Šef SZO-a kritizirao nejednakost u pogledu raspodjele cjepiva za Covid-19, zahtijeva da do rujna u svakom narodu bude cijepljeno 10 % stanovništva

Vakcinisanje
12 komentara

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) pozvao je nacije na obavezu u pogledu bolje raspodjele cjepiva za najsiromašnije i najugroženije zemlje na svijetu, u isto vrijeme kritizirajući nepravdu koja postoji u pogledu dosadašnje raspodjele.

Govoreći u ponedjeljak tijekom godišnje ministarske skupštine SZO-a, glavni ravnatelj Tedros Adhanom Ghebreyesus, rekao je da je Covid-19 doveo do “skandalozne nejednakosti” u distribuciji cjepiva.

Pozvao je 194 države članice SZO-a i proizvođače lijekova na podržavanje akcije, kojom će barem 10 % populacije svih zemalja biti cijepljeno do rujna, a 30 % do kraja godine.

Ghebreyesus je rekao da bi se proizvođači cjepiva za Covid-19 trebali obvezati da će ove godine dati 50 % svoje količine COVAX-u, globalnoj inicijativi za podjelu cjepiva, ili da COVAX-u daju prvo odbijanje za nove serije.

Nastavljajući na prethodne komentare u kojima je rekao da je moralno pogrešno cijepiti djecu u bogatim zemljama prije cijepljenja ugroženih, uključujući zdravstvene radnike u siromašnim zemljama, Ghebreyesus je  rekao da je najmanje 115.000 zdravstvenih radnika i skrbnika preminulo od posljedica Covida-19 od početka širenja.

“Gotovo 18 mjeseci zdravstveni radnici širom svijeta stoje u rascjepu između života i smrti”, rekao je.

Posljednje brojke sugeriraju da je trećina ljudi u EU primila barem jednu dozu, što je dvostruko više od prosjeka u Južnoj Americi (15 %) i 20 puta više nego u Africi (1,5 %). U Velikoj Britaniji 72 % odraslih cijepljeno je protiv Covida-19.

cijepljenjecjepivoCOVID-19vakcinawho
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
2 godine prije

Kmeeeee.

Jato
2 godine prije

Cijepiti vam mogu samo ženu i to pravim cijepivom

2 godine prije

sha je ovaj ratni zlocinac jos uvijek na slobodi..jedina izjava koju mu treba dozvoliti sa govornice je-casni sude,nisam kriv-.hvala.

Puž
2 godine prije

Mislim da je naslov trebao krenuti sa sljedećim:
“Vrhovni lopov i ubojica svjetske organizacije za implementaciju novih bolesti, genske terapije bez pristanka, nanotehnologije made in china i svjetskog ekonomskog kraha pozvao je…”
Zašto niste dosljedni Logicno? Pa sami ste zaključili da tome prevarantu nije za vjerovati sa člankom imena mozemo-li-vjerovati-szo-u od 23-05-2021
(šalim se, znam da ne smijete pisati tako sočno…)

2 godine prije zadnji put uredio Puž
2 godine prije

“… kojom će barem 10 % populacije svih zemalja biti cijepljeno do rujna, a 30 % do kraja godine….”

Ovog gada kad se vrati nazad u Etiopiju ce i onako objesiti – (ili mu otkinuti glavu u tradicionalnom stilu) – za genocid koji je vec ranije tamo napravio, prije nego su ga Rockflelleri (i Kineski zlocinci) postavili na ovu poziciju…
…Izgleda valjda konta – moze napravit jos i veci genocid za Gazdu Rockfellera… Gazda i onako kontrolira sve “demokratske” vlade… A da li Etijopija “demokratija”….? Za narod je bolje da nije…

Maki
2 godine prije

“…kojom će barem 10 % populacije svih zemalja biti otrovano do rujna, a 30 % do kraja godine…” Nijedna zemlja ne smije biti postedjena genocida

Max
2 godine prije

Ratni Zločinac je ubijao po Etiopiji. a sad bi ubijao nas.

Mario
2 godine prije

Valjda misle na Japan sa oko 4% vjerovatno neimaština ili možda nešto drugo…

Nema Ime
2 godine prije

Izgleda da brojke ne odgovaraju onom sto MSM pise 10% nije u svim zemljama.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI