupnici sve više kritizirali američku velikodušnost.

Otkako je preuzeo dužnost, predsjednik Joe Biden odobrio je više od 27 milijardi dolara izravne vojne pomoći Kijevu, a posljednji paket pomoći od 2,5 milijardi dolara odobren je u četvrtak.

Prošlotjedno putovanje nije bio jedini Burnsov posjet Ukrajini tijekom prošle godine, sastao se sa Zelenskim u siječnju 2022. – tjednima prije nego što je Rusija poslala trupe u susjednu državu – i ponovno u studenom. Za njega se kaže da je “cijenjena osoba” među dužnosnicima u Kijevu zbog njegovih obavještajnih brifinga, koji su uključivali upozorenja o zavjerama za ubojstvo ukrajinskog čelnika i informacije o ruskim vojnim planovima.

Prema riječima ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, Burns se također sastao sa šefom moskovske vanjske obavještajne službe (SVR), Sergejem Nariškinom, u Turskoj prošlog studenog, otprilike u isto vrijeme kad je posjetio Kijev. Dok je Lavrov rekao da tijekom razgovora nije došlo do “nikakvih otkrića”, istaknuo je da je do sjedenja došlo na Bidenov zahtjev. Nariškin je u međuvremenu rekao da je spreman za još jedan krug razgovora s Burnsom ranije ovog tjedna, pod uvjetom da se dvije strane mogu dogovoriti o detaljima.

Diplomat s dugogodišnjom karijerom prije nego što je postao direktor CIA-e, Burns je prethodno bio američki izaslanik u Ruskoj Federaciji za vrijeme predsjednika Baracka Obame. Kao veleposlanik, iza scene je izdao upozorenja o kontinuiranom širenju NATO-a prema ruskim granicama, pišući dopis iz 2008. koji je dobio WikiLeaks, a koji detaljno raspravlja o toj temi. Unatoč tome, Burns ostaje glasno kritičan prema Moskvi u javnim komentarima, rekavši prošlog mjeseca za PBS da Rusija nije “ozbiljna” u vezi sa “pravim pregovorima” o okončanju sukoba s Ukrajinom.

rusijaukrajinaWilliam BurnsZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
63 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Daje instrukcije slugama.

eukolonija
1 godina prije

Mogu vam ja napisati šta mu je rekao. Pošto Rusi i Bjelorusi izvode združene vježbe u Bjelorusiji da bi moga ostati bez vojne pomoći. Znam licemjeri će odmah reći kako, kada su Ukrajinci iskopali tunele, pardon rovove😂, duž granice sa Bjelorusijom. Međutim Rusija je poslala zrakoplovstvo i pvo u Bjelorusiji a to znači svi zrakoplovi na nebu Ukrajine postaju legitimna meta

Tone
1 godina prije

Dogovorio je s nacistima nove terorističke akcije i ubijanje civila, za koje će optužiti Rusiju. Možda je dogovoren i transfer nuklearnog oružja, za čiju će upotrebu okriviti RF. SAD zločinci su spremni na sve.

Hobart
1 godina prije

A Rusi , glupi i pijani kao i uvijek ,će upravo to i napraviti …sve precizno kako je opisano !!!!! I najebat k’o žuti !!!

Tone
1 godina prije

Der Spiegel, piše o izvještaju njemačke Savezne obavještajne službe (BND), ovog tjedna, predstavljeno zastupnicima Bundestaga. Izvještaj je alarmantan, ukrajinci imaju ogromne gubitke na frontu kod Artemovska/Bahmuta. Brifing BND-a govori o troznamenkastim brojevima poginulih dnevno.

Benty20
1 godina prije

Znači “mogla bi u budućnosti biti manja potpora Ukrajini zbog protivljenja republikanaca!” Hmm, baš nekako zanimljiva teza… Iz ove izjave bi se moglo izroditi nešto loše za “zeleniku”. Pretpostavljam da je dao Burnsu ključeve od svojih vila u Americi, da mu ih malo prozrači…

mario
1 godina prije

ća je više kleveta i laži rusi su nam miliji i draži

Gnostic
1 godina prije

Aferim..

burt
1 godina prije

donesena je odluka da 50 država koordinirano šalju u Ukrajinu velike količine oružja, taktičke rakete, satelitski naovođena municija, veliki broj tenkova, oklopnih transportera i samohodne artiljerije, Leopard 2, Challenger 2, Bradley, Stryker, CV90, Bastion, Marder, AMX-10, AMX-56 Leclerc, MRAP, Senator APC, M109, Archer FH77, AS-90, to je najveća dostava oružja ne NATO državi od drugog svjetskog rata, ovo ofenzivno oruje je potrebno da se udarima Wagner, ruski rezervisti i separatisti ispresijecaju i bace natrag u Rusiju a Putina zbaci s vlasti političkim i nepolitičkim sredstvima

nekoime
1 godina prije


Zelensky: Zsšto vas zanima moja visina i opseg vrata, imam već dovoljno odijela?
Burns: Nije zbog odijela.

dona
1 godina prije

došao mu reći da neće više biti para za njega

tihobl
1 godina prije

Према студији MRC Business, Сорош је потрошио најмање 131 милион долара да би 253 медијске куће извештавале о светским догађајима онако како он жели. Плаћао је свима – од новинара и ТВ водитеља, па до уредника и директора медијских кућа.

tuf
1 godina prije

Spiegel: German intelligence reported to the Bundestag about the large losses of the AFU near Artemovsk

According to the newspaper, the Federal Intelligence Service indicated that the fall of the city will affect the entire line of defense of Ukraine

The German Federal Intelligence Service (BND) this week presented to the Bundestag deputies a report indicating three-digit losses every day of the Ukrainian army in the area of Artemivsk (Bakhmut). This was reported by Der Spiegel on Friday.

“The Federal Intelligence Service informed the deputies [of the Bundestag] about the situation at a secret meeting this week. What the officials were able to report is alarming: Ukrainians are now suffering huge losses at the front near Bakhmut, and the BND briefing talked about three-digit numbers of deaths per day. According to the analysis, if Bakhmut falls, it will affect the entire line of defense of Ukraine,” the publication notes.

tihobl
1 godina prije

Белгија ће послати 3000 тона соли у Украјину.

A nas ubjedjuju da Soledar nije vazan.

tihobl
1 godina prije

Емесе Фајк, учесница аустралијског ријалитија “Блок” где се парови такмиче једни против других у реновирању и препродаји кућа, морала је да побегне из земље након што је покушала да купи реновирано имање преко лажних рачуна и уточиште је пронашла у украјинској Међународној легији као њен званични портпарол.

Velebit
1 godina prije

Više od 11000 djece je ranjeno ili ubijeno u Jemenu od početka rata 2015., a ubijeno je više od 375000 ljudi.
U ožujku 2015. SAD je podržala Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate u njihovu ratu protiv Huta. 2018. mnogi od tih istih američkih dužnosnika priznali su užasnu cijenu rata za jemenski narod.
Iako je obećao u predizbornoj kampanji da će zaustaviti rat u Jemenu, Joe Biden zaoštrava i diže tenzije na Bliskom istoku 2022. šaljući ratni razarač “USS Cole” i borbene avione pete generacije.

tihobl
1 godina prije

Ko najvise zeli eskalaciju sukoba:

Велика Британија може да испоручи Украјину ракетама дугог домета ATACMS јер САД одбијају да их пребаце у Кијев.
/ЦНН/

tuf
1 godina prije

“When equipment is designed mainly for desert operation, just keep it in the desert”

mobile.twitter.com/Ramy_Sawma/status/1616364414382542848

Novak-ero
1 godina prije

Zar nema nitko u Americi tko je za mir?

nessy
1 godina prije

Kao sto svi, pouzdano, znamo NATO nije stranka u sukobu. Rusija je birokratska drzava, sporo reagira, ali odgovore li rusi na ove besprizorne intervencije, moglo bi biti odgovora po centrima zapovijedanja. Ameri, ocito, Rusiju ‘ne zarezuju’, ali moglo bi se dogoditi da ne ostane nitko da odluci pobjednika. Osim generalstabova, duboko ispod zemlje, sa obje strane. Svojim upletanjem ameri su presli sve granice, ove deklarativne izjave, stvarno ne znace nista.

nessy
1 godina prije

Kako danas funkcionira linija zapovijedanja za teroristicke napade u Rusiji; glavni nalogodavci su CIA operativci. Britanski SAS priprema ukrajince, a nerjetko i ucestvuje u akcijama. ali, vazno da imamo izjave da NATO nije stranka u sukobu. Toliko licemjerja i dvolicnosti odavno nije vidjeno. NATO (sve vazne obavjestajne info. su njihove, satelitske snimke, sav visi zapovjedni kadar je NATO, obucavaju diverzante, isporuke oruzja ne treba ni spominjati) je, definitivno, zasluzio odmazdu, nazalost nastradat ce miljuni ljudi koji to ne zasluzuju. NATO, ocito, ide korak po korak, testirajuci sto ce sve Rusija presutjeti, prije nego po..zde. A to ce se dogoditi, sigurno.

alexosijek
1 godina prije

O 18-godišnjem hakeru iz DPR-a sam pisala nedavno (uspio je probiti i poigrati se sa američkim DELTA sistemom nadzora, koji koristi ukrajinska vojska pod američkom kontrolom…nakon što su vojnici DPR-a vidjeli što radi i kako se “igra” sa trupama na terenu, oduzeli su mu igračku), a sada i američki mediji objavljuju njegovu najnoviju vijest (ostaviti ću na engleskom, jer mi je lakše copy/paste, ovako prijevod moram upisivati)…dakle, dečka imate i na Telegramu, naziva se Hacker DPR Joker, objavio je: “I will tell you all, my loyal followers, what happened today in Brovary. The Minister of Internal Affairs of Ukraine had long been aware that the leadership of the Ministry of Defense was trading Western arms, which came to Ukraine in the form of aid, for the benefit of third countries, and that this process was overseen directly by the head of the GUR, Budanov. By the way, this information has… Čitaj više »

Mamajev Kurgan
1 godina prije

Ne postoji pomoc kod anglosaxonci tj. Zapadnjaka sto nazalost cesto ili uvijek kod nasih ex yug novinara se piskara.Kod njih u najboljem slucaju postoji pomoc tako sto davaju u vidu kredita I to sa paprenim kamatama a nikada za nikada ni 1 cent dzabaka.

Mamajev Kurgan
1 godina prije

Ehh kad bi to znali nesretnici ukrainci barem oni koji Jo’s nisu zarazeni nacifqsistickkoj ideologiji

Lucija, prva
1 godina prije

“Po kuloarima su se šuška da su posle tragedije u Brovarima, gde je poginuo načelnik Ministarstva unutrašnjih poslova Minastirski, najviši zvaničnici počeli da se plaše da lete helikopterima.

Plaše se da se i oni lako mogu „nestati”, u nekoj navodnoj “nesreci” Novi ministar biće Jermakov čovek.”
—–
Je li ovaj mupovac pokušao zbrisati zbog nečeg što je doznao?

Ili ga je CIA označila za odstrel? Vrlo vjerojatno. Tako su se riješili i dva glavna koja su organizirali Majdan.

Lucija, prva
1 godina prije

“Voenkor Lisitsyn (208th Cossack Regiment): “PMC Wagner took the southern suburb of Bakhmut Kleshcheevka and now Bakhmut (Artemovsk) is getting into the pincers from the north and south. The supply routes of the T0504 and M03 highways are under fire control.”
više od 20 sati staro.

Jajce
1 godina prije

American navy SEAL killed in Ukraine…stigla ga pravda

Rimtutituki
1 godina prije

Kako kazu friulani” nije dug tu da se plati,nego da se plaća”.

Lucija, prva
1 godina prije

“The bloodiest battle of this conflict appears to be ending— the Americans have “advised” (ordered) Kiev regime forces to withdraw from Bakhmut. Estimated AFU dead is in the tens of thousands, perhaps as many as 35,000 KIA.” 🤔

Navodno treba čuvati snage za …proljetnu ofanzivu😏
How yes no…
Za obje tvrdnje.🤨
——-

“U bitkama za Bahmut, predstavnici LGBT SSO „Navoz“ bore se na strani Ukrajine.”
Eto. Sad i to znamo.

FATIH
1 godina prije

ISPADE DA SEF CIONISTA SIJEDI SA GERASIMOVIM I PLANIRA OPERACIJE.
DOSAO JE DA MU KAZE:”MI GASIMO MIJESALICU I MOTAMO KABLOVE.”

Gnostic
1 godina prije

‘bem ti ćeru,ženu,babu i tebe

Će se žrtvuje mm

‘oću iBogamiiz

Perun
1 godina prije

Vidi ovu budalu na slici …..P.S..american dady ….otkrio toplu vodu pa skuhao Russki čaj u samovaru….SFSN…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI