Šef grupe Wagner poriče razgovor s Kijevom o izdaji ruskih postrojbi

Evgeny Prigozhin
49 komentara

 

Na navodnom sastanku s ukrajinskim obavještajnim agentima u Africi on ne bi mogao tjelesno prisustvovati, tvrdi Evgenij Prigožin

Šef ruske privatne vojne tvrtke Wagner, Evgeny Prigozhin, tvrdio je da bi mu bilo “fizički nemoguće” sastati se s agentima ukrajinske vojne obavještajne službe u Africi, radi navodnog prijedloga o izdaji ruskih postrojbi. O navodnim kontaktima izvijestio je Washington Post na temelju navodnih curenja informacija iz Pentagona. Izdanje je u nedjelju tvrdilo da povjerljivi američki dokumenti, koji su dospjeli u javnost preko poslužitelja Discord, tvrde da je postojala komunikacija između Prigožina i ukrajinske vojne obavještajne službe (GUR).

Šef Wagnera je navodno tražio da se ukrajinske postrojbe povuku iz područja oko žestoko osporavanog grada Artjomovska, u Ukrajini poznatog kao Bakhmut, kako bi na neko vrijeme ublažio pritisak na vlastite postrojbe, u zamjenu za informacije o položajima ruskih postrojbi na drugim područjima. Rečeno je da su se navodni kontakti odvijali putem telefona i osobnog sastanka u Africi, gdje je Wagnerova grupa također aktivna.

Prigozhin je odbacio izvješće kao “nagađanja koje je Washington Post izbacio” i inzistirao je na tome da nije bio u Africi mjesecima prije izbijanja rata u Ukrajini u veljači 2022. Sugerirao je da su novine preuveličavale navodne podatke ili da su postale žrtva podmetnutih dezinformacija.

Washington Post je objavio vijest o tome da su dva ukrajinska dužnosnika potvrdila kontakte između Prigožina i GUR-a, ali kada su novine pitale ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog o njima, činilo se da je bio ljut te je zahtijevao informacije o tome tko su izvori iz njegove vlade.

“Tko govori o djelovanju naše obavještajne službe? Jer ovo je najteže kazneno djelo u našoj zemlji”, rekao je prije nego što je optužio novine da pokušavaju pomoći Rusiji. Washington Post je kasnije ovaj dio objave obrisao. U izjavi Prigožin je aludirao na očiti čin autocenzure, dovodeći u pitanje pouzdanost Posta.

PrigožinrusijaukrajinaWagner
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
11 mjeseci prije

Sve trenutne PsyOps-e je najbolje ignorirati. Oni su šum koji otežava trezveno razmišljanje.

eks
11 mjeseci prije

Već poznata propaganda laži USA-NATO-UKRO psihopata. O pogotku magazina sa raketama sa osiromašenim uranijumom u gradu Meljnicki ćute k’o govno u travi.

Herc
11 mjeseci prije

Lažu i lažu ali šef mora poricati da ne bi izazvao sumnju šutnjom

Dux
11 mjeseci prije

Kakva propaganda, a nedavno ih proglasili teroristima….ali uzalud.

Antee
11 mjeseci prije

Pitanje je dana a možda i sata kada će Artimovsk biti osobođen, nalon poluofazive sa punim gubitcima, neonacisti su stjerani u 20ta zgrada tzv Gnijezda.
Ovo su najzadnjiji i najjadniji potezi psihološkog djelovanja radi destabilizacije.
I drago mi je da je tako jer im dugo ništa nije preostalo 🙂

tihobl
11 mjeseci prije

Prigozin je izdao Rusiju tako sto je ocistio nocas Gnijezdo i Kontruktor (dva bloka sa visespratnicama). Prezivjeli ukropi su se povukli u Domino (blok gdje su bile privatne kuce na zapadu Bahmuta) gdje cekaju noc da pokusaju pobjeci iz Bahmuta (ako ih danas vagnerovci sve ne ociste).

Ringo10
11 mjeseci prije

Gluposti
Inace Bahmut je prakticno pao…ili odlobodjen
Citadela je osvojena .Ukri se pokusavaju povuci iz posljednjih rubnih kuca I iz djece bolnice a iza je cistina

dpf filter
11 mjeseci prije

Jel ovaj ratuje ili sta vec??? Vuce se po medijima isto Karleusa i ostale kurave. Prigozin ovo Prigozin ono. Utraj toj vojsci koja je vise na zutim medijima nego na ratistu.

tihobl
11 mjeseci prije

Буџетски дефицит Украјине износи 42 милијарде долара, али ће га партнери покрити, рекао је министар финансија Сергеј Марченко. ,,Украјина ће добити средства од ЕУ, САД, Канаде, Јапана, Британије и других земаља. Укупан износ прикупљених средстава биће 42,3 милијарде долара, што омогућава покривање буџетских потреба земље до краја године. У овом тренутку, Украјина је већ добила 16,7 милијарди долара .” Eno Francuzi su obecali da ce poslati Scalpel rakete (slicne britanskim) i jos tenkova. Na ljeto zapad ce poceti slati avione, ali ni to nece dovesti do pomjeranja na frontu. Ljeti je sve lako i moci ce se natezati sa rusima, ali kako ce pregurati sledecu zimu. Troskovi im vrtoglavo rastu, a zima stize. Kako ce pregurati zimu? Morace u ukrajinsku crnu rupu pored milijardi i oruzja poceti slati trupe vec na jesen. Nemate pojma kolika je to crna rupa i kako usisava sve. Rusi to znajui zato ne zure sa… Čitaj više »

Max
11 mjeseci prije

Dijete vidi da je to namještaljka.

burt
11 mjeseci prije

Ukrajini dolaze novi kontigenti dalekometnih raketa i oklopnih vozila, dronovi, raketni sistemi, Leopard 2, Leopard 1, Rosomak, Marder, Gepard, AMX-10, VAB, u rezervi se koncentiraju 38 aktiviranih brigada vojske, nacionalne garde, teritorijalne obrane i mornaričke pješadije, ne mogu ruski vojnici ništa jer kad udari ukrajinska sila sve to diže i ruke i noge, separatistički i petokolonaški dužnosnici moraju znati da nema ništa od ruske paradržave u Ukrajini i nebi trebali čekati dolazak institucija ukrajinske države

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI