”Sjedinjene Američke Države pokušavaju zataškati svoju ulogu u sabotaži Sjevernog toka”

SAD-Sjeverni tok 2
8 komentara

CIA-i je rečeno da medijima treba dati alternativnu priču o uništenju plinovoda, tvrdi novinarski veteran

Novinar Seymour Hersh, dobitnik Pulitzerove nagrade, tvrdi da su SAD namjerno dale lažne priče medijima kako bi prikrile umiješanost Washingtona u uništavanju ruskog plinovoda Sjeverni tok 2. U postu na svom blogu Substack, veteranski izvjestitelj tvrdi da je CIA-a imala zadatak pripremiti naslovnicu u suradnji s njemačkom obavještajnom službom kako bi američkom i njemačkom tisku pružila “alternativnu verziju” eksplozija kod Sjevernog toka 2.

“Prema riječima obavještajne zajednice, agencija je trebala ‘pulsirati sustav’ u nastojanju da odbaci tvrdnju da je Biden naredio uništenje plinovoda”, napisao je Hersh, pozivajući se na anonimni izvor s pristupom diplomatskim obavještajnim podacima.

Napomenuo je da je CIA izvršila svoj zadatak i uz pomoć Njemačke podmetnula priče New York Timesu i njemačkom tjedniku Die Zeit. Oni su se odnosili na navodnu “ad hoc neuobičajenu operaciju” koju je provela “pro-ukrajinska skupina”, koja je navodno koristila luksuznu jedrilicu za postavljanje eksploziva na plinovode Sjevernog toka.

“Bila je to potpuna izmišljotina američke obavještajne službe koja je proslijeđena Nijemcima, s ciljem diskreditacije vaše priče”, izvor unutar američke obavještajne zajednice navodno je rekao Hershu.

“Profesionalci za dezinformiranje unutar CIA-e razumiju da propagandni potez može uspjeti samo ako oni koji ga primaju očajnički žele priču koja može umanjiti ili potisnuti neželjenu istinu. A istina o kojoj je riječ je da je predsjednik Joe Biden odobrio uništenje cjevovoda”, dodao je.

U veljači je Hersh objavio bombastično izvješće o eksplozijama plinovoda Sjeverni tok 1 i 2 u rujnu prošle godine, optužujući Washington da je orkestrirao napad. Bijela kuća je odbacila odgovornost. Prošlog je tjedna nekoliko zapadnih medija tvrdilo da su krivci možda povezani s Ukrajinom. Moskva je odbacila izvješća kao “koordiniranu medijsku kampanju prijevare”.

rusijaSADSjeverni tok
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Marko
1 godina prije

senilni starac Biden koji se gubi je i sam bio rekao da imaju mogucnost unistiti to, i gle čuda stvarno se desilo too… mafijaši upravljaju državama, strašno

Ivan
1 godina prije

Sada da su Rusi jednaki americkim svinjama razorili bi im svu naftnu i plinsku infrastrukturu u oceanima oko Amerike. Americke svinje se moze preodgojiti samo silom i batinom..

zubenelakrab
1 godina prije

Priča o ukrajinskim učesnicima u diverziji Severnog toka, jednaka je priči o neoštećenim pasošima pilota aviona 11. 9. 2001. nađenih dan-dva posle rušenja kula Trgovačkog centra u Njujorku u nekoliko desetina hiljada kubika otpada.

tihobl
1 godina prije

Ovaj agent MI6 i dalje gura pricu da to nisu uradili englezi.
Svalicemo na Bajdena, on je senilan, nece znati da li je naredio ili nije.

prika
1 godina prije

Naravno da su amerikanci sabotirali ali sta im ko smije znaci mozete plakati i jadikovati koliko hocete.

Steve
1 godina prije

Neka ga Sholtzie sada krpi…

Max
1 godina prije

Ne mogu više ništa skriti.

abc
1 godina prije

Evropske države se više boje USA nego Kine i Rusije. Sve znaju, da če jih gospodar rastrgnuti, čim naleti na neposlušnost. EU države su sa strane USA ucjenjene mafijskim metodama.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI