Sirija odbila izraelski napad na bazu T4 u Homsu

Izrael IDF F-16C
25 komentara

Sirija je optužila Izrael za napad na zračnu bazu T4 ili „Tiyas“ u središnjem dijelu provincije Homs. Prema sirijskoj državnoj novinskoj agenciji SANA, zračni napad je proveden 14. siječnja.

Ovdje imamo dvije verzije napada. Prema prvoj su zrakoplovnu bazu T4 napali višenamjenski borbeni zrakoplovi, a prema drugoj su napad provele bespilotne letjelice izraelskih zračnih snaga.

Prema bazi je lansirano nekoliko projektila. Prema sirijskom zapovjedništvu, samo su četiri projektila pogodila svoje ciljeve, a većinu je  uništila protuzračna obrana sirijske vojske pri približavanju projektila bazi „Tiyas“.

Navodi se kako u napadu na zračnu bazu nije bilo mrtvih ni ranjenih.

Osim toga, sirijsko zapovjedništvo tvrdi da je napad proveden iz područja Al-Tanf, područja pod američkom okupacijom na tromeđi Sirije, Iraka i Jordana. Izraelsko ministarstvo obrane odbilo je, kao i uvijek, odbilo dati bilo kakav komentar o incidentu.

Podsjetimo, Izrael je od 2011. godine pokrenuo brojne napade na Siriju u kojima su većinom mete bile iranske formacije ili borci libanonskog pokreta  Hezbollah. Posljednjih mjeseci je izraelsko zrakoplovstvo pojačalo izravne napade protiv iranske vojne prisutnosti u Siriji.

Sirijska zračna baza Tiyas i područje iz kojeg su izraelski zrakoplovi ispalili projektile
FOTO: Sirijska zračna baza Tiyas i područje iz kojeg su izraelski zrakoplovi ispalili projektile
IDFPVOSAA
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
kefir
4 godine prije

Bombardirala ju je usa isto kao što je ubila ruskog generala u Deir Ez-Zoru Valerija Asapova isto kao što je ubila u Deir Ez-Zoru generala Zahreddinea, usa ne da nikome preko Eufrata i to je cijela priča.

Umpah Pah
4 godine prije

Izraelci dokle više ?
Probajte sa pješadijom niže ?
OPA BATO !

Alex
4 godine prije

Učinjeno zlo se kad-tad vrati kao bumerang u glavu…i što se više bijesa potlačenih i poniženih skupi,to će osveta biti žešća.

Ivo
4 godine prije

Čuvari konclogora ne miruju,UN ne osuđuje. Sami traže da ih se riješi drugim metodama.
Interesantno, isti prezir I nepoštivanje ljudskih života kao i kod amera, ubijanje im je normalan način vođenja politike. Vidi se da je ista religija u pozadini.

Ivi.tz
4 godine prije

Hijene ne miruju.ali nece moci jos dugo.

87s
4 godine prije

Da odbili su strasnim ruskim kanta sustavima s300. Koje gluposti ode ima za cut

Max
4 godine prije

Dobro učinjeno

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI