„Seksualna orijentacija ne može biti osnova za ograničavanje građanskih prava“, kaže ruska poslanica

Oksana Pukšina
41 komentar

Istaknuta ruska političarka i TV voditeljica Oksana Puškina izrazila je protivljenje predloženim amandmanima na “porodični kodeks”, kojim bi se istospolnim parovima zabranilo da se vjenčaju i usvajaju djecu.

U srijedu je sedam ruskih političara, na čelu sa senatorkom Elenom Mizulinom, predstavilo paket zakona koji će zakonski zabraniti istospolni brak, zabraniti homoseksualnim parovima da usvajaju djecu i spriječiti ljude da se vjenčaju i usvajaju nakon promjene spola.

U intervjuu ruskom kanalu TV Rain, Puškina je priznala da je promjene nazvala „apsolutno suludim zakonom“.

Pozivajući se na član 19. ruskog Ustava, koji garantuje jednaka prava i slobode svim građanima, Puškina je naglasila da “seksualna orijentacija ne može biti osnova za ograničavanje građanskih prava”.

1. jula ruski državljani izglasali su ustavni amandman kojim se brak definiše kao zajednica muškarca i žene. Prije glasanja, u martu, Ustavni sud zemlje insistirao je da promjenom ustava ne prestaje obaveza države da poštuje razlike, uključujući i seksualnu orijentaciju.

Istospolni brakoviOksana Pukšinarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mislim
3 godine prije

Pozivajući se na član 19. ruskog Ustava, koji garantuje jednaka prava i slobode svim građanima, Puškina je naglasila da “seksualna orijentacija ne može biti osnova za ograničavanje građanskih prava”.
a to usvojeno dijete gubi pravo da ima mamu i tatu.
valjda i ono ima prava.
daš sebi prava a drugom uzmeš, jeli bogati.

Stara Kuka
3 godine prije

Političarka i TV voditeljica? Zaista je fascinantno gledati s kolikim žarom se žene u našoj, kršćanskoj civilizaciji zalažu za prava “seksualnih manjina” odnosno pervertita svih sorti i fela. I dok je kod muškaraca po tom pitanju situacija podijeljena, žene i posebno političarke u ogromnoj većini podrže baš svaku destruktivnu perverziju koja im se servira kao “progresivna”. Sjećam se da se i kod nas, prije referenduma o braku na društvenim mrežama odvijala akcija naslikavanja sa natpisima “Protiv” (definicije braka kao zajednice jednog muškarca i jedne žene). Na preko 80% tih fotografija bile su žene. Ženske “selebritije” (poput ove Oksane) da ne spominjem. Bile su jednoglasno protiv. Ali nije samo to. Ista je situacija i na peder paradama gdje redovno ima daleko više žena i to heteroseksualnih nego pedera. Na masovnim seansama Grete Thunberg i klimatskih histeričara isto žene i djevojke čine veliku većinu , jednako kao i na najnovijim divljanjima BLM-… Čitaj više »

nepoželjni
3 godine prije

Hahaha … ova Puškina je luda kao puška! …to bi joj prošlo u Hrvatskoj i ostatku izvitoperenog “zapada”, ali se bojim da joj to u Rusiji neće ići…

bumbar
3 godine prije

Otkada postoji “pravo na dijete”? Istospolni partneri ni u teoriji ne mogu dobiti zajedničku djecu. Kako onda mogu u praksi, i još tvrditi da je to njihovo pravo?

kolona
3 godine prije

Maj dajte, istaknuta, koga interesira sto ona rece ili tko sto rece?
Hrvatska i ostale zemlje su pune onih koji zelu nesto reci a nemaju novaca a imaju neki sitni polozaj.
Provajte napisati nesto interesantnije.
Sve najbolje Logicnom da uspije u ovim teskim vremenima.

Filip
3 godine prije

Oksana voli cure ali ljepše zvuči kad se priča o “građanskim pravima”. Na kraju će još ispasti da je zakon preblag jer takvi se probijaju u politiku i na TV što je samo korak do infiltracije u sam vrh vlasti. Prideovi su samo simbolična predstava da su pokorili pojedinu državu. Rusija se štiti zakonom u nadi da će biti dovoljan. Obzirom koliko su LGBTP (zadnje slovo za još uvijek nelegalne pedofile) sektaši agresivni mislim da će u budućnosti biti potrebe za strožim zakonima.

Stara Kuka
3 godine prije

Ništa novo. Još jedna “selebriti” feministica koja podržava raznorazna “prava” seksualnih pervertita. Kakvo iznenađenje. Bivša voditeljica raznih “ženskih” i zabavnih emisja i reality showova koja je u Dumu dospjela na listi Putinove Ujedinjene Rusije da bi ubrzo pokazala pravo lice. Pa se tako u parlamentu uglavnom, skoro isključivo bavi pitanjima “rodne ravnopravnosti”, lgbt prava i vezano uz to AIDS-a.

Planet zemlja
3 godine prije

Samo pratiti trag novca.

nekoime
3 godine prije

To što istospolni par ne može začeti djecu nisu građanska prava, nego zakoni prirode.

Istrazuj
3 godine prije

“…Puškina je naglasila da “seksualna orijentacija ne može biti osnova za ograničavanje građanskih prava”…”

Ajde?!
A lazna pLandemija – moze biti osnova ograničavanje građanskih prava?…
Sprdnja cionisticka ili sto bi polkovnik GRU Kvackov rekao : “zidovski teror”.

fićo
3 godine prije

Izgleda da su oštećeni,izopačeni biološki porivi jači od prirodnih.Ništa njima ne znače ni besposlica ni nesloboda ni glad,nego daj da se izborimo za pravo na perverziju i onda nek propadne svet.

Zlo
3 godine prije

Može i hoče

Lucija
3 godine prije

Građanska prava su za razliku od ljudskih prava ona koja su navedena u zakonima države. A zasnivaju se na ljudskim pravima. Koja proizlaze iz potreba opstanka, biološkog i društveno- političkog. Na tome se osnivaju svi dokzmenti, od amer. Deklaracije neovisnosti do Povelje o ljudskim pravima UN.

Nigdje ne kaže da u to spadaju želje, blago čudnovatih tipova.
Nije mi poznato da je ljudsko pravo da svatko može sklapati brak sa životinjama ili biljkama i da se svakome daju djeca na usvajanje.

Sve to je još jedno izrugivanje tim istim pravima za koja su ljudi ginuli stoljećima.

bravo za ruse
3 godine prije

i mi trebamo takve zakone ! Dosta su srali

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI